עבור לתוכן

שאלות למומחים בגידול כלבים , אנא כנסו למתן עזרה!

Featured Replies

פורסם

שלום לכם! מראש אני אומר שזהו POST דיי גדול ככה שאני מאוד יעריך את מי שיקרא את כל זה ויגיב בהתאם   :sleep:

אוקיי אז הסיפור הולך ככה ..

יום אחד נסענו לחנות חיות אני , אמא , אבא , ושתי אחיותיי הקטנות ( אני בן 17 , אחות - 11 , אחות - 9 )

ראינו גור סמויאד נקבה מהממת פשוט כלבה שאי אפשר לעמוד בפיתוי וחייבים לקחת אותה הביתה!

( למי שלא יודע מה זה סמויאד - http://www.polarmist.com/stump_pups.jpg )

אוקיי אז לעיניינינו עשינו את השיקולים שלנו וקנינו אותה , סמויאד גזעית כשרה למהדרין

היה נחמד בהתחלה , אבל עכשיו זה דיי סיפור ( היא בת 5 חודשים , ואצלנו 4 חודשים )

להלן הבעיות לפניכים :

1. עדיין עושה צרכים בבית , כלומר בכל זאת עושה בחוץ אבל עדיין עושה הרבה בבית , ויש לה גם הרגל מגונה לעשות קקי במרפסת  :kopfpatsch:

2. נושכת את כולם , חוץ ממני שרק לי היא מקשיבה .

3. נושכת את הרצועה שאיתה אנו מורידים אותה למטה .

4. הרבה נובחת והרבה עצבנית .

5. כל פעם שהיא רואה מישהו היא קופצת עליו ( אפילו אם הוא לא מישהו מוכר ...  :bash: ) .

6. מבלגנת הרבה את הבית ועושה הרבה לכלוך .

7. הרבה גרביים ונעליים שנשארו על הרצפה הלכו לעולמן .

8. אנחנו לא משאירים אותה בכל הבית חופשיה , אלא רק בחדר שלי סגורה כל היום ( ממ"ד אבל עם חלון פתוח) .

9. את המקלחות היא לא סובלת , ומנסה להתחמק ככל שאפשר .

10. לא סובלת שמסרקים אותה .

11. שאני מגיש את ידי כלפיה לליטוף - רוב הזמן היא נושכת .

12. תמיד שמישהו אוכל משהו , היא נובחת עד שהיא מקבלת את מבוקשה ( וזה לא נגמר עד שהאוכל לא נגמר ) .

13. אוהבת לחפור בקירות וברצפה , ומוציאה מסמרים מן הקיר ( מן הרגל מגונה של סמויאדים ) .

14. תוקפת ילדים קטנים דווקא נטפלת אליהים , ולמבוגרים נותנת כבוד .

האם כל זה נורמלי?!?!  :-X

אנא ממכם תעזרו לי לפתור את הבעיות הללו מכיוון שהוריי תמיד מאיימים על להוציא אותה מן הבית ואני דיי נרתע מכל העיניין  :-[

אנא ממכם תעזרו  :nixweiss:

תודה רבה רבה לעונים  :s05:

מצאתי בהודעה שלך 2 פרדוקסים. :smile1: (מוזר מאוד ... ???)

בכל מיקרה, גם לי יש כלב ( :P) והוא עושה בדיוק את מה שהכלבה שלך (נדמה לי ששמעתי את זה בעבר - הכלבה שלך.... :lol:) עושה, חוץ מצרכים בבית וכירסום נעליים.

כיום הוא בן 10, אך שהוא היה צעיר (בשנה הראשונה שלו אצלי) הוא היה מכרסם נעליים ועושה את צרכיו בבית, לגבי כירסום הנעליים קניתי לו מן עצם כזאת מפלסטיק שהוא כיסח לה את הצורה ( :smile1:). לגבי הצרכים בבית, אחרי כל פעם שהוא היה עושה את צרכיו בבית הייתי לוקח אותו וצורח עליו ( הייתי קצת משוגע... אממ... יותר נכון אני קצת משוגע. :smile1:) ואחרי כמה פעמים הוא כבר הפסיק עם זה . :hat:

מקווה שהצלחתי לעזור לך במשהו. ;D

פורסם

בקשר לנשיכות

תנסה למשך איזה כמה זמן שכל המשפחה ילבשו כפפות כשהם יגשו לכלבה ועל הכפפות לשים אולי משהו חריף או חמוץ מאוד או כל דבר שיהיה לכלבה לא נעים בפה,

ככה כשהיא תנסה לנשוך אותך היא פשוט ישר תפסיק בגלל הטעם והיא תזכור את זה לפעם הבאה, ואחרי שאתה רואה שהיא כבר לא נושכת אפשר להוריד את הכפפות.

אם אתה צריך טלפון של מאלף שאתה יכול ללכת אליו על הכלבה שלך ולקבל קצת שיעורי אילוף אז תבקש בהודעה פרטית

ואם מדובר בכלבה מגזע תימני ?  :lol:

פורסם

אחלה רעיונות אבל נראה לי שיגמר מלאי הסחוג בארץ  ;D

בכל אופן, בקשר לצעצועי כרסום - בשום פנים אל תביא לה עצמות אמיתיות!!! האמייל של הכלבים פי 3 יותר דק משלנו והשיניים שלהם הרבה יותר שבריריות מכך.

תקנה לה צעצועים "חכמים", כל מיני גימיקים מפתחי חשיבה (כן כן) שמוכרים בד"כ במרפאות וטרינריות לצד מזון רפואי וכיו"ב.

מוזר  ??? ...

אני תמיד נותן לכלב שלי עצמות של עוף, וכל זה והוא אוכל את זה כמו מעדן ...  :o את רוצה להגיד לי שזה יכול לגרום לו נזק ? (הוא בן 10)

ודבר נוסף גם נפלו לו כמה שיניים, יכול להיות שזה בגלל העצמות שאני נותן לו ? (תמיד חשבתי שזה בגלל שהוא הזדקן.  ???)

פורסם

מהעצמות השיניים היו "רק" נשברות... עצמות של עוף מבושל אם אני זוכר נכון זה בערך "גבול הקושי" שהכלב יכול ללעוס בצורה בטוחה... עצמות של בקר או הודו זה כבר הרבה יותר מידי קשה...

פורסם

כמובן שמבושל, אני ניראה לך כמו אדם קדמון ? :bash:

פורסם

יש כל מיני דרכים להכין עוף... ::)

הבישול מרכך קצת את העצם... במיוחד באיזור המפרקים...

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה לכם שוב , שאלות אחרונות לי אליכים :

1. אם אני קונה ספר לאילוף גורים , זה צריך להיות מיוחד לפי גזע או שזה אוניברסלי?

2. אצל הוטרינרית שלנו אין כלום , היא סתם רוסיה ( ממש ממש לא בקטע של גזענות ) שלא יודעת כלום והמקום שלה ריק מלבד משקל ואיזה שולחן ניתוחים

כדאי לעבור לאחד אחר ? יש המלצות מאיזור חיפה ?

3. נ.ב היא הפסיקה לנשוך אותנו 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים