עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. הזמנתי חבילה קטנה מבריטניה (של כמה מודלים מודפסי תלת מימד). לפי מספר המעקב היא עזבה את בריטניה ב-30.10 ומאז אין שום סטטוס, ובאתר של דואר ישראל אין עליה פרטים בכלל. 1) האם זה סביר שהיא נכנסה למכס או לדואר אבל לא עודכן סטטוס? הייתי מצפה שיהיה סטטוס כניסה כלשהו לישראל, לא? או שזה נורמלי? 2) האם הזמן (20 יום) סביר? שווי החבילה הוא קצת מעל 75 דולר. האם ייתכן שזה מעכב את התהליך? לא שילמתי דרך האתר מכס או מע"מ. תודה!

2. Started by Tax1 Dr1v3r,

כותרת.

3. שלום. אני מעוניין לקנות נייד עם מעבד AMD Ryzen שאין אותם כמעט בארץ, אז בדקתי באמאזון והם כן מוכרים ושולחים לארץ. המחיר נראה ממש נמוך, על נייד שעולה בארץ 8 אלף מאמאזון כולל כל המסים לפי המחשבון באתר יוצא פחות מ5 אלף, הגיוני? איך עובדת האחריות על ניידים מחו"ל? מדובר Lenovo Thinkpad ואם למישהו יש ניסיון עם קנית נייד מאמאזון, על מה לשים לב וממה להזהר. תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  4. הי לכולם לפני חצי שנה שמתי לב שיש מחסור בלפטופים, וגם בציוד משרדי לבית כמו מדפסות ודברים כאלה. האם היום עדיין מורגש מחסור במוצרים מסוימים עקב השנה הבעייתית החולפת? אם כן, באיזה מוצרים זה מורגש? תודה לכולם

5. שתי חבילות שקניתי באמזון הגיעו לחברת המשלוח USHOPS בארצות הברית. ביקשתי איחוד חבילות: בוצע, שילמתי, נישלח אלי. קיבלתי פתחתי את החבילה(המאוחדת) וחבילה אחת חסרה. צילמתי את מה שקיבלתי פניתיׁ(במייל וגם ב WhatsApp) ל USHOPS ענה לי נועם, שמע בדק וחזר אלי ואמר שלא מוצאים את החבילה, אבדה. שאל אם אני רוצה זיכוי או שיקנה עבורי את המוצרים שאבדו(85 $) בחרתי שיקנה וישלח לי. לבקשתו שלחתי את הקישור למוצרים. נעם כתב לי: שלחתי את הקישור למחלקת הרכש, אעדכן אותך. בשלב זה הקשר נותק, חיכיתי שבועיים שום עדכון. אין קשר טלפוני עם נציג שרות, לא עונים למייל, פניה ב WhatsApp מפנה אותי לרובוט. לאחר כמעט חודש עשיתי עוד ניסיון, שלחתי מייל והתרעת…

6. Started by yonatan.mendelson,

יצרנית הרכבים החשמליים הלוהטת חשפה את מחירי הדגמים שלה בישראל - וזכתה לראות את ההיצע עבור המחצית הראשונה של שנת 2021 אוזל בתוך זמן קצר במיוחדלכתבה

7. מסך ASUS שנקנה ונשלח אליי מחנות בשם OR PC (אין מלאים אז נאלצתי ללכת עליהם) , הגיע אליי בקופסא בלי ידית, סלוטייפ של אסוס שסגר אותה ומדבקה לבנה עם הכיתוב "נפתח לצורך החלפת כבל חשמל" יבואן אסוס של אותה חנות הוא ויז'ואל די.ג'י. (VISUAL D.G) עכשיו ביררתי גם עם קיי אס פי וגם עם אייבורי שאלה 2 החנויות המוכרות והמרכזיות ביותר בארץ, נאמר לי שהיבואן שלהם הוא סרב פרו (SRVPRO) בשיחה קצרה עם וויז'ואל, נאמר לי שזה הליך סטנדרטי של קבלת מלאי אמריקאי (ככל הנראה) והחלפת הכבל שיתאים לשקע אירופאי/ישראלי. ושאין לי מה לדאוג ושזה הדבר היחיד שנעשה שלשמו נפתח המסך אצל היבואן לפני הגעתו לאור פי.סי. חייגתי גם לסרב פרו, נאמר לי שהם לא שמעו ולא מכירים על שום …

8. Started by wegev,

לא מוצא בשום מקום. או שאני מוצא מכונת תספורת 0 ואז יש לה 3 קליפסים שמפקיצים את המספר יותר מ-1 מ"מ, או שאני לא מוצא בכלל מתחת ל-0.8 מ"מ. אם מישהו מכיר, ידע או שמע, אשמח לעזרה. תודה רבה לכם ואללה יברך אתכם בימים טרופים אלו.

9. היי, בדקתי ב KSP, ראיתי שיש מספר נמוך מאד של מחשבים ניידים עם המעבדים של AMD לפני חצי שנה יצא hp envy x360 ryzen בעולם, בארץ אני רואה שיש את אותו המחשב רק עם מעבדים של אינטל למישהו יש מושג מתי המעבדים האלה צריכים להגיע? תודה.

• 1 תגובה
    • 804 צפיות
  10. טוב אז אחרי השרות הגרוע שקיבלתי ממנהל סניף אילת - שירן שפעמיים הריץ לי את המאוררים הלוך וחזור והלוך וחזור וטרטר אותי ואת אבא שלי מאשקלון לאילת (מתברר שכל מה שהוא היה צריך לעשות , זה לשלוח את זה למעבדה -לדביר בנתניה ) ולא לנסות להיות חכם גדול ולהגיד לי ''המאוררים תקינים'' כי הם לא היו תקינים , וזה שהוא לא מבין בתחום , והוא לא טכנאי - רק טרטר אותי יותר , במקום לעשות מה שכל איש שירות לקוחות היה עושה מפנה למעבדה !! ובזה נגמר העניין תוך כמה שעות . (זיכו אותי , רצו להחזיר כסף מלא , אמרתי לא - ביקשתי עכבר במקום - וקיבלתי אותן - חדש ארוז כמו שצריך , הכל היה בסדר ) אז ככה : פתאום שבוע שעבר , בוקר אחד , המחשב שלי התחיל לעשות בעיות וקרס.. …

11. Started by A-10,

או אולי למטבח ? מה דעתכם על זה ? https://www.geektime.co.il/lg-launches-lg-signature-oled-r-in-israel/

12. שלום רב, אני מחפש המלצות לחנויות מחשבים שבונים מחשבים נייחים על פי דרישת לקוח - חשוב אמינות, משלוחים, מחירים....

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  13. לאחר החוויה המוצלחת עם newegg רוצה לדעת האם הקניות מהאתר bhphotovideo היא זהה אני רואה שהם עובדים עם DHL אני מתכוון להזמין מגבר דיי כבד השאלה אם אשלם נטו על המע"מ כמו ב newegg בלי הפתעות . ראיתי באתר המכס שעל מגברים אין מכס. מישהו התנסה עם האתר?

• אהבתי!
    • 1 תגובה
    • 916 צפיות
  14. עם אי אילו חריגות ..... https://tech.walla.co.il/item/3453871

15. האם ניתן לשלם ב EBAY או ב NEWEGG ב2 כרטיסים. אחד הרגיל והשני נטען ובכך להשלים את סכום הקניה המלא? שאלתי בדואר והכרטיסים הנטענים מוגבלים בסכום רכישה של עד 6 אלף שקל במכה אחת למרות שניתן לטעון בהרבה יותר. עוד כדאי לדעת שבאשראי ישראכרט לוקחים עמלת המרה לדולרים של 2.3% לא משנה באיזה סכום קניתם כלומר קניתם ב 100$ לוקחים לכם 2.3$ קניתם ב $2500 ייקחו לכם 57.5$ לא לשכוח שהכרטיס עצמו עולה כסף להנפקה וגם יש עמלת על הטעינה. בנתיים אני מברר איזה עוד אופציות אפשריות. פייפל זה אופציה אחרונה כי זה אומר להטעין את החשבון לקראת סוף מועד החיוב ואז שוב בתחילתו. הבעיה שזה כסף שסתם יישכב שם עד שתגיע עסקה ראויה שזה גם יכול לקחת זמן לא מועט, בכל זאת אם כבר מוציאים סכום …

• 1 תגובה
    • 786 צפיות
  16. היי חבריה כותרת תודה

17. Started by MightyNerdy,

אהלן , הבנתי מהצ'אט שיש באתר כי המחיר שרשום ב CHECKOUT לא כולל מיסים ומעמ כמו שיש באמזון ולכן אני לא יודע איך לשער לפחות את המחיר הסופי של ההזמנה אני מזמין לי מיקרופון XLR כולל סטנד עלותו כולל משלוח הוא 241$ תודה רבה :)

18. https://www.maariv.co.il/business/economic/israel/Article-849680

19. Started by ami17co,

שלום, נכון לעכשיו אני מחובר לאינטרנט דרך כבלי הנחושת של בזק (אקספון). לבניין שלי כבר חיברו תשתית סיבים גם של פרטנר וגם של סלקום, ורציתי לדעת אם אני מתחבר לחברת סיבים אחת, מה קורה אם אחרי שנה אני רוצה לעבור לחברת סיבים אחרת, האם צריך לפרוס לי בבית סיב נוסף או שהחברה החדשה תשתמש בסיב הישן? אם יש משהו נוסף שאני צריך לדעת, זה יהיה מעולה. תודה מראש,

20. Started by Niseg,

שלום , יש לי partner fiber וtwitch tv מקרטע . אני לרוב צופה ב480p וזה איכשהו עובד. יש לי אפשרות לעבור לסיב של בזק והם גם אמרו לי שאם הם ישתמשו בסיב של פרטנר עד הבית הם לא יקחו דמי התקנה (450 שח). מה שמעניין אותי זה אם twitch עובד חלק בבזק בינלאומי . יש להם סיב משלהם לאירופה אז יכול להיות שזה יעזור. הרבה streamers מתלהבים ומשתמשים במקסימום רוחב פס לשידור שהוא 6mbps . זה אולי נותן איכות טובה אבל עם הספקי אינטרנט בארץ זה יכול להיות בעיה.

21. Started by roadrunner747,

מישהו יכול להסביר לי למה אוזניות בארץ עולות פי 3 מאמאזון?? כמעט כל אוזניה של 60 דולר - פה בארץ הקודש 500 ש"ח 190 דולר הופכים ל - 1500 ש"ח.. חזירות של יבואנים בשילוב עם צרכנים פראיירים?

22. Started by A-10,

https://finance.walla.co.il/item/3483602 שינוי כיוון משמעותי ? ימים יגידו ......

23. הנדל נלחם ביוקר המחיה: אלה המוצרים שיוזלו - אייס (ice.co.il) נחיה ונראה ....

24. Started by braingames131,

היי צהריים טובים, אני לא יודע עד כמה השאלה שלי קשורה לנושא הפורום אז מתנצל במידה ואני במקום הלא נכון. הבנתי שבשל משבר הקורונה שעברנו חשבון החשמל התבסס בתקופה מסוימת על הערכה ולא על קריאת מונים - מה שלרוב גרם לחשבונות מנופחים יותר. רציתי לדעת איך אני בודק את התאריכים המדויקים? האם יש אפשרות לקבל החזר? במידה וכן איפה פונים? לא מצאתי בכלל מידע באתר של חברת חשמל. ניסיתי גם את האפליקציה ואתרים אחרים שמעדכנים בנוגע לתשלום חשבון חשמל ולא הצלחתי למצוא משהו. אשמח להכוונה, תודה.

• 1 תגובה
    • 792 צפיות

דיונים חדשים בפורומים