עבור לתוכן

הקרדינל יוזף ראצינגר נבחר לאפיפיור החדש

Featured Replies

פורסם

הקרדינל יוזף רצינגר נבחר הערב ליורשו של האפיפיור יוחנן פאולוס השני. האפיפיור החדש, שהחליט להיקרא בנדיקטוס ה-16, יצא למרפסת הקפלה הסיסטינית בוותיקן, ואמר למאמינים שמילאו את כיכר פטרוס הקדוש: "אחי ואחיותי היקרים, לאחר מות האפיפיור הגדול, יוחנן פאולוס השני, בחרו בי הקרדינלים, עבד צנוע בגפנו של אלוהים. אני בטוח שאלוהים יודע כיצד לפעול וכיצד להנחות אותי, ואני סומך על תפילותיכם יותר מכל, שיעזרו לי במשימתי".

רצינגר, גרמני בן 78, בחר להיקרא בנדיקטוס ה-16. נחשב לשמרן ומקורב לאפיפיור המנוח, ומתמצא היטב בנושאים יהודיים

לידיעה

152867-18.jpg

האפיפיור החדש בנדיקטוס ה-16

152868-18.jpg

המאמינים מקבלים את פני האפיפיור החדש

• תגובות 41
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה מינו מישהו כזה זקן ? עוד 7 שנים והוא מת !

פורסם
  • מחבר
סתם מסקרן אותי.. אפיפיור יכול להיות "מפוטר" ?

אני לא חושב...

אחרי הכל, נכון לעכשיו, הוא הבן אדם הקדוש ביותר בדת הנוצרית..

למה מינו מישהו כזה זקן ? עוד 7 שנים והוא מת !

האפפיור יוחנן פאולוס השני נבחר בגיל 68 אם אני לא טועה.. גם זה לא הכי צעיר...

חחח יהייה נחמד אם יבחרו אפיפיור בן 25 חחחחחח

פורסם

הוא נבחר בגיל 58, לא 68.

הם בחרו בכזה אפיפיור זקן בגלל שהם לא רצו שהמקרה הקודם ישנה ושיהיה עוד אפיפיור למשך 25 שנה ככה. הם מעדיפים להחליף אותם כל פחות מ-10 שנים (הוא גם האפיפיור 200 ומשהו , מה שמראה על המגמה הזאת לאורך כל ההיסטוריה).

פורסם

אני לא חושב...

אחרי הכל, נכון לעכשיו, הוא הבן אדם הקדוש ביותר בדת הנוצרית..

כן, אבל הנקודה היא שהכל פה נורא "ממוסחר".. מישהו מינה אותו, זה לא שהוא נולד כיורש האפיפיור (כמו נסיך שמחליף את המלך, נניח) אלא מישהו בחר אותו. מכאן, ניתן להניח שאותו גוף שבחר אותו נמצא בעצם "מעליו" (שהרי הוא בחר אותו) ולכן אולי יש לו גם את האפשרות הפוטנציאלית "לפטר" אותו...

פורסם

סתם מסקרן אותי.. אפיפיור יכול להיות "מפוטר" ?

אין סיבה שלא, אבל זה לא "מפוטר", יותר מודח מאשר מפוטר כי אין פה משכורת או משהו, בכל מקרה אם הוא פתאום יעשה דברים משוגעים, או שיחליט על דברים שמעבר מסמכותו (לא משנה אם הוא משפיע או לא) אני בטוח שיהיה אפשר להדיח אותו.

פורסם

צודק, "מודח" זאת מילה מתאימה יותר...

אבל זה לא הגיוני, הרי הוא "הבן אדם הקדוש ביותר בדת הנוצרית"...

(אני לא סובל מפיצול אישיות.. אני סתם מנסה להבהיר נקודה..)

פורסם
  • מחבר

אין סיבה שלא, אבל זה לא "מפוטר", יותר מודח מאשר מפוטר כי אין פה משכורת או משהו, בכל מקרה אם הוא פתאום יעשה דברים משוגעים, או שיחליט על דברים שמעבר מסמכותו (לא משנה אם הוא משפיע או לא) אני בטוח שיהיה אפשר להדיח אותו.

מודח זו באמת מילה יותר מתאימה..

והגוף שבחר אותו הוא בעצם הקרדינלים (יש 116 כאלה נכון להיום) והם מצביעים ובוחרים את האפיפיור החדש..

ברור שאם הוא יתחיל להשתגע ולהרוג אנשים ייאלצו להדיח אותו ולהעמידו לדין... אבל קשה להאמין שבן אדם שהקדיש את רוב חייו לנצרות יזלזל במעמד שניתן לו.. (תמיד יש יוצאים מן הכלל)

פורסם

מה הקטע שלהם עם השמות...?

פורסם
  • מחבר

מה הקטע שלהם עם השמות...?

ככה זה... הם צריכים שם חדש... יוזף ראצינגר זה לא בדיוק שם נוצרי

פורסם

דפוקים שבוע הבא הוא מת ! :screwy::lol:

הם בטח התמכרו לפסטיבלים של כל ההלוויה ורוצים עוד פעם,

בטח גם כל הרוכלים ברחובות בוותיקן לחצו, הם גילגלו מליונים מכל המזכרות הטיפשיות שלהם..

ותחשבו על זה ...

פורסם

אתם יודעים שהוא היה פעם בתנועת הנוער ההיטלראי

פורסם

לא שהייתה לו ממש ברירה כל אזרחי גרמניה היו חייבם לשלוח את הילדים שלהם לשם :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים