עבור לתוכן

[ביקורת] Empire Earth 2 - PC

Featured Replies

פורסם

Empire Earth 2

ee21zp.jpg

מפיצים: VU Games

מפתחים: Mad Doc Software

ז'אנר: Strategy

תאריך שיחרור: 04/26/2005

תוכן

מידע מקדים:

משחק ההמשך ל-Empire Earth הלוקח אותכם משחר ההיסטוריה האנושית ועד עתידה. משחק אסטרטגיה הזה שם אותכם בנעליו של מנהיגם של עם כזה או אחר, בין אם תבחרו לשחק את הבריטים, הקוריאנים, הטורקים ואחרים, בתחילת דרכם בשנת 10,000 לפני הספירה ועד להגומוניה הארצית, מאות שנים לאחר שנות ה-2000. המשחק שונה בצורה ניכרת מקודמו ומשלב אסטרטגיה בזמן אמת עם תכנון ופיתוח נרחבים הנראים רק במשחקים מבוססי תורות. תוכלו לשחק במערכה המרכזית שהוזכרה לעיל, להילחם מול היריב בקרב גראנדיאוזי במצב Skirmish, או לנסות את מזלכם באחת מבין שלוש מערכות קטנות יותר: קוריאה העתיקה, מלחמת העולם השנייה, ואמריקה המודרנית.

המשחק שם דגש על ניהול נכון של התרבות ככלל ושל טריטוריות בפרט, התפתחויות טכנולוגיות, אפשרויות משא ומתן נרחבות ושליטה טקטית בטריטוריות השונות. מזג האויר משחק תפקיד מרכזי וחשוב מאוד לבחור מתי יוצאים להתקפה או מתי מעלים את רמת הביטחון. שינוי מרענן נוסף במשחק הוא שהוא שם קץ לרמאויות של המחשב במשחקים. האינטיליגנציה המלאכותית פועלת בצורה דומה לזה של השחקנים, דבר המעניק גם אתגר וגם סיפוק, במיוחד לאחר ביצוע תרגילים טקטיים מבריקים.

ביקורת:

כפי שציינתי קודם זהו משחק ההמשך למשחק האסטרטגיה משנת 2001. ישנם מספר שינויים דרסטיים מהמשחק הקודם.

ראשית, בEE2 נוכל לשחק בכל הממלכות הגדולות של העבר ושל ההווה! ושאני אומר עבר אני מתכוון לעבר, נוכל לשחק עם בני האינקה ובני המאיה, עם האצטקים, הבבלים, התורקים, המצרים, הקוראנים, היוונים והרומאים ועד לשנות ה2000 שם נמצא את הגרמנים במלחמת העולם השנייה, האמריקאים, היפנים, הסינים והבריטים ועד לעתיד, כן נוכל לשחק גם עם רחבים משוכללים מהעתיד עד שנת 2230, הרחבה על כך תקבלו בהמשך.

אבל מה? נכון יש לנו מגוון רחב של ממלכות לבחור, אבל לצערי פני חשכו כאשר בדקתי ממלכה ממלכה וגיליתי שכמעט כל הממלכות הן כמעט אותו הדבר! אותם הלוחמים, אותם כלי המלחמה ואותם המבנים רק בשינוי של התצוגה שלהם, וזה מאוד איכזב אותי, וכנראה שיאכזב גם אותכם. אבל כמובן שיש הבדלה בין דור העבר להווה ולעתיד.

אבל נוכל להתנחם בכך, שלכל ממלכה ישנם 3 מבנים מיוחדים שלכל אחד מהמבנים ישנה יכולת מיוחדת, וכמובן כמה כלי מלחמה יחודיים וחיילים יחודיים שיקנו לכל צבא משהו מיוחד משלו!

עוד דבר מאכזב אפשר לראות במצב המסע של המשחק שם נוכל לשחק רק עם הקוריאנים, הגרמנים והאמריקאים והמסעות הם בעלי 8 משימות לא ארוכות במיוחד, בלבד!

המשחק גם אינו שונה במיוחד מקודמיו כמו Age Of Empires 2 ומשחקים דומים, וכשתשחקו בו אני מבטיח שתקבלו דה ז'ה וו  :o .

כמובן שישנם חידושים שרק במשחק שלנו תוכלו למצוא, דבר שאני אישית מאוד אהבתי, והוא לוח שנה בה בערך כל 5-10 דקות עובר חודש, וכמובן כל חודש מאופיין במזג אוויר שונה! כך שתוכלו למצוא את עצמכם באמצע חודש ינואר במלחמה עם בני המאיה כאשר יש סופת ברקים ורעמים חזקה במיוחד, וזה יכול להקשות מאוד עליכם ועל אויביכים בקרב ולפעמים כתוצאה מכך תאמינו או לא האויב שלכם עוזב את שדה הקרב והמלחמה תחודש לאחר שהגשם יפסק!

כמובן שבמשחק יש גם חלקים של היום, כמו בוקר, צהריים, אחר הצהריים וערב ובכל חלק של היום ישנה תאורה שונה שהופכת את המשחק לריאליסטי הרבה יותר.

חברת sierra הוסיפה למשחק דבר מטופש שהוא "אנציקלופדיית המשחק", נכנסתי עיינתי ולא ראיתי משהו שונה ממצב הTutorial של המשחק, שם מלמדים אותכם את המשחק בצורה יסודית ואגב מצב משחק זה מומלץ מאוד למתחילים והוא ממש עוזר להבין את המשחק והופך את המשחק ליותר מהנה מכיוון שעכשיו תכירו את כל אופציות המשחק המגוונות שאולי לא הכרתם קודם לכן.

מה שיפה במשחק, כפי שציינתי שהוא כולל את כל התקופות האפשריות, ואתם תרגישו בין המעבר בתקופות כמסע בזמן.

אבל דבר אפסורד הוא שתוכלו לראות את האמריקאים עם כל הכלים המתקדמים שלהם והלחימה הטכנולוגית המתקדמת שלהם נלחמים נגד בני המאיה? ולפעמים גם בני המאיה מנצחים  :cool:.

אבל מה שטוב בכך, שגם אוהבי Act Of War וג'נרלס וגם אוהבי Age Of Empires יוכלו להנות מהמשחק.

עכשיו נדבר על התקופות של המשחק:

Stone- 10000 BC - 5000 BC (תקופת האבן)

תקופת האבן מאופיינת בפרמידות מצריות, מבנים עתיקים של בני האינקה ושל בני המאיה וכמובן גם של האצטקים והבבלים.

stone_2.jpg

Copper- 5000 BC- 2500 BC (עידן הנחושת)

לאחר תקופת האבן, כל הממלכות התפתחו ובתקופה הזו נוכל לראות חיילים חדשים כמו פרשים, קפטולטות וגם מבנים חדשים של הגנה כמו חומות אבן שלא נוכל למצוא בתקופת האבן.

copper_2.jpg

Bronze- 2500 BC- 1000 BC (עידן הנחושת)

אין שינוי דרסטי לעומת עידן הנחושת הקודם לו, אבל ממלכות נוספות נוספו כמו הקוריאנים והתורקים.

bronze_1.jpg

Iron- 1000 BC -400 AD (עידן הברזל)

כשמו, בעידן הזה נוספים כלי מלחמה וממלכות עתיקות שיצרו כלי נשק מתקדמים מברזל, כמובן.

iron_2.jpg

Dark- 400 AD - 800 AD

כפי שזכור לכם מתקופת בית הספר, זוהי תקופה שחסכו מאיתנו פרטים :) בכל מקרה תקופה זו מאופיינת בעלייה של ספינות הקרב, לשדה הקרב שלנו.

dark_1.jpg

Middle- 800 AD - 1400 AD(ימי הביניים)

תקופת ימני הביניים מאופיינת בשיפור המבנים, ובנייתם בצורה ארכיטקסטורית חדשה שלא נראתה בעבר.

middle_2.jpg

Renaissance- 1300 AD - 1500 BC(תקופת הרנסאנס)

מי לא זוכר את התקופה הזו? תקופה שבה חי ליאונרדו דה וינצ'י ועוד כמה מגדולי הציירים בכל הזמנים.

ren_2.jpg

Imperial- 1500 AD - 1650 AD (תקופת הקיסרות)

תקופה זאת מאופיינת בעלייתם של תותחי קרב מחודשים וחזקים יותר.

imperial_3.jpg

Enlightment- 1650 AD - 1800 AD

אין שיפורים ממשיים, חוץ מעלייה מחודשת של הממלחמה התורקית ומסע הכיבוש שלה.

enlightenment_1.jpg

Industrial- 1800 AD - 1900 AD (המהפכה התעשייתית)

כמו שאתם יודעים, בתקופה הזאת חלו שינויים דרסטיים בכל הפאן וזה הגיע גם לשדה הקרב שלנו, כבר כאן נוכל לראות את ההתפתחות הטכנולוגית האדירה שנעשתה ב100 השנים הללו, תמונה אחת שווה אלף מילים.

industrial_3.jpg

Modern- 1900 AD - 1940 AD(התקופה המודרנית)

זהו נגמרו המהפכות, מעכשיו והלך רק פיתוחים טכנולוגיים נוכל לראות כאן כמו מסוקים, מטוסי קרב וספינות.

modern_2.jpg

Atomic- 1940 AD - 1980 AD

תקופה זו, היא תקופת מלחמת העולם השניה ואחריה ופה נוכל לראות מלחמות בין גרמניה לבעלות הברית וכמובן טנקים וכלי מלחמה חדישים וכן, גם פצצות אטום   :D .

atomic_1.jpg

Digital- 1980 AD - 2030 AD

העידן הדיגיטלי  :cool: כן זה התקופה בה אנו חיים. אין מה להרחיב ממש חוץ מפיתוחים כפי שאתם יודעים במטוסים ובכל הדברים.

digital_1.jpg

Genetic- 2030 AD - 2130 AD

זוהי תקופת היום שאחרי, מלא מלא כלים עתידניים שכרגע מפותחים בצבא ארה"ב.

genetic_2.jpg

Synthetic- 2130 AD - 2230 AD

זוהי התקופה שאני אישית הכי אוהב.. שדה כוח מגנטי, טנקים מעופפים מטוסים משוכללים שלא תראו בשום משחק כרגע, הכל נמצא בתקופה הזאת..

synthetic_3.jpg

סרטונים:

Empire Earth II Behind the Scenes video

(The graphics engine)

Teaser Trailer

Using the battle planner

עוד תמונות:

עמוד 1

עמוד 2

ציון:

משחקיות: 9

גרפיקה: 8

הנאה: 9

קושי: 10 (במובן הטוב)

סירטונים: 9 (סירטונים מדהימים בין לבין במצב הCampaign)

ציון כולל: 9.1

*משחק מומלץ קניה! בבקשה תגיבו השקעתי..

*אולי תראו את הביקורת הזאת גם בפורום אטרף (מקווה שזה לא אסור לא נראה לי שהוא מתחרה כי זהו פורום חומרה אם כן אז סליחה) כי אני כתבתי את הביקורת לפורום שם, רק רציתי חוות דעת על הביקורת שלי בעוד מקום..

פורסם

:yelclap: :yelclap: :yelclap:

כל הכבוד על ההשקעה :xyxthumbs:

למרות זאת אין פה ממש שנויים לEE הראשון ולהרחבה שיצאה לו שגם שמה יש טנקים וכו'

פורסם

אסור פה ווארז[*משחק מומלץ הורדה!],וזה גם לא מקום מתאים [סטיקי]

פורסם

משחק מעולה!

ממש מושקע,גרפיקה טובה,וממש כיף!

ממליץ לכולם הוא בכלל לא מאכזב..

הציון שלי למשחק הזה זה 9.4!!!

אחד משחקי האסטרטגיה הטובים ששיחקתי :xyxthumbs:

וסיקור מושקע....תודה אלעד  :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

בסדר שיניתי.. איזה דרמטיים אתם נשבע לכם.. אתם לא תגיעו לשום מקום ככה

פורסם

נראה משחק טוב..

מזכיר לי את אייג' אוף אמפיירס הישן!

פורסם

עכשיו באמת לך לקנות אותו. ::)

פורסם

לא רע, דבר איתי בפרטי בבקשה.

פורסם

וואוו! :xyxthumbs: איזו השקעה, שיחקתי בראשון... מאוד אהבתי.

הורדתי את הדמו, מאוד מאוד אהבתי, נראה לי שהוא הולך להיות אחד מהמשחקים הטובים השנה.

תודה. :)

פורסם

סבבה אני עוד מסיים להוריד אותו בביטורנט

פורסם

די להזכיר את זה שאתם מורידים את המשחק...

לפי הדמו של המשחק הייתי קצת מאוכזזב ממנו, יותר אהבתי RON.

בכל אופן אני אנסה בכל זאת מתישהו, אחרי כזו ביקורת איך אפשר שלא ;)

פורסם

כי זה משחק מעולה באמת

רק מעצבן שהטנקים חלשים והחיילים חזקים זה אצל כולם או שרק לי?

פורסם
  • מחבר

כי זה משחק מעולה באמת

רק מעצבן שהטנקים חלשים והחיילים חזקים זה אצל כולם או שרק לי?

עידן ככה זה המשחק.. והחיילים לא כאלה חזקים זה מאוד תלוי באיך אתה מפתח אותם בתקופה שהם נמצאים.. ופשוט שאתה משפר משהו בTech תשתפר את הטנקים

פורסם

אה אבל הם נהרסים ממש מהר..

איך אפשר לעשות שהם יהיו יותר חזקים?

פורסם

מישחק מאוד יפה רק דבר אחד הורס אותו שבשביל לנצח "צריך להרוג את הכלב האחרון בפינה של המפה"...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים