עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ספקים ומארזים

פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS

1. שלום, קודם כל אני מקווה שאני בפורום הנכון, זה נראה לי המקום המתאים ביותר מבין שאר הפורומים. ולעניין: לפני כשנה רכשתי שלושה מגני ברקים ונחשולי מתח של חברת Hyundai כדי להגן על הציוד בביתי (hy-emp601s) לאחרונה באחד מהם הפסיק לדלוק האור הירוק של ה- Protection אז החלטתי לפתוח אותו כדי לראות אם סתם נשרפה הנורה או שהוא באמת הפסיק להגן. בנוסף, חיפשתי באינטרנט Manual של המוצר כדי להבין מה אומר שנורת ה- Protection כבויה (למרות שהגיוני שפשוט אין הגנה יותר, אבל אם כך, עולה השאלה - המוצר הזה הוא חד פעמי?!) מה שהפתיע אותי זה תוכן המוצר, יש שם כמה רכיבים פשוטים ואני בספק אם אי אפשר לבנות מוצר שכזה בבית באופן עצמאי (רק שלא מצאתי בגוגל מדריך לכך). שאלותיי הן: א. האם מישהו מכיר מאמר/מדריך …

• 11 תגובות
    • 16.9k צפיות
  2. שלום לכולם, קניתי באייס מגן ברקים ונחשולי מתח של חברת PROGRADE (ורשום גם מגן בפני מתח נמוך). האם הדגם מוכר? טוב? אני יכול לפתוח את האריזה והמכשיר ולשלוח תמונות אם יש צורך... קצת מטריד שאין הגנה ממתח גבוה. חוץ מהמכשיר (של חברת Q משהו) שלא ניתן לקנות אותם במחיר שפוי (ביררתי אז זה בסביבות ה 200 שקל) מה הכי מומלץ בשוק בסופו של דבר? תודה רבה לעוזרים!

3. אהלן! אני מעוניינת במגן ברקים שימנע קריסה נצחית של המחשב נייד עקב ברקים והפסקות חשמל. האם הפשוט ביותר יעשה את העבודה? נדרש אחד שכולל השהייה? הכי זול שמצאתי זה: http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1297-3-%D7%99%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%92%D7%9F-%D7%91%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%9E%D7%AA%D7%97-16A-%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA-HYUNDAI-%D7%93%D7%92%D7%9D-EM האם הוא יעשה את העבודה? תודה!

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. Started by white_rider,

שלום יש לי את המערכת בהמפרט שלי <- ואני רוצה לקנות מגן ברקים, אני לא רוצה להתעורר בבוקר עם מחשב שרוף אחרי ההשקעה הזו. 1) האם יש בספק ה LIBRETY 500 איזשהיא הגנה שאיני צריך מגן? 2) על איזה מגן ברקים את ממליצים? האם יש משהו מיוחד? לצומת לב שבנוסף למחשב ההוא מחובר גם טלוויזיה ווידיוא סורק ומדפסת לאותו שקע חשמל. האם יש מדד מסוים שאני צריך להסתכל עליו? תודה מראש לעוזרים. אם טעיתי בפורום נא להעביר וסליחה.

• 18 תגובות
    • 3.2k צפיות
  5. Started by thewhiteark,

בכלל צריך כזה? ואם כן, אז איזה: מספיק הסופר-שקע שטכנאי טלוויזיה ומזגנים תמיד מנסים למכור, או שזה לא שווה את המקום בקיר, ועדיף לקנות משהו יותר שמן? אשמח להע\ארות וכן לרשמים אישיים, אבל עדיף שלא אישיים מדי, בכל זאת פורום ציבורי. (מקווה שזה הפורום הנכון לשאול?) תודה!

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by spider272,

שלום לכולם מחפש מגן ברקים תקציב ללא הגבלה אך שיהיה מ KSP מת''מ

• 0 תגובות
    • 930 צפיות
  7. שלום, אני מחפש מגן ברקים מומלץ שכדאי לחבר אותו למפצל של 8 שמחובר אליו מפצל נוסף של 5? (מתוך ה13 שקעים 2 פנויים). בנוסף אין לי ממש מושג עד כמה זה יעיל אם אני יקנה 2 מגני ברקים(שניתן לחבר אותם למפצל) ואל המגן ברקים הראשון אני אחבר את המפצל של ה8 ואל המפצל של ה8 אני אחבר את המגן ברקים הנוסף ואליו את המפצל של ה5? תודה מראש לעוזרים

• 16 תגובות
    • 7.5k צפיות
  8. Started by Adun,

סורי אם זה לא הכי קשור לפורום, אבל זה ניראה הכי קרוב לשאלה שלי. האם כדי לקנות מגן שקע למחשב, מחשש לברקים, קפיצת מתח וכו? והאם יש צורך במגן ייעודי למחשב או כל אחד שהוא מגן שקע?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Posford,

רציתי לדעת אם מישהו מכיר\משתמש במגן נחשולי מתח וברקים (מגן מתח וברקים אלקטרוני GPT)? יש לי מס' שאלות בנוגע למגן: - מה עושה המגן הנ"ל בגדול? - איך הוא עובד? ממליצים עליו? - מה מחירו? היכן קניתם? הנה המכשיר: http://www.scsi.co.il/product.asp?productid=125 תודה.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by AVIMEN,

שלום אני מעוניין לקנות מגן מתח עבור מכונת כביסה ומקרר ראיתי את המגינים של וייסבורד +Waisbord PRO-TECH מפרט טכני: - מתח עבודה: 220V - כושר מיתוג: 16 אמפר - כושר ספיגה: 12000 אמפר - סוגי הגנת מתח יתר: L-N, N-E, L-E - זמן תגובה למתח יתר: 25ns - הגנה למתח יתר: 275V - מתח הפעלה מינימום: 180V - הגנה למתח נמוך: 179.5V ומטה - זמן תגובה למתח נמוך: 0.1 שניה - כושר ספיגת אנרגיה: 350Jaul או ויסבורד רעם וברק פלוס (דגם רטרו) מפרט טכני: - מתח עבודה: 220V - כושר מיתוג: 16 אמפר - כושר ספיגה: 3x3600 אמפר - סוגי הגנת מתח יתר: L-N, N-E, L-E - זמן תגובה למתח יתר: 25ns - הגנה למתח יתר: 230V - מתח הפעלה מינימום: 180V - הגנה למתח נמוך: 180V ומטה …

• 3 תגובות
    • 3.1k צפיות
  11. Started by mirileh1,

מת לי האל-פסק. אני גרה באזור עם המון הפסקות חשמל - איזה הגנה אתם ממליצים לשים במחשב (כדי שלא ישרף לי בשינויים בחשמל)? חשבתי הפעם לנסות מגן נחשולים/נפילות עם השהייה (אני מסויטת מהאל-פסק. בסוף הוא ציפציף לי ללא הפסקה). איזה מומלץ?

12. היי בזמנו הומלץ כאן על מוצרים של Q-Trade Q-Protectors לנושא.. לזכרוני בינארי קנה ופירק רבים והגיע למסקנה שהם היחידים שעושים את העבודה. מה המצב בשנת 2024? גם עבור ציוד אלקטרוני כמו טלוויזיה ומחשב, וגם עבור ציוד כבד כמו טלוויזיה, מיבש, מקרר. תודה! דיונים קודמים: https://hwzone.co.il/community/topic/550373-אל-פסק-ups-מיצב-מתח-נפילות-מתח-quotמגן-ברקיםquot

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  13. בעבר מכרו בארץ מגן רב שקעים מנחשולי מתח בשם GREEN SOCKET GTM1104, בבירורים שעשיתי הוא לא נמכר יותר, יש דגם דומה לנ"ל עם 2 שקעים חופשיים והשהייה? כלומר במצב online תמידי (לעומת הדגם הנ"ל שהגיע עם אחד וללא השהייה), שאפשר להזמין מחו"ל ותואם את צורת השקעים הישראלית. בסגנון של המכשירים האלה; http://www.amazon.com/Smart-Strip-Protector-Autoswitching-Technology/dp/B0006PUDQK http://www.amazon.com/Belkin-Conserve-Socket-Energy-Saving/dp/B003P2UMQ2/ref=sr_1_2?s=hi&ie=UTF8&qid=1356549172&sr=1-2&keywords=Energy+Saving+Surge+Protector אם אין בנמצא מכשיר כזה, בעניין של מגן ברקים דגם GPT SC9 ודומיו הבנתי מ- 11010010110 שבאזור מתח 180v המכשיר עושה נזק יותר מתועלת ויכול ל…

• 31 תגובות
    • 6.3k צפיות
  14. Started by Boris_yo,

יש כמה דגמים של מגן שקע זה: 1. SC9 DISH GPT 2. SC9 COOL GPT 3. TECH 230 מה ההבדל בין כל אחד?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Big_Guy7,

קניתי ספק FSP 350W 60GLN. הלבשתי לו סליבינג והחלפתי לו גם את המחברים למחברים זוהרים בתאורת UV. אני מחבר את החיבורים של הספק לדיסק קשיח, CD, מאווררים, לוח אם (אני מחבר רק 20 מתוך ה 24 פינים, אמרו לי פה בפורום שזה בסדר), וכל שאר הדברים.. ואין לי מושג למה, אבל המחשב לא עולה... כשהחלפתי את הצמה הראשית של הספק שמתי בדיוק את אותם צבעים בדיוק באותם מקומות. אין מצב שאיזשהו רכיב שרוף כי המחשב פועל עם ספק פשוט. דרך אגב, בספק של FSP בצמה הראשית שמתחברת ללוח אם, חסר פין אחד. אותו פין בספק הישן הוא כבל לבן - שכן נמצא (בספק הישן כל הפינים נמצאים). יכול להיות שזו הבעיה? זה דיי דחוף אז אם יש מישהו שיוכל לעזור לי אני אשמח מאוד!!

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. אל פסק בשיטת Line Interactive, שזהו האל פסק שכל האנשים בפורום הזה קונים, אינו מספק הגנה מלאה על המחשב. האל פסק הזה לא מנתק את המחשב מקוי החשמל באופן תמידי, אלא רק מנטר את קוי החשמל. במידה ויש Spike של מתח, או נפילת מתח, הוא חש זאת תוך מספר אלפיות השנייה, ומפצה על כך. הבעייה היא שלא צריך יותר ממספר אלפיות השנייה ע"מ ש- Spike של מתח יהרוס את המחשב. לשם כך מייצרים גם אל פסק בטכנולוגיה בשם On-line. בשיטה זו, המחשב עובד תמידית מהאל-פסק, ולכן יש הגנה מושלמת מכל בעיה שמתרחשת בקוי החשמל. כמובן האל פסק הללו מעט יקרים יותר, אבל זו הגנה אמיתית, ולא אשליה (כמו בשיטת ה Line Interactive) !!!.

• 45 תגובות
    • 8.2k צפיות
  17. לא שיש לי משהו נגדו; דווקא יש לי דגם קודם של המארז. מה הסיבה שבכל טווחי התקציב למפרטי מחשב למשחקים, מלבד הטווחים הגבוהים(6500 ומעלה), אתם ממליצים על המארז הנ"ל? לא קראתי שום דבר עליו וגם בתיאור המפרט לא היה אזכור לגביו, לכן אני שואל כאן. תודה.

• 26 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by yanivnn,

שלום אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר קטן בקופסא... קניתי כרטיס מסך חדש asus gtx560 ti ראיתי שהצריכה שלו היא 170 וואט במקסימום ושצריך מינימום ספק 500 וואט... רציתי לדעת איך הדברים בידיוק עובדים... אחרי עיון חוזר בסטיקי הבנתי את הכתוב על הספק...{מסילת ה12 וולט שהבנתי שהיא החשובה ביותר והנצרכת לכרטיס המסך והמעבד}... יש לו שתי מסילות 12 וולט שאחת נותנת 15 אמפר ואחת 11. רציתי לדעת מדוע הספק לא מתאים לכרטיס מסך... הרי מסילת ה15 אמפר נותנת 180 וולט {בהנחה שאני ישים בה את הכרטיס מסך} והמסילה השניה של ה11 אמפר נותנת 132??

• 4 תגובות
    • 871 צפיות
  19. מדוע חברות כרטיסי המסך דורשות ספק כוח חזק מידי ?! מדוע הדרישות של יצרניות כרטיסי המסך מספק הכוח כל כך גדולות? הרבה מעבר למה שבעצם צריך לפי מה שהבנתי פה.... מקווה שאני לא טוחן מים........

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by TGA,

אני קונה מחשב חדש ובהתחלה בחרתי במארזקונה בKSP) CM 690 NVIDIA Edition Black With Window (No PSU) 495 ש"ח אחרי זה פתאום שמתי לב שיש עוד שני סוגים מאותו דגם שמשום מה יותר זולים וההבדל בין המארז הזה לשניים האחרים זה שיש לו תוספת מאוורר נוסף בצד ימין בגודל של 80 מ"מ.. ויש ההבדל גם בין שני המארזים היותר זולים מזה.: ‏CM 690 Black With Window (No PSU) -415 ש"ח ‏CM 690 Black (No PSU)- 375 ש"ח שבהם בכלל אין הבדל במיקום המאווררים ואין למישהו יותר או פחות במאוורר אחד.. מישהו אולי יכול להסביר למה יש ההבדל גדול בין הדגם הזול שבינהם ליקר בינהם..

• 7 תגובות
    • 808 צפיות
  21. היי. יש לי מחשב בן 8 שנים. בכל פעם שאני מדליק אותו, ספק הכוח נותן פולס חשמל גדול ורגעי, וזה מתבטא בכך שמהירות המאווררים נהית חזקה מאוד לשנייה ואז הכל נרגע. אני לא בדקתי אם הספק באמת עושה זאת אבל נראה שהמחשב בהחלט מקבל המון חשמל לפי הרעש הרגעי שהמאווררים עושים בשנייה הראשונה שאחרי ההדלקה. האם זה מסוכן? למה זה קורה ואיך מתקנים את זה? תודה.

22. Started by samigol,

איך נמדד הכוח של האל פסק ואיך אני יודע איזה אני צריך

• 1 תגובה
    • 857 צפיות
  23. היי, העלאתי סרטון הדגמה איך לעשות את קונן הDVDRW נסתר במארז של לאנקול. מצטער על האיכות היה לי קצת קשה גם לצלם וגם לעבוד השתדלתי שיראו כמה שיותר.. מקווה שתמצאו אותו מועיל http://youtu.be/fXPmDtsyxCg?hd=1

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  24. Started by ballcall2,

אז ככה, קניתי היום corsair 500r חדש, ומבחינות מסוימות הוא ממש אחלה- יופי, איכות בנייה, סידור כבלים. אבל יש בו כמה פאקים מעצבנים: - יש בלמעלה של המארז מקום להתקין שני מאווררים. למקומות שבהם שמים מאווררים יש חור מיוחד, לא סטנדרטי, ולכן צריך להם ברגים ספציפיים. corsair מצרפת ברגים וטוענת שאלו מתאימים להשמת מאווררים נוספים במארז, אבל בעצם הם לא מתאימים. ראיתי שהמון אנשים באינטרנט נתקלים באותה בעיה, ומעצבן ש-corsair לא דואגת לעדכן את הלקוחות שקונים. עכשיו אני בעצם לא אוכל לשים מאווררים למעלה... - corsair שמו standoffים של הלוח-אם כברירת מחדל ללוח אם מסוג ATX. עכשיו לי יש לוח m-atx אז הייתי צריך להחליף אותם. הקטע שזה כמעט בלתי אפשרי להוציא אותם- הם מוברגים מאוד מאוד חזק, ולא מצ…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by sdqw,

הי, החלפתי בורד במחשב לבורד ASUS M2A, לאחר החיבור המחשב לא עולה. נדלקת הנורה בבורד שמסמנת שהוא מקבל מתח אבל המחשב לא עולה. בדרישות של הבורד רשום שיש צורך בספק ATX 12V 2.0 compliant. המארז והספק שלי הם בני שנתיים וקצת ומסוג פשוט. האם יכול להיות שהסיבה שהמחשב לא עולה נעוצה בספק ? מה זה אומר ATX 12V 2.0 compliant ? תודה

• 5 תגובות
    • 765 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.