עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. שלום, לאחר שקראתי על המון מקררים ולאחר שפסלתי מקררים שממש רציתי (בוש או סימנס התצורת מקפיא תחתון שלפי הביקורות, רועשים ועם כרטיס אלקטרוני בעייתי), החלטתי ללכת על שארפ בתצורת 4 דלתות בגודל 615 ליטר נטו. כמובן שראיתי אותם בחנות. אני רק מתלבט על איזה מהדגמים ללכת, אינוורטר או לא, ועל ההבדלים המינוריים. הכי חושב לי זה אמינות ועבודה שקטה. המלצות?

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אני צריך תיקון פשוט בנייד שלי, כנראה החלפה של הארד דיסק והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה. מישהו יודע להמליץ על טכנאי פרטי או חנות מקצועיים שלא קורעים במחיר? תודה

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. Started by geigera,

שלום רב הייתי בקיץ במלון בצרפת. שכחתי שם משהו. ביקשתי שישלחו לי לארץ והחבילה לא הגיעה (כבר כמעט שלושה חודשים). הם טוענים שלא שמרו את הפתק עם מספר המעקב. מה אני יכול לעשות? תודה ארי

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. תודה לעוזרים.

5. Started by rico,

שלום חברים, מצטער אם שם הדיון לא תואם לשאלתי, פשוט תמיד רציתי לנסות זאת (את ההנחה ב"התחייבות" בחנות מסויימת) אך אף פעם לא מצאתי באמת מוצר אשר שווה את השאלה (אולי אתם מצאתם\ניסיתם ויכולים לפרט). השאלה שלי: אם ישנו מוצר שעולה 575ש"ח בחנות KSP, ונכון יש להם את ה"התחייבות" למעלה באתר: אנו מתחייבים למחיר הנמוך ביותר בעיר מגוריך באותם תנאי אספקה ותשלום וישנו אותו מוצר אשר עולה 565ש"ח ב- TMS, הפרש של 10ש"ח, זניח אך אני רוצה לדעת לפחות איך "ההתחייבות" עובדת. העיר המדוברת נניח: "נתניה", כמו שקיים סניף של KSP וסניף של TMS . איני גר קרוב לעיר, אך הייתי רוצה בבקשה שתגידו\תסבירו לי איך "ההתחייבות" פועלת (מביאים קישורים- שולחים\אומרים להם שמגיעים לחנות?). סתם פשוט נחמ…

• 9 תגובות
    • 3.4k צפיות
  6. אז ככה: תוך פחות משעה יצר איתי קשר בחור נחמד מאלקטרה ושאל אותי מה קרה. אחרי שיחה קצרה הוא דאג שתחכה לי עוד היום טלוויזיה חדשה בסניף שממנו קניתי את הטלוויזיה. אפילו התקשרו מהסניף לוודא שקיבלתי את ההודעה ושאני מגיע! אני רוצה להודות לו כאן על הטיפול המהיר, אני יודע שהם לא היו חייבים לתת לי טלוויזיה חדשה ולמרות הכל אני מקבל אחת עוד היום, אז באמת תודה(:

• 10 תגובות
    • 3.8k צפיות
  7. אני רוצה להזמין מוצר והמוכר מתעקש לשלח עם EMS או DHL. למרות שהמשלוח לא יקר, המוצר יהיה חייב במע"מ (בלבד), אבל אנחנו כבר למודי ניסיון שגם DHL וגם EMS "מאכילים" אותנו בעמלות שקר שמתווספות לאי אילו מיסי "מכס" (קנייה, מע"מ, מכס). לגבי EMS, אני יודע שיש עמלת מינימום בסך 35 שקל ללא תלות בערך החבילה, מניסיון (שחררתי מוצר ללא עלות ועדיין שילמתי 35 שקל). החלטתי הפעם לנסות למזער נזקים רק הבעיה שאף פעם לא ניסיתי את התהליך של שחרור עצמאי מהמכס. גם במקרה הזה הם "דופקים" עמלת שקר, או כמו שהם קוראים לזה "עמלת העברת ניירת". ההנחה שלי היא שלמרות זאת, כנראה שאשלם פחות מאשר אם הם ישחררו את זה. בגלל שאי אפשר להסתמך על הנחות, הייתי מעוניין לקבל פידבק מאנשים שכבר יצא להם להתבחבש עם התהליך הזה.…

8. שלום רציתי שאול שאלה עקרונית מכרתי מוצר כלשהו באיביי והקונה נתן לי פידבק חיובי עוד לפני ששלחתי אותו נניח שעכשיו אני לא שולח את המוצר אלה מוכר אותו שוב למישהו אחר הם יש לקונה הזה מה לעשות נגדי אחרי שהוא כבר נתן לי פידבק חיובי? אני לא מתכוון לעשות את זה אני סתם שואל

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. החלטתי שאני רוצה לקנות את samsung galaxy s2 (אין כסף ל3 ) בכל מקרה, התקשתי לחנות הכי זולה שמופיעה בזאפ, ושאלתי האם זה באמת המחיר ומה זה כולל, מפה לשם הבנתי שהמחיר שרשום בזאפ הוא "בלי תמיכה בעברית" ועל תוספת של תמיכה בעברית צריך לשלם עוד איזה 150 ש"ח. רק שאי אפשר לקנות את המכשיר בלי תמיכה בעברית. אז התקשרתי לחנות הבאה ברשימה וגם אצלם יש קטע דומה,וגם לחנות אחרי... בקיצור, כולם רמאים, והסתכלתי גם בתגובות של אנשים לגבי החנויות ונראה שגם יש חנויות שמוכרות מוצרים פתוחים ומשומשים כחדשים ועוד כל מני דברים בסגנון ועכשיו אני שואל את עצמי אם יש איזשהי חנות "אמינה" (יחסית) שכדי לקנות בה? שלפחות ידוע שהמכשיר באמת מקורי וחדש? יש למישהו המלצות על חנות באיזור תל אביב לקניה של samsung…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by gkman,

שלום, אני רוצה לקנות מטען סוללות שיכול להטעין סוללות AA, AAA ו9V (אלא השלושה העיקריים שאני מעוניין בהם). התחלתי לקרוא ולבדוק מטענים , אבל מהר מאוד הבנתי שיש הרבה מאוד סוגים שונים של סוללות ומטענים (חכמים, טיפשים וכו'). אין לי ממש סבלנות להתחיל וללמוד את כל הנושא הזה- הטיפה שכבר קראתי ייאש אותי. אני בסה"כ רוצה להטעין סוללות למקלדת, עכבר והשעון לילה שלי. חשוב לי שהמטען יטעין מהר את הסוללות (עד שעתיים -שלוש) ושיהיה ניתן להטעין בקומבינציות שונות (לדוג' סוללה מסוג אחד ושני סוללות מסוג אחר). שאר הדברים פחות חשובים לי. מחיר די גמיש, כמובן מעדיף שיהיה כמה שיותר זול. מישהו שמכיר את הנושא הזה ויכול להמליץ לי על משהו? אולי גם אם יש לו קישור להסבר פשוט ומסודר של כל הנושא.. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. האתר 'כלכליסט' מדווח כי גולן טלקום מצאה פתרון מסתמן לצרותיה, בדמות מעבר לשימוש בתשתית של חברת 'Hot Mobile' למשך עשור במחיר של כ-150 מיליון ש"ח בשנה - כאלטרנטיבה לרכישתה והיבלעותה בסלקום, שלא אושרה ע"י הממונה על ההגבלים העסקיים. בהנחה שהמהלך יצא לדרך, הוא יאפשר לגולן להמשיך ולהתקיים בנוף הסלולר המקומי בתור חברה עצמאית - אך השאלה היא האם זה יסייע לעצור את הנטישה אותה היא חווה, שמוערכת בכ-25,000 לקוחות בחודשיים האחרונים בלבד.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. אהלן, אני מחפש מטען לסוללות AA ו AAA, וסוללות נטענות. השימוש העיקרי הוא לפנסים(אופניים ואחרים) כך שהסוללות צריכות להיות חזקות. הזמן טעינה לא חשוב לי, אבל ניתוק "מיידי" בגמר הטעינה יכול להיות טוב. הסתכלתי קצת על דגמים בebay ו-dx. אבל אין לי מושג מה טוב - למישהו יש המלצה למשהו טוב? תודה

• 0 תגובות
    • 969 צפיות
  13. כול זעקה נשמע בבית "אויי נשבר לי הראש שוב". לא הבנתי מה קרה הלכתי למטבח וראיתי את אמא שלי מחזיקה את הראש המקציף של הKitchenaid האהוב שלה. "זה עלה לי 220 שקל לתחליפי". אל תדאגי אמא אמרתי בשניה פתחתי איביי תחליפי 60 שקלים עם משלוח מקורי 120 שקלים עם משלוח הוזמן מקורי יגיע בעוד שבוע-שבועיים מארה"ב. מה אני יגיד לכם אל תקנו פה כלום!

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  14. היי , לפני כמה חודשים(זה היה בסוף יוני השנה) הזמנתי את הSennheiser IE 80 מאמזון איטליה. היום האוזניה השמאלית נשמעה מוזר, שבאתי להוציא את הeratip , החלק שעליו הוא יושב פשוט יצא! אין לי שמץ של מושג איך , לא הפעלתי כוח רב בכלל. בכל מקרה, שלחתי להם מייל. מישהו יודע אם אמאזון/ sennheiser ממשים אחריות ? החזר כספי? ראיתי מקרה שחברת jaybird החזירה לחבר זיכוי כספי מלא על האוזניות שלו אחרי שהן הפסיקו לעבוד אחרי כמה חודשים .(והוא קנה אותם בארץ ללא אחריות)

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  15. Started by moti sh,

רציתי להזהיר אני קניתי מזגן טורנדו ולאחר שהרכיבו לי אותו בסלון גיליתי שקניתי טרקטור ולא מזגן. מהחברה שלחו אלי טכנאי נחמד שמלבד להתקשר למנהל העבודה שלו ולדווח שאני צודק הוא לא עשה דבר. השרות של טורנדו הוא על הפנים הם חברה שלא מתביישים לשקר ולכתוב דוחות שהמזגן תקין גם לאחר שהטכנאי מדווח שהמזגן מרעיש ברמות. ראו הוזהרת הפרסומות שלהם יפות ואמינות אבל החברה רחוקה מלהיות אמינה

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  16. בחיים לא קניתי מכשירים שקשורים לשקעים בארץ מחו"ל, כי תמיד ראיתי שהשקע שונה מהשקע הישראלי, אבל נראה לי שהמכשיר הזה: Universal Power Strip הוא בצורה כללית מספיק כדי להתאים גם לשקעים הישראליים. (וכתוב עליו שהוא יודע להתמודד עם כל מתח בטווח 100-250V) אני מפספס משהו?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by mordydd91,

יש לי מחשב בן 10 שנים 1055T (לא כל כך רלוונטי לשאלה) בקיצור ולעיניין ראיתי שעוד מעט יוצא הZEN 2 . ואני מעוניין לשדרג את הבנאדל שלי ,לא דחוף לי השדרוג ,אני פשוט מחכה לדיל טוב... לפי הנסיון שלכם, ברגע שיצא המעבדים החדשים הם יעלו יותר מממעבדים בזמן הזה (2600x,2700x) בנוסף מעוניין לקנות x470 plus msi וכל זיכרון שמתאים לנתונים האלה :16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz

18. שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד של Dell, ספציפית Dell XPS 13. זה נראה שהמחירים בארץ גבוהים משמעותית מהמחירים בחו"ל, גם אם מתחשבים בתוספת של עלות משלוח ו-17% מע"מ כמובן. השאלה: מאיפה באינטרנט כדאי לקנות מחשב נייד של Dell? האתר של Dell לא שולח אל מחוץ לארה"ב. כנראה אפשר להשתמש בשירותי העברה (לשלוח לכתובת בארה"ב, ואז לשלוח לארץ), אבל האתר ככל הנראה גם לא עובד עם כרטיס אשראי שהוא לא אמריקאי, אפילו כשהוא בינלאומי. (המשפט האחרון הוא לא וודאי, זה נאמר ע"י נציג בצ'אט שם, כך הוא חושב, אבל לא בטוח ב-100%) אודה לכם על המלצה..

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by forumate,

אם אני רוצה לקנות מוצר ב-90 דולר (כולל משלוח), ויש לי בחשבון 16 דולר קרדיט (החזר מהזמנה קודמת שהשתבשה), כך שסך הכל המחיר לתשלום הוא 74 דולר, אני צריך לשלם מס? הבעיה עם אמזון זה שמחשבון המיסים שלהם מחשב את המס לפי מחיר הבסיס. כלומר מה שאני רואה עכשיו בצ'ק אאוט שזה סך הכל לתשלום: 74 דולר, ועוד המס 17%. (למרות שמתחת ל-75$ לא אמור להופיע מס) כתוב שם "IMPORT FEES DEPOSIT", כלומר שזה פיקדון ורק אם במקרה במדינה ידרשו את ה-17% אז אני משאיר את זה אצלם, ואם לא אז הם מחזירים לי את הכסף. השאלה היא מה דעתכם יקרה כשהמוצר יגיע לארץ? יסתכלו לפי מחיר הבסיס או לפי המחיר אחרי הנחה?

20. Started by card,

שלום האם יש אתר שמשווה את המהירויות המעשיות שספקי האינטרנט בארץ נותנים, מבחינת KB/s, Latency, ודברים כאלה? אני מעוניין לבחור ספק, וכיוון שיש בערך 6 אפשרויות, אני לא יודע איך לבחור.. תודה card

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by BloodFist,

מישהו יכול במקרה לכוון אותי איפה כמה ולמה? אנחנו טסים לשבוע ואנחנו רוצים להשכיר נטסטיק בארץ או שם? למשך השהות

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Kitt0s,

שלום לכולם, אז ככה.. לצורך העניין אני רוצה להתנתק מהוט.. (בתאכלס אני רק רוצה לשנות חבילה, אבל מבחינתם זה אותו הקנס..) ונשאר לי התחייבות לכשנה. מי שיקרא את פה את סעיף 9 יגלה: מי שישים לב, בחשבונית החודשית בחודש יולי, עלה מחיר דמי המנוי לHOT VOD בכשקל בלבד, כן כן, שקל בלבד.. בניגוד לחודשים שקדמו לו. מכיוון שדמי המנוי השתנו, ולא קיבלתי על כך הודעה בכתב או בע"פ - האם אני צודק שיש פה עילה להתנתקות? אני יודע שאמור לצאת חוק בקרוב שאמור להוזיל את קנסות היציאה.. האם יש חדש בנושא?

• 1 תגובה
    • 995 צפיות
  23. Started by geigera,

שלום רב אני כבר כמה שנים בהוט. הייתי רק בטלפון ותשתית ובמשך שנה הטרידו אותי כל הזמן לעבור לטריפל. בסוף הציעו לי הצעה מפתה של טלפון, תשתית, ספק וטריפל קומפקט במחיר זול 200 שקל. אחרי משא ומתן מתיש על התנאים (כיוון שחשדתי) וידאתי עם הנציג שלא מעבירים אותי מ 1000 דקות ל 60 דקות. הוא הבטיח לי את זה ושלח לי מעין טופס - צילום תמונה של טופס שמילאו בכתב יד, לא חוזה רשמי. החוזה הרשמי ששלחו לי (לפני הטופס שלו) היה על 60 דקות. כמו שחששתי, העבירו אותי ל 60 דקות ועכשיו במקום 200 שקל אני משלם 430 (כבר חודשיים כאלה). בהוט אין עם מי לדבר. כל הפניות שלי בינתיים לא הועילו. לא לשירות לקוחות, לא לתלונות הציבור (דרך האתר), גם הנציג הרמאי לא עזר. הוא הבטיח שיטפל בזה ולא חזר אלי. עכשיו אני שולח …

24. בהמשך להרפתקאות היורו 2012 שלי נכנסתי לנושא דומה אבל קצת שונה שאולי יעניין אחרים. הנושא המקורי שלי היה על פתרון לצפית במשחקים יותר מאשר הנושא הכללי של לשכנע ספק טלויזיה רב ערוצית להוריד מחירים ללקוח ותיק. מצאתי בערך פתרון של לראות אצל ההורים של אשתי תמורת כ52 שקל אבל אז גיליתי שהם משלמים כ320 שקל ואין להם כלכך הרבה חבילות בזמן שהיום דיברתי עם יס בטלפון והם הציעו לי את כל החבילות ב219 שקל לחודש וVOD ב15 שקל . יס עדיין מתעקשים על דמי התקנה של 285 שקל והאשת מכירות אומרת לי "תנסה, אין לך מה להפסיד" אמרתי לה "יש לי מה להפסיד, 500 שקל זה קצת הרבה בשביל להתנסות". היא אמרה שהיא תוכל אולי להתאים לי חבילה אחרת אז שאלתי אותה "יש לכם חבילות בפחות מ200 שקל" והיא אמרה "לא". בקיצור תוכ…

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. אם אני רוצה לקנות ממישהו דיסק קשיח יד 2, איך אני יכול לוודא שהוא תקין ועובד? רק ע"י הכנסה פיזית שלו למחשב שלי/שלו? המוכר אומר שהכל תקין אבל אין לו דרך להוכיח את זה. מה אפשר לעשות? עדיף לא להסתמך על זה?

• 23 תגובות
    • 3.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.