עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. Started by shikasha,

לא מזמן שידרגתי את כרטיס המסך שלי וברצוני למכור את הישן. איך רצוי למכור את הכרטיס הישן בצורה כזו שיתן לקונה בטחון בקניה? אין לי דרך הגיונית להראות לקונה הופטנציאלי שהכרטיס תקין (והוא תקין).

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. יש לי מחשב כזה: https://www.trustedreviews.com/reviews/lenovo-ideapad-510s במסך של 15.6 כמה הוא שווה למכירה? ואני חושב לקנות מחשב כזה: https://ksp.co.il/?uin=103936 כי אני משתמש בלינוקס. האם זה דגם טוב? האם יש דגם יותר זול שגם יהיה יעיל מאוד לגלישה ברשת? חשוב לי מקלדת מוארת Dell Vostro 15 5000 5590 מה דעתכם? נ.ב. האתר מאוד איטי, מה הסיבה?

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  3. Started by Maxim450,

היי חברים. רוצה להתייעץ לגבי מכירת מחשב נייד לנובו תקול לחלקים, אשמח לעזרתכם. הדגם : Lenovo ideapad 5-15IIL05 (81YK008SIV) מפרט: * Intel Core i5-1035G1 * 16GB DDR4 3200 * 1T M.2 PCIe SSD * MX350 2GB * 15.6" FHD IPS הלוח אם תקול, קורס לBSOD לעיתים קרובות ולא מצליח להתקין ווינדוס לאחר פרמוט, נבדק במעבדת CPM ואומת שאכן הבעיה בלוח אם. חוץ מזה המחשב בן שנתיים, בלי שום נזק לפלסטיקה או למסך ושאר הרכיבים תקינים לחלוטין. מישהו שיודע לייעץ בכמה אוכל למכור אותו לטכנאים או למי שמתעסק עם זה ואיפה? תודה על העזרה!

• 0 תגובות
    • 718 צפיות
  4. יש כרגע מבצע בiherb על תה שאני אוהב.\ כמה יחידות אני יכול להזמין מבלי שהמכס ידפוק אותי?

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by Kukishin,

יש למשהו מסמך או לינק מעודכן שייעשה קצת סדר לגבי מכס על חומרה, ציוד היקפי מסכים וניידים? תודה רבה!

6. Started by Demagh,

אני רוצה להזמין מאיביי סמארטפון משומש. האם במידה ויעצר במכס אני אחוייב בתשלום, או שמוצרי יד שנייה פטורים ממכס בכל מקרה, בלי קשר למחיר?

• 60 תגובות
    • 31.4k צפיות
  7. Started by Nahum2,

מעל 50$ יש מס הלא כן? http://www.dealextreme.com/p/genuine-transcend-micro-sd-transflash-card-with-sd-card-adapter-32gb-class-4-82499 מישהו יודע כמה מס אני חוטף וכמה זמן מהחיים שלי לוקח לשלם אותו?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by BarBee,

מישהו יודע איזה מסים יש על יבוא מכונה? מסים, מע"מ, whatever.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום אני רוצה לרכוש מארהב טלפון נייד כנראה של סמסונג, ביקשתי מחבר שגר שם שירכוש אותו וישלח אליי ב UPS או FEDEX ניסיתי לחפש באתר של רשות המסים, כמה מס אני ייצתרך לשלם על המוצר, אבל לא מצאתי שם מידע רלוונטי מישהו יודע אולי מה עלות המס? כי שמעתי על מקרים שאנשים הביאו מוצרים והמס עלה להם יותר מהמוצר, ואז זה לא יוצא משתלם כבר תודה

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by jetman,

השאלה בנושא, בארץ אסור למכור ליבון/הלוגן מעל 60W, מה אם אני מזמין מחו"ל, זה יעצר במכס? או לא? תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by KF,

שואל בשביל חבר, הוא מעוניין להזמין טבעת יהלום מחו"ל ולא מצליח להבין האם יש רק 18% מע"מ או שיש מיסים נוספים? במידה וכן, בכמה עוד אחוזים מדובר? *במחשבון המיסים של רשות המיסים מציינים רק 18% על תכשיטים/יהלומים , לא ברור אם הם מתכוונים למע"מ או מכס או שניהם ביחד.. לצורך העניין סכום העסקה 4500$. תודה לעונים.

12. Started by יואל בוב,

שלום! עזרה בבקשה! אני רוצה להזמין 2 מעבדי איי 7 מארה"ב, האם יש מכס/מע"מ עליהם ומאיזה סכום? תודות!

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. הוא בא בקופסת פלסטיק ונראה חדש אך כשחיברתי אותו למחשב ראיתי שמותקנת עליו מערכת הפעלה (חלונות בעברית). אני מתלבט מה לעשות: 1. לבקש שיחליפו לי אותו לכונן חדש. 2. לשמור אותו אבל לבקש פיצוי. 3. לפרמט, להתקין עליו את מערכת ההפעלה שלי ואם אני לא רואה בעיות מיוחדות, לסתום את הפה. אני נוטה לכיוון האפשרות השלישית. מה הייתם ממליצים לי לעשות? עדכון - 02-06-11: למי שלא רוצה לקרוא את כל האשכול ורק רוצה לדעת איך העניין הסתיים הנה תקציר: TMS שלחו לי כונן קשיח חדש עם שליח של UPS לביתי וכל הצדדים מרוצים.

• 61 תגובות
    • 10.6k צפיות
  14. Started by kletsman,

שלום. ראיתי בעיתון שפורסם מקררים המשתתפים במכרז מקררי הגריטה יש לי כמה שאלות: 1. רשום שהמבצע לזכאי ביטוח לאומי, - איך אני יודע עם אני זכאי? 2. רשום שצריך שיהיה לך מקרר קיים מעל 300 ליטר. איך אני יודע כמה ליטר המקרר שלי? 3. איזה מקרר כדאי - יש של HAIER; SAMSUNG;LG;HISENSE' SHARP; תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לחברי הפורום, קרה לי מקרה קצת מצער ורציתי להתייעץ כאן עם אנשים שמבינים. פרסמתי למכירה מוצר משומש, שהיה אצלי במשך כשנתיים ולא עשה בעיות. יצר איתי קשר קונה וקבענו להפגש. לפני שנפגשנו הוא ביקש ממני לבדוק שהמוצר תקין. בדקתי ואכן הכל היה בסדר (לא שהייתי צריך לבדוק, עשיתי את זה כי הוא ביקש). הוא סמך עלי ולכן כשנפגשנו הוא לקח את המוצר בלי לבדוק והביא לי את הכסף. אחרי שבוע הוא פתאום מתקשר אלי וטוען שהמוצר לא תקין. היו בינינו חילופי דברים, הוא טען שאני רמאי וכו' ודרש את הכסף חזרה. אני מצידי אמרתי לו שמכרתי לו מוצר תקין, אני לא יודע מה הוא עשה בשבוע הזה, מבחינתי המוצר התקלקל אצלו ואני לא חנות שנותנת אחריות. זו לא פעם ראשונה שאני מוכר מוצר משומש, אבל זו כן פעם ראשונה שבה קורה ל…

• 51 תגובות
    • 7.9k צפיות
  16. Started by Sargon,

קניתי את המכשיר הבא להכנת בייצים מאמאזון: https://www.amazon.com/KRUPS-F23070-Cooker-Indicator-capacity/dp/B00005KIRS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1473238268&sr=8-1&keywords=krups+egg נראה מכשיר מעולה. קראתי את ההוראות, ניקית אותו לפני השימוש הראשון... ואז שמתי לב שהוא במתח של 120V ואי אפשר להפעיל אותו בארץ... בעסה. לגביי מה אני יעשה עם המכשיר כנראה שאני אתן אותו בתור מתנה לקרובים שלי מחו"ל. חיפשתי את אותו המכשיר לגירסא אירופאית\ישראלית אבל ראיתי שזה לא קיים... למה אני צריך כזה מכשיר? להכין בייצים קשות זה טירחה בשבילי... גם יש לי כיריים חשמליים כך שההכנה יותר איטית נראה לי... וגם הקטע הכי מציק זה שגם אם אני יישים טיימר בשביל ל…

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. ברצוני לקנות מכשיר כזה ב-DX או ebay אבל אני לא מוצא אותו בחיפוש שעשיתי.. איך נקרא המכשיר הזה באנגלית ?

• 2 תגובות
    • 775 צפיות
  18. Started by liram21,

שלום לכולם, אני מעוניין להזמין פלאפון מחו"ל, יש אפשרות להזמין אותו כשהוא משומש ? כלומר, הוא חדש והכל אבל הבעלים השתמש בו יומיים (לפי מה שרשום) אבל המצב שלו טוב והכל .. יכניסו אותו לארץ ?

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  19. כמו הרבה אנשים קיבלתי את המכתב הזה. אין לי טלויזיה ,מעולם לא היתה לי טלויזיה ,מעולם לא שילמתי אגרה ומעולם לא היה לי שום תיקשורת עם רשות השידור. האם המכתב הזה הוא דרישה לתשלום ועכשיו אני צריך להוכיח שאין לי אחות או שאני יכול להיתעלם ממנו? כבר פגשתי אנשים שקיבלו מכתבים מעורך דין שהם חייבים כסף לרשות השידור ואני לא רוצה למצוא את עצמי באותה סיטואציה.

20. אין פה איזושהי תלונה או נסיון סחיטה נגד סלקום, כבר הזמנתי את כרטיסי הסים מגולן טלקום ואנחנו נתנייד בימים הקרובים. אבל עקב שיחה שניהלתי איתם היום, סה"כ כדי לברר עלות ניוד של אחד הקוים שנמצא בהתחייבות, אני כותב את המכתב הזה שנשלח גם אליהם ברגעים אלו, אתם מוזמנים לחוות דעתכם, ואולי ללמוד דבר או 2 מהסיפור: ---------------------------------------------------------------------------------- סלקום היקרים, שלום רב. שמי XXXX, ומכתב זה נכתב אליכם בנוגע למנוי ע"ש XXXX, מס' ת"ז --------- היום, ה 28/05, בשעה 16:31 בדיוק, התקשרתי למוקד שירות הלקוחות על מנת לברר מה יהיו עלויות ניוד הקו שמספרו --------, שאלה פשוטה לכאורה, רק רציתי לוודא שמה שרשום בחוק, עלות המכשיר+8% מהממוצע של סכ…

• 96 תגובות
    • 16.2k צפיות
  21. Started by genia,

למישהו יש נסיון עם מדיח כלים קומפקטי/על השיש ויכול להמליץ על אחד? --- טוב אז בשעה טובה התחדשתי בבוש נוצץ. רק שעכשיו עלתה השאלה באיזה מלח להשתמש..חבר משפחה טוען שאין שום צורך במלח מיוחד וניתן להתספק במלח גס שיעשה בדיוק את אותה העבודה דעתכם?

• 29 תגובות
    • 4k צפיות
  22. קצת אחרי שקיבלנו עליות מחירים קלות אצל רוב המפעילות - מגיע מבצע זמני חדש ומעניין של חברת גולן טלקום לכתבה

23. שלום לכולם. כל מי שמכיר את חוק ניתוק הזיקה יודע שאפשרי לקנות מכשיר סלולרי ממקור פרטי ולקבל החזר מלא מחברות הסלולר בהתאם לתוכניות המתאימות למדרג המכשיר. במהלך השבוע האחרון שלושת חברות הסלולר החליטו להלחם בתופעה ושינו את כל התוכניות ואת מדרגת ההחזרים. מהיום כבר אין החזר מלא על המכשיר הסלולרי, גם לא למי שקונה אותו מהחברה עצמה. ההחזרים נעים כעת בין 20 ל-80 שקלים לכל סוגי המכשירים ומדרגת ההחזרים עלתה באופן דרסטי מ199 ל299! אם בעבר היינו מקבלים החזר לאייפון 4 על סך 100-120 שח, כעת ההחזר המקסימלי הינו 80 בחבילות שעלותן כ270-320 שקלים! נא לבדוק טוב טוב לפני קנייה חפוזה.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by elrxx,

האם מישהו פה מכיר דרך לקבל מהוט ממיר HD (בהנחה ויש זכאות לממיר (לדוגמא על ידי הצטרפות לטריפל)) תוך כדאי מעקף של מסחטת הכספים של חברת הוט (תשלום 100 שקל עבור טכנאי שמחבר כבל למסך (בהנחה ויש כבר שקעים))

• 15 תגובות
    • 3.4k צפיות
  25. השבוע קיבלתי מהוט ממיר MAGIC במקום ממיר ה-VOD HD הרגיל שלי. מה אגיד לכם? אני באמת מאמין שזה הולך להיות הדבר הגרוע ביותר שיקרה לי בכל שנת 2012 לפחות. - ממשק פשוט מחורבן. לחיצה על החצים ימינה/שמאלה מקפיצה לי איזה מסך טיפשי של מדריך תוכניות שבנוי בצורה הכי גרועה שאני יכול לחשוב עליו, במקום להציג לי את פס המידע הרגיל (שמופיע עם החצים למעלה/למטה). - ניצול גרוע של שטח התצוגה, בכל רחבי הממשק (וניסיתי גם לשחק עם הגדרות הרזולוציה בממיר, זה לא ממש עוזר). - פונטים קטנים ולא נוחים. - איטיות מחרידה אפילו בגלילת פס המידע בין הערוצים (כלומר הגלילה בפס המידע בלבד, בלי מעבר בפועל בין הערוצים) שאין שום סיבה שלא תהיה חלקה לחלוטין, אבל במקום זה היא מזעזעת לחלוטין. מה זה הזבל האורגני הזה?? אנ…

• 20 תגובות
    • 9.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים