עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by fungiman,

לקחתי את המצלמה המהוללת שלי לסופ"ש בצפון הרחוק. להלן התוצאות העגומות (חלק א'). מבט מהטיילת של עכו - הנושא של אנשים על רקע השמש השוקעת f/7.1 1/1250 http://picasaweb.google.co.uk/fungiman/NorthernExposure/photo#5162820371705111666 דייג על החוף מול צפון עכו - חיתוך מהמקור f/4.5 1/1250 http://picasaweb.google.co.uk/fungiman/NorthernExposure/photo#5162820376000078978 הסיילון, עמדה ישנה על החוף מול בוסתן הגליל f/4.1 1/640 http://picasaweb.google.co.uk/fungiman/NorthernExposure/photo#5162820380295046290 אותה עמדה הפעם כנגד השמש השוקעת f/4 1/1250 http://picasaweb.google.co.uk/fungiman/NorthernExposure/photo#5162820384590013602 איזור ההרחבה של בוסתן הגליל עם ענני שכבה "מאיימים" ממ…

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  2. אני מחפש לאחותי מצלמה עד 1000 ש"ח בעיקר לצילום משפחתי.. הציעו לה שני דגמים באותו מחיר בערך ( 1000 ש"ח) 1) Canon A720Si 2) Canon SD750 איזה לדעתכם מצלמה עדיפה יותר בטווח מחירים הזה והאם קיימים מצלמות אחרות בטווח מחירים הזה שיכולות להתאים יותר בשבילה? תודה מראש בן,

• 2 תגובות
    • 733 צפיות
  3. האם מצלמת וידאו דיגיטלית כמו ה CG6 של SANYO (שמצלמות וידאו ב 640*480) מציגות איכות טובה יותר ממצלמות המיני DV הממוצעות שיש בשוק?

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  4. Started by phoenixtb,

שלום לכולם לאחר שביליתי קצת בארצות הברית עם המצלמה הלא בידיוק משוכללת שלי (באמת שאתם לא רוצים לדעת מה יש לי) החלטתי שזהו. לצלם - אני לא יודע. מצלמה - יש לי, אבל ממש מעפנה. רצון - יש והמון. חשבתי לעצמי למה לא להוסיף לעצמי עוד תחביב נוסף בחיים שניקרא: צילום! התחלתי לאסוף כל מיני אתרים (גם מכאן) וליקרוא קצת על צילום (לצערי עדיין לא יצא לי יותר מידי כך שהידע שלי הוא ממש נמוך. הוא במילים אחרות אני בור מאוד במה שקשור למצלמות). חשבתי להתחיל עם קניית מצלמת SLR ואז הבנתי שלכרגע זה ביזבוז של כסף מאחר ואין לי מושג גם ככה בצילום. חשבתי להתחיל יותר עם מצלמה דיגיטלית קומפקטית בסגנון : PowerShot S5 IS. הבנתי שאפשר גם להוסיף לה קצת עדשות פשוטות (ככה הבנתי אז בבקשה לא להתקיף אות…

• 2 תגובות
    • 775 צפיות
  5. Started by shashkavil,

שלום לכולם ברשותי canon s1 is כבר 4 שנים. בפעם האחרונה שפתחתי את המצלמה גיליתי כי התצוגה גם במסך וגם בעינית שחורה (כמובן שהכיסוי היה מורד). ניסיתי לצלם תמונה וכמובן שהיא יצאה שחורה. שיחקתי באפשרויות השונות וזומים שונים ללא הועיל. האם מישהו נתקל בתופעה זו? עצות יתקבלו בברכה

• 2 תגובות
    • 856 צפיות
  6. Started by Henz16,

ברצוני לכרוש בשבוע הקרוב מצלמת דמוי SLR, אשר נכרת באיכות תמונות טובות וכמובן, מחיר סביר. אלו שני המצלמות, שניהם של פיוג'י (Fuji) ובמחיר דומה, רציתי לשאול איזה מהם מומלצת יותר, מכל הבחינות כמובן, עם איזו מהם מגיע כרטיס זכרון? והאם יש לכם עוד מלצלמות בטווח של עד 1,000 ש"ח דמוי SLR להמצליץ. (לא כולל אולימפוס סדרה Z, לא מחבב אותם) תודה מראש לכולם.

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  7. Started by Henz16,

תגובות בבקשה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by dsane,

כל תגובה תתקבל בברכה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  9. Started by שי הלוחש לטכנולוגיה,

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  10. כן, אני רוצה מצלמה טובה, מצלמת ווידאו, עד לתקציב של 3700 ש"ח. אין לי הרבה ידע בתחום אז אני אסמוך על ההמלצות שלכם. אם יש יותר טובה ב100\200\300 ש"ח נוספים אז תציינו בבקשה.

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  11. Started by yuvalg,

אם הבנתי נכון - "תצוגה חיה" היא למעשה התצוגה של התמונה הדיגיטלית כפי שהיא מתקבלת על חיישן המצלמה בזמן אמת. (להבדיל מהתצוגה עיינית רפלקס שמראה את מה שהעדשה "רואה" - אך לא בהכרח כיצד תראה התמונה הסופית). ניתן לראות את התצוגה החיה או במסך LCD או דרך עיינית EVF. אם הבנתי נכון, אחד היתרונות של התצוגה החיה הינה שלמעשה ניתן להתרשם (במסך טוב) לא רק מהקומפוזיציה אלא ממש מהתמונה עצמה כפי שתראה בפועל (בעיקר בהיבטים של תאורה/WB). כמו כן, התצוגה החיה הופיעה עד היום בעיקר במצלמות קופמקטיות. (זו למעשה התצוגה שאני רואה על המסך/עיינית של ה-GX100).

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  12. אהלן ברשותי קאנון A610 וברצוני לקנות כרטיס זכרון גדול יותר, כרגע ברשותי כרטיס בגודל GB 2 במהירות 150 ואני מעוניין לדעת אם כרטיס של 8GB יעבוד גם הוא ובאיזה מהירות ממולץ לי לקנות? תודה ברק

• 2 תגובות
    • 766 צפיות
  13. Started by MODI,

בטעות פירמטתי את הכרטיס זיכרון (CF) דרך המצלמה (CANON DS126071) האם יש דרך להחזיר את התמונות ולא דרך חברה שמתמחה בזה?

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  14. תראו תמונה שצילמתי עם המצלמה הזאת (התמונה עם הזום הגדול יותר), הרעשים נורא מפריעים ללא כל ספק. פרטי הצילום הם כדלקמן ISO 100 f/4.9 exposure time 1 sec לעומת זאת אני מציג תמונה שצילמתי עם המצלמה הקודמת שלי samsung digimax v700 פרטי התמונה הנ"ל הם כדלהלן ISO 100 f/5.1 exposure time 2.5 הרעשים הרבה פחות מורגשים למרות שמדובר באותה רמת ISO. הבעיה היא שגם מהירות הצילום בלומיקס מוגבלת לשניה אחת. דעותיכם בבקשה! וסתם כדי שיהיה מעניין אני מעלה גם עוד תמונה שצילמתי עם הסמסונג (התמונה עם הבניין) כאן מדובר בISO 100 f/2.8 exposure time 1/2 sec אני מאמין שאתם מבינים מה הבעיה שלי.

• 2 תגובות
    • 846 צפיות
  15. Started by dsane,

כל תגובה תתקבל בברכה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  16. שלום ההורים שלי טסים לחול בחודש הבא, ואני רוצה לקנות מצלמה דיגיטלית חדשה כמה דברים חשובים, 1. שהיצרן הוא סוני 2. אני מעוניין במצלמה קומפקטית וקטנה, קלה ונכנסת לכל תיק. 3. רצוי מסך מגע עם צג גדול 4. המצלמה מיועדת בעיקר לצילום ביתי, ונסיעות לחול. אני לא צלם מקצועי. ראיתי כמה דגמים פה, בסביבות ה 250 עד 400$ שזה מחיר מצויין בשבילי אם אתם מכירים את הדגים אז תמליצו לי מה טוב ומה לא , אם יש דגם אחר שלא ראיתי בבקשה תרשמו שאני יוכל להתרשם ממנו DSC-T2 DSC-T200 DSC-T300 או Sony Cybershot DSCN1 8.1MP שהיא נראת הכי זולה מבינהם. תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  17. Started by exXxTreAm,

כן, אני. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. ירדתי למטה לזרוק זבל ואני וצא מצלמת SLR! היא עם עדשה אחת 2/50 רשום עליה ומשהו ברוסית. אני לא יודע על מה היא מצלמת בכלל כי אני לא יודע איפה להכניס פילם, אין בכלל חריץ כזה. על המצלמה רשום ZORKI-4מה לעשות? שווה כסף ??? קראתי קצת, והצלחתי לפתוח את המכסה של הפילים(קשה יחסית, זה לא חריץ שמורידים למטה) וגם יש לי מצלמת OLYMPUS-PEN EE-2, היא שווה משהו?

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  19. Started by Black_Citadel,

בשעה טובה הזמנתי עם חבר שנסע לסין PENTAX K100D SUPER ופלאש של SUNPAK AUTO 383 SUPER לPENTAX יש גם מקום רשמי בארץ שהאחריות משם תקפה עליו פה ? אם לא, אז לאיפה אני יכול לגשת במקרה של תקלה ? תודה

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  20. Started by R0tem1,

בשביל חבר שלי שטס מחר לחו"ל השימושים הם בעיקר צילומי נופים ומשפחה, שתהיה קלה לשימוש חשבתי על: Fuji 6500 יד שניה FUJI F40 (קצת בעייתית כי אין לה עדשה רחבה) RICOH R8 (בתקווה שהיא תהיה זמינה בחנות) פנסוניק Lumix DMC-FZ8 Canon PowerShot SD850 IS אני יודע שעשיתי פה השוואה בין כמה עולמות, מי תעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר?

• 2 תגובות
    • 937 צפיות
  21. מה בעצם השיקולים הכלכליים לרכישת מצלמה חדשה דווקא ולא רכישת מצלמה משומשת ברמה גבוהה יותר. הרי בעצם, לאדם מהישוב, בעל תקציב מוגבל (ולא משנה מהו) תמיד ניתן, לכאורה, לרכוש מצלמה משומשת ברמה אחת טובה יותר (לפחות) . השאלה היא בעצם, עד כמה מצלמות DSLR הינן מוצר אמין (כלומר מה הסיכוי שמצלמה תקלקל) וכן מה העלות של תיקון אופיני (כלומר מהן התקלות השכיחות ומה עלותן). במילים אחרות, אם מצלמת DSLR הינה מוצר אמין בעיקרו, שהבלאי העיקרי בו הינו מכאני (תריס/מנוע?) והתיקון שלו הינו בעלויות סבירות (נגיד מאות ש"ח), כי אז זה כלכלי לרכוש מצלמה מיד שנייה ולקבל באותו מחיר מוצר טוב בהרבה. כצלם חובב, שלא צריך את המצלמה ככלי עבודה, תיקונים לא מרתיעים אותי אלא רק עלותם. ובאותו עניין, מה בעצם בודקים…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by aleXtazi,

התמונה צולמה עם הפישאי של ניקון 10.5ממ וכה אני יודע שהדבורה לא הכי בפוקוס קצת פיספסתי את הפיקוס בזמן שצילמתי כי יש רוח והכל זז ובידיוק אחרי שצילמתי היא ברחה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 771 צפיות
  23. Started by Black_Citadel,

"A guy from Poland nicknamed desperadodrugi has made his own vertical grip at home. It looks a little creepy, weights around 400 grams and cant handle batteries but it has a second shutter release button. This handmade grip was sold for 12.50 Polish zloty or around US$4.5." ;D

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  24. שמתי לב שעיבוד תמונה ב-noiseware גורם לאיבוד נתוני ה-EXIF. האם יש דרך להמנע מכך או להוסיף את הנותנים אח"כ? כן שמתי לב שלאחר עיבוד התמונה בתוכנה נפח התמונה קטן ב-75% לערך. האם ניתן להימנע מאיבוד המידע הנ"ל?

• 2 תגובות
    • 734 צפיות

דיונים חדשים בפורומים