עבור לתוכן

החזרת המודם-ראוטר לבזק ורכישה לבד (חסכון) - מה אני מחפש בעצם?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני עם בזק + בזק-בינלאומי.

שנה ראשונה נתנו לי ראוטר (מודם-ראוטר?) חינם.

השנה הסתיימה.

מעוניין להחזיר להם את הציוד, ולרכוש בעצמי.

השאלה שלי היא - מה אני מחפש בעצם?

מודם + ראוטר?

אלו הם שני מכשירים שונים?

או שאפשר לרכוש אחד שמכיל את שניהם?

בנוסף, האם יש דגם מומלץ?

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם כי אני הדיוט בנושא (כמובן, לא רוצה לרכוש מודם/ראוטר שאינו מתאים).

ת-ו-ד-ה!

פורסם

השאלה, שלא ענית עליה, היא באיזה מהירות אתה מחובר.

פורסם
  • מחבר

כרגע 15 מגה

פורסם

שים לב שהתחילה הרפורמה החדשה - המשמעות של זה היא שהלקוח יעבוד רק מול הספקיות (לא התשתיות - בזק והוט) ושהמחיר כנראה הולך להתייצב סביב 100 שקלים ל - 100 מגה!.

כיום אתה כנראה משלם סכום דומה (+- 15 שקל) ומקבל 15 מגה.

ההצעה שלי לך היא להמתין עם רכישת מודם / ראוטר ולבדוק למשל עם אקספון מה הם מציעים לך..

היום התקשרתי לבזק בינלאומי לברר מה הם יכולים לתת לי כדי לא לעבור לאקספון והם ביקשו שאמתין כמה ימים ושהם מעדכנים את החבילות שלהם..

לדעתי לא תהיה ברירה ובזק בינלאומי ייאלצו להתיישר ולספק לך 100 מגה ב - 100 שקל ואפילו יתנו לך מודם VDSL ללא עלות..

פורסם
  • מחבר

וואו מעניין מאוד! תודה!

סקרנות:

1. מה זה VDSL? (חשבתי שבארץ אנחנו על ADSL)

2. לידע כללי, האם צדקתי שעלי לרכוש גם מודם וגם ראוטר ואלו הם שני מתקנים שונים?

ובמידה ולא יסתדר לי עם חברה מתחרה, איזה דגם אתה ממליץ?

שוב תודה

פורסם
כרגע 15 מגה

למהירות של עד 15m נדרש מודם התומך ב-adsl. למהירויות גבוהות יותר נדרש מודם התומך ב-vdsl.

פורסם

מודם - זה הרכיב שקו הטלפון (תשתית) מתחבר אליו ובעצם מהווה סוג של ממיר כמו של טלוויזיה.

ראוטר - זה הרכיב שמאפשר לך להרכיב רשת ביתית (WIFI) ובכך לגלוש מכמה מכשירים בו זמנית באופן אלחוטי.

היום יש "קופסאות" שהם גם ממיר וראוטר ביחד, וכן יש כל אחד לחוד.

כעיקרון - אני חוזר על המלצתי מקודם, אני לא חושב שזה זמן טוב עבורך לרכוש ולהוציא 200 - 400 שקלים על מודם/נתב (ראוטר) כיוון שבגלל הרפורמה נוצרת עכשיו תחרות גדולה

וספקיות האינטרנט יתנו לך מודם/ונתב מתאימים על הדרך.

לגבי המלצה כללית - אקספון כרגע הם אלו שמציעים כבר עכשיו חבילה תחרותית של 100 שקלים למ - 100 מגה. שזה אחלה. אבל מצד שני השירות שלהם לא יכול להשתוות לכמות מוקדני התמיכה ושירות של בזק למשל..

ממליץ לך להרים טלפון לבזק בינלאומי, לספר להם ששמעת על הרפורמה ולבקש מהם שיציעו לך הצעה תחרותית. הם יבקשו כמה ימים אבל אני מעריך שהם לא יתווכחו ויתנו לך בטוח מצב טוב יותר מעכשיו כולל מודם ללא עלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים