עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. אחד הפרמטרים החשובים ביותר בקניית מצלמה קומפקטית הוא טווח אורכי המוקד של העדשה. הפרמטר הזה נמדד במילימטרים1 ומתאר את רוחב הזווית של העדשה. ככל שהמספר יותר נמוך העדשה יותר רחבה ופחות מגדילה, ככל שהוא יותר גבוה העדשה פחות רחבה ויותר מגדילה. לעדשת 28mm למשל יש זווית של 75 מעלות ולכן היא מוגדרת כ"עדשה רחבה". לעדשת 300mm יש זווית של 8 מעלות ומקובל לקרוא לה "עדשה טלה". לעדשות 50mm יש זווית של כ-47 מעלות והן ידועות כ"עדשות נורמל" או "עדשות סטנדרטיות"2. באתר של קאנון יש מצגת מצויינת שמדגימה את זווית הראיה של עדשות עם אורכי מוקד שונים: מצגת מבוססת פלאש השוואה רגילה (מבוססת HTML) עדשות רחבות שימושיות כשרוצים להכניס לתמונה סצנה רחבה כגון חדר שלם, קבוצת אנשים ממרחק קרוב יחסית, נו…

• 24 תגובות
    • 15.7k צפיות
  2. Started by Milford Cubicle,

המשכנו. השיטה של הצפת הפלאשים עדיין לא תעזור בשטח פתוח, אבל הרעיון של פלאשים ש"מתקנים" אחד את השני נשמע מעניין.. מבחינה פרקטית, נראה לי שאין מנוס מהקפצה קידמית עם כרטיס לבן. אני מניח שזה בכל מקרה יהיה עדיף (חוץ מבזבוז הסוללה וזמן הטעינה) על פלאש ישיר לחלוטין, לא? הרי אם אני מסתכל על התמונות שיוצאות בסופו של דבר (בכל אותם אתרי "חיי לילה") אני לא שם לב לתופעות הנוראיות של הפלאש הישיר - צלליות מזעזעות לכל עבר. או שאולי בעצם יש קצת, אם מסתכלים טוב...

• 3 תגובות
    • 883 צפיות
  3. Started by fungiman,

אני אנסה להרים את הכפפה שזרק דניאל בעניין הטכנוקרטיות הרבה של פורום זה. מצלמות אכן נועדו בסופו של דבר לצלם, אצל החובבים מביננו מדובר בהנצחת זכרונות, יצירה לשם יצירה ולעיתים שילוב של השניים - הנצחת רגעים מיוחדים באופן מיוחד. המצלמה היא בסופו של דבר קופסא אטומה לאור, בקצה האחד עדשה ובקצה השני אלמנט הקולט את קרני האור המושלכים מהעדשה ומקליט אותם, בין אם בדרך של שינוי כימי במלחי כסף על פני סרט צילום או דרך חיישנים פוטואלקטרים (במצלמה דיגיטלית). איכותה הסופית של התמונה, לא במובן הטכני הטהור, אלא ברגשות אותה היא מעוררת אצל הצופה (גם אצל הצלם עצמו כצופה לאחר תהליך היצירה) נקבע על ידי איכות הסרט/חיישן, העדשה, הנושא המצולם ויכולות הצלם עצמו, בסדר חשיבות עולה. אחד הנושאים האהובי…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  4. Started by Par-C,

סורי על הפספוס, הנה התמונה: [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  5. Started by HuGeMouTh,

התמונה גרועה כי לא היה לי זמן :-\ לא ערכתי את התמונה ;D Clipboard Secrets | Funny Videos | Funny

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  6. Started by Kodi,

תמונה מהגינה עם הS1, יצא נחמד אני חושב [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Photoshop או FSViewer או שיש משהו אחר טוב יותר ? ועם איזה תוכנה להעיף רעשים ואיף עושים את זה ?

• 4 תגובות
    • 810 צפיות
  8. Started by hamutaln,

שלום, לאחר התלבטויות והתייעצויות בפורומים החלטתי לרכוש את הd90. לפי קריאה ובירור בפורומים החלטתי בהתחלה לקנות את ה18-105 של ניקון כעדשת קיט, אולם הסתבר לי שלקרוב משפחה יש עדשת ניקון 35-105 שהוא אינו צריך. האם בהתחשב בעובדה הזאת הייתם ממליצים לי לקנות עדשה אחרת? אמנם ה18-55 היא יותר זולה ותכסה את התחום הרחב, אבל אז מדובר בסירבול של סחיבת עוד עדשה בשביל לכסות את אותו הטווח כמו כן מה משמעות "עדשת זום"? האם יש לה מאפיינים השונים מעדשות אחרות מלבד הטווח? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by psychuil,

רוצה לנצל את הK200D שלי כמו שצריך D:

• 36 תגובות
    • 3.6k צפיות
  10. Started by KoM,

אי שם במדבר, סנדאת יוגה... (מצטער על האיכות הטכנית הממוצעת, זאת לא המצלמה שאני מצלם בה בדרך כלל, לא ה-C8080WZ)

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by overload,

היום בבוקר לפני בית ספר.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by orlupo,

עפים, צולם בפארק נחשונית. לי מציקים קצת הילדים מאחורה שיצאו נורא מטושטשים עקב זמן החשיפה הארוך. [attachment deleted by admin]

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by XybeR,

שתי תמונות מהטיול השנתי. לא החלטתי מה יותר טוב. קאנון A610. עריכת צבעים בפוטושופ [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  14. Started by avivlyaviv,

תמונה שחבר צילם מהצפון בעמק החולה..... http://img87.imageshack.us/img87/2706/dsc00758te2.jpg איך?

• 8 תגובות
    • 872 צפיות
  15. Started by NetSpider,

קניתי את ה Canon A510 שבוע שעבר , אני עדיין Noob בכל מה שקשור לצילום ... אז הנה תמונה ב Auto סך הכל אני מרוצה מהמצלמה ... יש איזה טיפים למתחילים ?

• 4 תגובות
    • 911 צפיות
  16. Started by idani1983,

עשיתי סבב בכול החנויות באזור ומצאתי את הדגמים הבאים, איזה הכי עדיף מבחינת איכות תמונה, זמן בין צילום לצילום, חיי בטריה וכדומה..... http://www.dpreview.com/reviews/read_opinion_text.asp?prodkey=canon_sd400&opinion=29436 http://www.dpreview.com/reviews/specs/Konica_Minolta/konicaminolta_dimagex1.asp http://www.dpreview.com/reviews/specs/Fujifilm/fuji_finepixz1.asp http://www.dpreview.com/reviews/specs/Samsung/samsung_i5.asp בבקשה תעזרו לי להחליט אני חייב לקנות מצלמה היום לפני שאני חוזר לארץ תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  17. Started by kip,

האם זה הפורום הנכון או לא? בכל אופן, משהו סביר במחיר נמוך יחסית, יש הצעות?

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  18. החלטתי שאני הולך על קנון S400 עכשיו בארץ הכי זול זה 2200 שקל בארה"ב זה הכי זול בסביבות 300 דולר בחלק אתרים ולכן החלטתי לנסות לקנות שם, בן דוד שלי נוסע שבוע הבא לארה"ב וקונה גם לעצמו דיגיטלית. עכשיו השאלה היא, האם שווה לי לקנות שם כשהמחיר הרישמי ומה שבטח הוא ימצא בחנויות RETAIL בניו יורק הוא 400$ ובנוסף באתר של המכס ראיתי שהם רוצים על זה גם מע"מ כלומר 308 ($68)מע"מ + 1809 ($399) על המצלמה שבחישוב מהיר זה יוצא כבר כמעט 2200 שקל כמו המחיר הכי נמוך בארץ, שלא לדבר על זה שזה בלי אחריות בלי תשלומים וגם בן דוד שלי יסתובב עם החבילה ולך תדע מה יהיה (למרות שבטח לא יקרה כלום) עכשיו רציתי לשאול אם מישהו מכיר תנושא יותר טוב ויכול לתת עצות וטיפים ואולי אפילו מקומות טובים בניו יורק סיטי …

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. שלום, בעוד שבוע אני יוצא למסע לפולין וקניתי מצלמה חדשה - Canon A590IS . אומנם היא דיגיטלית קומפקטית אבל יש לה פשוט המון מצבים שאני לא יודע באיזה הכי טוב להשתמש בכל רגע נתון. בעיקרון בפולין לפי מה שהבנתי המצב עכשיו לא הכי בהיר ורוב הזמן גשם\אוליי מעט שלג אבל בעיקר אפור . על איזה מצב הייתם ממליצים לי להשתמש בצילומי חוץ? נ.ב-אם כבר , ראיתי שיש מצב שנקרא InDoor ולפי מה שהבנתי הוא משמש לצילומי פנים בתוך בית וכו..האם כדאי להשתמש בו בכל פעם שאני נמצא בתוך מבנה בעל תאורה? או שעדיף להישאר על אוטומטי? תודה רבה רבה מראש

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Chevy,

אמנם תיכננתי לצאת לצלם אבל בסוף הייתי עסוק בדברים אחרים כך שהסתפקתי במעט זיקוקים שהיו כקילומטר ממני בבי"ס יסודי אחד. כל התמונות צולמו ב- Canon A610 1/3sec F/4.1 ISO 50

• 4 תגובות
    • 773 צפיות
  21. Started by Chevy,

מזל טוב למדינתנו הקטנה אבל גדולה ! זיקוקים שהיו אתמול בהוד השרון, בפארק ארבע העונות. Canon A610 1/2sec F/3.2 ISO 50 חג עצמאות שמח !!

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. שלום היה אירוע משפחתי לאחרונה וקיבלנו דיסק עם התמונות לעניות דעתי המקוריות(כלומר גודל מלא וכל הנתונים) אחותי הלכה לנסות לפתח תמונה אחת ואמרו לה בחנות שיש איזהשהיא הגנה על התמונות ולא ניתן לפתח א. אתם יודעים על מה מדובר ? פעם ראשונה פשוט שאני נתקל בזה.. ב. ניתן לעקוף את זה איכשהוא ? תודה מראש, לירן

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. רוב המצלמות בשוק מוגבלות לשימוש בזיכרון עד 2 גיגה ,כך שגם אם תשקיע בזיכרון sd סטנדרטי של 4 גיגה ,רק 2 ה-גיגה הראשונים יהיו מזוהים על ידי המצלמות . כל מי שנוסע לאזור לא מפותח שאין בו הרבה סניפים של אינטרנט קפה או כאלו שאוהבים לצלם קליפים ,יודע שהוידיאו כמעט שאינו דחוס , ואוכל טיק טק את כל נפח הזיכרון . הגיע לאוזני מידע שניתן לעקוף את המיגבלה המובנית ברוב המצלמות באמצעות שימוש בזיכרון sd מיוחד מסוג sdhc שעולה רק מעט יותר מהזיכרון ה-sd הרגיל . http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=1394&aff=zap האם זה נכון או לא ?

• 55 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. Started by ALÞHA,

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by KoM,

• 7 תגובות
    • 744 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.