עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ספקים ומארזים

פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS

1. אהלן, אני בשלבי בניית שרת קבצים ביתי. כרגע אני עם מארז סטנדרטי שהיה לי. אני מעוניין להוסיף בעתיד מספר כוננים קשיחים נוספים והייתי מעוניין לקבל איזו המלצה למארז טוב שנוח להוספה של מספר כוננים קשיחים רב (נניח 10, בגודל 3.5 כמובן). תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. לא ידעתי אם לשאול את זה פה או בפורום של הספקים, אבל בשניהם זה מתאים.. אז החלטתי פה

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. יש לי פרקטל R4 כמארז, ולאחרונה האודיו מקדימה נשמע מעוות עד כאב, אי אפשר לשמוע דיבור של אנשים ומוזיקה נשמעת מעוותת. קרה פעם במחשב של סבתא והתברר שבדריבר של האודיו היה מוגדר מצב קריוקי, אבל כאן אין כלום. איך אני יודע אם הבעיה היא בחיבור על הלוח או בשקע במארז? אם הבעיה היא במארז, פרקטל דיזיין יעשו משהו? ד"א, היום פתחתי את המחשב והחיבור ללוח נראה בסדר, אין לכלוך או פינים עקומים והכל היה מחובר כראוי. תודה

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Seasonic,

^^^

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by noam31,

המארז הנ"ל נראה לי מצויין .. השאלה שלי כמה הוא רועש.. אני מתכנן לשים בפנים כרטיס מסך חזק - 570 .

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by ברוס לי,

לאחרונה נתבקשתי לבנות מחשב HTPC ע"י בחור שהיה מאוד מאוד אובססיבי לגבי צריכת חשמל_(אובססיבי ברמות הוואט) וזה העלה בי שאלות לגבי איך אנחנו בוחרים את הספק הכי נכון. כמה וואטים אנחנו מבזבזים בבחירת ספק חזק מכפי הצורך. נקח דוגמה עם מספרים גדולים: מערכת מחשב פשוטה שצורכת 100 וואט בניוטרל ובמאמץ 200 וואט נבחר 2 ספקים גדולים האחד 500 וואט והשני 1000 וואט עם נצילות 80% בדיוק והשאלה היא כמה וואט הייתי מבזבז בערך במצב שהמערכת בניוטרל או במאמץ אם הייתי בוחר ספק של 1000 וואט מי מכם יחשב זאת במספרים הגדולים ואז יראה הבדלים אם נבחר ספק למשל יותר ריאלי של 300 וואט למול ספק 350 וואט ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Oranl,

היי חברים, שאלה בכותרת, המערכת היא C2D עם 1GB RAM.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by hananmori12,

שלום חברים, קניתי את הספק הזה ביום חמישי מKSP ב471 שקל לאחר המלצה של הבחור שם, רציתי לדעת האם הוא מומלץ? ראיתי שבעוד 20 שקל יכלתי לקחת דגם מודולורי SeaSonic G-650 650W Gold Modular G-Series , האם כדאי להחליף במידה ואפשר? תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. מה המצב חבר'ה ?.. לאחי יש את המפרט הבא (שימו לב שהמעבד באוברקלוק): Intel Core 2 Duo E4500 2.2GHz 2Mb @ 3.2GHz (Arctic Cooling Freezer 7 Pro) Gigabyte GA-965P-DS3 Sapphire ATi x1950 Pro 512mb OCZ 2x1GB Kit DDR2 800 CL4 ‏2x1GB Corsair DHX TwinX CL4‎ Western Digital 160GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD1600JS Maxtor 40 GB Enermax Liberty 400W Active PFC לפי האתר http://antec.outervision.com/PSUEngine הספק (Enermax Liberty 400W Active PFC) לא אמור להחזיק את המערכת וכתוב שלמערכת כזאת צריך ספק מעל 430 וואט והספק שלי מספק בכלל 400 וואט .. עם הכרטיס מסך HD 4870 כתוב שצריך ספק שמספק 487 וואט לפחות .. למרות שזה לא הגיוני שספק של 400 וואט יספק 487 וואט אבל מצד שני…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. המערכת פשוט די נדפקת בגלל שיש לי מארז די מעפן שמסתבר שלא עושה ת'עבודה שלו..(אני מפחדת לעבוד עם התוכנות שלי כי אתמול עשיתי עבודה קטנה יחסית (רינדרנתי משהו קל, למבינים בתחום) והמעבד שלי קפץ לי לשישים ותשע, ואז הכל נדפק... המחשב נתקע.. בלאגנים.. ולא יכולתי לעבוד. כלום לא נשרף אבל אני לא רוצה שזה יקרה כמובן ) בכל מקרה, התלוננתי פה מספיק אז אני אנסה להיות יותר רשמית: הנה המערכת שלי: [MotherBoard Asus P6T Deluxe . Intel Intel X58/ICH10R Chipset. 6 x DIMM, Max. 12 GB, DDR3 1333/1066 (1600 O.C.). Triple channel memory architecture (up to 6400 MT/s) . Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP). 3 x PCIe 2.0 x16 (at x16/x16/x1 or x16/x8/x8 mode), SLI and CrosFireX on Demand. …

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. מחפש מארז בסביבות 400 ש"ח 120 מלפנים ומאחור עוד מאוור מהצד וגם אחד מלמעלה עם חלון שקוף 1. האם המאוורור העליון כזה משפיע על קרור המארז (חום עולה למעלה) ??? 2. במידה ולא אמצא את מה שחיפשתי.. מה יותר קריטי שאין מאוורר למעלה או בצד ??? מה האפשרויות שלי ? עדיף לא מפלסטיק

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. חברי הפורום שלום. אבקש את עזרתכם בבחירת מארז של NZXT למחשב חדש (E4300, GA-965P-DS3, 8600GT, דיסק קשיח וצורב). בהתחלה התכוונתי ללכת על מארז "פשוט" ב 230 ש"ח, אבל מסתבר שהחנות ממנה אני קונה היא היבואן הרשמי של המארזים של NZXT, אז יכול להיות שאקבל באותו מחיר (או בתוספת קטנה) מארז של NZXT. מחיפוש בפורום ראיתי שממליצים הרבה על מארז ה APOLLO, אבל יש גם כאלו שהולכים על ה TRINITY. בהנחה שאני מוגבל לשלושת הדגמים הזולים של NZXT שמופיעים באתר של IQPC - ה DUET, ה ה APOLLO וה ה TRINITY, מהו המארז המומלץ ביותר? ושאלה נוספת - יכול להיות שספק הכח יהיה גם כן של NZXT, כנראה 400W (לא מופיע באתר שלהם). האם הספקים שלהם טובים? מצאתי ביקורת טובה על ספק חזק שלהם, אבל לא על ספק ה 400W. תודה על הת…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אני מתכנן לבנות מערכת לכרייה של איתריום ואני מחפש לקנות כמה כבלים כאלה: http://www.ebay.com/itm/6Pin-Male-1-Port-to-3-Molex-Female-Port-Power-Supply-Cable-PCI-E-Graphics-Card/192187761320?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D41376%26meid%3Deb71741ce5c8458e9563b25c841fada5%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D7%26sd%3D121962644113 אני לא יכול כרגע לחכות עד חודש בשביל הכבלים הללו אז רציתי לדעת מאיפה אפשר להשיג אותם תוך זמן קצר. לא מצאתי מקום בארץ שמוכר את אלה בנפרד כרגע (מומלץ שיהיו 18 AWG ומטה)

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום... אני מעוניין לקנות כ.מסך 8800.. אני יודע שיש חיבור בספק שנקרא PCIE.. ולי אין אותו כרגע.. שאלתי מישהו והוא אמר לי שחייב לחבר את הכבל PCIE לכ.מסך. שאלתי היא: אם יש מתאם ואם לא אז איזה ספק יתאים לי עד 250 ש"ח אל תמליצו לי יקרים כמו ליברטי וכאלה... תודה מראש!

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Demagh,

אהלן, אתמול נשרף לי ספק Seasonic Gold 1050W. אכן מוזר. במחשב אמנם יש זוג כרטיסי מסך, אבל עדיין מוזר, אמור להיות ספק לא רע בכלל. בכל מקרה, אני גר ביחידת דיוק ואני חושב שהחשמל שם מחובר באיזה קומבינה לא כ"כ מוצלחת (לפעמים יש ניצוצות כשאני מחבר מכשירי חשמל עם הספק גבוה - כגון תנור חימום. לא יודע בדיוק על מה זה מצביע). חשבתי לרכוש UPS למחשב, אבל עם הספק כזה אני לא יודע איזה UPS יצליח להתמודד איתו - ואם כן אז הוא יהיה יקר, כנראה. האם יש צורך לשים מגן ברקים? זה יכול להועיל? מה ההבדל בין מגן ברקים (שהוא בעצם מגן מפני נחשולי מתח, לפי מה שהבנתי, ולא באמת ברקים) לבין מייצב מתח? אגב, המחשב מחובר למפצל, יחד עם טלויזיה, רמקולים ונתב. קראתי שמחשבים עם הספק גבוה עדיף לחבר ישירות לתוך הקי…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. זאת המערכת! e8400 p5ql-e 4gb ram 9800gtx+ wd500gb בעיקבות זה שהספק שלי נישרף והביאו לי חדש רציתי ליבדוק עם החדש שכיבלתי מביא מספיק מתח לכל הרכיבים הינה תמונה מ HWMONITOR במאמץ http://img137.imageshack.us/img137/1946/129412581585.jpg

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by ozi123,

יש לי מחשב עם מארז אנטק לא זוכר בדיוק את הסוג של האנטק אבל הוא שחור עם פתיחה כזאת של ידית בצד. שאלה ראשונה שלי איך אפשר לפרק ממנו את הסידירום וגם להרכיב שם כונן קשיח?? כי הרי יש פתיחה רק מצד אחד ובצד השני יש את הברגים שתופסים את הסידירום אני חושב. ושאלה שניה לגבי ניקיון לא יודע אם זה גם קשור לפה אבל המחשב מטונף מאבק איך אפשרי לנקות אותו בדרך יעילה, מאווררים, לוח אם , מארז עצמו תודה. - - - תגובה אוחדה: - - - נזכרתי בסוג זה המארז שיש לי : Antec SONATA-III EC 500W

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היי מדובר במערכת עם מעבד I7 SANDY BRIDGE פלוס מינוס לפי מחשבונים ברשת היא תצרוך עד 350 וואט. במידה ושלושת הספקים הנ"ל עולים אותו דבר מה כדי? ThermalTake TR2 RX500W http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1172&ID=1535#Tab1 HEC Win+ POWER 550W http://www.hec-group.com.tw/retail_power_supply/win_plus_power/ Hec Cougar RS 550 80PLUS האם זה אתר היצר? אז זה ל HEC בכלל? http://www.cougar-world.de/en/products/power-supply/cougar-rs.html בספק של TT אין את התקן 80+ וכתוב שהוא רק 70% EFFICIENCY האם זה כזה קריטי? אשמח לעזרתכם הדחופה אי חייב להחליט להחליט עד מחר. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אהלן יש לי בבית שני ספקים, 1. OCZ GAMEXSTREME 700W - 4 X 18A 2. HEC COUGAR 750W - 4 X 19A על הנייר ה HEC עדיף, השאלה אם בתכלס יש לו באמת עדיפות על ה OCZ... אני פשוט רוצה את ספק החזק יותר למפרט היותר כבד שלי... תודה !

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. מפרט: q6600 OCZ Vendetta 2 CPU Cooler - קירור מעבד ASUS P5QL G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 ASUS DVDRW DRW-2014L1T WHITE+BLACK 20X DUAL LAYER SATA PALIT RADEON HD4870 1GB DDR5 PCI-E CM690 - המאווררים שבפנים ואולי גם אוסיף. חשוב לי שיהיה שקט שיוכל להחזיק OC ושיהיה משהו בעל ביקורות טובות. אני מעדיף לא להוסיף כסף אבל אם זה שווה את זה אז סבבה. תודה רבה!!

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by KOBrA,

שלום לאחרונה רכשתי כרטיס גראפי מסוג GeForce 7950 GX2 http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2284 לאחר שהתקנתי אותו במחשב וחיברתי אליו מקור חשמל התברר לי כי הספק כח שלי חלש מדי ולא יכול להחזיק את הכרטיס וזאת הבנתי בעקבות הודעת שגיאה שהוא מציג לי כשאני מפעיל את המחשב. הכיס שלי כבר לא כל כך עמוק ורציתי לשאול איזה ספק כח אני צריך בשביל הכרטיס ובכמה אוכל להשיג אותו בעלות מינמאלית . תודה מראש לכל העוזרים קובי.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by ashkenazone,

שלום לכולם, ערכתי חיפוש בפורום ובתוצאות שמצאתי נאמר שהספק ג'נרי ושזה סיכון לקחת אותו. אבל, ראיתי על הקופסה שלו שיש לו רכיבים של Topower שזה לא בדיוק שיא האיכות אבל מאוד יכול להיות שהרכיבים טובים יחסית לעלות שלהם. מישהו אולי יודע משהו על זה? הבעיה העיקרית היא שלחנות שממנה אני קונה אין הרבה אופציות אחרות, אז או שאני אקנה מחנות אחרת או שיתברר שהספק בסדר. מיועד ל8800GTS וE6320@OC, אני מודע לזה שהתקציב לספק לחוץ, אבל ראיתי אופציות די הגיוניות Topower 450P5 וEnermax Noisetaker 375Wאני חושב ובטח גם איזשהו FSP. טוב תודה על כל מידע מראש.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by As-21,

מחפש מארז סולידי לא מצועצע בלי אורות וכו שיהיה שקט. כמו כן מארז שיאפשר הוצאה והכנסה נוחה של דיסקים קשיחים וגישה נוחה אליהם כמו כן יציאות USB 3 בקדמת המחשב כמו כן לא חובה אבל חיבור אוזניות ומיקרופון מקדימה. לגבי הספק אשמח לספק הכי חזק גם אם זה יהיה אוברקיל בתקציב שישאר מה 1000 ש"ח פחות המארז. כרגע זה המפרט שלי: AMD ATHLON 2 X3 435 GA-770TA-UD3 4GB פטריוט זיכרון 2 דיסקים קשיחים של סיגייט בגודל 1TB כל אחד. כרטיס מסך 4850 מתכנן לשדרג ל 6850 כרטיס RAID של VIA צורב של LG אשמח לספק שיאפשר שידרוג למפרט שלי מבלי שיהיה צורך להחליף ספ' לכן אשמח לקבל המלצה לספק החזק והטוב ביותר לאחר בחירה של המארז.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. לצערי הרב נשרף הספק SEASONIC SS500ET עשה את עבודתו נאמנה במשך 5 שנים שלשום נפח את נשמתו. האור על העכבר RAZER ABYSSUS מהבהב קלות מרמז על מעבר זרם המחשב איננו נדלק. גם על הלוח יש LED שמהבהב כנראה שהספק אכן מת. מהו הספק הטוב ביותר שניתן לרכוש עד 340שח?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.