עבור לתוכן

רמקולים מידע כללי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני צריך עזרה תחום הרמקולים התחיל לעניין אותי אוקי ויש לי מלא שאלות:

לפני שאני שואל את השאלות על חלק מהשאלות ניסיתי לקרוא באינטרנט אבל לא הבנתי את ההסבר ניסיתי בעיקר באתר של

ANANDTECH יש שם מדריך על זה הבנתי משם רק משהו אחד והנה השאלות:

1)מה זה הRMS הזה?

2)מה זה Frequency Response?

3)מה זה Impedance?

4מה זה S/N Ratio?

5)מה זה Output Power?

ועוד שאלה אחרונה מה זה

AC-3 ו DTS

ואם אפשר אני מתחנן אני מחפש הרבה זמן כבר בגוגל אתר שמסביר את כל זה באופן פשוט אבל תסבירו לי אתם גם באופן פשוט שאני יבין בבקשה זה דחוף בשבילי אני כבר מת לדעת על זה תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

לא הסבירו לי שם על כלום

חיפשתי ולא מצאתי

אולי תסביר לי אתה?

פורסם

1. RMS - הכוונה להספק העבודה הנקי שהרמקולים/רסיבר מסוגלים לספק בפועל.

2. Frequency Response - טווחי התדרים אותם הרמקולים מסוגלים לספק, טווחי התדרים בספקטרום הנשמעים לאוזן האנושית נעים בין 16 הרץ (הצליל הנמוך ביותר שהאוזן האנושית מסוגלת לקלוט - שש עשרה רעידות בשניה של גל הקול, באס עמוק ואיכותי במיוחד) עד ל 22,500 הרצים או 25,200 (או במילים אחרות - 22.5 קילוהרץ/25.2 קילוהרץ, אחד משני אלה הוא סף יכולת הקליטה של האוזן האנושית מבחינת תדרים גבוהים, הטרבל... פשוט אינני זוכר במדויק).

תדרי הביניים (MID) נעים בין 3 קילוהרץ ל 14 קילוהרץ.

3. Impedence - התנגדות הסליל המלופף סביב המגנט ברמקול לאות החשמלי המגיע מן הרסיבר או מכל מקור אשר מסוגל לספק כוח לרמקול.

התנגדות זו נמדדת באום (Ohm), התנגדות נמוכה יותר משמע עוצמת שמע גבוהה יותר.

4. Signal To Noise Ratio - רגישות האלמנטים (הכוונה לוופר, מידריינג' טוויטר וכן הלאה...) הנמצאים ברמקול לאות החשמלי, הרגישות נמדדת בדציבלים וככל שהיא גבוהה יותר, הרמקול נציל יותר. החל מ94 DB הרמקול "נציל" כמעט במלוא האחוזים ביחס לאות החשמלי.

5. Output Power - יש כל מיני דרכים למדוד את ההספק היוצא : RMS, PEAK וכו'...

PEAK - הספק מקסימלי, כלומר... אם רכשת רמקול שהספק העבודה שלו (RMS) הוא 200 וההספק המקסימלי (PEAK) הוא 400, תדע שגם אם תחבר אותו למגבר שמספק 400 וואט הספק עבודה, מהרמקול תקבל רק 200 הבאים לידי ביטוי באפקט השמע, אבל מצד שני, לרמקול לא ייגרם כל נזק כי העומס המיירבי בו הוא עומד הוא 400 וואט.

בנוגע ל DTS & AC-3, אשמח להרחיב בנושא אם תפנה אלי בפרטי דרך ה ICQ או ה Messenger... פשוט ביקשת את המידע "דחוף" ואני קצת עסוק פה, אז כל מה שנרשם הוא ממש על קצה המזלג.

פורסם

1. RMS - הכוונה להספק העבודה הנקי שהרמקולים/רסיבר מסוגלים לספק בפועל.

2. Frequency Response - טווחי התדרים אותם הרמקולים מסוגלים לספק, טווחי התדרים בספקטרום הנשמעים לאוזן האנושית נעים בין 16 הרץ (הצליל הנמוך ביותר שהאוזן האנושית מסוגלת לקלוט - שש עשרה רעידות בשניה של גל הקול, באס עמוק ואיכותי במיוחד) עד ל 22,500 הרצים או 25,200 (או במילים אחרות - 22.5 קילוהרץ/25.2 קילוהרץ, אחד משני אלה הוא סף יכולת הקליטה של האוזן האנושית מבחינת תדרים גבוהים, הטרבל... פשוט אינני זוכר במדויק).

תדרי הביניים (MID) נעים בין 3 קילוהרץ ל 14 קילוהרץ.

3. Impedence - התנגדות הסליל המלופף סביב המגנט ברמקול לאות החשמלי המגיע מן הרסיבר או מכל מקור אשר מסוגל לספק כוח לרמקול.

התנגדות זו נמדדת באום (Ohm), התנגדות נמוכה יותר משמע עוצמת שמע גבוהה יותר.

4. Signal To Noise Ratio - רגישות האלמנטים (הכוונה לוופר, מידריינג' טוויטר וכן הלאה...) הנמצאים ברמקול לאות החשמלי, הרגישות נמדדת בדציבלים וככל שהיא גבוהה יותר, הרמקול נציל יותר. החל מ94 DB הרמקול "נציל" כמעט במלוא האחוזים ביחס לאות החשמלי.

5. Output Power - יש כל מיני דרכים למדוד את ההספק היוצא : RMS, PEAK וכו'...

PEAK - הספק מקסימלי, כלומר... אם רכשת רמקול שהספק העבודה שלו (RMS) הוא 200 וההספק המקסימלי (PEAK) הוא 400, תדע שגם אם תחבר אותו למגבר שמספק 400 וואט הספק עבודה, מהרמקול תקבל רק 200 הבאים לידי ביטוי באפקט השמע, אבל מצד שני, לרמקול לא ייגרם כל נזק כי העומס המיירבי בו הוא עומד הוא 400 וואט.

בנוגע ל DTS & AC-3, אשמח להרחיב בנושא אם תפנה אלי בפרטי דרך ה ICQ או ה Messenger... פשוט ביקשת את המידע "דחוף" ואני קצת עסוק פה, אז כל מה שנרשם הוא ממש על קצה המזלג.

כל הכבוד על ההסבר המרשים

פורסם

RMS הוא קיצור של Root Mean Square והוא מונח שבא לתאר אנרגיה של צורת גל מורכבת או גל סינוס. הוא מתאר את הספק הרמקול במצב עבודה ממושך ומכונה גם Program Power אבל אין הוא נותן לנו מידע על עוצמת הקול של הרמקולים, אשר נמדדת בDB SPL\WATT

Frequency Response - רק תיקון קטן- אנחנו מסוגלים לשמוע תדרים בסביבות ה 28 הרץ עד 17-19000 הרץ כשאנחנו ילדים, זה יורד עם השנים והחשיפה לרעש ואחרי גיל 30 בדרך כלל האוזן רגישה לתדרים עד 15000 הרץ

Impedence- מתאר את התנגדות הסליל, אבל לא קשור בשום אופן לעוצמת הרמקול. ככל שההתנגדות נמוכה יותר- למגבר קל יותר "לדחוף" את הרמקול- אבל המגבר גם מתחמם יותר בהתנגדות הנמוכה מ 4OHM לא כל מגבר מסוגל לרדת מתחת ל 4OHM

רוב המגברים מתפקדים ב 8 ו-4 OHM

Signal To Noise Ratio מתאר יחס אות לרעש אבל לא רלוונטי לרמקולים. מתייחס למעגלי אלקטרוניקה מסוימים- לדוגמה מגבר או מיקסר. לכל רכיב אלקטרוניקה יש רעש מסוים- אפילו לחתיכת חוט, ולכל מכשיר בשרשרת הסאונד שמגיעה לרמקולים יש רעש עבודה מסוים. נתון זה מתאר את היחס בין אות האודיו לרעש העצמי של המכשיר. הרמקול עצמו לא יכול להשמיע רעש, למעשה הרמקול לא יודע לעשות כלום- הוא זז ע"י מגבר כלשהוא.

PEAK זהו מונח כללי, אבל בהקשר לרמקולים הוא מתאר את ההספק הרגעי המקסימלי של הרמקול- אם הPEAK של הרמקול הוא 400WATT אז הוא יכול להגיע להספק זה רק לרגעי שיא במוסיקה. אם תעביד את הרמקול ב400WATT באופן ממושך אתה תטגן את הסליל.

פורסם

לא נכון.

וSignal To Noise Ratio מתאר יחס אות לרעש אבל לא רלוונטי לרמקולים. מתייחס למעגלי אלקטרוניקה מסוימים- לדוגמה מגבר או מיקסר. לכל רכיב אלקטרוניקה יש רעש מסוים- אפילו לחתיכת חוט, ולכל מכשיר בשרשרת הסאונד שמגיעה לרמקולים יש רעש עבודה מסוים. נתון זה מתאר את היחס בין אות האודיו לרעש העצמי של המכשיר. הרמקול עצמו לא יכול להשמיע רעש, למעשה הרמקול לא יודע לעשות כלום- הוא זז ע"י מגבר כלשהוא.

נכון.

:jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים