ספקים ומארזים
פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS
13,703 דיונים בפורום זה
-
היי, גר בקריות, במרחק של 200 מטר מים ובקיץ יש לחות גבוהה. האם יש כמה דברים שאני צריך לדעת לפני שאקנה מארז? אני גם מודאג בדברים כמו קורוזיה, חלודה...
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
התחדשתי ב 3600 + MSI b450 מחפש מארז איכותי בתקציב של 300 שח עם חריגה ל400 למשהו איכותי לא מעניין אותי לא RGB ולא חלון בצד. מתכנן אוברקלוק קל למעבד חשבתי בכיוון של antec p101 silent- נראה מארז די איכותי. ראיתי כאן המלצה על NZXT H510 אבל הוא עם חלון.. אשמח לעוד המלצות תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מרכיב מחשב חדש כרגע ואחרי ניסיון מר בפעם הקודמת החלטתי כי אני לא משבית את המחשב הנוכחי עד אשר אסיים את כל העבודה (כולל ביצוע OC) על המחשב החדש. כרגע יש לי במחשב הנוכחי ZX87 XPOWER של MSI בפורמט XL-ATX, אני רוצה להעביר אותו למארז כל שהוא ולשים את הכרטיס החדש (ROG STRIX Z390-H GAMING) במארז הנוכחי P182 כי בו מותקן הקירור מים שלי. מצאתי מארז אצל איזשהו דפוק בשם "מולגן מחשבים" באיזה חור ליד פתח תקווה. לדברי הדביל זהו מארז ג'נרי שכן תומך XL (שאלתי אותו מספר פעמים והוא אישר). אוקצור, יצאתי היום מהעבודה לרכוש אותו ואחרי שביזבתי שעה בסיבובים במושב (קראוון, תקוע בחצר של מישהו מהמושב. בלי שלט בכניסה, בלי מספרי בתים והדביל שם אותי על ממתינה) הגעתי לקראוון והמטומטם ניסה למכ…
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
בעבר יכולתי לקנות ספק כח פשוט ב-70 ש"ח גם באייבורי ו-KSP. היום אני רואה שהספקים הכי פשוטים עולים אצלם הרבה יותר.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
היי לכולם, בימים אלה אני מרכיב מפרט למחשב חדש (עריכה גרפית, עריכת וידאו, וגם עריכת אודיו). המארז הנוכחי שלי כולל בחזיתו שני מפרצים לכונני combo אופטיים. כאשר סקרתי מארזים חדשים (KSP ו- zap) שמתי לב לכך שברובם אין כלל מפרצים כאלה, ובמקרה הטוב רק אחד. המפרצים לכוננים האופטיים הוחלפו ברוב המארזים במאווררים. תגידו לי אתם האם זו בעיה בראיה שלי ופספסתי משהו, או שיש כאן שינוי כיוון במפרט של המארזים החדשים. אם כבר באמת אין כאלה יותר, ככל הנראה אוותר על מארז חדש ואחליף רק את המאווררים במאווררים שקטים יותר. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא מתוכנן OC או קירור נוזלי, צריך אותו במראה מינימליסטי ללא אורות וצבעים (אוותר בשמחה גם על חלון שקוף) מאד מעדיף wifi מובנה ו USB TypeC אך לא חובה נ.ב גר בסביבה מאובקת וחתולית אם זה משנה משהו מחיר 250-400ש"ח מTMS תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי ספק כח חדש, ולהפתעתי גיליתי שאני לא יכול לחבר אותו ללוח האם כי בלוח האם יש - חוץ משקע ה- 24 פינים - שקע קטן נוסף ונפרד של 4 פינים (לוח ישן), הבעיה שאין לי שקע 4 פינים בספק הכח. מותר לי להכניס צמה של 6 או 8 פינים על שקע 4 פינים? אם לא, אפשר לקנות מתאים לדבר הזה?
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום אני שוכר דירה חדשה שסובלת ממוקת שקעים קטנה. אקראתי כמה כתבות פה לדבי האפשרות לחבר את המחשב (מחשב גיימינג, טלויזיה, 2 מסכים, וסאונד בר) יחד עם המזגן (נדמה לי 1.5כ"ס) לאותו שקע. הבנתי שהבעייה יכולה להיות אם המזגן מכובה חיצונית, בהנעה הראשונית של המנוע שאז יש מפל מתח שלא בריא למחשב, אבל סה"כ השקע אמור להחזיר את זה בלי בעייה (בית בין 20 אז אני מניח שמע' החשמל מודרנית). הסטאפ שאני ושב עליו הוא: חיבור של המזגן ישירות או דרך מגן ברקים לכניסה 1. חיבור של פס שקעים למחשב בכניסה שנייה אפשר שתהיה כניסה שלישית עבור מטען לנייד. השאלה שלי היא: באמת לא אמורה להיות בעייה? האם חיבור של המחשב דרך UPS אמור להגן על המחשב והצ…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים בניתי מחשב HTPC ואחרי כמה זמן החלטתי לשדרג אותו שיהיה מתאים גם למשחקים על 4K או לפחות על 1440P. צפיתי שהחלקים יהיו חמים יותר מאשר במארז מרווח ומאוורר אבל לא חשבתי שעד כדי כך. הבעיה העיקרית זה כמובן מעבד וכרטיס מסך. הכרטיס מבחינת הטמפרטורה בסדר, הבעיה שהוא פולט לתוך המארז אוויר רותח מה שגורים לשאר הדברים לרתוח ובעיקר למעבד. לפני זה השדרוג היה לי 1650 SUPER והטמפרוטות היו סבירות (מעבד 30 במנוחה ו80 85 במאמץ בSTRESS TEST, כרטיס 35 במנוחה ו85 90 במאמץ) אחרי השדרוג המעבד עלה ב10 במעלות במנוחה שזה כבר 40 ו90-95 במאמץ וגם מתחילה ירידת תדרים (THROTTLE) ואני לא אוהב את זה ולא בריא לחומרה והכרטיס במפתיע אותו דבר כמו הכרטיס הקודם למרות שחזק ממנו לא במעט. מעבד 1040…
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשלבים לבחירת מחשב במקומו של קודמו "שהלך" המחשב החדש מיועד ליישומים משרדים כללים ,גלישה ,צפייה וכו אני מחפש מארז SFF בדומה למותגים DELL, ASUS . אצלנו בחברה משתמשים הרבה ב (DELL 3070 (SFF הבעייה זה מחירו היקר. ניסיתי לחפש מארז SFF ב T.M.S אך אין מבחר כלל תמוה??? מעוניין במארז שקט בתצורת SFF לאלו מיגבלות לצפות ?? תודה רבה אשמח להענותכם המהירה תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה לאל פסק איכותי לאולפן מוסיקה. הציוד שיחובר לאל פסק הוא: מחשב עם ספק של 750W 3 מסכי מחשב 27 כ-60W למסך 2 מוניטורים 100W האולפן סובל מנפילות חשמל, רעש סטטי שנכנס למוניטורים ופיקים. כבר איבדתי ציוד ועבודה שלא נשמרה בעבר עקב נפילות. אני מחפש אל פסק שקט וסופר איכותי שיתן מתח יציב, נקי מרעש והגנה מלאה גם בשיגרה (ולא רק עקב נפילת מתח). הציפיה היא לכ 10-30 דקות עבודה בזמן נפילה. תקציב: 3000 ש"ח. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להרכיב ריג של 8 כרטיסים 3070 (כרייה) וברצוני לשאול איזה ספק מתאים מבחינת שיהיה מספיק חיבורים וההספק יתאים (בהנחה שיתבצע אנדר-קלוק) תודה, עידן.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי רציתי לשאול מה ההבדל בין האל פסק שנטען (יחסית גדולים) לאלה שמתחברים לשקע ונראים כמו שקע בעצמם ויחסית מאוד זולים וקטנים (30-50 שח בערך). אני מעוניין לאבזר את הבית לפני הקיץ. שנה שעברה היו כמה נפילות והיום הבית מאובזר במוצרים חשמליים חדשים (מחשב נייח, מזגן, תנור, טלויזיה, מחשבים ניידים) האם אחד קטן יספיק למחשב נייח שמחוברים אליו כמה מכשירים? לטלויזיית סאמסונג 65''?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. במארז דגם MAG VAMPIRIC 100R יש לחצן ייעודי המאפשר שליטה על גוון הלדים קישור למארז: MESH CERTIFIED MAKES IT WORK (msi.com) השאלה שלי להיכן לחבר את המאוורר הקיים במארז בחוברת ההדרכה (עמוד 12 יש ציור שמסביר דרך מסוימת ( חיבור המאוורר הפנימי ללוח האם ) וגם ואזהרה לא לחבר. כיצד לחבר את המאוורר? אודה לעזרתכם הנה תמונה:
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבנתי שמדובר בחברה מוכרת בארה"ב בעיקר המחירים של האל פסק הפשוט שלה (אני לא צריך יותר מזה) הם די טובים. השאלה היא אם למישהו יש ניסיון עם השירות והאחריות שהם נותנים כאן בארץ ואם קיימות סוללות מתאימות במידה וצריך להחליף? באדוויס החלפתי סוללה אחרי שנתיים וחודשיים. תודה לעונים
-
- 2 תגובות
- 833 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מעבד 12600K וספק 650W. לספק יש חיבור של 8 בלבד המיועד למעבד, בלוחות יש 12 או אפילו 16. האם המעבד יוגבל? ובכלל. מה ההספק המקסימאלי שחיבור ה8 נותן? תודה מראש.
-
-
- 2 תגובות
- 897 צפיות
- 1 follower
-
-
ענקית החומרה Corsair מציגה פתרון יצירתי במיוחד לתאורת RGB במחשב שרוצה לקחת קדימה את הרעיון הוותיק של הכנסת נורות נשלטות אל המארז - בדקנו האם המוזאיקה הזו היא הדבר החם הבאלכתבה
-
-
- 2 תגובות
- 705 צפיות
- 1 follower
-
-
לפני 10 שנים, במסגרת בניית הNAS שלי (הספור המלא כאן) רכשתי מארז של Fractal Design. בתחלת החודש הייתי צריך להחליף שם את אחד מדיסקי הparity, ולצערי גם גיליתי שכפתור ההדלקה הפסיק לתפקד. אלתרתי פתרון זמני (כפתור סטנדרטי מאיביי שבולט מחוץ למארז). ופניתי אל היצרן בבקשה לרכוש את הרכיב. המארז עצמו כבר לא זמין. הפניה ליצרן היתה ב 7 לחודש, ובאותו יום התבקשתי לשלוח להם את המספר הסידורי של המארז ואמרו שינסו לאתר את החלק במחסנים. עניתי להם באותו יום. ב 8 לחודש הודיעו לי שהחלק אותר ונשלח (משבדיה). היום, ה 24 לחודש, החלק הגיע. זה שרות לקוחות כמו שצריך להיות. ולהבהיר - לא התבקשתי לשלם לא עבור החלק ולא עבור המשלוח.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, לאחרונה קניתי מחשב עם ספק כוח של 1000W. עד כה היה לי AIN1500 של Advice, הוא אמור להיות 1500VA אבל הוא לא מחזיק מעמד בזמן הפסקות חשמל. מה שכן במחשב הקודם היה ספק של 650W. רכשתי מאדוויס AON2000 שהוא 2000W, אבל המכשיר רועש כמו משאית. יש לו 2 מאווררים שעובדים ללא הפסקה. והרעש הזה הופך את העבודה שלי לבלתי אפשרית. הספק של המחשב עצמו יש לו ילתת סליל (coil whine), שזה בעיה בפני עצמה, אבל זה נראה שהרעש של הספק נהיה חזק יותר כשהוא מחובר לאל פסק. למרות שUPS יש יללת סליל משלו בזמן מאמץ של המחשב. החברה מוכנה לתת לי זיכוי, והם מציעים לי מכשיר דומה בשם TOP 2K LONG שיש לו מאוורר אחד. רציתי לשאות אם מישהו מכיר את המכשיר ומה רמת האימונות והרעש שלו. והא…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, קניתי לפני זמן מה את ה O11 evo לפני כשנה ולאחרונה עלוו בי תהיוות לגביי מוד במארז. אמ:לק התקנת הכ.מסך על הבראקט האנכי של המארז ומוד ש חוצץ נוסף מהזכוכית ע"מ לבדל את הכרטיס מבחינת זרימת אוויר. (המחשה כללית שמצאתי של מישהו שעשה זאת: (רק במקום ניילון פלסטיק ובמקום לפינה שיהיה אנכי לזכוכית ויכסה את כל הגובה) בארוך: המארז מגיע מחולק ל 2 חלקים (החלק הקידמי של החומרה והחלק האחרוי של הספק, כבלים וכו') אך בתכלס יש מקום ל 3. הדילמה שלי היא אם מחלקים את המארז ל 3 כלומר מרכיבים את הכרטיס מאוונך מימין ללוח אם) ומוסיפים על הזכוכית (כמובן שלא יכולה להיות זכוכית מוסמת עם זה אבל למען העיקרון) 3 מאווררים מול הכ.מסך נוצר מצב של זרימת אוויר נקייה לכל צד: הפסק עצמאי,…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
יש ברשותי את המארז הבא: https://www.fractal-design.com/products/cases/define/define-r5/black/ מארז נפלא, בידוד רעשים מצוין, כמות נכבדת של אוורור, מאוד מרוצה ממנו. הבעיה ששדרגתי מ 4070 ל 4080 וכפי שרואים בתמונה, ה 4070 שנכנס ב ד י ו ק במארז הנוכחי, קטן משמעותית גם באורך וגם ברוחב מה 4080 שאני מעוניין להתקין (ה 4080 באורך של כמעט 37 ס"מ!). אז אם כל הצער שבדבר ועם כל האהדה שלי למארז המשובח הזה, צריך להשתדרג. זקוק להמלצה על מארז שיכיל את ה 4080 בנוחות, מותאם לקירור מים למעבד ויכול להכיל מינימום 5 דיסקים קשיחים (רצוי 6). אשמח להמלצות. בנוסף אם יש המלצה לספק שיתאים לכרטיס מכיוון שהסיסוניק 750W שלי כבר לא מכיל…
-
- 2 תגובות
- 642 צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם קניתי את החלקים הבאים מאמזון ואני תקוע בבחירת מארז שיתאים לכל החלקים AMD Ryzen 9 9950X Corsair Vengeance DDR5 128GB (4x32GB) 6000MHz CL30 WD Black SN850X Black 4TB NVMe 7300mbps SSD with Heatsink X2 WD Black SN850X Black 2TB NVMe 7300mbps SSD with Heatsink NZXT Kraken Elite 280mm Corsair RM850e - 850W, 80+ Gold GTX 1650 ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI מהתייעצות עם חבר הוא אמר לי שעדיף לחבר את הקירור הנוזלי דווקא בפאנל הקדמי על מנת לקבל אוויר קר מלכתחילה כדי לקרר את המעבד (שני מאוורים רדיאטור 280 מ”מ) הבעיה היא שאני לא יודע באיזה מארז לבחור על מנת שיהיה מספיק מקום לחבר הכל מבלי שזה יתנגש בכרטיס מסך (למרות שמדובר בכרטיס מסך קטן - אני לא גיימר ואין לי צורך בכ…
-
- 2 תגובות
- 553 צפיות
- 1 follower
-
-
היי חבר’ה, אני מחפש ספק כח של לפחות 850W שקט במיוחד (המחשב נמצא במקום מרכזי בבית ורוצה כמה שפחות רעש) כמובן כמה שיותר זול אבל קודם החשיבות היא שקט. אשמח לקבל המלצות. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 3 followers
-
-
אמור להיות לו 3 מצבים, אבל אני לא מוצא שום כפתור. וכרגע הוא די מרעיש. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
hi im going to buy 8800GTS for my setup i have THERMALTAKE XASER V i just wanna make sure that the card will fit inside the case anyone tried it? thanks <---------my rig
-
- 2 תגובות
- 863 צפיות
-