עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. היי אני מעוניין להזמין מאמזון זוג מסכים, כל אחד מהם עולה 430 דולרים בערך. האם קניה כזאת תחשב כקניה של מעל ל500 דולר ועקב כך אחויב במכס? האם יש טעם לקנות אותם כך שישלחו בנפרד ויחשבו לשתי חבילות שונות? תודה מראש!

2. היי. לאחר שצפיתי בסרטון ב-Youtube שפירסם מחשב מותג, עלתה לי השאלה, מדוע ולא לרכוש מחשב מותג בארץ. תמיד חשבתי שזה בזבוז כסף, אבל כשהתחלתי לספור את כל המקרים בהם נהרס לי משהו במחשב, לא מצאתי מקרה אחד שבו היה לי מחשב נייח למשך שנים ומשהו לא נדפק שם. כל המחשבים שרכשתי בחיים שלי זה מחשבים שבחרתי את הרכיבים על ידי המלצה לרוב מגולשים כאן או מפורומים אחרים והרכבתם על ידי חנות זו או אחרת. בסופו של דבר או שהספק התחיל להרעיש, כרטיס מסך, פין שנשאר עם הקונקטור ובעצם דפק את לוח האם (USB), או שפשוט סידור כבלים זוועתי (יותר ממחשב אחד ומאותה חנות). התנהלות לרוב מול חנויות כאלה זה כאב ראש ולסחוב את המחשב אליהם כרוך בדלק ובלפנות חצי יום עבודה. חשבתי לעצמי, שאחרי שני עשור…

3. Started by Sh_Dor_Lq,

שלום לכולם! אני רוצה לשתף אתכם בחווית הקניה המעולה שהייתה לי בTMS. מאחר ואני בונה לעצמי מערכת מחשב חדשה, חיפשתי לקנות בארץ מארז וקירור נוזלי חדש. תמיד שמעתי כאן בפורום על המלצותיכם על החנות TMS. לצערי בTMS היה מחיר גבוה יותר מחנות מתחרה (שאני ממש לא אוהב את השירות שלה) על הרכיבים שרציתי לרכוש אבל החלטתי להתקשר לTMS ולשאול האם אפשר לקבל הנחה. ביום רביעי בשבוע שעבר, התקשרתי לTMS וענתה לי בחורה מהממת בשם רעות, שהייתה סופר נחמדה ושירותית כמובן. הסברתי לרעות שראיתי את המוצרים בחנות מתחרה במחיר נמוך יותר אז היא בדקה יחד איתי שאכן כך הדבר. היא אמרה לי שתצטרך לקבל אישור הנחה מהמנהל ותחזור אליי. רעות חזרה אליי תוך 5 דקות והודיעה לי שיש אישור +…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. Started by קובי המלך,

אני רוצה להזמין נטסטיקים דור 4 למכירה ביתית מישה/י יודע על מקום מוצלח לקניה זולה?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. Started by carz12345,

היי לכולם לא יודע אם זה מתאים לפורום הזה אבל אני ארשום בכל זאת. אני מוכר את החלקים של המחשב הקודם שלי לחבר טוב ורציתי לדעת כמה הם בערך שווים ואז אני כבר אסתדר איתו. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בתמחור שלהם. כרטיס מסך מיני gtx 970 4 gb (לא זוכר את החברה של הכרטיס מסך) ssd 500gb 850 evo samsong מסך מחשב -benq xl2411 144 hz מקלדת -razer blackwidow x chroma כרטיס המסך הSSD והמסך היו אצלי בשימוש שנתיים. תודה לעוזרים:)

6. שלום לכולם, האם למישהו/י יש כאן ניסיון מוצלח או לא מוצלח אם רכישה של אחד או יותר מהפרטים הבאים דרך חנויות כגון Amazon ו-Newegg? זכרונות, כרטיס מסך, מעבד, דיסק קשיח (מכני, SSD) אם הבנתי נכון, משלמים רק מע"מ, ואין מכס עד ל-75 דולר. האם יש עוד משהו? מה לגבי נושא האחריות? בארץ יצא לי כמה וכמה פעמים לקבל זיכרון, מעבד וגם דיסק קשיח שכשלו במהלך האחריות. אבל איך הפרוצדורה למוצרים שנרכשו מחו"ל? האם זה עוזר אם יש יבואן בארץ למוצר שאפשר להעזר בו? תודה רבה, דורון.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. שלום רב הייתי מעוניין לדעת אם יש חברה או חנות שקונים מכשירי אלקטרוניקה ישנים כגון מחשב נייד או מסך מחשב או ניטנדו ווי וכדומה? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 957 צפיות
  8. Started by dardar4,

היי, אני רוצה לקנות טלוויזה 65 חדשה של סמסונג ואני מתלבט בין 2 דגמים Samsung UE65MU7000 Samsung UE65MU9000 ה-9000 יקרה ב-2000 שח ואני חלא מבין מה ההבדל ביניהם ? פה יש השוואה של הדגמים והם נראים די זהים https://www.displayspecifications.com/en/comparison/61e31ae8d אשמח לעזרה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. https://www.theverge.com/2018/5/13/17349568/hyundai-nintendo-sony-updated-warranties-ftc-warnings מתי אצלנו?

10. שלום לכולם, אני מתלבט בנוגע לקניית מצלמת רכב. חשבתי על הדגם: YI Mirror Dash Camera https://www.amazon.com/dp/B01CW4BI6G/ref=emc_b_5_t https://www.yitechnology.com/yi-mirror-dash-cam המצלמה מותקנת על המראה, לכן לא ברור לי איך אפשר להשתמש במראה במצב כזה. (ההגיון אומר שזה מחליף את המראה, אבל לפי סרטונים ביוטיוב זה לא). בקיצור, אשמח להבין ממשהו שיש לו את הדגם הזה - האם השימוש במראה הראשית ברכב נפגע כתוצאה מהתקנת המצלמה? תודה,

11. שמעתי שיש כרטיס מסך חדש של Intel איזה לוח אם זה שייך ספויילר הכוונה שלי היא מה הצורך של לוח האם

12. Started by Pavel Berenboim,

אהלן, אני רוצה להזמין את ה-OnePlus החדש מהאתר הרשמי. מבדיקה שלי עם נציג בטלפון אחרי שנתתי לו את כל המידות המשקל והמחיר הוא אמר לי שאחרי מיסים מכס מע"מ ומשלוח ייצא לי באזור ה135$ תוספת במה שמסתכם כ-740$ עבור המכשיר. כאשר אני מכניס את אותם הנתנונים למחשבון באתר שלהם זה נותן לי מחיר הזוי של 770$. מה שגם ציינתי בפני הנציג והוא אמר שאין סיכוי שהמחיר יהיה גבוה כל כך. השאלה שלי כמה אפשר לסמוך על מילה שלו? אני מפחד שיידפקו עליי קטע והתירוץ יהיה :"הנציג שלנו טעה\חדש" אנערף. כמה אמינים החברה האלו? בדרך כלל שאני מזמין מחו"ל אני מעדיף לעבוד ישירות מול המוכר והשילוח שלו (אמזון וכו') אשמח לעזרה מחברה פה שהתנסו איתם :)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. Started by שלי ג,

היי, חשוב לי לקנות פלאפון שיאפשר תמונות ברמה גבוהה ביותר, לצורך עריכה ותחרויות. יחד עם זאת מחיר שפוי. האם קיים דבר כזה? בנוסף, אשמח לחוו"ד על המכשירים הבאים: Huawei P20 Pro Apple iPhone X Google Pixel 2 מי המכשירים עדיף? האם הייתם ממליצים על סמארטפון אחר?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. אהלן אז בחרנו להצטרף לחגיגת ה 4K, אני מתעניין בשני טלויזיות שהם במחירים דיי שונים כי התקציב לא ברור לגמרי ואשמח לביקורות/המלצות יחסית למחיר, אם יש טלויזיה נוספת שתרצו להוסיף שהיא מומלצת במקום טלויזיה אחרת כאן באותו מחיר פחות או יותר, בכיף השימושים הם פחות או יותר שידורי טלויזיה רגילה, כדורגל והמונדיאל (שאני מתכנן לראות ב HDR, אז אם יש טלויזיה שלא תאפשר את הצפיה בגלל חוסר ב HLG אשמח לדעת מזה), סרטים וסדרות , פלייסטיישן המועמדים המובילים הם השניים האלו: ראשית הטלויזיה הזו: https://www.wallashops.co.il/טלוויזיה-49-4K-SMART-LED-דגם-49SK7900Y/pi7xb49sk7900y אני יכול לקנות אותה ב3,390 (יבוא רשמי) שניה הטלויזיה הזו: https://www.wallashops.co.il/טלויזיה-50-LED-…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  15. Started by Yuval Tal,

אני רוצה להחזיק קו טלפון ומכשיר סלולרי ייעודי רק למועדוני חבר שנותנים הטבת הצטרפות ודורשים זיהוי לפי סלולרי. מבחינת חבילות סלולר, זה מאד זול, אבל עוד מכשיר רק למטרה הזו יכול להיות קצת יקר. מה האופציה הכי זולה שלי? (נגיד שרוב מועדוני החבר דורשים התקנה של אפליקציה כלשהי. בד"כ של Como) צריך שהוא יכיל אנדרואיד ואוכל להתקין עליו אפליקציות של איזה 10-20 מועדוני חבר (שרובן נכתבו על ידי מפתחים פח באופן מאד מאד לא יעיל), ואפליקציות כמו gett וכיו"ב.

• 1 תגובה
    • 961 צפיות
  16. Started by coch,

ערב טוב לכולם אני הולך לרכוש PS4. בעבר הרחוק היה לי PS2 ומתישהו אבד החשק. מחשבות על הרכישה נובעות ממשחקים אקסלוסיבים לקונסולות בלבד, בלי קשר ל PC. לפני כמה סופשים התחלתי את The Last of Us אצל חבר. הרבה זמן לא שיחקתי במשחק כ"כ איכותי. אחרי מחקר קטן.. יש עוד משחקים כאלו ומכאן המחשבה על הרכישה. אני מעוניין ברכישת הקונסולה אך ורק למשחקי סינגל. לא מעניין אותי שום דבר מסביב, כי אני גם ככה עושה את כל שאר הירקות ב PC ומשחק שם בלי קשר. כמה שאלות, שאשמח לקבל עליהם תשובות מחבר'ה שיש להם ניסיון בעניין - 1. עובד היום על U2414H ואני מעוניין לחבר אותו ל PS4. האם אפשרי לחבר את המכשיר ב HDMI בנוסף לחיבור DP שעובד ה…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Wideblade,

שלום לכולם, אני רוצה לרכוש טלוויזיה 75" והתקציב שלי הוא כ-9000 שקל. אני מתעניין בטלויזיה הזו (75UJ6470): http://www.dvdcenter.co.il/product/טלוויזיה-לד-lg-75-אינטש-דגם-uj75uj6470?aff=Zap&aff_a=1 מה דעתכם עליה ועל המחיר? בהתחלה שקלתי את 75UJ675Y: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=947758 אבל אז ראיתי שקצב הרענון שלה הוא רק 50 (או 100 עם שפצורים). תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Ziva Fruchter,

היי, אני רוצה למכור את המקבוק שלי, רטינה 15, מ 2015. האם יש דרך לחשב ירידת ערך? תודה!

• 1 תגובה
    • 974 צפיות
  19. Started by xjj,

אני רוצה להזמין משהו שראיתי באתר קניות ממוכר בסין, המוכר לא שולח לארץ רשמית אבל שלחתי לו הודעה והוא מוכן לשלוח עם DHL תמורת 30$. העיניין שמדובר בחבילה ממש קטנה, מהסוג שמזמינים באיביי עם משלוח חינם, רק פה זה המוכר היחיד שמוכר את זה. ניסיתי לכתוב לו Regular mail, אבל הוא לא הבין למה אני מתכון.. מישהו יודע איך קוראים לזה באנגלית?

• 1 תגובה
    • 864 צפיות
  20. Started by wassa,

היום הלכתי עם הילדים שלי לפיצריה ומסיבות כלכליות הלכתי עם משקאות מהבית. בעל הפיצריה ראה זאת ונורא כעס ודרש לא לשתות את המשקאות אם לא קנינו אצלו. אני נוראה הופתעתי וזה מיקרה ראשון שניתקלתי לסיטואציה כזאת ונוראה הרגשתי השפלה. מאוד אשמח לדעת האם יש באמת איסור חוקי או חברתי לשתות משקה שלא ניקנה בפיצריה. אם אין איסור כזה האם אני יכולה לעשות משהו עם חויית השרות שחויתי וגם ילדי תודה מראש על התשובות

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  21. Started by djee140,

אהלן אני מעוניין להזמין מסך מאמזון בריטניה המסך הוא 27" המחיר אמור להיות 439 פאונד זכור לי שאין יותר מס גבוה יותר על מסכים מעל 24 אבל לא הצלחתי למצוא תשובה בפועל ניראה שזה מחשב מיסים מטורפים ולא בהכרח נכונים, אשמח אם מישהו יודע אם יתנו לי החזר מיסים מאמזון או שזה שישאר ככה מצרף תמונה תודה רבה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 932 צפיות
  22. היי אני מחפש אוזניות למחשב שהיו בעיקר לגיימינג ולמוזיקה, באזור ה420 שח עם מיקרופון, עד עכשיו היו לי את ה MX50X של אח שלי, אבל אין לי גישה אליהם יותר, כרגע נוטא לHyperX Alpah אבל לא בטוח, תודה רבה! // האם אוזניות גיימינג הם סתם גימיק?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. קיבלתי מסלקום את ה-SMS הבא: "שלום, בהמשך להסכם פשרה בתובענה ייצוגית 'טלטריקס', הנך זכאי להטבת דיבורית אישית חוטית ללא עלות. לקבלת ההטבה ניתן לפנות לאחד מסניפי דינמיקה סלולר המופיעים בלינק הבא בלבד: https://clm.co.il/L/?963 עד לתאריך 15.11.18. קבלת ההטבה מותנת בהצגת הודעה זו. ההטבה הינה אישית ואינה ניתנת להעברה." מישהו יודע על מה מדובר?

• 1 תגובה
    • 3.5k צפיות
  24. Started by דניאל3124,

לנוכח המשלוח החינמי מאמזון אני מתפתה להזמין כ.מ GTX1080 (למרות הדור החדש בפתח) ורציתי לדעת אם למישהו יש ניסוין עם אחריו במקרה ויש צורך בה? איך האחריות תתממש? דרך אמזון? או שעדיף כבר להמתין שאמזון ייכנסו לארץ ותהיה פה תחרות וגם הדור החדש ייצא... תודה למראש!

דיונים חדשים בפורומים