צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
שלום, מפרסם עבור חברה, מעוניינת לקנות מצלמה- פרטים בתשובות לשאלות. 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 1. עד 4000 (מצלמה ועדשה) 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. 2. אין רמת ידע. מתכננת להתחיל ללמוד קורס בסיסי בצילום 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? 3. מצלמה של הטלפון 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הנה 2 תמונות שצילמתי. המצלמה היא Canon A-80 מצלמה מעולה (לצלם מתחיל כמוני). מה אתם חושבים על התמונות? מה צריך לשפר? תודה. [attachment deleted by admin]
-
^ אני מעוניין לרכוש מצלמה דיגיטלית קומפקטית\סופר קומפקטית שתתמודד עם תנאים ביתיים ללא פלאש. כגון אור הלוגן\מנורה צהובה בוהקת\אור מעומעם וכד'... אשמח אם תמליצו לי על אחת כזו. לא משנה מה התקציב. את זה נסדר אחר כך. כן חשוב שתכנס לכיס ללא בעיה. עדיף עובי שלא יעלה על 2 ס"מ. עדיף פחות מזה אפילו. אני שואף לס"מ 1 בודד. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, לא ידעתי אם להפנות את השאלה לכאן או לפורום עיצוב גראפי, היות והיא כוללת POST PROCESSING. אז ככה, יש ברשותי CANON S3 IS . היא מוגדרת כבעלת 6 מגה פיקסל. אני רוצה לפתח תמונה שצולמה במצלמה (במצב SUPERFINE) לגודל של פוסטר. אם אני זורק את התמונה לפוטושופ הוא נותן לי אותה בגודל 39.74X29.8 ס"מ ברזולוציה של 180 PX/IN. אני צריך להדפיס את התמונה בגודל 40X40 ס"מ (כן ברור לי שהיחס אורך רוחב שונה,זה כבר אני אשפץ בהתאם) . השאלה שלי היא איך אני מגדיל את התמונה לגודל כזה כדי שעדיין תהיה איכותית? האם אני צריך להגדיל רזולוציה במאפיינים שלה (מ180 ל300?), או לשנות פיזית את הIMAGE SIZE למספר הס"מ הרצוי? האם זה לא יפגע לי באיכות ההדפסה? איך בעצם מדפיסים תמונות בגודל גדול? *בנוסף, בתפע…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.imaging-resource.com/PRODS/F100FD/F100FDA.HTM נראה שהיא קצת איטית, הפלאש לא מי יודע כמה, קצת SOFTNESS בקצוות והסוללה.. אנחנו כבר יודעים שהיא לא משהו. הסיכום שלהם: Fuji F100fd Conclusion Pro: * Small, compact size * Amazing resolution * Good 28mm wide-angle to mid-telephoto of 140mm equivalent 5x zoom * Excellent corner-to-corner lens sharpness * Only moderate chromatic aberration considering the high resolution and wide-angle * Good Macro mode with good detail * Face Detection recognizes moving and still faces, at any angle * Good selection of useful preset shooting modes * Very good color * Generally good exposure * Dual image stabiliza…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
ברשותי מצלמת וידאו מהדגם הנ"ל. נתקלתי בבעיה שכשמפעילים את המצלמה, רואים בצג שחור וגם בעינית שחור, אך על הצג רואים את הנתונים (תאריך,שעה וכו'). המסך עצמו לא נפגע כי כאשר אני מעביר למצב צפיה - Player אני יכול לראות את הסרטים שצילמתי ואת התמונות. בעבר הבעיה לא הייתה לי והיא צצה תוך כדי. חשוב לציין שהמצלמה חדשה ולא נגרם לא נזק וגם שאי אפשר לצלם עם הבעיה הנ"ל , משום שכשאר מצלמים התמונה יוצאת שחורה. לא רואים כלום. אשמח אם תוכלו לעזור לי. לדעתי העינית נפגעה איכשהו אך אין לי ידע מעמיק בנושא, אז אשמח שתעזרו לי לפתור את הבעיה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
תקציב עד 700 שקל סוללת לתיום המצלמה לא לדברים רציניים סתם בשביל הכיף שיהיו לכל הפחות 7 mps והכי חשוב לא מצלמה מחודשת זו הסיבה בעצם שאני מתקשה לבחור אשמח לעזרה.
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום חברים. אני מחפש לקנות מצלמה דיגיטלית עד 1500 ש"ח. המצלמה מיועדת למשתמשת לא הכי בקיאה בצילום, אבל חובבת אומנות ולומדת מהר. הדרישות העיקריות: פשטות הפעלה, איכות גבוהה, וכפתורים מסומנים בצורה ברורה - בקיצור, מצלמה שמפיקה תוצאות משביעות רצון גם אם אתה לא צלם דגול. אם יש מסך גדול זה יתרון, אבל לא קריטי. חשבתי על האולימפוס MJU 600: http://zap.co.il/model.asp?model_id=375571 מה אתם אומרים? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
לאחר התשובות שקיבלתי בפורום לפני כמה ימים ועשיתי גם שעורי בית החלטתי על שתי אפשרויות. יש לציין שאין כוונות מקצוניות אלה המצלמה לצרכים ביתים וטיולים. 1 .Fuji FinepixA210 http://www.camera4less.co.il/product.asp?pID=87&cID=33 2 . Canon A60 http://www.camera4less.co.il/product.asp?pID=37&cID=30 בהשוות התכונות והמחיר FUJI נראת הרבה יותר כדאית.קראתי את הביקורות הרבות ב-ZAP אבל נראה לי שחלק מהכותבים שם הם אנשי החברות היבואניות ואני לא ממש מאמנין להם. הבנתי שיש כמה יבואנים של FUJI ו-CANON. האם יש חשיבות ! מה אתם אומרים ! תעזרו לבחור את המצלמה הכדאית ! תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה מלצמה עדיפה מבחינת איכות,נוחות,.. A80 או S50, - אני לא צלם מקצועי. . המחירים שקיבלתי- כולל כרטיס 128MB, S50- 360$ A80- 310$. . תודה חזור למעלה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי צילמתי כמה תמונות והעברתי אותם מהמצלמה הדיגטלית לספריה מסוימת אח"כ מחקתי את התמונות מהמצלמה וצילמתי תמונות חדשות והעברתי אותם לאותם ספריה ואז הופיע לי הערה באנגלית האם להחליף את התמונות שבספריה בתמונות במצלמה ובטעות לחצתי כן. מה שקורה כרגע כשאני פותח את הספריה אני רואה את התמונות באיקונים וכשאני פותח את התמונה אני לא רואה את מה שראיתי באיקון. האם יש סיכוי להציל אתה התמונות שבאיקונים שאני יוכל לפתוח אותם. תודה AIC11
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
היי, אני טסה לטיול במרכז אמריקה והחלטתי להתחדש במצלמה קטנה ואיכותית, כמובן עד כמה שאפשר במצלמות קומפקטיות. אני רוצה תמונות עם צבעים חיים וחדים שייראו ים, שיירו גרגירי חול, שייראו כל עלה ועלה בנוף, שמי שמסתכל בתמונות ירגיש שהוא שם... לאחר קצת שיעורי בית באתרי צילום הגעתי ל-2 תוצאות: canon s95 canon sx230 hs (וכמובן אשמח להצעות נוספות) דרך אגב אני מעדיפה שיהיה למצלמה גם מצב צילום ידני מלא, תקציב 1500-2000. צד שני אני רוצה את האיכות המקסימלית במצב אוטומטי כדי שמתי שאחרים יצלמו אותי - גם אני אצא באיכות המירבית :-) ההתלבטות היא - האם באמת ה-s95 עדיפה משמעותית באיכות התמונות שלה על ה-sx230 עד כדי כך ששווה לוותר על זום אופטי גדול? תודה רבה לעונים!! עדי
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מחפש מצלמה קומפקטית לטיול של חודשיים בלאוס ותאילנד..יש המלצות. והאם כדאי לקנות שם? חשבתי על המצלמה הזו שהתגובות עליה ממש מעולות. http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=789761 יש למישהו דעה או המלצה?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותי מצלמה מדגם A75 של Canon . כן היא כבר זקנה, אבל אני לא צריך יותר מזה ... מה שקרה למצלמה הוא ככה - נגמרה לי פעם הסוללה באמצע הצילום והמצלמה לא נסגרה עד הסוף (ממש נגמרו הסוללות עד הטיפה האחרונה), אז לא התחלתי לסגור אותה בכוח והכנסתי אותה כמו שהיא לפאוצ' ... אחרי שהיגעתי הביתה אני מגלה כי ככל הנראה הופעל לחץ על המצלמה והיא נסגרה עד הסוף ... "טוב" אמרתי, הכנסתי סוללות חדשות הדלקתי את המצלמה ומה אני מגלה - המצלמה לא נפתחת עד הסוף אלא עד האמצא ואז נתקעת ומופיע במסך (E18) ... עכשיו בשביל לצלם בכל זאת עם המצלמה אני צריך "לעזור" למצלמה ולמשוך קצת את הזום בשביל שהיא תפתח עד הסוף כי אחרת היא נתקעת ועושה "קלאקים" כאלה (קלאק קלאק) ... טוב אני מקווה שהבנתם מה הבעיה של המצלמה, ה…
-
- 2 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום.. שמי [glow=red,2,300]לירון [/glow] וחבר נתן לי להשתמש בחשבון שלו כאן בשביל שאלה קטנה שמעתי שאתם המומחים... אז ככה יש לי מצלמה דיגיטלית olympos שמתחברת עם כבל USB למחשב ויכולה לצלם גם סרטוני וידאו חסרי סאונד... שאלתי היא האם יש אופציה לחבר את המצלמה למחשב ולהשתמש בה כמצלמת רשת?
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שתי מצלמות מדהימות לכל אחת היתרונות וחסרונות שלה.. אם יש בידכם ידע על אחת או יותר ממצלמות אלו בבקשה רישמו תגובתכם שנדע אחת ולתמיד מה הפייבוריטית... טנקס
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אני לא יודע כמה כדאי להשקיע כדי לקבל איכות טובה יש לי כ 3500 שח אבל אני לא בטוח אםצריך להשקיע כל-כך הרבה אוליי ההיכות תהיה דומה למצלמה ב2000 שח וההבדל אוליי לא משמעותי.....מה דעתכם.?..... ** מצלמת וידאו בעיקר לטיולים **(אבל גם בבית...) ##שאלה-- למה כדאי לקנות מצלמת וידאו אם מצלמה תמונות דיגיטלית טובה כיום יכולה לעשות גם וידאו איכותי(HD) ??.... תודה מראש למגיבים.. :xyxthumbs:
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
"A guy from Poland nicknamed desperadodrugi has made his own vertical grip at home. It looks a little creepy, weights around 400 grams and cant handle batteries but it has a second shutter release button. This handmade grip was sold for 12.50 Polish zloty or around US$4.5." ;D
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
קניתי מצלמה ניקון D60 באינטרנט ובחנות אחרת עדשה NIKKOR 18-135 גם באינטרנט אני מבקש הסברים איך להפעיל את המנוע של העדשה כדי לדעת אם פועל תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מצלמה קומפקטית בעיקר לטיולים לצילום נופים חשוב לי זום טוב ואיכות צילום טובה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1000 אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? באור יום האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות ה…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני המצלמות האלו:MINOLTA a1 ו OLYMPUS C_770 האולימפוס יותר קטן אבל המינולטה אמורה להיות יותר איכותית יש לה אנטי שיק וכל הפרמטרים טובים יותר רק דבר אחד מפריע לי הרבה אומרים שיש בעיה אם הפוקוס אם מישהו יוכל לעזור לי אשמח
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי הת'רד הקודם של Canon 70-300 IS USM נגד Canon 70-200 4L USM קניתי את הCanon 70-200 4L USM ואני חייב להגיד שזאת עדשה מאוד איכותית ושווה כל שקל ! ממש חדה, ויש לה צבעים נהדרים. עכשיו יש לי התלבטות נוספת, Tamron 17-50 הגרסא ללא IS (יותר חדה) או Sigma 17-70 הגרסא ללא IS הראשונה הטמרון עולה 1900 ש"ח והסיגמא אוכל להשיג ב1000 ש"ח יד 2 במצב מעולה ! מה אתם חושבים ? ואם על הדרך אוכל לקבל הצעה לעדשת מאקרו בסגנון של Canon 60mm או Tamron 90mm של עד 2000 ש"ח תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-
-
-