עבור לתוכן

האם אתם שומרים כשרות בפסח?

האם אתם שומרים כשרות בפסח? 1,158 הצבעות

1. 1. האם אתם שומרים כשרות בפסח?

• לא שומר
    • שומר אבל אוכל קטניות
    • שומר ולא אוכל קטניות

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

שומר ולא אוכל קטניות

לא מרצון

• תגובות 112
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא שומר בפסח (או בכל שאר השנה גם כן)

בכל מקרה,

גם אם הייתי שומר אז הייתי אוכל קטניות כי זה ממש ממש מטומטם

למי שלא יודע, הסיבה שבגללה יש איסור אצל האשכנזים לאכול קטניות

זה בגלל שבאירופה שמרו את החיטה עם שאר הקטניות למיניהם באותם

מחסנים, ואז למקרה שהם התערבבו אז אסרו על אכילת קטניות בפסח

מכיוון שבימינו אין שום חשש לערבוב ביניהם, אין פואנטה לשמור על פסיקה

שאינה רלוונטית בכלל בימינו, כמובן לך תגיד לאיש מאמין שעבר הזמן של משהו שהוא מאמין בו...

מישהו אמר שזה קשה? פשוט סתם מיותר

אני שומר... על מלאי איכותי של בצק

שומר בין דומינוס לדומינוס כבר שנה שלישית ברציפות :lol: :lol: :lol: :lol:

אין כמו דאבל בלחמניה כשרה ושלוש פרוסות גבינה. :smile1:

אני שומר כמה פיתות בפריזר, זה נחשב ?

:bash: :bash: :bash::kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

שומר ואוכל קטניות!

פורסם

לא שומר ולא רוצה לשמור!

אבל אם כבר פותחים את הנושא אני ישמח אם מישהוא יסביר לי פה, למה כופים את פסח על כולם ולא מוכרים חמץ??!

יש דתיים ויש חילוניים, וככה זה גם ביום כיפור יש כאלה שצמים ויש כאלה שלא, בשבת יש כאלה ששומרים ויש כאלה שלא,

אבל למה בפסח כולם נהיים לי פתאום דתיים הדוקים ולא מוכנים למכור חמץ ??? יאללה אני חילוני ואני רוצה לאכול חמץ,

אם הדתיים לא רוצים שלא יאכלו, מי מכריח אותם? אבל למה מכריחים את החילוניים שרוצים לאכול לחם בפסח להתכופף דווקא בפסח לפי הדת??

פורסם

לא שומר ולא רוצה לשמור!

אל תהיה פרזיט :smile1:

פורסם

harry אתה יכול לקנות פיתות ממאפיות של ערבים, יש מלא כאלה בכל עיר...

מבחינת מאפיות וסופר מרקטים ישראלים הם לא מוכרים חמץ בשביל שלא יורידו להם את תעודת הכשרות.

למה לא נותנים תעודת כשרות למי שמוכר חמץ ? זה דיי ברור.

למה הסופרים ומסעדות רוצים את תעודת הכשרות ? כי בלי זה המכירות שלהם יצנחו.

ככה שאני לא חושב שיש הרבה ברירות.

השאלה היא לא למה הדתיים כופים את זה על החילוניים (כי הם לא ממש כופים) אלא למה חילוניים קופצים על כל דבר קטן, זה חג, לא טוב לך? תעבור לחו"ל, זאת הארץ שלנו וככה הכל מתנהל, תתגבר..

פורסם

לא שומר ולא רוצה לשמור!

אבל אם כבר פותחים את הנושא אני ישמח אם מישהוא יסביר לי פה, למה כופים את פסח על כולם ולא מוכרים חמץ??!

יש דתיים ויש חילוניים, וככה זה גם ביום כיפור יש כאלה שצמים ויש כאלה שלא, בשבת יש כאלה ששומרים ויש כאלה שלא,

אבל למה בפסח כולם נהיים לי פתאום דתיים הדוקים ולא מוכנים למכור חמץ ??? יאללה אני חילוני ואני רוצה לאכול חמץ,

אם הדתיים לא רוצים שלא יאכלו, מי מכריח אותם? אבל למה מכריחים את החילוניים שרוצים לאכול לחם בפסח להתכופף דווקא בפסח לפי הדת??

כי אתה חי במדינה שע"פ הגדרה היא "מדינה יהודית". וכמו שאתה יודע, הדת פה מעורבת די חזק עם המדינה, ולכן יש גם חוקים שנחקקו במסגרת הדמוקרטיה שלנו שמחייבים אנשים לפעול לפי מצוות הדת.

פורסם

אני לא שומר כשרות, תא'מת החגים העלה הם יותר גרועים משואה.

פורסם

לא שומר ולא רוצה לשמור!

במכולת בישוב שלי מוכרים חמץ טרי. רק היום קניתי בורקסים לארוחת בוקר ;D

פשוט אין אף אחד ששומר כאן. יש כאלה שלא אוכלים חצץ (5-10 אנשים) אבל לא איכפת להם שמוכרים.

פורסם

הרבה יותר גרועים משואה, זה דיי ברור..

איך אפשר להשוות משהו קטן שהיטלר עשה לחג יהודי?...

:kopfpatsch::pissed::screwy::bash:

פורסם

לא שומר ואוכל הכל עם הכל! (רק דברים טעימים)

פורסם

אני לא משווה , אבל השיעמום.!!!

פורסם

איך אתה יכול להשוות בכלל ??

אתה יודע מה הייתה השואה בשביל כל אלה שהיו שם ......אוכל אפילו הם לא קיבלו ......מתו כמו כלבים שם ואתה משווה את זה לפסח? :nixweiss:

פורסם

לא שומר ואוכל הכל עם הכל! (רק דברים טעימים)

הכי טוב!

פורסם

לא שומר ולא רוצה לשמור!

ההשוואה לא במקום. לדוגמא, ביום כיפור אם אדם לא צם, לפי הדת היהודית אדם זה עבר על ההלכה אך ורק לעצמו. איסור אכילת חמץ לעומת זאת הוא בכלל "בל יראה ובל ימצא", ז"א אם אתה מתיר מכירת חמץ בפסח בכל המרכולים, אתה מכשיל במודע את האדם המאמין, בעבירה אשר בשבילו היא בכלל "יהרג ובל יעבור"..

בניגוד לערבי חילוני שלא ידרוש מכירת חזיר בחנויות בשר של ערבים מכיוון שיש לו כבוד מינימלי לדת של בני עמו, ליהודי כמוך לא אכפת לכבד את הדת שלו בצורה מינימלית, אפילו לא לתקופה קצרה של 7 ימים. (וכמו שאמרו כאן, ניתן למצוא לחם בהרבה מקומות אחרים)

פורסם

ההשוואה לא במקום. לדוגמא, ביום כיפור אם אדם לא צם, לפי הדת היהודית אדם זה עבר על ההלכה אך ורק לעצמו. איסור אכילת חמץ לעומת זאת הוא בכלל "בל יראה ובל ימצא", ז"א אם אתה מתיר מכירת חמץ בפסח בכל המרכולים, אתה מכשיל במודע את האדם המאמין, בעבירה אשר בשבילו היא בכלל "יהרג ובל יעבור"..

בניגוד לערבי חילוני שלא ידרוש מכירת חזיר בחנויות בשר של ערבים מכיוון שיש לו כבוד מינימלי לדת של בני עמו, ליהודי כמוך לא אכפת לכבד את הדת שלו בצורה מינימלית, אפילו לא לתקופה קצרה של 7 ימים. (וכמו שאמרו כאן, ניתן למצוא לחם בהרבה מקומות אחרים)

יופי, אז שוב זה רק אומר שההלכה שאנחנו שונאים כ"כ דופקת אותנו בכל זאת...

ומה קשור מה הערבי עושה? קודם כל, זה לא ערבי אלא מוסלמי, ויש הבדל גדול שכן יש הרבה ערבים נוצרים (שאוכלים חזיר)

ונכון, אני לא מכבד את הדת ולו בצורה מינימלית מכיוון שאני חושב שזה דבר מטומטם ומיותר,ולכן אני לא מסכים לסבול

7 ימים בלי חמץ. אם הם רוצים שלא יאכלו חמץ, אני רוצה חמץ ואין שום סיבה שאני אצטרך להתאמץ ולחפש מקום שמוכר (אגב אותו הדבר עם בשר חזיר למשל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים