עבור לתוכן

בעיה ב-IP בראוטר של Alcatel

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר שך Alcatel דגם SpeedTouch 510.

לראוטר יש 4 יציאות LAN, וכבל ה-LAN שמחובר לכרטיס רשת שלי מחובר כל הזמן לאותה יציאה.

פתאום שמתי לב שה-IP שהוקצה למחשב שלי השתנה מסיבה לא ברורה.

ניסיתי לחבר את הכבל ליציאות אחרות, אך ה-IP שלי לא השתנה.

בעבר בכל פעם שחיברתי את המחשב ליציאה אחרת קיבלתי IP אחר (IP קבוע לכל אחת מ-4 יציאות ה-LAN).

איך אני יכול לשנות את ה-IP שמוקצה למחשב שלי, כך שהוא יחזור להיות ה-IP הישן?

הדבר חשוב בשביל טבלת ה-NAPT, לצורך הפניית פורטים.

פורסם

תעשה מאפיינים על רשתות תקשורת

שם תבחר את החיבור של הרשת שלך בכרטיס רשת

אז תעשה מאפיינים על פרוטוקול TCP/IP אז שם תעשה בחירה ידנית אז שם תכתוב 10.0.0.1 בSUBNET MASK רשום 255.255.255.0

בDNS תעשה גם ידני ותרשום את הזה של הספק שלך....(כנס לאתר שלו אם אתה לא יודע)

כנס עכשיו לממשק הWEB של הראוטר בכתובת 10.0.0.138

ADVANCED

NAPT(או NAT אם זה יותר ישן)

NEW

פרוטוקול לפתיחה-תעשה גם וגם....(פעם בזה ופעם בזה..)

Inside IP: 10.0.0.1

Outside IP:0.0.0.0

Inside Port: הפורט

Outside Port: אותו אחד

APPLY

SAVE ALL

אם תרצה אפשר גם לעשות את זה דרך פקודות DOS בCMD

אפשר גם דרך ממשק לא WEB אבל ויזואלי.

תגיד, ואני אסביר.. אבל הWEB הכי קל ועדיף למתחילים

פורסם
  • מחבר

מה זה DNS? הספק אינטרנט שלי הוא בזק בינלאומי. מה אני צריך לרשום?

מה בדיוק אני צריך לרשום בטבלת NAPT (אין לי NAT)? איזה פורט אני צריך לרשום ולמה?

בטבלת NAPT אני רושם את הפורטים של תוכנות שיתוף קבצים.

איך אפשר לעשות את זה דרך פקודות DOS?

פורסם

Primary DNS

62.219.186.7

Secondary DNS

192.115.106.35

עכשיו, אני רוה שאתה דיי נוב אז אני לא ממליץ לך להשתמש בדוס.. תעשה דרך הWEB.. הכי נוח... דוס לא ייתן לך כלום... :);)

בNAPT תרשום בדיוק מה שאמרתי לך!!!(איזה פרוט שאתה רוצה... למיול אצלי זה 4773 ... תעשה מה שאצלך..)

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש נוב, אני פשוט לא מכיר את הפקודות הרלוונטיות. :-\

אני יודע להשתמש ב-DOS, ועוד זוכר את הזמנים בהם חלונות זה משהו שהיה רק בקירות של בתים ובמכוניות. ::)

לגבי טבלת NAPT, זה מיועד רק להפניית פורטים של תוכמות שיתוף קבצים, ולא קשור לשינוי של IP, נכון?

ב-Outside IP אני צריך לרשום 0.0.0.0? אי אפשר פשוט להשאיר את השדה הזה ריק?

מה זה Primary DNS - 62.219.186.7, ו-Secondary DNS - 192.115.106.35?

כתובות ה-IP שנתת לי הו דוגמאות, או זה ה-IP שאני צריך לרשום?

איפה אני צריך לרשום את זה? אני לא מוצא מקום שמבקש Primary DNS ו-Secondary DNS?

יש לך מושג מה יכול לגרום ל-IP שאני מקבל מהנתב להשתנות פתאום, מבלי שהחלפתי את הכבל רשת לפורט אחר?

יש אפשרות לשנות את ה-IP שהנתב מקצה למחשב שלי באמצעות הממשק WEB של הנתב, או באמצעות פקודות DOS, מבלי לשנות את מאפייני ה-TCP/IP של הכרטיס רשת (כלומר, להשאיר את הכתובת IP על אוטומטי)?

פורסם

:bash::kopfpatsch::) :) :) :) :silly:

אז תעשה מאפיינים על פרוטוקול TCP/IP אז שם תעשה בחירה ידנית אז שם תכתוב 10.0.0.1 בSUBNET MASK רשום 255.255.255.0

כנס עכשיו לממשק הWEB של הראוטר בכתובת 10.0.0.138

ADVANCED

NAPT(או NAT אם זה יותר ישן)

NEW

פרוטוקול לפתיחה-תעשה גם וגם....(פעם בזה ופעם בזה..)

Inside IP: 10.0.0.1

Outside IP:0.0.0.0

Inside Port: הפורט

Outside Port: אותו אחד

APPLY

SAVE ALL

אם תרצה אפשר גם לעשות את זה דרך פקודות DOS בCMD

אפשר גם דרך ממשק לא WEB אבל ויזואלי.

תגיד, ואני אסביר.. אבל הWEB הכי קל ועדיף למתחילים

אתה חייב לרשום 0.0.0.0

אם אני לא טועה אתה נכנס לדוס רושם IPCONFIG ואז RENEW -F או משהו כזה.... מישהו אחר יכול לתקן אותי....

האייפי משתנה כי כנראה האלקטל מתנתק כל הזמן ויש בעיות....

תראה אפילו בממשק הWEB בBASIC את הזמן שהוא מחובר.. הוא יהיה לך כל פעם בערך פחות מיום וזה אומר שהוא מתנתק ומתחבר שוב עם DHCP שנותן לו כתובת IP אחרת.................

מה שהבאתי לך זה הDNS של בזק בינלאומי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בציטוט שלי:

תיכנס לכל זה ולמטה תראה DNS!! שם תרשום בידיוק את הכתובות שהבאתי לך!!!!!!!!!!!

אמרתי לך לא לשים את זה על אוטומתי!!!!!!!!!! בציטוט רשום בדיוק מה עלשות ואיך להגדיר בידני!!!! רק ששכחתי שיש שם עוד שדה ששם תרשום ב"דיפולט גטאווי" 10.0.0.138 !!

זהו.. עוד בעיות-רשום פה

פורסם
  • מחבר

ב-Outside IP אני לא צריך לרשום 0.0.0.0, הוא רושם את זה לבד בתור ברירת מחדל.

ב-DOS רושמים ipconfig /release 0 לשחרור, ו-ipconfig /renew 0 לחידוש. הבעיה היא שאני מקבל אותו IP.

הניתוקים של המודם לא קשורים לשינוי של ה-IP. אני לא מתכוון ל-IP האמיתי שהוא דינאמי ומשתנה בכל פעם שמחדשים את הקשר לספק, אלא ל-IP הפנימי של המחשב שאמור להיות קבוע על 10.0.0.1 (הוא השתנה לי ל-10.0.0.3).

לגבי ה-DNS שנתת לי של בזק בינלאומי, אני עדיין לא מבין מה ההבדל בין ה-Primary DNS ל-Secondary DNS. ב"סדר חיפוש בשרת DNS", אני אמור לרשום את ה-Primary DNS ו"הוסף", ואז את ה-Secondary DNS ו"הוסף"?

לא קיימת אפשרות לשנות את ה-IP של המחשב שלי בחזרה ל-10.0.0.1 דרך הממשק WEB של הנתב כמו שזה היה עד עתה, מבלי להתעסק עם ההגדרות של הכרטיס רשת?

פורסם

ככה אצלי הוא מקצה IP לכל מחשב באופן "אישי" : (תמונת אחת שווה...)

http://img228.echo.cx/img228/9995/13qv.png

פורסם
  • מחבר

בטבלת DNS בנתב כתוב שה-IP של המחשב שלי הוא 10.0.0.1, בעוד שלמעשה ה-IP של המחשב שלי הוא 10.0.0.3.

פורסם

ב-Outside IP אני לא צריך לרשום 0.0.0.0, הוא רושם את זה לבד בתור ברירת מחדל.

ב-DOS רושמים ipconfig /release 0 לשחרור, ו-ipconfig /renew 0 לחידוש. הבעיה היא שאני מקבל אותו IP.

הניתוקים של המודם לא קשורים לשינוי של ה-IP. אני לא מתכוון ל-IP האמיתי שהוא דינאמי ומשתנה בכל פעם שמחדשים את הקשר לספק, אלא ל-IP הפנימי של המחשב שאמור להיות קבוע על 10.0.0.1 (הוא השתנה לי ל-10.0.0.3).

לגבי ה-DNS שנתת לי של בזק בינלאומי, אני עדיין לא מבין מה ההבדל בין ה-Primary DNS ל-Secondary DNS. ב"סדר חיפוש בשרת DNS", אני אמור לרשום את ה-Primary DNS ו"הוסף", ואז את ה-Secondary DNS ו"הוסף"?

לא קיימת אפשרות לשנות את ה-IP של המחשב שלי בחזרה ל-10.0.0.1 דרך הממשק WEB של הנתב כמו שזה היה עד עתה, מבלי להתעסק עם ההגדרות של הכרטיס רשת?

פייייי אתה מקשה....

את הדוס-תודה נזכרתי שככה עושים.

DAH... אני יודע שהוא רושם לבד.. התכוונתי שפשוט לא תשנה\תמחק...

הניתוקים של הראוטר(לא מודם) כן קשורים לשינוי IP אלא אם כן יש לך אייפי קבוע. זה משנה כל פעם אייפי חיצוני. הפנימי יישאר.

אני אמרתי לך להגדיר יגנית לא צריך לסמוך על הWIN המזורגג. לא אמורה להיות קיימת אפשרות שינוי. מה שאתה יכול לעשות כדי להגדיר אתה יכול למחוק את היוסר כמו שבני הראה אצלו בממשק, ופשוט לעשות חד ושם לכתוב שוב את הIP ידנית ואת השם כמו שרשום בתצלום מסך שבני הביא-אז בדיוק איך שרשום אצלך. את אותו אייפי שאתה רושם לו כשאתה מגדיר את הרשת בפרוטוקול הTCP\IP!!! תעשה מה שאמרתי. את הDNS אתה מגדיר פה(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!):

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר! אבל עדיין מדובר בדרך עקיפה לטפל בבעיה (דרך ה-Windows ולא דרך ה-Router).

שמתי לב שבדף הראשי של הנתב כתובים ה-IP שנתת לי.

אני יודע שהניתוקים של הנתב משנים את ה-IP החיצוני. זה מה שכתבתי. הבעיה היא שה-IP הפנימי השתנה, למרות שהוא אמור להיות קבוע.

בטבלת DNS בנתב כתוב שה-IP של המחשב שלי הוא 10.0.0.1, בעוד שלמעשה ה-IP של המחשב שלי הוא 10.0.0.3.

אני לא מבין למה ה-ing@#$% ראוטר שינה לי את ה-IP הפנימי.  :nixweiss:

חייבת להיות דרך להחזיר את ה-IP הפנימי ל-10.0.0.1 דרך הממשק של הנתב, מבלי לשנות את ההגדרות של הכרטיס רשת, כמו שזה היה עד עכשיו.

פורסם
מה שאתה יכול לעשות כדי להגדיר אתה יכול למחוק את היוסר כמו שבני הראה אצלו בממשק, ופשוט לעשות חדש ושם לכתוב שוב את הIP ידנית ואת השם כמו שרשום בתצלום מסך שבני הביא-אז בדיוק איך שרשום אצלך

הנה:

פורסם
  • מחבר

עשיתי את זה, אבל זה לא עזר.

הבאתי בתגובה הקודמת תמונת מסך שרואים בה שה-IP שלי בטבלת DNS הוא 10.0.0.1. אולם, מה שכתוב שם לא נכון (גם אחרי שמחקתי את זה ויצרתי חדש). ה-IP שלי נותר 10.0.0.3. :bash:

מה עוד אפשר לשנות בממשק ה-WEB של ה-Router? :s07:

פורסם

WTF?!

אין לי מושג.

כנס לפורום רשתות של פרש.... שם יש מקצוענים(כמו מייסד האתר) שישמחו לעזור שמה וייתנו תוצאות יותר טובות ממני...

תן להם גם את הקישור של הדיון הקצר פה כדי שיבינו טוב יותר את מהות הבעיה...

GOOD LUCK BUDDY

פורסם
  • מחבר

WTF מסכם פחות או יותר את התסכול שלי. :s05:

אפשר בבקשה לקבל קישור לפורום רשתות של פרש? :-\

במידה ויש כאן מישהו נוסף שיכול לעזור לי, אשמח לקבל עזרה. ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים