עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by havan,

שלום, מחפשת מצלמה בתקציב של : 1000 ש"ח ( אם מצלמה ממש טובה, מוכנה להוסיף עוד קצת..) שדברים שחשובים לי: זום בוידאו תומך SD מהירה לצילום ילדים שאורך סרט הוידאו יהיה תלוי בכרטיס זכרון עדיף רזולוצית מסך וידאו גדולה 600 על 800 אבל לא חובה. אשמח מאוד לתגובה מהירה תודה רבה !! ;D 8)[br]פורסם בתאריך: 20.07.2009 בשעה 10:35:24 שכחתי .. כמובן שיהיה מיצב תמונהתודה

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  2. שלום רב, לפני כחודש רכשתי את ה-Fuji F100fd, עקב ההמלצות החמות עליה בפורום. צילמנו מספר רב של תמונות עם המצלמה, אבל התחושה הכללית היא של חוסר שביעות רצון מאיכות הפלט שלה. התוצאות הגרועות ביותר יוצאות כשמצלמים אנשים או אובייקטים כמו עצים ודשא (ובמיוחד בתנאים בהם התאורה בעייתית). המצלמה כרגע מכוונת על 6MP Fine ומצב צילום AUTO להלן מספר דוגמאות להמחשה (לחצו לגודל מלא): יש משהו שאפשר לעשות בנידון? ה-Canon S45 שלי מוציאה צילומים יותר טובים מאלה במצב AUTO

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  3. Started by composite,

שלום. ברשותי מצלמת וידאו ישנה של Sony, דגם DCR-PC100E, שעובדת עם קלטות MiniDV. יש לי בערך 20 קלטות MiniDV כאלה ועל כולן סרטונים משפחתיים. אני עומד לשדרג למצלמת וידאו חדשה מבוססת כונן קשיח, ולפני שזה יקרה ברצוני להעתיק את כל התוכן שעל גבי הקלטות למחשב, לקטלג אותו ולגבות אותו. רק אם אני אעשה דיגיטליזציה (לא בטוח אם זה המושג הנכון), ואעביר את הסרטונים למחשב, יהיה לי נוח לקטלג את הסרטונים, למיין, לגבות אותם והכי חשוב - לצפות בהם. אז, הנקודה היא: האם כדאי לעשות את הפרוצדורה הזו בעצמי, ואני מוכן לשלם מחיר מלא על תוכנה טובה (אשמח להמלצה), או - לקחת את כל הקלטות למעבדה מקצועית (אשמח להמלצה) שתעשה את זה עבורי, ואת כל הקלטות היא תעביר לכונן קשיח חיצוני שיסופק על ידי (או משה…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום רב, מזה זמן רב שאני מחפש מצלמה דיגיטלית חדשה ולאחר לבטים רבים הוחלט על אחת מהשתיים, ברצוני רק לדעת מהם ההבדלים העיקריים ביניהן, האם משהו שמצדיק את ההפרש במחיר (1,100 ש"ח מול 1,500 ש"ח) ? נ.ב. - אם ארכוש את ה- TZ5, ארכוש אותה בארץ, אם ארכוש את ה- ZS3, אעשה מאמץ ואביא אותה מחו"ל, לכם ציינתי 1,500 ש"ח ולא 2,000 ש"ח. תודה רבה, אורן.

• 3 תגובות
    • 955 צפיות
  5. Started by KoM,

שנים שלא פירסמתי כאן תמונה כלשהי, הנה אחת האחרונות.

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  6. -מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 600-800 שקלים -אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר משפחה וחברים, גם בתנאי תאורה חלשים יותר -האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא, כי כנראה לא מתאים לתקציב -האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן -האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? לא -האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? מתכוון לצפות בתמונות על גבי מסך מחשב -כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? הכי חשוב לי שהמצלמה תיכנס לכיס, אתפשר על תכונות של המצלמה -האם אתה נעול על יצרן מסויים? לא נעול …

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  7. ניסיתי לצלם קצת טפטופים מכיור, זה נסיון ראשון, אם תוכלו לתת עצות והערות אני אשמח. אני יודע שזה עדיף עם פלאש חיצוני אבל זה לא אפשרות בשבילי אבל אני עובד כרגע על בניית כיסוי לפלאש: התמונות עברו קרופ וקצת עיבוד. ניסיון של אפקט פוקוס לא טוב אבל תפיסה יפה:

• 3 תגובות
    • 894 צפיות
  8. האם משהו יודע פרטים עליה מעבר לשמועות ולמפרט המופיע בDPREVIEW . איכות תמונה ? וכו ..

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  9. אני יונתן, וזה הבלוג שלי, שמתעדכן על בסיס קבוע. yoni1z.blogspot.com תמצאו בו מדריכים בנושא צילום סטילס ווידאו, וגם שילוב של השניים, מדריך צילום בהילוך מהיר, בשלושה חלקים, לדוגמה סרטון של שקיעה לפתע לוקח 20 שניות. שני מדריכים בנושא תאורה מלאכותית, עזרים לריכוח אור פלאש, לתוצאות מקצועיות ומחמיאות של פורטרטים. מדריך למכונת הזמן הקטנה שלי, תוכלו כמעט להקפיא את הרגע בו יוסיין בולט, חוצה את קו הסיום ושובר שיא עולם ב100 מטרים, כל זה בחלק מעשי וחלק תוכנתי (באמצעות תוכנה) קצת על יחס צלם - מצולם/מצולמת ואף אומנות הפיתוי לקבלת תמונות אמיתיות ומחמיאות. הרהורים והגיגים על ציוד ועזרי צילום ותחליפים זולים יותר תוצרת בית, והרבה אלתור! הנכם מוזמנים להגיב בבלוג ולומר מה דעתכם, זה ב…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Bartleby,

יש ברשותי את המצלמה הנ"ל מזה כשנתיים וחצי. הפעם היחידה שהשתמשתי בה "ברצינות" הייתה בטיול לארה"ב לפני כשנתיים ואפשר לומר שמאז, פחות או יותר, לא ממש נעשה בה שימוש מלבד צילום של תמונות בודדות בהזדמנויות שונות. עכשיו, כשאני מנסה לצלם איתה, התמונות יוצאות מטושטשות. לא ברמה שלא ניתן לראות את התמונה בכלל אבל בהחלט יש הבדל ברור ומשמעותי ברמת החדות הנוכחית לבין רמת החדות שהייתה בעבר. לא שיניתי במצלמה שום הגדרה וגם ניסיתי לעבור על החוברת של המצלמה לראות אם ישנן הגדרות שדורשות איפוס אבל גם זה לא כ"כ עזר. ניסיתי כבר לאפס הכול באמצעות פונקציית ה"דיפולט" בתפריט המצלמה אבל אין שינוי. חשוב לציין שאני ממש לא מבין גדול בתחום והמצלמה תמיד עבדה של מצב אוטומאטי של פויינט אנד קליק ואני בהחלט ל…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by eladh16,

שלום יש לי את המצלמה Canon PowerShot SX1 IS ויש לי שאלה לגבי אורך מוקד העדשה שלה. על העדשה רשום 35mm equiv. ואז ככל שאני פותח יותר את העדשה(מבצע zoom) רשומים לי כל אורכי המוקד(28, 85, 135, 200, 300, 400, ו 560 mm). כאשר אני מבצע full zoom מצוין לי 560mm ובכלל אורך העדשה לא ארוך, כלומר זה לא באמת 560mm. עוד משהו, ליד הערכים של אורכי המוקד רשומים לי על העדשה עוד ערכים תחת השם focal length. הבנתי שה focal length זה אורך מוקד העדשה, אבל איך יתכן, הערך הראשון שרשום לי מתחת לשם זה הוא 5mm וממשיך עם פתיחת הזוום עד ל 100mm. אם זה אורך המוקד, אז מה זה ה 35mm equiv הזה לכל הרוחות? אשמח לתשובה

12. בשונה מפורומי צילום אחרים, הפורום כאן עוסק בעיקר בציוד צילום, דיונים מעמיקים על דגמים חדשים וכו', אתם לא חושבים שיש פה פספוס של המטרה? כל הציוד נועד בסופו של דבר בשביל לצלם. אז יש מצב שנתחיל לראות פה מהפך ורוב האשכולות יעסקו בניתוח צילומים, ושנתקדם יותר בכיוון הזה? זה יעזור גם לאלה שמעדיפים דיונים טכניים. כי תוכלו לבחון מקרוב מה כל מצלמה ועדשה יודעות לעשות.

• 3 תגובות
    • 969 צפיות
  13. Started by דניאל י.,

sony a350 tamron 70-300 ללא עריכה. כל תגובה תתקבל בברכה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 976 צפיות
  14. מתלבט בין ה- 450D, 1000D ו-500D לצילום חובבני. השאלה שלי היא האם אני יכול להסתפק ב-1000D או שאני צריך יותר. השימושים שלי הם צילומים כלליים.

• 3 תגובות
    • 960 צפיות
  15. שלום לכולם, רכשתי אתמול מצלמה מסוג Canon SD1200. לצערי, אני די מסוייג מהסוללה שקיבלתי. הסוללה לא נראת כמו בתמונות של הסוללות מהסוג הזה ברשת, שהן לבנות ועם יותר מידע על הסוללה עצמה בקידמת הסוללה, כמו שניתן לראות כאן: הסוללה שאני קיבלתי היא אפורה, ורשום כול מה שיש בתמונה למעלה, רק ללא הקיבולת של הסוללה, שזה רשום רק מאחור. נכון לעכשיו יצרתי קשר עם קנון ארה"ב, שביקשו שאשלח להם תמונות של הסוללה וכך עשיתי. מחכה לתשובה מהם. בנתיים, חשבתי אולי לעוד אנשים יש פה מצלמות Canon עם סוללת NB-6L, שיכולים לאשר אולי גם להם יש סוללה כמו שלי, שתמונה שלה מצורפת למטה. יש לציין שאני מסוייג מאוד מהסוללה הזאת בעיקר בגלל שהרשת חנויות שקניתי ממנה מייבאת בעצמה את המצלמות הללו, ולא דרך קרט. א…

16. Started by kamen,

שלום , רציתי לשאול ולקבל עזרה ,המחשב לא קורא את הכרטיס הזיכרון . קניתי מצלמה פוג'י S1000FD עם כרטיס סיכרון 8 ג' SD HC בהתחלה המחשב קרא את הכרטיס עם מתאם USB היום אני אחרי טיול ו יש בזיכרון 6.5 ג'י ,אני מנסה לפתוח את הזיכרון שמורכב בתוכו מ כמה תיקיות והמחשב לא קורא את הכרטיס אם חיבור ישיר למצלמה אני מצליח להוריד את התמונות אחרי כ 15 דקות הבעיה שלי שאני רוצה לפתוח את הכרטיס דרך מתאם ישירות ולהוריד את התיקיות יש לי כרטיס זיכרון של חברת INTENSO ו מתאם CANON מבית קרט האם זה בעיה בגלל שהכרטיס HC ? האם יש להוריד דרייבר או תוכנה? אשמח לעזרה תודה יוני

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by splspl,

אהלן צמצמתי את הבחירה שלי ל 2 מצלמות 1. CANON SX20IS 2. PANASONIC TZ7/ZS3 מה עדיף? 1. אני מצלם הרבה את הילדים בפעילות - אז חשוב שהמצלמה תהיה מהירה 2. צילום וידאו 720P גם חשוב (אני יודע שזה לא בא להחליף מצלמת וידאו) אבל עדיין ניתן להפיק וידאו ברמה טובה בלי לסחוב 2 מצלמות - איזה מצלמה תפיק וידאו יותר איכותי? 3. צילום במצב MANUAL - אמנם לא הרבה, אבל כשיש זמן אני נהנה מזה... איזה מצלמה לפי דעתכם תשרת אותי בצורה טובה יותר? האם יש הבדל בין TZ7 לבין ZS3 ? הבנתי שה TZ7 זה דגם PAL וה ZS3 זה דגם NTSC קראתי איפושהו שמישהו רשם שהדגם ZS3 קצת יותר טוב מה TZ7 וגם צילום הוידאו יותר איכותי האם זה נכון? האם ניתן להשיג את ה ZS3 בארץ או שיש כאן רק TZ7? האם יש דגם אחר שכדאי לקחת…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. יש לי מצלמת CONTAX G2 עם שלוש עדשות במצב כמו חדש ומאחר וכל ענין הפילם כבר לא רלוונטי היום והמצלמות הדיגיטליות כל כך טובות, אני חושב על טרייד אין. לצערי החברה לא קיימת כך שאני אצטרך להיפרד מהעדשות המעולות. מכל מקום, מה לדעת המבינים כדאי לעשות, טריידאין בארץ בחנות מומלצת או לחכות עד שיזדמן לי לטוס לחו"ל? דרך אגב, את המצלמה הזאת השגתי בטריידאין בארה"ב לאחר שהגב שלי נשבר (ועוד חלק מסוים בגוף ) ממצלמת מדיום פורמט.

• 3 תגובות
    • 3.7k צפיות
  19. Started by Cereal Killer,

אהלן, את כל הרכישות הגדולות שלי אני אוהב לעשות במזומן, מכין קצת כסף מראש, חוסך ואז הולך וקונה, אני רוצה להתחיל לשים כסף בצד בשביל DSLR עם ערכה בסיסית למתחיל (דוגרי אני לא יודע מה זה אומר מבחינת עדשות/פילטרים וכל מה שמסביב) השאלה שלי היא בראיתכם ומנסיונכם, כמה עליי לחסוך לתענוג זה?

20. Started by roieg,

שלום לחברי הפורום, אנחנו שמחים לעדכן אתכם על העלאתו של גליון 005 של קומפוזיציה - מגזין הצילום של ישראל המהדורה החודש כוללת 145 עמודים של תוכן מעניין, צילומים מרהיבים, חוויות מצולמות והמלצות. בגליון החודש תוכלו למצוא ראיון נרחב עם ורדי כהנא, מסע מצולם למונגוליה, פורטפוליו מדהים של רוברט משקה, סקירת עדשה, סקירה על מקומות לצילומי שקיעה עולמית, כתבה על לפלנד, כתבות על צילומי רחוב, צילומי מאקרו, פינת המק, מדריך לצילום גיאוגרפי בחו"ל וכמובן, כמו תמיד, עשרות צילומים עוצרי נשימה ומעוררי השראה. תודה רבה על התמיכה המתמשכת שלכם במגזין ואנחנו מקווים שתמשיכו להפיק הנאה ותועלת מקריאתו. קישור להורדת המגזין - http://www.composition.co.il בברכה, רועי גליץ וצוות מגזין קומפוזיציה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום, אני צריך לסרוק כמות מאסיבית של תמונות באיכויות שונות ובגדלים שונים - בערך 2000 תמונות אני צריך שכל תמונה תישמר לי בקובץ נפרד איך שאני רואה את זה יש לי שני אפשרויות בהן אני צריך את עזרתכם: 1. האם קיימת חנות אשר מציעה שירות כזה - אום כן האם ידוע מהי העלות הבסיסית (תמיד אפשר להתמקח) 2. במידה והעלות הנה גבוהה - האם קיים סורק עם FEEDER אשר יבצע עבודה זו נאמנה - שאתם יודעים זאת מנסיון (ולא מקריאת מפרט) אשמח מאוד להערותיכם המלומדות, גבריאל

22. Started by natan805,

אני לא כלכך מבין במצלמות אז בבקשה לא לשאול אותי פרטים מורחבים. חשוב לי שיהיה איכות תמונה כמה שיותר וגם אם מומלץ לחרוג עוד קצת. שיצלם כמו שצריך בלילה אם תאורה ו בלי עניים אדומות ושיבוש בצבעים. איכות וידאו כמה שיותר טוב.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום לכולם אני מחפש מצלמה דיגיטלית לא גדולה, בפורמט Mini DV, צילום 16:9 , הכי איכותית שיכולה להיות עם כל מני פיצרים מגניבים ותוספות, גם יהיה סבבה, תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Born2Kill,

http://www.boston.com/bigpicture/2010/01/dakar_rally_2010.html

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום, כמו שכתבתי בכותרת המצלמה מיועדת לצילום טכניקת תנועה באיזור פתוח. אני לא מחפש משהו יקר ומורכב, אלא פשוט אבל יעיל מבחינת צילום התנועה. חשוב שיהיה ניתן להעביר בקלות את צילומי הוידאו מהמצלמה למחשב. 1. התקציב : בערך 2000 ש"ח, אך ניתן יהיה להוסיף מעט. 2. אין לי ידע קודם בצילום. 3. התנסיתי בעבר בצילום במצלמת וידאו sony DCR-TRV285E . הבעיה במצלמה הזאת שלא ניתן להעביר צילומי וידאו למחשב בקלות (או שלפחות אני לא יודע לעשות זאת). 4. צילום טכניקת תנועה באיזור פתוח. זה יכול להיות בשעות הבוקר צהריים או ערב. 5. לא מדפיס כלום. 6. טווח אורך המוקד (מיקוד?) בעדשות. לא ממש הבנתי למה הכוונה ואם זה רלוונטי למצלמת וידאו. 7. גודל המצלמה אינו חשוב, אך היא צריכה להיות ניתנת להצבה …

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים