עבור לתוכן

יחידת הכלבנים של צה"ל,עוקץ, צריך מידע

Featured Replies

פורסם

דרך איפה מגיעים לגיבוש, אילו נתונים מינימליים צריך דרישות פחות או יותר הנאות יתרונות חסרונות וכל מה שתוכלו לספק לי

תודה רבה

ובבקשה מי שאין לו מושג שלא יגיב

פורסם

אם אני זוכר נכון, זה דרך גיבוש דובדבן-צנחנים. יש אפשרות "לוותר" על דובדבן\צנחנים ולבחור בכמה יחידות אחרות, ביניהן עוקץ.

פורסם

לגיבוש יש שני דריכם להגיע:

הדרך הראשונה זה להתגייס לחי"ר יעודי ואז שם בטרום טירונות לבקש גיבוש עוקץ.

והדרך השנייה זה דרך גיבוש צנחנים במקרה וסיימת את הגיבוש ולא עברת אז אתה יכול לבקש גיבוש עוקץ.

אם אני לא טועה צריך פרופיל 82ומעלה ונראה לי שגם צריך קב"א מסויימת אבל אני לא יודע מהי.

פורסם
  • מחבר

לגיבוש יש שני דריכם להגיע:

הדרך הראשונה זה להתגייס לחי"ר יעודי ואז שם בטרום טירונות לבקש גיבוש עוקץ.

והדרך השנייה זה דרך גיבוש צנחנים במקרה וסיימת את הגיבוש ולא עברת אז אתה יכול לבקש גיבוש עוקץ.

אם אני לא טועה צריך פרופיל 82ומעלה ונראה לי שגם צריך קב"א מסויימת אבל אני לא יודע מהי.

1. מה זה חיר יעודי ?

2. לסיים גיבוש צנחנים אתה מתכוון כדי להגיע לחיר או בשביל אחת מהסיירות ?

נתונים על הקבא דפר וכדומה יעזרו מאוד

פורסם

1. חי"ר יעודי בעצם מורכב ממספר יחידות (שמשון,לוי,חרוב וסלחו לי אם שכחתי איזושהי יחידה.) שבעצם לכל אחת מאותן יחידות יש איזור שבו הם פועלים במשך כל השירות והם נשארים רק באותו איזור שאותו איזור הוא כביכול היעוד שלהם. לדוגמא יחידת שמשון אחראית על רצועת עזה (לא בטוח בכלל שזה נכון!)

2. לסיים את הגיבוש הכוונה לכך שאתה בעצם עושה את כל הגיבוש ולא פורש באמצע או מפרישים אותך באמצע. אתה עושה את כולו אבל לא מקבלים אותך לאותה יחידה.

פורסם
  • מחבר

ואם אני מגיע לגיבוש עוקץ לאן אני יורד ? ולאן אפשר להגיע משם ?

פורסם
  • מחבר

אחלה סיקור יש בקישור הזה אלב עדיין יש לי חורים קטנים לאן נופלים אם אני נגיד לא עובר גיבוש עוקץ

ומה הדרך הכי טובה להגיע לשם ? ליפול בשייטת או מסיירת נחשבת או שאולי עדיף לסמן במנילה עוקץ ולנסות לעבור את הגיבוש ישירות ?

פורסם

אני משמשון ואין לי מושג מה זה "חי"ר יעודי" שמשון שייכת לחירמ"כ(חי"ר ממוכן) יענו על האמרים נגמשים נקפודונים וכו'

פורסם

במנילה רשום לי : "גדודי חי"ר יעודי" אבל אני כמעט בטוח ש-חירמ"כ=חיר יעודי.

ואם אתה לא עובר גיבוש עוקץ רוב הסיכויים "שתפול" משם ל חי"ר יעודי

ובחוברת שקיבלתי רשום שם שחי"ר יעודי כולל את היחידות: דוכיפת,חרוב,שמשון,נחשון ולביא

פורסם
  • מחבר

סבבה ואם אני נופל מהגיבוש לחי"ר יש סיכוי לנסות שוב או לנסות להגיע לסיירת בחי"ר ?

פורסם

קצת סדר

בשביל לקבל גיבוש עוקץ אתה צריך להתגייס לחי"ר יעודי (=חי"ר ממוכן בשם קודם). לא ידעתי על הסידור עם צנחנים אבל יש מצב.

לפני שמתחילה הטירונות יש לך גיבוש לעוקץ. אם אתה עובר אותו אתה עושה את האימונים לעוקץ והכל... אם לא אתה חייל חי"ר לכל דבר באחד מהגדודים האלו, בלי דרך להתחרט (כלומר להגיד "אם אני לא בעוקץ אז בא לי גולני"). אין להם יחטיות אם זה חשוב לך

פורסם
  • מחבר

ואיך הגדודים שנופלים אליהם ? סבבה או שזה דפיקה של 3 שנים ?

ומה זה יחטיות !?!? ::)

פורסם

יחטיות זה יחידות חטיבה (צריך להיות שם " באחד מהמקומות) וזה הפלס"ר, פלח"ן, נ"ט (עורב) ועוד דומים לפי החיל. לנח"ל, גולני, גבעתי וצנחנים יש יחידות כאלו שאפשר להגיע אליהם דרך גיבוש בטירונות.

הגדודים... אני לא ממש מבין בזה (כי אני מלש"ב) אבל הרבה לא כל כך רוצים להגיע אליהם כי הם חדשים אין להם הסטוריה מפוארת כמו לגולני או צנחנים. אנשים ששם אומרים שהם נהנים ושהם עושים פעילות אינטנסיבית כמו היחידות המובחרות בגדודים האחרים.

החי"ר יעודי אוחד כחטיבה 900 ואומרים שתהיה להם כומתה חדשה (כרגע זה שחור), ושגדוד שמשון יופרד מהאחרים וכנראה יצטרף לגבעתי, כי הוא היחידי שבעזה.

פורסם

בקשר לזה ששמשון יצורפו לגבעתי אז אני שומע את זה מהיום שהתגייסתי לשמשון(מרץ 01)...ככה לא נראה שזה יקרה בזמן הקרוב.

עכשיו האם שמשון זו נפילה? - כמו שכתבו לפני אתה מבצע את כל הפעילות שלך בעזה במקומות הכי מסוכנים אבל אל תשכח שזה גדוד מה שאומר

תחינה תחינה ועוד פעם תחינה ....תשמע ממני אל תלך לגדודים בכלל (save yourself)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים