פורסם 2005 באפריל 1920 שנים לא ממש... לא באחוזים כאלה בכל אופן... דווקא כשאתה מבין את המילים ומבין על מה השיר מדבר - במיוחד בשירים כמו בת'רד הזה - ההאזנה הופכת להיות הרבה יותר איכותית. חחח איכותית? ומי קובע מה זאת האזנה איכותית? כשאני מעמיק בקטע של המילים ושומע את השיר, אני פחות מקשיב לשיר ויותר למילים. איפה הכיף פה? זה נותן תחושה של של שחרשתי אותו וכבר נמאס. רוב הדברים של ראמשטיין אני לא מבין מילה. אבל למי אכפת, אם אני מקשיב להרמוניה של הצלילים ולא לתוכן.
פורסם 2005 באפריל 1920 שנים זה שני דברים שונים קודם כל, ללהקות כמו ראמשטיין נגיד, שאתה לא מבין את השפה, ברור שאין מה להקשיב למילים, ואז זה רק קטע של מוזיקה. אבל יש שירים שממש כדאי להקשיב למילים - כי אתה מקבל פרספקטיבה אחרת לגמרי על השיר, וגם מבין אותו אחרת. מצד שני, יש שירים שהתוכן שלהם לא ממש משנה. הכל תלוי בשיר, ובכח מקרה - כל אחד ואיך שהוא נהנה...
פורסם 2005 באפריל 1920 שנים linkin park - creep (לא סגור על השם של השיר, לפעמים קוראים לו carousel)תגיד ת'מילים - אני אגיד את השם.
פורסם 2005 באפריל 1920 שנים יש לי שיר מושלם בשבילך:"לפנות ערב" של שלישית המעפילתשמע אותו ותקשיב למילים, אחד השירים בעלי המילים היפות ביותר ששמעתי.
פורסם 2005 באפריל 1920 שנים האלבום של ROGER WATERS-AMUSED TO DEATHPINK FLOYD - THE FINAL CUT )THE ALBUMאביתר בנאי האלבום החדש (שכחתי איך קוראים לו )לא חסר יש עוד המון. לא עולה לי כרגע
פורסם 2005 באפריל 1920 שנים עוד חוזר הניגון / בני אמדורסקי (ויש את הגרסא של ברי סחרוף שהיא לא פחות טובה).את המילים כתב נתן אלתרמן, ורוב הסיכויים שאתה תכיר אותו משעור יספרות (ואולי תשנא אותו בגלל זה), אבל הלחן שנכתב לו (של בני או של ברי) מחזק את השיר.led zeppelin - stairway to heavenשיר מדהים שאני אישית מצאתי בו מסר סמוי, שלא בדקתי את נכונותו, אבל כל מי שדיברתי איתו על כך, הסכים איתי ואמר לי שהוא חשב על זה גם.ובכלל, יש בשיר הזה את אחד מהסולואים הכי מדהימים ששמעתי (של גיטרה).i did it my way / אלביס פרסלי (או את הגרסא של פרנק סינאטרה).ובכלל, אם אתה מחפש ליריקה חזקה, אז כמעט בכל שיר של פינק פלויד יש ליריקה מדהימה, ולרוב גם מסר כלשהו...
פורסם 2005 באפריל 1920 שנים יש המון, איזה ג'אנר אתה מחפש/אוהב? בכל 4 הדיסקים הראשונים של מטאליקה יש כמעט בכל שיר מסר חבוי וליריקה טובה. לפינק פלויד יש המון.. תלוי באיזה תקופה שלהם, דארק סייד ודה וול הכי בולטים. שיר מלחמה מומלץ - megadeth - holy wars dream theater בעיקר עם Images And Words ו- A Change Of Seasons לראשמטיין אין ליריקה משהו.. אם משהו רוצה לדעת את הפירוש שירשום בגוגל: "song name lyrics english" תהנה
פורסם 2005 באפריל 2020 שנים NIrvana - Heart shaped boxNirvana - Where did you sleep last nightNirvana - the man who sold the worldG&R- knockin on heavens doorG&R- november rainJimi hendrix -Manic DepressionJimi hendrix - red houseJimi hendrix- purple haze[glow=red,2,300]Jimi hendrix- little wing[/glow]Scorpions - Wind of change scorpions - Still loving youStevie Ray Vaughan - Tin pan allyStevie Ray Vaughan - The sky is cryinועוד הרבה רבין וטבים שהזכירו כבר... וכמובן לא נשכח את Pearl JamPanteraSoundgardenהחברים של נטשה- יש להם כמה חזקים ביותר!
פורסם 2005 באפריל 2020 שנים מאוד אהבתי את חלק מהשירים שהציעו כאן. השירים של Topgun בינתיים הכי לטעמי.שירים שלדעתי יפים, אנסה שלא לחזור על שירים שהוצעו כאן כבר.alanis morissette - forgiven שיר מדהים, מדבר על הדת הקטולית מנקודת מבטה של אחת שגדלה במנזר. באמת ענק.Sting - desert Roseטוב מי לא מכיר... אבל מי ניסה באמת להקשיב?westlife - flying without wingsאני לא יודע של מי זה במקור כי מעולם לא שמעתי את המקורי אבל הגרסה הזו לא רעה בכלל.שיר מקסים, על אושר וחלומות.Al Stewart - if it doesnt come naturally leave itשיר יפה, בחרו את הקרבות שלכם!!!!simon and garfunkel - the sound of silenceשיר מדהים וגם הזמרים שרים מדהים.Billie Myers - kiss the rainגעגועים.... בצורה לא מזרחית...cranberries - lingerהרבה שירים כאלה לא שומעים..... באמת להקה גדולה.ugly kid joe - cats in the cradleלמי שאוהב קצת יותר פשטות.. כמוני רוב הזמן...barry manilow - copa cabanatracy chapman - fast car----------------------------כעיקרון אלה הממש חשובים. יש עוד כמה שמי שאהב את הקודמים אולי יאהב: simon and garfunkel - i am a rock & mrs. Robinsonwhitney houston - the greatest love of allelton john - your songAlanis morissette - perfectal stewart - year of the catal stewart - lord granvilleal stewart - on the borderalanis morissette - ironic, you learn, right through youguns n' roses - sweet child o' mineoasis - dont look back in angeroasis - wonderwalljohn denver - leaving on a jet planedie happy - supersonic speedטוב יש לי עוד הרבה וזה לא נגמר... מי שאהב ורוצה עוד שפשוט יפנה אלי נחליף שירים..
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.