עבור לתוכן

האם אתם שומרים כשרות בפסח?

האם אתם שומרים כשרות בפסח? 1,158 הצבעות

1. 1. האם אתם שומרים כשרות בפסח?

• לא שומר
    • שומר אבל אוכל קטניות
    • שומר ולא אוכל קטניות

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

יופי, אז שוב זה רק אומר שההלכה שאנחנו שונאים כ"כ דופקת אותנו בכל זאת...

ומה קשור מה הערבי עושה? קודם כל, זה לא ערבי אלא מוסלמי, ויש הבדל גדול שכן יש הרבה ערבים נוצרים (שאוכלים חזיר)

ונכון, אני לא מכבד את הדת ולו בצורה מינימלית מכיוון שאני חושב שזה דבר מטומטם ומיותר,ולכן אני לא מסכים לסבול

7 ימים בלי חמץ. אם הם רוצים שלא יאכלו חמץ, אני רוצה חמץ ואין שום סיבה שאני אצטרך להתאמץ ולחפש מקום שמוכר (אגב אותו הדבר עם בשר חזיר למשל)

זכותך המינימלית היא לעשות מה שאתה רוצה ,אם לא בראש שלך לשמור חמץ אל תשמור ותלך למסיבות ב9 באב אבל לפחות תכבד אנשים אחרים שלהם חשובה הדת לא פחות ממסיבות ב9 באב........אף אחד לא בא לכפות עלייך כלום וכמו שאמרו פה אתה יכול להשיג בכמה חנויות חמץ....לא חסר חנויות כאלה תאמין לי..... :xyxthumbs:

• תגובות 112
  • צפיות 5.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שומר ואוכל קטניות.. אפילו שאני אשכנזי....

פורסם

למה שאני אכבד את זה? אין לי בעיה עם אנשים שעושים מה שבא להם, כל עוד זה לא מפריע לי

ברגע שזה מתחיל להפריע לי (כלומר למשל קניית חמץ,בשר חזיר, תחבורה ציבורית בשבת וכו'[ואגב לא קל למצוא חנויות כאלה בירושלים,שמוכרת חמץ ז"א])

אין סיבה שאני אכבד את זה. אני לא שומע אף אחד אומר למי ששומר על אכילת חמץ לכבד אותי

ושכל המקומות ימכרו חמץ. למה אני צריך להיות זה שמוותר? למה?

פורסם

שוב: כי אתה לא חי במדינה דמוקרטית טהורה שבה כולם מכבדים את כולם. אתה חי במדינה דמוקרטית יהודית שבה מכבדים את היהדות. ואתה יושב פה בזכות חוק לא דמוקרטי בעליל (מהותית) שנקרא "חוק השבות" ונותן לך אזרחות רק כי אתה יהודי.

אז מה? חוק כזה שפועל לטובתך הוא מקובל, אבל חוק שאתה לא מסכים איתו, כמו איסור גידול בשר חזיר, הוא לא מקובל? זה או הכל או כלום.

שלא תבינו אותי לא נכון: אני לא דתי, ואני לא תומך בהתערבות הדת במדינה. אני הראשון שיתנגד לכך. מדינה דמוקרטית לא יכולה להתקיים כמו שצריך כשהדת מתערבת בה. אבל אני רק רוצה להראות שיש דברים שרק בזכות הדת יש לנו אותם, ולכן צריך לכבד גם דברים אחרים שאנחנו לא מסכימים איתם, כמו החוקים הדתיים בנוגע למזון בחגים.

פורסם

דרך אגב יש כל מיני פיצריות בחיפה (וגם בהנהלת יהודים, לא רק ערבים) שעדיין עושים משלוחי פיצות בורקסים וכל מה שמסביב בפסח....

ככה שזה ממש לא נכון שכופים עליך לשמור.

זה רק שיקולים של הנהלת החנות אם חשובה להם תעודת הכשרות או לא (אל תשכח שבהרבה מקומות תעודת הכשרות מביאה עוד לקוחות).

פורסם

כן, למורות שאני אתאיסטץ זה כמו להתחפש בפורים או להדליק נרות בחנוכה, זה לא כזה סבל לא לאכול לחם במשך שבוע ::).

פורסם

תגידו אנשים אין לכם סנטימנתים לעובדה שאתם יהודיים?

זה לא שכובלים אותכם באזיקים לשמור שבת.......אני בתור אדם מסורתי ששומר חגים אבל לא שבתות לא כזה מפריע לי שאני לא יאכל לחם בפסח ושאני לא ילך במשך כמה ימים לסירונית ב9 באב........אבל כמו שאני יודע לכל בנאדם יש זכות לגיטימית לשמור או לא לשמור על פסח כשר אבל כמו שלו יש זכות הוא לא יכול לשלול זכות של בנאדם אחר לשמור על פסח כשר.......ואז מגיע פה הדבר שבעצם בגללו הוקמה המדינה שהוא בעצם הדת.......אם לא היה ליהודים דת גם לא הייתה להם מדינה .......וכמו שאמרתי גם בירושליים יש חנויות שמוכרות חמץ ואפשר אפילו לאכול במקדונלדס המבורגר עם ציפס והכל כשר לפסח אז למה להסתבך.....בכל מקרה חג כשר ושמח לכולם יאללה זזתי....בעעייי :xyxthumbs:

פורסם

שומר ולא אוכל קטניות :xyxthumbs:

פורסם

שומר, ולא אוכל קטניות (מסורת, אשכנזים, מה לעשות :), אין מה לאכול חוץ מתפו"א ומצה-ברייט)

(כמו חומוס/שעועית/כאלה..., מילקי למשל ודברים שלא קשורים וכתוב עליהם "כשל"פ לאוכלי קטניות" אני לא מתייחס... כמו מילקי)

אגב

אנשים, אף אחד לא אוסר עליכם עקרונית לאכול לחם, תעשו מה שבא לכם,

רק אל תתחילו לצבוע בייצים בפסחא ולתקוע עץ אשוח בבית בXmas.

למרות הכל,

קצת כבוד לחג לא יזיק, לא סתם חוגגים חגים אתם יודעים...

פורסם

נכון אפשר לאכול המבורגר (גרוע, כי זה מקדונלדס, שאני לא מחשיב לבשר אפילו,אבל שיהיה)

רק שהוא בא בתוך לחמניה מגעילה ממש שעשויה מקמח מצה

ולא כל כך קל למצוא חנויות בירושלים שמוכרות חמץ (בשביל זה אנחנו נוסעים לאבו גוש) אפילו

שלפחות המסעדות שמוכרות חמץ התרבו בשנים האחרונות

ואני לא שולל את הזכות של אדם אחר לשמור על פסח כשר, אבל איך זה שבסופר מוכרים לחם

גורם לו לא לשמור על פסח כשר? הוא לא צריך לאכול את זה או משהו

אהה ולא, אין לי רגשות לעובדה שאני יהודי, אני יהודי כי נולדתי ככה במקרה, וזה לא מזיז לי

וכן פורשר, אני יודע שזה ככה, אני פשוט שונא את העובדה הזאת

ואגב חוק השבות אינו דמוקרטי בכלל (מהותית) אבל גם כל שאר מדינות העולם מסכימות

שלמדינה יש הזכות לקבוע מי יהיה אזרח שלה, וזה תקף בעיקר למדינות שהן בעלות לאום

אתני, ולא לאום פוליטי

וכן כופים לשמור, מכיוון שיש חוק איסור על מכירת חמץ, כמו שיש על עבודת יהודים בשבת

ולכן כן כופים עלינו (אפילו אם החוקים לא נאכפים, אבל זה כבר תלוי מי שר הפנים בדר"כ)

ומה קשור החגים הנוצריים? זה שלא מכבדים את הדת היהודית לא אומר שאנחנו מתנצרים

אלא (לפחות אני אישית) לא מאמין בשום דת, לא בנצרות ולא באיסלאם

אז אל תדאג, אני לא אתקע עץ אשוח בבית בxmas וגם לא אצום ברמדאן, אין לך מה לדאוג.

פורסם

נכון אפשר לאכול המבורגר (גרוע, כי זה מקדונלדס, שאני לא מחשיב לבשר אפילו,אבל שיהיה)

רק שהוא בא בתוך לחמניה מגעילה ממש שעשויה מקמח מצה

ולא כל כך קל למצוא חנויות בירושלים שמוכרות חמץ (בשביל זה אנחנו נוסעים לאבו גוש) אפילו

שלפחות המסעדות שמוכרות חמץ התרבו בשנים האחרונות

ואני לא שולל את הזכות של אדם אחר לשמור על פסח כשר, אבל איך זה שבסופר מוכרים לחם

גורם לו לא לשמור על פסח כשר? הוא לא צריך לאכול את זה או משהו

אהה ולא, אין לי רגשות לעובדה שאני יהודי, אני יהודי כי נולדתי ככה במקרה, וזה לא מזיז לי

וכן פורשר, אני יודע שזה ככה, אני פשוט שונא את העובדה הזאת

ואגב חוק השבות אינו דמוקרטי בכלל (מהותית) אבל גם כל שאר מדינות העולם מסכימות

שלמדינה יש הזכות לקבוע מי יהיה אזרח שלה, וזה תקף בעיקר למדינות שהן בעלות לאום

אתני, ולא לאום פוליטי

וכן כופים לשמור, מכיוון שיש חוק איסור על מכירת חמץ, כמו שיש על עבודת יהודים בשבת

ולכן כן כופים עלינו (אפילו אם החוקים לא נאכפים, אבל זה כבר תלוי מי שר הפנים בדר"כ)

ומה קשור החגים הנוצריים? זה שלא מכבדים את הדת היהודית לא אומר שאנחנו מתנצרים

אלא (לפחות אני אישית) לא מאמין בשום דת, לא בנצרות ולא באיסלאם

אז אל תדאג, אני לא אתקע עץ אשוח בבית בxmas וגם לא אצום ברמדאן, אין לך מה לדאוג.

כן באמתלא הייתי קורא לו המבורגר...חחח

סבבה אחי בתאכלס תעשה מה שאתה רוצה לעשות בחיים שלך העיקר תהנה..... :xyxthumbs:

פורסם

בכלל, אני לא מבין למה לאכול מקדונלדס, זה גם ככה דוחה.

עוד פעם, תאכל לחם בבית שלך, כמה שאתה רוצה, אף אחד לא יגיד לך לא...

אבל כמו שאתה לא יכול להכריח חנויות לא למכור חמץ, ככה אתה לא יכול להכריח אותם למכור.

(וממתי מישהו מקשיב לחוקים פה בארץ. מי שבאמת רוצה למכור חמץ מוכר)

פורסם

שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, רק שיעשה זאת בביתו.

בפסח שעבר ממש לא היה נעים לי להסתובב בת"א ולראות שכל המסעדות מגישות לחם בפרהסיא. אין לי בעיה לגבי אי שמירת כשרות, אך תנו כבוד בסיסי לאלו ששומרים.

אגב, לאיסור קיטניות יש מספר גרסאות, אחת מהן היא שהקיטניות תופחות במים ואז זה נראה כחמץ. הטיעון לא לאכול קיטניות רק כי בפולניה זה היה באותם שקים של הקמח הוא לא נכון במאת האחוזים.

פורסם

זה דווקא נכון לגבי פולין...(האיסור על הקטניות)

פורסם

לא שומר.

ומסכים עם infer73.

אבל תחשוב על זה ככה. כמו שביום כיפור אף אחד לא מכריח אותך לצום, גם אף אחד לא ממש מכריח אותך לא לנהוג ברכב. אתה עדיין לא תנהג, נכון?

יותר בגלל כבוד לאנשים שכן צמים (ובגלל הסיכוי שיסכלו אותך באבנים או תדרוס איזה ילד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים