עבור לתוכן

צה"ל זה לא מה שחשבתם

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

הצבא כמו שכולנו יודעים מורכב מאנשים אשר באזרחות הם אפסים גמורים. ארגון שאין בו היגיון ,מושחת וכ"ו.

אני משרת בצריפין כל יום בביית וסוחב איכשהו.אבל לתת רמה כמו שקרה השבוע לא האמנתי שאני יגיע.

הייתה ביקורת אכ"א בבסיס למי שמבין היא נחשבת לביקרות קשה. קמתי באותו יום שחכתי להתגלח ויצאתי לבסיס כהשגעתי נזכרתי שלא התגלחתי ומצחו לי 2 וחצי שערות (אני מגלח רק את הפיאות כי רק שם גודל שיער) רצתי לספר אך הוא היה בגור הלכתי לשק"ם אבל נגמרו הסכיני גילוח .

היגיע נגד משמעת של פעם עם שפם ורשם שאני לא מגולח ( 2 וחצי שערות אני מזכיר לכם) כעבור 2 דקות חזרתי אליו מגולח והוא מחק אותי חשבתי שזהו והתכוננתי נפשית לטיול לאית בסוף השבוע אותו תיכננתי הרבה לפניי.

ביום רביעי שכולי קם בבוקר בידיעה שמחר אני בדרך לאילת ועוד שבוע נגמר באה המפצצה. אני צריך לעמוד לדין .

הלכתי לרס"ר הסברתי לו את המצב והוא הבטיח לי יוטל עליי עונש מחבוש על תנאי ובזה יסגר הסיפור כמו שקרה כבר 4 פעמים.

טוב אני נכנס לסגן מפקד הבסיס ואני רואה שהוא בכלל לא יודע לשפוט ישר מתחיל את המשפט לא שואל אם אני מסכים להישפט בפניו ולא נתן לי להוציא מילה ובסוף גם הוסיף שיש לי גליון התנהגות ארוך ושאני שם עליו זיין אז הוא ישים עליי חזרה ( מילילם יפות לקצין) ושלח אותי ל שישה ימי מחבוש בפועל!

אתם מבינים על מה חיילים יושבים בכלא? אחד בלי כמותא 7 ימי מחבוש בפועל וזה משפט ראשון שלו.

ולמה הוא הכניס אותנו לכלא כי לדבריו זה מוציא שם רע ליחידה .

לחיילים שבנינו תשפטו אך ורק בבתי דין לא משנה על מה ככה לא תמצאו את עצמכם במקום שאתם לא רוצים.

פורסם

היה משפט לא לפי הנוהל?

- לא היה משפט.

כבר ביטלתי לעצמי עונש בגלל שהקצין ששפט אותי היה אידיוט.

פורסם

שלום לכם,

הצבא כמו שכולנו יודעים מורכב מאנשים אשר באזרחות הם אפסים גמורים. ארגון שאין בו היגיון ,מושחת וכ"ו.

אני משרת בצריפין כל יום בביית וסוחב איכשהו.אבל לתת רמה כמו שקרה השבוע לא האמנתי שאני יגיע.

הייתה ביקורת אכ"א בבסיס למי שמבין היא נחשבת לביקרות קשה. קמתי באותו יום שחכתי להתגלח ויצאתי לבסיס כהשגעתי נזכרתי שלא התגלחתי ומצחו לי 2 וחצי שערות (אני מגלח רק את הפיאות כי רק שם גודל שיער) רצתי לספר אך הוא היה סגור הלכתי לשק"ם אבל נגמרו הסכיני גילוח .

היגיע נגד משמעת של פעם עם שפם ורשם שאני לא מגולח ( 2 וחצי שערות אני מזכיר לכם) כעבור 2 דקות חזרתי אליו מגולח והוא מחק אותי חשבתי שזהו והתכוננתי נפשית לטיול לאילת בסוף השבוע אותו תיכננתי הרבה לפניי.

ביום רביעי שכולי קם בבוקר בידיעה שמחר אני בדרך לאילת ועוד שבוע נגמר באה המפצצה. אני צריך לעמוד לדין .

הלכתי לרס"ר הסברתי לו את המצב והוא הבטיח לי יוטל עליי עונש מחבוש על תנאי ובזה יסגר הסיפור כמו שקרה כבר 4 פעמים.

טוב אני נכנס לסגן מפקד הבסיס ואני רואה שהוא בכלל לא יודע לשפוט ישר מתחיל את המשפט לא שואל אם אני מסכים להישפט בפניו ולא נתן לי להוציא מילה ובסוף גם הוסיף שיש לי גליון התנהגות ארוך ושאני שם עליו זיין אז הוא ישים עליי חזרה ( מילילם יפות לקצין) ושלח אותי ל שישה ימי מחבוש בפועל!

אתם מבינים על מה חיילים יושבים בכלא? אחד בלי כמותא 7 ימי מחבוש בפועל וזה משפט ראשון שלו.

ולמה הוא הכניס אותנו לכלא כי לדבריו זה מוציא שם רע ליחידה .

לחיילים שבנינו תשפטו אך ורק בבתי דין לא משנה על מה ככה לא תמצאו את עצמכם במקום שאתם לא רוצים.

ובגלל ש"שככת" 4 פעמים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני תקוע בבית ואנחנו לא באילת סופרים בועות בג'קוזי !

בהצלחה בערעור, מקווה שסופ"ש הבא נלמד קצת צרפתית באילת ולאחר מכן תכנון הנקמה :xyxthumbs:

פורסם

רק שאני אבין...

יוטל עליי עונש מחבוש על תנאי ובזה יסגר הסיפור כמו שקרה כבר 4 פעמים

קרה 4 פעמים לך אישית, או שאתה מתכוון ל-4 אנשים אחרים עם מקרים דומים ?

מן הסתם אם היית על תנאי הוא חייב להפעיל את התנאי (אפילו אם הוא היה רוצה לתת לך עונש חמור יותר, אגב) אם מדובר באותו סעיף.

פורסם

א. נושא שניטחן

ב. לא חשבנו אחרת על צה"ל

ג. עדיין אין מה לעשות זה צה"ל

ד. הכי באסה שלא תוכאל לעשות כלום בנדיון!

ה. תן חיוך הכל לטובה :)

פורסם

אני קיבלתי פעם ריתוק שבוע כי הנעליים שלי לא היו מצוחצחות.

פעם הייתי במשפט ,וקצין המחלקה שלי עם 2 המכים שלו שיקרו ביחד נגדי מול המ"פ ,ואני עומד שם לבד אומר לו שהם משקרים ,והוא מן הסתם מאמין להם ,אבל בסוף זיינתי אותם ולא קיבלתי כלום!

הצבא באמת מורכב מאפסים זה כולם יודעים.אני אומר תקבול את הקצין ששפט אותך על זה שהוא לא אמר לך את הזכויות שלך במשפט וקילל.

פורסם

זה כמובן בנוסף לאפשרות שלך לבטל את המשפט.

פורסם

בגלל דברים כאלה כדאי לשרת שירות איכותי ;)

פורסם

אתם מפחידים אותי.

פורסם

צה"ל!

רוצים לשמוע סיפור על אטימות צהלית? (אטימות זה UNDERSTATMENT למה שלך שם)

הסדיר שלי שירתתי באחד מגדודי ההנדסה הקרבית בארץ (אני לא אסגיר פרטים מזהים בסיפור ואתם תבינו למה), באחד מהליוויים הרגילים שהחיילים בגדוד (ובינהם גם אני) עושים לאוטובוסים של הילדים בבי"ס (מדובר באחד הישובים ברצועה) הסיור נפגע ממטען צד, אחד החיילים נהרג במקום.

עכשיו, הנוהל הוא לשמור ולאסוף את חפציו האישיים של הנפטר בצורה הכי קפדנית שיש ולתת אותו למשפחתו.

הציוד נאסף ונשמר באפסנאות, נשמר למה? אני לא יודע.

אף אחד מהמפקדים (מהמ"מ ועד למג"ד) לא טרח להחזיר את הציוד של אותו חייל ז"ל למשפחתו (ולהזכירכם מדובר בציוד אזרחי [מכונת גילוח, גרביים תחתונים וכו']), בזמן הזה כל הזמן התפרסמו במהדורות החדשות את סיפור גבורתו של החייל ואת העובדה שבמותו הוא הציל אוטובוס שלם של ילדים בכיתה ב'.

ושוב אף אחד מהמפקדים (מהמ"מ ועד למג"ד) לא טרח להחזיר את הציוד של אותו חייל ז"ל למשפחתו.

אז בזמן שבמהדורות החדשות שיבחו אותו בגדוד הוא היה כלום, שום דבר, אפילו את הכביסה המלוכלכת שלו (שכמובן חשובה מאוד למשפחתו) לא טרחו בצבא להחזיר (בצה"ל הם ניצלו את העובדה שמשפחתו של החייל לא יודעת עברית וספרו להם שבאותו בוקר של הגל"ב (הסיור) הוא "החליט" לקחת את ציודו האישי ולעלות איתו על ההמר וזה התפוצץ יחד עם בנם(מי שהיה בצבא יותר מ-2 שניות מבין כמה פתטי הסיפור הזה נשמע).

אחרי כמעט שנה ואחרי אני ועוד כמה חיילים בגדוד התלוננו ואימנו לחשוף את העניין בתיקשורת התיק נעלם "במסתוריות" מהאפסנאות ולנו נאמר שהוא הוחזר למפחתו (כאמור יותר שנה לאחר המקרה) אבל השמועות בגדוד אמרו שהמג"ד הטיל על אחד מעושי דבריו (הקצינים "המהוללים" ו"הגיבורים" שלו) לשרוף את הציק על תכולתו.

אני לא יודע מה הסוף של הסיפור הזה וחשבתי כמה פעמים ללכת למשפחתו של החייל ולספר להם את הסיפור אבל אני לא רוצה לגרום להם צער ולפתוח להם את כל העניין מחדש, ולכן גם לא חשפתי פרטים מזהים (למרות שאין דבר שאני רוצה לראות יותר מדרגותיהם של אותם קצינים נשללות).

עכשיו, שנזכרתי בזה אני מתעצבן מרגע לרגע.

אני צריך להרגע.

פורסם

חיות ! משקרים לאנשים שלא מבינים מלה בעברית ומשתמשים בתמימותם ! חיות ! כל אחד לשלוח לכלא

פורסם
  • מחבר

רק שאני אבין...

קרה 4 פעמים לך אישית, או שאתה מתכוון ל-4 אנשים אחרים עם מקרים דומים ?

מן הסתם אם היית על תנאי הוא חייב להפעיל את התנאי (אפילו אם הוא היה רוצה לתת לך עונש חמור יותר, אגב) אם מדובר באותו סעיף.

קרה כבר 4 פעמים אבל לא היה תנאי והוא החליט לחייב אותי באשמה של אי קיום הוראות המייבות בצבא שאני לא יודע מה הקשר אני נשפטתי על אי קיום הוראות לבוש והפעה.

סתם קצין שיפוט אדיוט

פורסם

shuy, מה האינטרס של הצבא להעלים את הדברים האלה?

למה להם להסתכן אם לא יוצא להם מזה כלום, מה יש להם לעשות עם מכונת גילוח וגרביים..?

פורסם

איך אפשר לעשות עם כול הציוד הצבאי על האמר?

נראה לי יש שמה מקום רק לתיקים... :nixweiss:

אגב למה שלא תצא עם זה עכשיו לתקשורת?

פורסם

shuy, מה האינטרס של הצבא להעלים את הדברים האלה?

למה להם להסתכן אם לא יוצא להם מזה כלום, מה יש להם לעשות עם מכונת גילוח וגרביים..?

הצבא יעשה הכל כדי שלא ידלפו דברים בגנותם לעיתונות ולתקשורת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים