עבור לתוכן

בעיות במחשב - לוח או כ.מסך ?

Featured Replies

פורסם

amd athlon xp 1900

asus A7V266-E

Geforce 4 ti 4600

2x256mb ddr266

שני HD, צורב, DVD, 1.44

טוב איפה אני מתחיל.... אז ככה, בזמן האחרון העפתי מבט על המתחים וראיתי שעל ה-12V+ אני מקבל קריאה של 12.98v~ שזה חורג מסטיית התקן ומפריע להמהרת כרטיס המסך אם אני לא טועה. לא יכלתי להמהיר אותו ביותר מ-5mhz עלובים. . .

הספק התחיל לעשות רעשים, הייתי מסדר את זה עם עיפרון למאוורר שזה התחיל להגזים. 350W סתם ספק ב-90 ש"ח. קניתי עוד מאוורר למארז והחלפתי מאוורר של הצ'יפסט בלוח אם שהיה דפוק כזה... מפה לשם, המחשב לא עלה, המסך לא מקבל אות וכל נורות ה-HD דולקות קבוע. קיצר רבנו איזה שעה, פעם עבד, פעם לא עבד - מגעים, הידוקים, ניתוקים.. בסוף כבר הרחתי ריח של שרוף ונכנעתי. התחלתי להזיע וברחתי לקנות ספק חדש... לצערי לא היה HEC זול בסביבה או משהו מוכר אחר במחיר 150-200 ש"ח. מצאתי באיזה חנות ספק "COLORSit Golden Power - Silent with 12cm fan", שהוא 480W ו-PFC עם מאוורר גדול מלמטה ב-150 ש"ח, נראה מבטיח, בשביל amd 1900 לא מומהר, אחרי הכל..

לקחתי אותו, התקנתי, המחשב עולה, עכשיו אני מקבל קריאה של 13.1v~ על ה-12V. התחלתי לחשוד שמדובר בבעית לוח אם, וזאת לא פעם ראשונה שהוא מאכזב אותי (למרות שהוא ASUS). בעוד אני חושד, אני מתחיל לקבל מסך שחור ל-2 שניות כל איזה 10-20 שניות ובאופן אקראי. כל זה בשולחן העבודה ב-IDLE.

והרי זה פלא, ארטיפקטים ובעיות טקסטורה במשחקים ! שלא נדבר על כל צבעי הקשת ב-Safe Mode. זה לא בעיית דריבר כי הכל עבד טוב לפני, וגם ניסיתי לעשות Roll back driver ליתר ביטחון. (מתקרבים לסוף הסיפור)

אמרתי שום מחשב דפוק לא יתגבר עלי מהר כל כך, ונכנסתי לביוס לבטל את ה-AGP FAST WRITE . למרבה הפלא זה עובד טוב עכשיו, אפילו DOOM3 עולה ללא ארטיפקטים. אולם קצת יותר איטי ופחות חלק ממקודם (בכמה משחקים). בכל מקרה הייתי מעדיף לעבוד עם Fast Write enabled.

האם יש להאשים את לוח האם או את כרטיס המסך ?

האם כדאי לקחת את כל המחשב לבדיקה במעבדה ?

האם יש מצב שמשהו נשרף לי פה שזה לא ספק ?

תודה מראש לעוזרים ועל הסבלנות לקרוא בכלל...

פורסם

אם אתה יכול להשיג לוח אחר כדי לבדוק איתו, הצ'יפסט הזה די בעייתי, לדעתי הבעיות מתחילות ממנו

דרך אגב, החלפת מספק ג'נרי אחד לספק ג'נרי אחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים