עבור לתוכן

ספקים ומארזים

פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS

1. יש לי ספק כוח 620W למחשב שבקרוב לא יצטרך את כל ההספק הזה. רציתי לדעת אם העובדה שההספק שלו גבוה ממה שהמחשב צריך גורם לבזבוז קבוע של חשמל? או שמא הספק מבזבז חשמל בהתאם למה שהמחשב צורך, וההספק מסמל את היכולת המקסימלית שלו. תודה רבה!

• 70 תגובות
    • 10.7k צפיות
  2. גם המעבד וגם כרטיס המסך צורכים זרם מהפס הנ"ל. האם זה שלמעבד יש כבל נפרד שיוצא מהספק ומגיע אליו (אל לוח האם, ז"א), אומר שהוא יושב על פס 12V נפרד? האם נהוג לשים אותו על פס נפרד? השאלה שמאחורי זה: יש לי ספק Enermax Liberty 400W ( מפרט טכני). הוא כולל שני פסים של 12V, כל אחד מספק עד 20A וביחד הם מספקים מקסימום של 30A. אני מנסה להבין האם כרטיס 4870 או לחילופין כרטיס GTX260 יחזיקו מעמד עם הספק הזה. אם מוקצה להם רק פס אחד של 12V, אז הם לא יחזיקו כי הם צריכים יותר מ-20A. אם הם והמעבד (E6600) יושבים יחד על שני הפסים, זה אמור לעבוד, לא? בנוסף - עפ"י Tom's-Hardware, ה4870 (גרסת 1GB) צורך בשיא 287W (שזה כמעט 24A), ואילו על פי ht4u, הוא צורך בשיא 182W (שזה 15A). גם לגבי הGTX260 יש כאל…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by NIRHA,

קניתי ספק כוח חדש 520W קרוסייר כאשר היום יש לי ספק כוח 250w ג'נרי כאשר אני מחבר את הספק החדש צריך לעשות איזה שהם שינויי ב- bios או במקום כלשהוא בתוכנה או שפשוט מחברים ומפעילים והכל סבבה ?

4. יש לי ספק modu82+ 525w Enermax דף המוצר באתר החברה http://www.enermax.com.tw/english/product_Display1.asp?PrID=92 השאלה שלי אם אני יכול לעשות איתו SLI עם 9600GT...

• 6 תגובות
    • 754 צפיות
  5. כפי שניתן לקרוא מסטיקי פורום ספקים , מסילת ה 12 וולט היא שמספקת את החשמל למעבד והכרטיס מסך, אבל המעבדים עובדים במתחים קטנים משמעותית, לרוב עד 2 וולט. אז למה המעבד צורך ממסילת 12 וולט ולא ממסילת ה 3.3? לא יותר קל להמיר 3.3 ל 2 וולט( למשל) מאשר 12 ל 2 וולט? אני משאר שהסיבה היא שלא יהיה עומס של זרם גבוה מאוד על המסילה של ה 3.3 האם זו הסיבה? (הרי ניתן לפצל את המסילה כפי שניתן לפצל של 12)

• 0 תגובות
    • 750 צפיות
  6. האם הם טובים תודה

• 7 תגובות
    • 791 צפיות
  7. ברצוני לדעת, איך מתאימים כרטיס מסך לספק כח. לדוגמא יש כרטיס מסך שכתוב עליו: Minimum 500W or greater system power supply (with a minimum 12V current rating of 30A) השאלה שלי: איך מחשבים את הספק מסילת ה 12V, אם יש ספק כח שהנתונים שלו הם כך: האם זה מספיק? האם מחשבים את שני המסילות (12) ביחד? (22.0A + 22.0A = 44A ) ואז זה אומר שזה בהתאם לדרישות? או שמחשבים בנפרד ואז זה לא מספיק (22.0 A כשבדרישות דרוש 30A ) ואיפה נכנס פה ה W ? לדוגמא פה: מה אומר המספר ( 600Wׁ) שכתוב מתחת ה 12 V ? קראתי קצת בפורומים וראיתי שיש מושג שאומר שמחברים את שני המסילות ביחד? מה זה אומר? באמת משהו פיזי או שפשוט מחשבים ביחד? אם אפשר לפשט את העניין, השאלה היא שאלה כללית.. אני מקווה שלא ס…

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by Lyor,

רציתי לדעת ליידע כללי, עד כמה אמינים הספקים שלנו (בעיקר הToughPower). ידוע לי שלספקים באופן כללי מאוד קשה בחיי היום יום אם הם נדרשים לספק הספק שהוא גובל לגבול היכולת שלהם במקרה הטוב, ו/או עובר את הגבול במקרה הרע יותר... השאלה שלי היא האם כל ספק נידון למות (לפחות בטווח הארוך) אם הוא בשימוש במצבי קיצון כאלו, או שקיים מנגנון בקרה שמונע מהם (או לפחות לספק כלשהו בשוק) להגיע למצב קריסה מלכתחילה? הכוונה, שאם אני צורך נגיד 800W והספק שלי יכול לספק במקסימום 400W אז האם תהיה למחשב איזושהי אינדיקציה להביא לי מסך כחול (לדוגמה) אחרי X זמן (אם כן אז מהו ערכו של ה-X המדובר), או שהיא תמשיך לפעול כרגיל עד שהספק יקרוס/ימות/ישרוף כמה רכיבים על הדרך...

• 17 תגובות
    • 3.5k צפיות
  9. Started by BENNY-L,

אם אני משתמש בספק גבוהה 900 WAT אז הצריכה של החשמל שלי תעלה באופן דרסתי גם אם אני לא מעמיס על המחשב אני ינסה להסביר יותר פשוט אותו מחשב עם ספק 500 וספק 900 יקחו אותו חשמל?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by LiorZi,

יש לי שאלה כללית, האם בשוק כיום יכול להיות שאני יקנה ספק מסוים והוא לא יתאים למארז שקניתי (מבחינת הגודל שלו, האם הוא יכנס או לא)? או שכל ספק בסופו של דבר יתאים לכל מארז (פשוט את הברגים יחברו בקוטר גדול יותר)? אני יודע שכיום יש כרטיסי מסך שלא יכולים להיכנס במארזים מסוימים... אז חשבתי שזה יכול להיות גם לגבי ספקים ככה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ישראל1980,

מה הבדל בין מארז mini tower midi tower full tower איזה מארזים הם סטנדרטים ? תודה

• 7 תגובות
    • 956 צפיות
  12. Started by saarxee,

במידה ואני משתמש במחשב ופתאום מישהו מנתק לי את המחשב מהחשמל, זה מזיק לספק גם אם הוא איכותי? Seasonic S12 520W תודה.

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by OPEL CORSA,

כמה W צריך למערכת כזאת : מעבד , לוח , זיכרונות 4 סטיקים , 2 / 3 כוננים קשיחים , כרטיס מסך איכותי , צורב DVD ... ? 500W מספיק או שצריך יותר ? ועוד שאלה 300W עד 500W זה למחשבים משרדיים ? איך זה עובד ?

• 6 תגובות
    • 962 צפיות
  14. Started by DrDeath,

אם יש לי ספק כח של נניח 500W, זה אומר שהמחשב יצרוך תמיד 500W, לא משנה כמה דברים מחוברים אליו בפועל? או שהצריכה היא לפי מה שבאמת צריך המחשב כדי לפעול?

• 2 תגובות
    • 787 צפיות
  15. Started by blue_wolf,

כיצד ניתן לדעת לפני קניה עם ספק מסויים הוא שקט או לא לפי נתונים טכניים שלו ?

• 1 תגובה
    • 808 צפיות
  16. יש הרבה מארזים שניתן לראות שיש להם מקדימה חיבור IEEE לדוגמא. עכשיו בשביל שיהיה לי אופציה שזה יעבוד אני חייב כרטיס FIREWIRE נוסף במחשב? או שאולי יש מארזים שמביאים לך את האופציה הזאת BUILT-IN ?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום, האם לדוגמא יש לי ספק כוח של 1000W , וכל רכיבי המחשב צורכים 500W , מה צריכת החשמל בפועל של כל המחשב - 500W או של כל הספק? כנ"ל לגבי אל פסק שההספק שלו גבוה מהספק כוח של המחשב - מה קובע את צריכת החשמל ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. מארז שחור כסוף LED+25CM FAN מעוניין לדעת כמה עולה המארז הזה תודה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  19. קראתי את המדריך לספקים מומלצים לפי קטגוריית מחיר המדריך לא עודכן זמן רב והומלץ שם על ספק COOLERMASTER EXTREME POWER 500W PCAP בטווח שעד 320-250 ש"ח ראיתי ב FOXPC את הספק Cooler Master 500W Extreme Power plus האם גם הוא מומלץ? או שזה פשוט גרסה עדכנית של הספק שהמלצת? מחכה לתשובה אני כבר רוצה להזמין את המחשב והספק הינו החלק שמעקב לי את הקניה בכל אופן אני מתכנן OC למעבד כך שיגיע ל3.5 MHZ מדובר במפרט מערכת: Intel® Pentium® Dual-Core E5200 2.5GHZ BOX LGA775, יחידות 1 ¤359 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1380 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤479 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ NT CL5-5-5-15 F2-6400CL5D-4GBNT…

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  20. Started by Trol,

שלום, אני מעוניין לדעת אם יש דרך לברר איזה ספק יש לי במחשב הנוכחי(איזו חברה וכמה W), יש איזו תוכנה שעושה זאת? תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 832 צפיות
  21. Started by ~J-O-K-E-R~,

האם NZXT APOLLO הוא בדיוק כזה כשקונים אותו? http://www.coolmod.com/tienda/product_fotos.php?prd_id=3178 זאת אומרת עם כל הלדים והמנורות בצד ועל הדלת... ויש לו גם את השעון הזה למעלה? (אני קונה את השחור)

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by kozimus,

שאלתי היא כזאת. מכיוון שהספק ממוקם למטה צריך שלספק יהיו כבלים מספיק ארוכים כדי לא למתוח אותם דרך לוח אם. למישהו יש מושג כמה ארוך צריך להיות הכבל? תודה מראש. נ.ב בבקשה אל תגידו איזה ספק יש לכם ,רק האורך של הכבלים בערך

• 3 תגובות
    • 719 צפיות
  23. יש לי כרטיס מסך HD4870 של PALIT. קניתי ספק של COLORMASTER 600W והוא ממש מרעישששש..איך אני בודק כמה DBA עכשיו הספק עושה?. למי שיש את הספק הזה(CM600W) שיגיב פה אם הוא מרעיש.. והשאלה גם האם CROSAIR 620W יותר שקט מ COLORMASTER 600W בהרבה??

• 6 תגובות
    • 622 צפיות
  24. Started by shantax,

שלום, אני מתכוון לקנות מחשב חדש ומכיוון שהמארז שרציתי במקור (nzxt hush) לא היה במלאי החלטתי ללכת על הדגם enermax chakra 3052. העניין הוא שהבנתי שבדגם הזה יש לפעמים בעיה של תאימות עם המאוורר של המעבד בגלל המאוורר גב הגדול של המארז. יש לי מאוור של גיגה בייט G-power שהמידות שלו הן 110X100X109. האם יש למישהו מושג אם תהיה בעיה של התאמה למארז? (ודרך אגב, חוץ מהעניין של המאוורר גב הגדול, יש איזה ייתרון לדגם הזה על ה 3050, במידה שה52 לא יתאים לי למאוורר של המעבד?) תודה רבה

• 6 תגובות
    • 880 צפיות
  25. שאלה לבעלי מארז Fractal Design Define R3- כדי להתקין SSD צריך להסיר את הלוח אם? ואם אפשר כמה מילים על המארז (שימוש שוטף וכו'), בתור צרכנים. תודה לעונים!

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים