עבור לתוכן

פרויקט ReVamp 3 קירור נוזלי למעבד ולקרוס פייר, חסות Comp24sev

Featured Replies

פורסם

שלום וברכים הבאים ליומן הפרוייקט שלי, שיתעד את התקדמות הגירסא השלישית שלי למערכת הקירור הנוזלי, שכבר עברה שתי גירסאות.

אתחיל עם קצת רקע, הלופ הראשון היה לופ בסיסי מאוד, שכלל ווטר סינק אחד למעבד, מדגם XSPC Rasa, מאגר מיים 5.25" משולב משאבת של XSPC, ורדיאטור מדגם XSPC RS240, או בפשטות, הקיט של XSPC.

הגירסא השנייה כללה החלפת צנרת ופיטינגס, לצנרת צבעונית ופיטינגס אפורים שחורים של Bitspower, עם מספר מתאמי 45 \ 90. אה והוספתי קינק קויל, בעיקר לאסטתיקה, שאגב לא הוסיף אותה.

השיפור הכי גדול היה תוספת רדיאטור מדגם RX120, שהוא זהה בביצועים לרדיאטור הגדול יותר שכבר היה לי, ובכך כמעט הכפלתי את כוח הקירור, בזכות העובי שלו.

בתכנון של הגירסא השניה היה גם קירור לכרטיס הגראפי, שמאז התחלף לדעתי 3 פעמים, ולכן פשוט זה לא יצא לפועל, אך כעת נרכשו שני ווטר סינקים ג'נריים מדגם Raystorm של XSPC לשני 7950. אך הכרטיס הגראפי השני והקירור שלו בדרך ועוד לא הגיעו.

זהו זה מבחינת הרקע שלי, כעת לתכנית גירסא 3, או בשם של הפרוייקט ReVamp 3.

מתוכננים תוספת של 4 [שני קיטים] של מתאמי quick disconnect מדגם Phobya, תוך כדי הרכבת הלופ, אני אחליט איפה הכי נכון לשים אותם, הרעיון הוא שאני אוכל למלא את הרדיאטור הגדול לפחות, אם לא את שניהם, לפני שאני ממלא את שאר הלופ ובכך להמעיט בכמות הבועות והסיכוי לדליפות.

השינוי הבא הוא החלפת הצנרת שוב, מכתום עם קויל כחול, לשחור עם קויל כתום, שלדעתי עשוי להיות הרבה יותר יפה, מעבר לזה שהצנרת הנוכחית פועלת כבר שנתיים והיא כבר לא הכי נקייה.

הלאה, רכשתי כמות נכבדה, 12 אם לדייק, של מתאמי קומפרסיה במקום חיבורי הבארב הרגילים, דבר שיוסיף גם לאסטתיקה אבל גם ידרבן אותי להחליף נוזל קירור לעיתים תכופות יותר, כי פשוט יהיה קל יותר לפרק ולהרכיב את הלופ, שקשה מאוד לפרק עם בארבס.

לחלק הכי רציני בגירסא השלישית, היות שהלופ יכלול שלושה גופי קירור, ושני רדיאטורים, משאבה חזקה יותר דרושה בכדי להזרים את הנוזל בקצב של 1GPM, או 4 ליטר לדקה אם תרצו. שזה המינימום שמומלץ.

לכן הקדמתי ורכשתי שתי משאבות עם מפרט מאוד מרשים, גם אם מדוייק רק חלקית, של 4.0M לחץ סטטי, עם 630 ליטר לשעה על 0PSI, אם למישהו יש תהיות לגבי היתרונות והחסרונות של שתי משאבות ארחיב בנושא.

הערת ביניים, בנוסף לוורק לוג הזה, אני מתכנן לנסות לעשות סוג של HOW TO לפרק, לנקות ולהרכיב בחזרה את הלופ שלכם, מכיוון שגם כך אני אעשה זאת....אולי מישהו יפיק מכך תועלת.

איפה הפרוייקט נמצא כרגע; הגיעו 4 מתאמי QDC, 12 מחברי קומפרסיה, קירור לכרטיס הגראפי, הצנרת השחורה, כלי חיתוך PVC, הרזרבויר שיחליף את הנוכחי.

נקנו ובדרך במשלוח: עוד גוף קירור גראפי אחד, עוד כרטיס גראפי אחד, עוד מתאמי 90 בכדי לגשר בין המשאבות, סקוטץ' דביק בכדי להרכיב את המשאבות ללא ברגים.

איזה תוכן אני מתכוון להעלות ללוג הזה: כעיקרון, אני מתכוון להעלות מספר סרטונים ותמונות, אשר יתארו את פתיחת האריזות של מוצרים שרק הגיעו, ולאחר מכן עוד סרטון קצת יותר מורחב על אותם מוצרים, באם תהיה דרישה להחרבה על מוצר ספציפי בשמחה אנסה לעשות זאת, אחרי שיגיעו החלקים שדרושים לי להרכבת הלופ, אני אעלה סרטונים של הרכבת הלופ, בנפרד ואולי אחרי שאני אסיים את הלוג הזה אני אנסה להעלות גם מדריך שיסביר איך עושים זאת.

בוא נתחיל בתמונות של הלופ הנוכחי, וסרטון קצר של המוצרים שהגיעו אליי. תודה ותהנו.

2013-06-05.jpg 2013-06-05.jpg2013-06-05.jpg2013-06-05.jpg

סרטון UNPACK הראשון: http://youtu.be/ixfiKy5PgWI

אגב, בסוף הסרטון למי שהבין, יש לי שארית צנרת בצבע כתום שאני מתלבט אם להשתמש בה בין המשאבות, חוו דעתכם בנושא, צ'או.

פורסם

היי, אם תוכל לקחת 5 דק' כדי לערוך את ההודעה לפסקאות יהיה לנו קל לקרוא ולעזור לך. :s0927:

פורסם
  • מחבר

עדי שלום,

כפי שציינתי יותר מפעם בהודעתי המקורית, מסיבה לא ברורה הפורום סירב לתת לי לעשות שורה חדשה, לכן כתבתי את זה בתצורת Text Wall O'Doom.

לבקשתך, ואם להיות כנה גם לדעתי זה היה נדרש, חיפשתי את הפיתרון, כמובן שהגעתי אליו, וערכתי אותה לפסקאות קריאות יותר.

תודה על תגובתך, ודעתך על הפרוייקט תתקבל בברכה גם כן.

אגב, קצת הערות ביניים: למי ששם לב יש המון Slack בצנרת של גרסא 2 שבתמונות, זאת מכיוון שתוכנן לשים שם קירור לכרטיס הגראפי כפי שציינתי, בנוסף, בסרטון מוצגת שארית צנרת כתומה, צנרת שקופה וצנרת שחורה, יש לי התלבטות איזה צבע לשים בין המשאבות, דעתכם עשוייה להשפיע, לא רציתי לעשות סקר כי אני לא מבין את הפורום טוב כל כך וזה עלול לבלגן לי את הלוג, פשוט תרשמו את הצבע שלדעתכם ישתלב הכי טוב, או פשוט שחור כמו שאר הלופ.

תהנו, צ'או.

JJs

פורסם

אומר לך את האמת?

אין קשר בין הצבעים במערכת, החיווט בבלאגן, לוח האם הכחול לא מוסיף ליופי בכלל, זכרונות אדומים,כבלי סאטה בכתום בהיר, צנרת כתומה עם ליפוף לא קשור והורס..

בקיצור סורי הייתי חייב.

פורסם
  • מחבר

שלום,

כפי שמצויין, באם קראת את הפוסט הראשון, הצנרת תוחלף בשחורה ותאורגן מחדש.

הלוח הוא הלוח, בינתיים. זה הצבע שלו ואין לי כוונה לסכן אותו בצביעה מיותרת אם בכלל אפשרית

.

הראם כבר הוחלפו לשחורים, בכל זאת תודה על ההצעה.

החיווט יסודר, כבר נרכש בקר מאווררים חדש, הקודם נהרס פשוט, ולכן החיווט התבלגן שוב.

כבלי הסאטה יעברו מאחורי הלוח, ואת הכוננים יש לי כוונה להפוך כך שברובם יהיו נסתרים, והחלק שלא יהיה כתום כך שאולי זה ישתלב.

דעתך תמשיך להתקבל בברכה, 'הייתי חייב' זו תוספת מיותרת, מתנשאת אפילו, אם לא רציתי חוות דעת, פשוט לא הייתי מפרסם את הלוג הזה.

צ'או.

פורסם

שיהיה בהצלחה.

כמה הערות:

1. העלאת סרטונים - יוזמה מבורכת. לא הרבה עושים זאת. (האחרון שבאמת התמיד בכך - SSR). אני מציע לך לבחון להבא את מרכוז המצלמה, וצילום מרוחק במעט בהחלט לא יזיק.

2. לא מעט מהמערכות הללו - הם עניין של טעם אישי (פעם, העיקר היה לשים יד על בלוק כלשהוא, שיקרר כמו שצריך . המצב כיום? קשה לבחור...) ולכן לא אתייחס לעניין העיצוב. זוהי החלטה שלך נטו. מה שאני כן אגיד, יש כאן לא מעט מערכות שיכולות לתת לך השראה.

3. בנוגע למשאבות - מדוע לא בחרת ב35X? לדעתי - אפילו 655 / D5 תוכל להרביץ את הלופ הזה, אין כאן בלוקים עתירי התנגדות, ורק 2 רדיאטורים.

4. הדרך הכי טובה להחליף נוזל קירור - הוא בעזרת ברז ניקוז ייעודי. שמרוקן את המערכת בזריזות וביעילות. מומלץ למקם אותו בחלק הנמוך ביותר במערכת. - לא יקר ושווה כל שקל שתשים עליו.

5. אל תשכח לקרר את שאר הרכיבים על כרטיסי המסך. היות ואתה מבצע שימוש בבלוקים לליבה בלבד.

בהצלחה

פורסם
שלום,

כפי שמצויין, באם קראת את הפוסט הראשון, הצנרת תוחלף בשחורה ותאורגן מחדש.

הלוח הוא הלוח, בינתיים. זה הצבע שלו ואין לי כוונה לסכן אותו בצביעה מיותרת אם בכלל אפשרית

.

הראם כבר הוחלפו לשחורים, בכל זאת תודה על ההצעה.

החיווט יסודר, כבר נרכש בקר מאווררים חדש, הקודם נהרס פשוט, ולכן החיווט התבלגן שוב.

כבלי הסאטה יעברו מאחורי הלוח, ואת הכוננים יש לי כוונה להפוך כך שברובם יהיו נסתרים, והחלק שלא יהיה כתום כך שאולי זה ישתלב.

דעתך תמשיך להתקבל בברכה, 'הייתי חייב' זו תוספת מיותרת, מתנשאת אפילו, אם לא רציתי חוות דעת, פשוט לא הייתי מפרסם את הלוג הזה.

צ'או.

אחלה...:xyxthumbs:

פורסם

מעקב

פורסם
  • מחבר

כמה הערות:

1. העלאת סרטונים - יוזמה מבורכת. לא הרבה עושים זאת. (האחרון שבאמת התמיד בכך - SSR). אני מציע לך לבחון להבא את מרכוז המצלמה, וצילום מרוחק במעט בהחלט לא יזיק.

3. בנוגע למשאבות - מדוע לא בחרת ב35X? לדעתי - אפילו 655 / D5 תוכל להרביץ את הלופ הזה.

4. הדרך הכי טובה להחליף נוזל קירור - הוא בעזרת ברז ניקוז ייעודי.

5. אל תשכח לקרר את שאר הרכיבים על כרטיסי המסך.

בהצלחה

שלום,

1) בהחלט, בכוונתי להשתדל לפרסם סרטונים. בנוסף, זהו הסרטון הראשון שלי שאני מצלם תוך כדי שאני פורק אריזות, ולא היה לי מושג מאיזה מרחק כדאי לצלם, ללא ספק זהו לא מיקום אידיאלי.

3) רכשתי משאבות בסגנון Laing D5, רק שהן ללא מותג, הנתונים שלהם מעולים, ובמחיר שלהם רכשתי 2. כמובן שחסרה בהן הנוחות של סטנדרט G1/4 אבל זו פשרה סבירה.

4)שקלתי זאת ברצינות, אבל זה מסבך לי את האירגון של הצנרת ומוסיף לי עוד 100 שקלים לפרוייקט, שכבר דוחק את התקציב.

5) תודה על העצה, היות שאני מתיימר לפרסם מדריך הרכבת raystorm על GPU, בדקתי את הנושא טוב, ורכשתי מספר ערכות קירורי VRAM וגם VRM\מוספט. בנוסף, קצת טפשי שזה מצויין בפוסט של הטיוב אבל לא ציינתי בפורום, רכשתי קיטים להרכבת מאוררים בסלוט PCI, שיעזרו לקרר את החלקים שלא יקוררו ע"י הרייסטורם.

אם תרצו, אנסה לרכז את המוצרים שרכשתי ומאיפה בסוג של אינדקס \ לינקייה, אבל אולי כדאי להשאיר את זה למדריך שאני אנסה לפרסם.

אגב, איפה ההצבעות לאיזה צבע לשים בין המשאבות? עדי תעזור קצת חחח.

ההתלבטות היא בעיקר בין שקוף לשחור, אבל אולי הכתום יוסיף קצת.. שקוף אולי יאפשר לי להבחין בזרם ביתר קלות.

אבל לעיקר, הנה סטילס של הוידאו שפרסמתי קודם, של המוצרים שמונחים לי על הבנץ', תהנו:

IMAG0121.jpg

IMAG0122.jpg

IMAG0123.jpg

IMAG0124.jpg

IMAG0127.jpg

IMAG0130.jpg

בטעות הזנחתי את הרזבויר, אולי אני אפצה אותו בסרטון במקום.

צ'או.

פורסם

בנוגע למשאבות, זה לא משהו שמברז g1/4 לא יכול לפתור.

פורסם
  • מחבר

סתם עדכונון, בשלבי עריכה סרטון נוסף, של שתי חבילות שהגיעו, ובקרוב הוא יפורסם כאן גם כן, הפעם, צילמתי מזוויות שונות, זה ייקח עוד קצת ניסיונות למצוא מיקום אידיאלי לצילום, גם בזה יש קצת קטעים שאני מציג מוצרים והם פשוט קרובים מידיי או לא בפריים, לצערי, אבל פחות, אבל הבדל גדול זה שהפעם טרחתי להקליט אותי ולתת הסבר לחלקים שמוצגים.

בנוסף, סרטון אקסקלוסיבי לרזבויר צולם גם כן ויפורסם ביחד עם סרטון פתיחת האריזות בסבירות גבוהה.

תודה למתעניינים

בנוסף גם ניסיתי קצת לתאר איפה נמצאת הבנייה ואיזה בין איזה אפשרויות אני מתלבט לגביה.

צ'או

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום חברים,

עוד סרטון עם קצת עדכונים של חלקים שכבר הגיעו, ניסיתי לקצר, אבל זה פשוט ארוך, שאפו למי שיצפה, אגב יתכן שאני אקבל חסות נוספת בהתאם לכמות הנכנסים לסרטון והמשתמשים שיעשו סבסקרייב, רמז רמז.

http://www.youtube.com/watch?v=7gS2du1m_xc

אבל מעבר לסרטון, עדכון אחד רציני ביותר הוא שהחלטתי לשנות את תצורת הלופ, לקופסאת רדיאטורים, של שני 360ממ גם כן של XSPC, עם 12 מאווררים ללא בקר, עוד לא החלטתי איזה דגם, וייתכן שעליהם אקבל את החסות ככה שנותן החסות יקבע זאת.

את הקופסא אני אכין, אם יש מעוניינים אפרסם כאן קובץ CAD עם מידות וכו', אגב, כתוצאה מכך הרדיאטורים שלי,XSPC RX120 ועוד RS240 מוצעים למכירה במחיר הוגן למעוניינים פנו בפרטי, או בידקו את הלוח מכירות של האתר, הם מפורסמים שם.

תודה מיוחדת כפי שגם מצויינת בסרטון לחנות סירקו טק, circotechnology , הם מספקים ציוד מודרים, בעיקר כבלים מיוחדים ומתאמים שרק אצלהם אפשר להשיג, ובמחירים תחרותיים.

הכרטיס GFX השני עוד בדרך, מתעקב לו איפה שהוא בארה"ב, וזה העיקוב העיקרי להרכבת הלופ, שאגב יש לי שאלה למבינים, את המשאבות אני רוצה לשים בקופסאת הרדיאטורים, עם ספק כוח רק בשבילם והמאווררים, ובתור רזרבויר להשתמש במפצל טי, כמו שהיו עושים פעם, רק שיש לי גם את הרזבויר של אלפא קול, ואני רוצה להשתמש בו, אם רק בשביל האסטיקה, אך לא ברור לי אם נפילת הלחץ שהוא יגרום בקצה הלופ תחסל את הזרם בשאר הלופ, ואם כן איך להתגבר על זה? אפשרות אחת שעלתה לי זה עוד משאבה, מאוד חלשה ופשוטה רק בשביל לעשות לחץ אחרי הרזבויר.

דעתכם על כך? הצעות נוספות לפתרון?

אגב תודה לארקדור שעוזר לי לא מעט בפרטי.

הפרוייקט הזה הולך ומתפתח לכיוונים שלא ציפיתי וסביר שלא הייתי מגיע אליהם ללא ההשראה שנתתם לי כאן בפורום.

את הסרטון של הרזרבויר הכנתי כבר, רק צריך לערוך והוא גם כן יתווסף לערוץ שלי.

מקווה שדאבל פוסטינג לא מנוגד לכללי הפורום.

צ'או.

פורסם

המיכל הוא התחנה האחרונה בלופ

הנוזל מהמיכל נכנס למשאבה והלופ מתחיל מחדש

לרוב הנוזל נכנס באמצעות כוח הכבידה היות והוא ממוקם מעל למשאבה או בעזרת כוח יניקה קטן של המשאבה לקראת הסניקה

הסניקה היא בניית הלחץ מחדש. אין מה לדאוג

אתה צריך לוודא שמיכל הוא האחרון בלופ ולאחריו המשאבה

פורסם

אני המנוי הראשון שלך :D

נראה מעולה, שאפו.

תמשיך ככה! :xyxthumbs:

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב שלום

הרבה התקדמות היתה מאז הפוסט האחרון, אך אלו החדשות הטובות, החדשות הרעות הן שאני לא אוכל להעלות תמונות או סרטונים מכיוון שנתקעתי בשלב הרכבת הלופ.

לכן מעבר להודעת SOS לבקשת עזרה - למי שיש 3 פיטינגס ספר, לא משנה כל כך איזה, אשמח לרכוש ממנו במחיר סמלי, כבר רכשתי עוד מחול אבל בינתיים.... זה חסר, - זאת גם הודעת עדכון על עדכון קרב,

סיימתי לבנות את הקייס לרדיאטורים, נשאר לי רק לכוון את התושבות לכל רדיאטור, ולהרכיב את המאוררים, אה ורק רדיאטור אחד הגיע בינתיים, למרות זאת כבר העברתי את הצנרת כאילו הוא שם, והיחידת קירור הזו למעשה כבר מתפקדת, אני מקווה שלא עשיתי נזק למשאבות כשעשיתי הרצה ללופ בצורה מאולתרת מתוך חוסר בפיטינגס, הרצתי את זה ללא רזרבויר בכלל, ולצערי היתה דליפה קטנה, ככה שאחר 3 דקות שכמובן השגחתי בהן, הפסיק הזרם למשאבה דבר שגרם לחריקה לא נעימה.... נגלה בפעם באה שאני אנסה להפעיל, אם כן נקווה זאת רק אחת ונחליף באחריות.. ששש.. אל תגלו לסיני.

עוד סיימתי לצבוע את הלוח אם בשחור, לצערי הסתבר לי שהכרטיס הגראפי הוא גם כן כחול.. גם כן ג'יגה בייט, אבל הוא עוד באחריות וזה כבר פשוט מוגזם, אולי אני אכין לו באק פלייט.

כעת נותר לקבל את הכרטיס הגראפי השני, לחבר אותו ללופ בעזרת הגשר CFX שהצגתי בסרטון הקודם, לקבל את הרדיאטור השני ולהוסיף גם אותו ללופ, ולקבל חבילה נכבדה של פיטינגס שיהיה לי ספיירים... ולא להאמין שאני פשוט נתתי 4 חינם לאיזה בחור שקנה ממני רדיאטורים כי הייתי בטוח שיש לי המון..

עוד קצת חדשות רעות זה שלא צילמתי את הבנייה של הקופסאת רדיאטורים, או יחידת קירור אוטונומית כמו שאני קורא לה, כי זה פשוט נכון.. אבל תמונות בין שלבי הבניה תקבלו! מי שיירצה כזאת יחידה שיעיף לי הודעה פרטית.

יאלה, תודה חברים ומקווה שמישהו פה יחליט לעזור לי כדי שיהיה לי PC פעיל גם כן sob

צ'או

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים