עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. Started by יוליוס,

שלום לכולם. היינו לפני שבועיים בחופשה באילת. במהלך החופשה( 22.7)ביקרנו בקניון הקרח , ובני רכש מחנות מחשבים משחק מחשב פיפא 2013באריזה סגורה ב 240 ש"ח. כאשר חזרנו מהחופשה (25.7 גרים בקריות) ובני רצה להתקין את המשחק ,התברר שהקוד שמופיע בתוך האריזה כבר השתמשו בו ולא ניתן בלי זה להתקין את המשחק. התקשרנו לחנות והפנו אותנו ליבואן שיאפס את הסיסמה. בשיחה עם היבואן ביקש שנשלח לו צילום הקבלה וצילום הסיסמה שלא עובדת. לאחר שלחנו לו, אמר שצריך להמתין מספר ימים כדי שיבדוק עם היצרן בחו"ל. עברו כבר 10 ימים, היבואן מורח אותנו וכעת אומר שאין מה לעשות. החיוב בכרטיס אשראי יורד רק ב 10 לחודש. האם ניתן לבטל את הקניה ושלוח את המשחק בחזרה לחנות באילת ? לא ייתכן שילמנו על מוצר (מתברר שבקריות …

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  2. ניסית היום לחדש את ה"מבצע" אינטרנט השנתי אצל הספק בזק. כמו כל שנה יש את הריטואל הקבוע שמתקשרים הם אומרים מחיר מגוחך, אתה מאיים בניתוק / מבקש שימור לקוחות ובסוף סוגר על אותו מחיר כמו תמיד... אבל, השנה משהו מוזר. הנציגת שירות (ומנהלתה) אמרו שאין יותר דבר כזה שימור לקוחות ושהנציגת שירות אחראית על הכל. כמו כן, אין יותר את הנושא של ההתמקחות, יש מחירים (כמעט) קבועים וזהו. הם טוענים שמלפני כ 4-5 חודשים ההנהלה של בזק הגיע להחלטה הזו וזהו. עד היום שילמתי כ 65 ש"ח ל 5מגה ביט ועכשיו הם אומרים שהמחירים הסופיים הם: 79 ש"ח ל 10 מגה ביט בחודש לשנה. או 89 ש"ח ל 15 מגה ביט בחודש לשנה. (הנציגה אמרה גם שיש 15 מגה ב 81 ש"ח לחצי שנה בלבד, אבל המנהלת לא אמרה שיש את זה). כמובן שניסיתי את הטריקי…

3. לצערי, זכיתי לתגובה לאקונית, שבגדול אומרת שלא יעשו כלום בטווח הקרוב. " הנושא מוכר למשרדנו" " המשרד פועל למימושם של שני מיזמים מרכזיים... מיזם "שוק סיטונאי" ו-"FTTH" (רשת סיבים עד הבית)" "במקביל שוקל המשרד צעדי הסדרה נוספים לטיפול בנושא ולכשתתקבל ההחלטה לישמם, נביא לידיעת הציבור". השורה האחרונה היא אולי התקווה היחידה לשינוי מהיר - ככל שיהיה יותר לחץ ציבורי על משרד התקשורת לפעול אולי נצליח להתגבר על הלוביסטים של בזק והוט ונאלץ אותם לקבע מחירי התשתית לפחות עד שתהיה תחרות בין 4-5 ספקים. ממליץ לכול מי שיכול לפנות למשרד התקשרות ולממונה על ההגבלים העסקיים במקביל בתלונה. בסוף עוד יצא מזה משהו....

• 14 תגובות
    • 4k צפיות
  4. שלום לכולם לאחר שנגמר לי המבצע על ה-15MB אני נאלץ לשדרג ל-100MB. אני לא רוצה ליפול שוב בפח של החיוב זיכוי על הנתב, ואני מעדיף לקחת את המודם שלהם בתשלום של 100 שקל חד פעמי. שאלתי היא האם אני אוכל לחבר את המודם לראוטר קיים (2760U DLINK) ולהנות מאינטרנט אלחוטי בקצב של +-100MB?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. אהלן יש מבצע לעובדי מזרחי טפחות על טלויזיות האם המבצע הנ"ל משתלם? אני יותר בכיוון של 40 אינטצ

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. חוקים: 1. מוצרים מסנט בודד עד 100$ כולל עלות משלוח. אין חשיבות קטגוריה. 2. יש משלוח לישראל ויש אפשרות למשלוח רגיל (no expedited shipping!). 3. המוצר בידיים שלך והגיע אליך במצב תקין (הסתייגות: אלא אם כן רכשת כבר ומדובר ב-time limited offer). 4. ניתן להוסיף מכירות פומביות רק אם המוצר relisted בצורה תדירה. במידה והשתמשת ב snipping יש לציין זאת. 5. יש לרשום את שם המוצר המלא, שם המוכר, מחיר המוצר הכולל (ע"פ חישוב של המשלוח הזול ביותר), וקישור לדף המוצר. נדרש שיבוץ תמונה של המוצר בגוף הפוסט. 6. אם היו בעיות מכס, חובה לציין! 7. אופציונלי - להוסיף תיאור והערות על חווית השימוש וקוויטים אחרים. 8. מצאתם את המוצר בשם אחר או מקום אחר במחיר זול יותר? תעדכנו אותנו! תתחילו ל…

• 484 תגובות
    • 123.8k צפיות
  7. שלום לכולם, בסילבסטר הקרוב אני טס לאנגליה עם הבת זוג שלי. זאת פעם ראשונה שלי שאני טס ואני מעוניין לנצל את ההיזדמנות ולרכוש שם PS4. המחיר שם הוא 350 פאונד שזה יוצא כ- 1800 שח. המחיר אצלנו בישראל יתחיל מ 3000 ויעלה בקלות גם עם הזמן. אני יודע שיש מס על קונסולות של 26 אחוזים אם אני לא טועה. השאלה היא מה אני צריך לעשות כדי לא לשלם מכס מיסים תו תקן וכל השטויות שהמציעו במדינת ישראל על מנת סתם לסחוט ממני עוד כספים. אם אני פותח את קופסת הקרטון של המכשיר וזורק אותה ופשוט מכניס אותו למזוודה ומרפד בבגדים האם הם עדיין יכולים לעשות לי בעיות ? נגיד והם רוצים לגבות ממני מכס.. אני צריך בכל זאת לשמור קבלות או לא ? תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 12.3k צפיות
  8. Started by CyberBot,

אם אני יקנה דרך גוגל עם פרוקסי לכתובת של דוד שלי בניו יורק והוא ישלח לי את זה לארץ כמה יעלה לו לשלוח לי את הקופסא? או שיותר עדיף שהוא כבר יקנה בחנות פיזית וישלח לי? ומה הדרך המומלצת להעביר את הכסף אליו?

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. אני מדבר כאן על כל השירותים בעלות חודשית, כגון סלולר\אינטרנט, אך גם שירותים נטענים כמו כרטיסי אשראי וירטואליים - נתקלתי בהמון מקרים בהם תהליך הזמנת שירות מסויים קל הרבה יותר מביטולו: להזמין אפשר באינטרנט, לבטל אפשר רק בטלפון. להזמין אפשר בטלפון, לבטל אפשר רק בפקס. להזמין אפשר אצל הנציג בקניון, לבטל אפשר רק במרכז השירות שנמצא בפיתול השביעי של מעלה העקרבים. במקרים מקוממים אף יותר, אדם הרשאי מבחינת חברה מסויימת להזמין שירות, אינו רשאי מבחינת אותה החברה לבטלו - תופעה נפוצה למדי בחבילות תקשורת "משפחתיות", כאשר כל אחד מהמנויים יכול להתחבר לחבילות השונות הרלוונטיות לקו שלו, אך בשביל לבטלם החברה דורשת התערבות של בעל החשבון הראשי. אני מניח שרובכם נתקלתם בתופעה הזו בצורה זו או אחרת…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. כבר דיי הרבה שנים שאני נמצא בטריפל של הוט (על כל הגירסאות והשדרוגים שלו במשך השנים..), ולאחרונה חשבתי על זה שאני במילא רואה ב-99% מהזמן רק את ערוצים 22 + 10.... החלטתי לעבור בטלוויזיה לעידן+ בשילוב עם ה-XBMC שבמילא פועל 24/7 אצלי ומחובר לטלוויזיה. את הטלפון של הוט אני לא צריך (מי צריך טלפון קווי בימינו? אולי רק בשביל פקס אבל בשביל זה יש כבר פתרונות אינטרנטיים..) מבחינת האינטרנט, יש לי כחלק מהטריפל את מסלול ה-100 מגה של הוט. הוא מגיע עם אפלוד של 2 מגה (בלבד). אין לי תלונות על האינטרנט, כמו שאפשר לראות אני מקבל את כל מה שאני אמור לקבל: בנוסף לזה, כחלק מהטריפל אני משתמש גם ב-hotbox עם רשת אלחוטית בלי תוספת תשלום, כחלק מהחבילה. ------------------------ ברגע שאני "שו…

11. מצרף קישור לאליפות אתלטיקה HD חינם הם משדרים את כל אירועי הספורט הגדולים HD http://soptv.ws/ http://soptv.ws/translations/4942-legkaya-atletika... לגולשים בדפדפן כרום הדפדפן מתרגם אוטומטי מרוסית לאנגלית ,ניתן לכוון לעברית זאת התוכנה החינמית שיש להתקין כדי לצפות http://sopcast.he.softonic.com/ כל אירוע ספורט ניתן לבקש מהעולם לפי ביקוש הם מעלים . התמונה מדהימה , הדיבוב רוסית , אבל יש אירועים שניתן לשמוע ערוץ 1 ב-DDT ולראות תמונה באתר .

• 12 תגובות
    • 8.8k צפיות
  12. להלן מכתב ששלחתי בפברואר 2013 למשרד התקשורת: א.ג.נ., דואופול תשתית האינטרנט (בזק והוט) העלו בחודשים האחרונים את התעריפים שלהם בצורה חדה ביותר. כאשר התקשרתי לחדש מנוי לתשתית אינטרנט נאמר לי שהתשלום מוכפל (!) וכשאיימתי בהתנתקות הנציגה נחרה בבוז ואמרה שמחירי המתחרים זהים לשלה ושיש רק שתי חברות (ולמעשה הודתה בדואופול אשר יוצר אנומליה של מחירים). המקרה שלי אינו יחידני, בכל הפורומים המרכזיים ברשת אנשים מתלוננים על המצב. מחירי תשתית האינטרנט עלו בצורה קיצונית וכולם חושדים בתיאום מחירים. חיבור אינטרנט זה לא מותרות. זה שירות בסיסי וטריוויאלי שאמור להיות נגיש לכולם. לא ייתכן שנשלם על חיבור אינטרנט בסיסי של 20 מגה פי שניים (!!) ממה שמשלמים לדוגמה בקנדה. אנא טיפולכם והתייחסותכם…

13. שלום לכולם, אני מסיים עכשיו תקופה של שנה שבה שילמתי 66 ש"ח בחודש ל-10 מגה (שהפכו לפני כמה חודשים ל-15 מגה). החל מהחודש הבא המחיר קופץ ל-100 ש"ח. המחיר הזה ממש לא מתאים לי. מחפש מבצעים של בזק/הוט למהירויות 10 מגה ומעלה. כמה אתם משלמים? מכירים מבצעים טובים?

• 19 תגובות
    • 3.8k צפיות
  14. Started by adi518,

http://www.amazon.com/Gigabyte-1150-Intel-Motherboard-GA-Z87X-UD4H/dp/B00CB2B3WE/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1375966807&sr=8-5&keywords=ud4h זה היה עוד פחות לפני זמן קצר... מחיר מדהים. מי שרוצה לבנות מחשב מבוסס הזוואל, שיקנה בלי לחשוב פעמיים... הזמנה עם BUY2... משלוח בערך 20-30$.. לדעתי זה יוצא גם בלי מע"מ !

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. נוכחתי לשים לב לכך, שאינני יכול להפעיל יותר את שירות שיחה חונה כוכבית 41 של בזק משום מקום שיש בו טלפון של בזק. כל פעם שאני מתקשר למישהו ויש שיחה ממתינה, ואני מפעיל כוכבית 41, יש שקט לכמה שניות על הקו ואז צליל "תפוס". מישהו נתקל בזה? למה זה קורה?

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. Started by Zeev86,

מישהו מוכן להסביר לי בבקשה: יש ברשותי אייפון4 (מודה באשמה) ואני מעוניין להחליף לGalaxy S4. הלכתי קודם כל לאיפה שאני מנוי, חברת פלאפון, עם מספר שאלות: א. כמה שנות אחריות למכשיר גלאקסי S4. ב. האם מגיע לי איזשהו זיכוי אם אני אתן להם את המכשיר הקודם. בשני המקרים קיבלתי ז*ן בע*ן. שנה אחריות, והחזר כספי של כמה שקלים כל חודש שזה לא שווה (ככה גם אמר לי הנציג). טוב הלכתי לאתר הרשמי של סאמסונג בארץ, סאני, ומה? שנתיים אחריות על כל מכשיר, והחזר כספי של כשבע מאות שקלים (לא בטוח אם שווה לי אבל עדיין הבדל משמעותי מחברת פלאפון).

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by yonibe,

אנחנו רוצים לנסוע לכמה ימים לאילת עם הילדים לפני תחילת הלימודים (בשבוע של ה-18-25 לאוגוסט). האם מישהו יודע על מבצעים טובים למלונות שם? בכתובת הזו יש מחירים ללאונרדו, מג'יק ועוד כמה מלונות. האם המחירים נחשבים בסדר לעונה הזאת? אני מבין שזו תקופה מבוקשת אבל לא מכיר ממש את המחירים כי תמיד אנחנו נוסעים לשם באי יוני אבל השנה החלטנו לנצל את התקופה שהילדים בחופש. מישהו יכול לקשר אותי למבצעים אחרים למלונות?

• 0 תגובות
    • 917 צפיות
  18. כמו מה שיש בשולחנות של מנהלים בפגישות חשובות. כולם שמים את הפלאפונים שם ואז אין קליטה/צלצולים/הפרעות, במקום לסגור את הפלאפון בדקתי בEBAY לא מצאתי משהו.

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. מי שמעוניין להשתתף בקנייה קבוצתית עבור כונני SSD אנא רשמו פה את סוג הכונן, דגם, גודל, כמות. כונני SSD מומלצים: - סמסונג 830 - אינטל 330 - קרושל M4 התכנון שלי הוא לדבר עם חנויות כמו TMS, IQPC,IVORY וכו' וגם עם ייבואנים. במידה וכולם יקחו סוג אחד (ההמלצה שלי היא סמסונג 830 מבדיקות על איכות הכונן) יהיה יותר קל לקבל מחיר יותר טוב משום שיהיה מדובר בוודאות על יבואן אחד שיש לו אספקה לכולם. (מאשר אחד שמייבא X אבל לא מייבא Y ואז צריך לקנות רק מחנויות). *אנא רשמו רק אם אתם רוצים באמת לקנות ויש לכם את הכסף. (שלא יהיה מצב שבו אני אומר כמות מוצרים מסויימת ועל פי זאת ההנחה ובסוף זה לא יהיה ככה, זה לא רציני וזה זמן ומאמץ שהולכים לפח). *אם יש לכם הערות, שאלות, הצעות או כל דבר שתרצו - כת…

• 112 תגובות
    • 74.7k צפיות
  20. Started by The-Magician,

שלום, רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לחבילת אינטרנט שלי יש לי 5 מגה ואני משלם על בזק 80₪ ועל בזק בינלאומי 26₪ זה יוצא ביחד 106₪ ואני חושב ששוחטים אותי אין לי מילה אחרת לתאר את זה מה אתם חושבים ואיזה חבילה ומחיר יש לכם?

21. שלום, אני מחפש לקנות מנורות לגינה לדקורציה. המנורה עצמה והרכיבים הנלווים (משטח סולרי/סוללה נטענת) צריכים להיות קטנים יחסית (גודל של לא יותר מ- 15*15*20 +-) כך שיהיה קל להסתיר. עוצמת ההארה לא צריכה להיות גדולה, מספיק שתאיר למרחק של עשרות ס"מ לא יותר. הרעיון הוא שהמנורה תיטען מהשמש ביום, ותאיר במהלך הלילה, מספיק ל 3 - 4 שעות.. האם קיים משהו כזה, אם כן מאיפה אפשר לקנות, מהארץ או מחול דוגמת איביי, DX וכו' ? תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by snaek212,

שלום, אני מעוניין לרכוש לעצמי מוצרים ב-ebay (יש כבר חשבון) אך לפני זה רציתי לדעת איפה יש מדריך? ועוד שאלה ספציפית, אם אני לוחץ על קניה אך ועוד לא שלמתי מה קורה אם אני רוצה לבטל? האם צריך לשלוח הודעה למוכר ולבקש שיבטל? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. אהלן אני מנוי מזה כחצי שנה ב012MOBILE בחבילה ללא הגבלה הכוללת 42 יעדים לחו"ל. לפני כחודש-חודשיים התקשרתי לבית מלון ביוון. השבוע אני פותח את החשבוניות של החצי שנה האחרונה לבדיקה לראות שהכל בסדר. אני רואה חיוב נוסף של כ70 ש"ח על חיוג לחו"ל. פניתי לחברה הם אומרים שחייגתי לבית מלון בחו"ל וזה יעד שבין היתר אינו כולל בחבילות ללא הגבלה. עכשיו בתקנון שלהם לא מצויין שיש יעדים כאלה ואחרים שאינם כלולים בללא הגבלה לחו"ל. מצ"ב קישור: http://www.012mobile.co.il/he-il/abroad/rates-israel/ עכשיו אני מחכה לתשובה שלהם אבל אני לא אופטימי בכלל ולכן אני מתכונן כבר לשלב הבא. מה אני יכול לעשות אם הם בעצם לא יכבדו את התקנון שלהם? תודה מראש אריאל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by gal_shmatul,

אהלן אם אתם בקטע של קניות מארה"ב ומציאת מוצרים מיוחדים, תאמינו לי - זה המקום בשבילכם: http://memofish.com ממופיש זאת קהילה שמשתפת בינה המלצות למוצרים מכל האתרים הגדולים בעולם: איביי, אמאזון, DX, FOCALPRICE, וכו'. יש שם קהילה ישראלית יפה שמשתפת מציאות ונותנים המלצות למוצרים, ביקורות, חוות דעת על "האם זה יעבור במכס או לא", איפה יש למצוא מוצר שפורסם בזול יותר וכו'. וידאו הסבר על המערכת: http://www.youtube.com/watch?v=k9Mlf96K-fU (קצת חופר כדאי לדלג לתכלס בחצי הסרטון) מומלץ!

• 0 תגובות
    • 4.4k צפיות
  25. דברתי עם Audio Technic והם אמרו לי לשלוח את האוזניות אלהם. ראיתי כאן בפורום שאם שולחים מוצר לחול ומקבלים חדש, ולא מתוקן. אז מחויבים שוב במס. אני כבר שלמתי מס על האוזניות, איך אני יכול להמנע ממס כפול?

• 1 תגובה
    • 922 צפיות

דיונים חדשים בפורומים