עבור לתוכן

מה אני צריך לדעת לפני שאני קונה מסך LCD?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני רוצה לקנות מסך LCD חדש בגודל 17 או 19 אינטש.

אז קודם כל, מה אני צריך לדעת?

השימושים שלי במחשב הם בד"כ תוכנות גרפיות (פוטושופ וכו') וכן אני משחק מדי פעם במשחקים כמו World of Warcraft, צופה בסרטים.

כמה MS אני צריך שיהיה במסך שאני קונה וכמובן איזו חברה הכי מומלצת? גודל נקודה? וכו'.

התקציב הוא עד 2000 ש"ח

בתודה, ארז.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה... אבל זה לא ממש עוזר לי.....

הבנתי גם פחות או יותר מזה ה-MS ושאני צריך לפחות 8 בשביל משחקים.

כמו כן, עוד לא הבנתי איזו חברה הכי טובה מבחינת מחירים ואיכות? תודה.

פורסם

אולי לא שמת לב, אבל יש שם השוואה.. ובדיוק מדברים על הדברים האלה.. קצת סבלות..

פורסם

אתה בטח מודע לעובדה שיש לך רזולוציה טבעית שבה אתה צריך לעבוד. ברובם זה 1280X1024 ולחלק מהאנשים יהיה קשה להתרגל לטקסט ואיקונים כל כך קטנים.

בנוסף זווית הצפיה אף פעם לא תיהיה מושלמת מה שמבטיח לך שהגוונים לא היו זהים לתצוגה במסך CRT.

תמיד הקצוות היו כהים\בהירים יותר, בגלל זווית הצפיה מהעין לאותה נקודה.

מבחינת משחקים אני לא מבין למה כל כך לחוץ לך 8 מילישניות, גם מסכי 12מילישניות עושים את העבודה, ואם אתה לא גיימר כזה לחוץ אני לא רואה בעיות גם במסך 16מילישניות.

בקיצור לכל דבר יש יתרונות וחסרונות, לקהל יעד מסויים מסכי CRT יותר מומלצים מהסיבות שהצגתי למעלה, אם אתה יכול להסתדר איתם ללא בעיה, לך על TFT בלב שקט :xyxthumbs:

פורסם

הכי חשוב, לדעתי, לקנות ממקום שבו מאפשרים לך לפתוח את המסך בחנות ולוודא שאין לך פיקסלים שרופים בכלל ! אל תתפשר על זה!

מסכים בד"כ נחשבים תקינים גם אם יש להם 3 פיקסלים שרופים, ולדעתי הכי מבאס בעולם זה לקנות מסך, לבוא הבייתה ולראות שיש לך נקודה אחת ירוקה על המסך, והיא שם תמיד... - בד"כ לא יחליפו על זה מסך.

אז אני מציע, לקנות לא במקום הכי זול, אלא במקום שמסכים שלא תיקח את המסך בלי שום התחייבות מצידך אם יש פיקסלים שרופים בעת הקנייה. זה מה שאני עשיתי.

כמו שאמרו, 16ms זה מספיק לסרטים.

LG L1730B - הוא 12ms והוא בסדר גמור למשחקים. מסך טוב, עולה בערך 1,800 ש"ח.

Samsung 710T - הוא גם כן 12ms אבל הוא מהמהירים (יותר מהיר מ-LG). זה מה שאני קניתי, 1950ש"ח. עדיין לא קיבלתי אותו אז אם תשאל אותי בעוד שבועיים אני גם אוכל להגיד לך עד כמה אני מרוצה ממנו. רק תשים לב שהאחריות של סמסונג פחות טובה מזו של LG (ובגלל זה הדילמה בין המסכים).

מקווה שעזרתי במשהו, וגם אם לא - חשוב מאוד לשים לב לעניין הפיקסלים השרופים כבר בחנות !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים