עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by shlomom,

שלום, אני מבין שכדאי לקנות מגן מסך למסכי ה LCD של מצלמות. השאלה היא מה לבחור. בעיקרון יש מדבקות גמישות - אני מניח שזה מן סוג של ניילון דביק שמגן בפני שריטות. ויש מזכוכית שאמורים גם להגן כנראה בפני מכות. http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=e-digitalcamaccecories&orderby=price&DB188682=261677&DB140787=140799&pageInfo=1 מה לבחור ואיך למסך 2" והאם כל מגן מתאים לכל מצלמה? האם יש מישהו שקנה/משתמש ויכול לחלוק את הידע שלו כאן.

• 0 תגובות
    • 778 צפיות
  2. Started by ALÞHA,

• 5 תגובות
    • 930 צפיות
  3. Started by Dr. Evil,

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by ALÞHA,

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by FeedMe,

אהלן בהמשך לטרנד הביקורות ולביקורת של שלמה על ה9100 של פוג'י, החלטתי להעלות לפורום חו"ד קצרצרה שלי על המצלמה עם כמה תמונות שצילמתי באילת, בעיקר כדי להודות בפורום לכל מי שעזר לי להחליט על קנייתה. אז ככה. הרושם הראשוני שלי הוא- וואו. המצלמה נדלקת ומוכנה לצילום תוך קצת יותר משניה. קצת משחקים בבית ובחוץ מגלים כמה פונקציות מעניינות, כמו כפתור שמראה את הגרף של איזון הלבן בתמונה. ובכלל, יש כפתור נפרד לכל דבר- לשליטה על האיכות והצבע, לשליטה על מצב הצילום, על צילום רצוף, השהייה, מאקרו, פלאש, תפריטים- כל כך הרבה ועדיין קל מאוד ואינטואיטיבי לתפוס את השימוש בה. אין צורך להכנס לכל מיני תפריטים בשביל לשנות הגדרות- הרוב פשוט טבעי ויש לו כפתור משל עצמו. ה-viewfinder זוועתי. אהבתי מאו…

• 8 תגובות
    • 851 צפיות
  6. בניגוד לעיניות האופטיות המוצלחות של מצלמות רפלקס, לעיניות אופטיות של קומפקטיות (עיניות חלון) יש מספר חסרונות משמעותיים שהופכים אותן לפתרון מאוד לא מוצלח בעיני. אני מעדיף להשתמש במסך ה-LCD בגלל הסיבות הבאות: חוסר דיוק כתוצאה מאחוז כיסוי נמוך. עיניות חלון אופטיות מציגות כ-80% מהתמונה, בהשוואה ל-100% במסכי LCD (ו-95% ברוב מצלמות ה-DSLR). המגבלה הזו משמעותית במיוחד בצילום נושאים שדורשים זווית רחבה, בגלל שחלק מהתמונה שיוצרת העדשה פשוט לא מופיע בעינית ולכן לא ניתן להתייחס אליו בבניית הקומפוזיציה. באופן מעשי זה הופך עדשות 28 מ"מ לשוות ערך ל-35 מ"מ או צר יותר. העדר תצוגה של פרטים טכניים. כשמצלמים עם עינית אופטית לא ניתן לראות שום פרטים טכניים על הצילום. זה מאוד מגביל את היכולת ל…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by bd,

? את ה fugi s5600 עולה 1750 (מקבל החזר עם תלוש של ידעות אחרונת גם של 150 שקל שאני שולח תעודת אחריות וכל המסמכים ליבואן) עם תיק נשיארה מטען+סוללות נטענות+פלאג לאוטו וכרטיס של 512mb עוד 250 שקל ביחד 2000 שקל אחריי ההחזר יוצא 1850 f30 עולה 2000 אצלנו בחניות בעפולה של הצילום..(לא יודע למה בזאפ זה 1400 בערך) עוד 130 שקל לכרטיס זיכרון של 512 ותיק נשיאה מתנה... (מקבל החזר עם תלוש של ידעות אחרונת גם של 150 שקל שאני שולח תעודת אחריות וכל המסמכים ליבואן) מה עדיף ואם המחירים האלה נורמליים כל מוכר אומר לי שהמצלמה היא חדשה ולא מחודשת ויש לה אחריות יבואן שנתיים SG משו.. MBK עד 12 תשלומים יוצא 2000 שקל אני צריך מצלמה שתהיה טובה גם בלילה עם הפלאש ושיהיה חזק..וולא לא יודע על מה ללכת.…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לכולם. אני מתלבט בקניית מצלמה דיגיטאלית בסכום של 1200 ש"ח +-. חשוב לי שתיהיה קומפקטית, ואני רק מעוניין ב point and shot. אני לא מתכוון לשחק בפרמטרים וכדומה רק שיצאו תמונות טובות באופן אוטומטי. שמעתי על canon casio שהן טובות . יש למישהו המלצה על דגמים ספציפים?

• 4 תגובות
    • 697 צפיות
  9. Started by MODY69,

http://img444.imageshack.us/my.php?image=dscf0975ux4.jpg אולי הפוקוס טיפה לא מדוייק... פיקסתי בצורה ידנית... כמו קודם, S5600 ללא עריכה.

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום לכולם, אני מעוניין במצלמה דיגיטלית עם הנתונים הבאים (או משהו מאוד קרוב לכך) : עד 2200 ש"ח . 7 מגה פיקסל. זום אופטי X10 . זיכרון של מינימום 512MB . ושתהיה אפשרות להכניס למצלמה כרטיס זיכרון שאני אקנה בנפרד של 1GB ,כלומר שתתמוך באפשרות הזו. שיהיה ניתן לעשות גם תמונות וגם וידאו דיגיטליים. איכותית ויצרנית וחנות מוכרים . עכשיו אלה לגבי דגם מסוים שמצאתי : olympus sp 510 - יש לו זום אופטי כפי שרציתי,יש לו מגהפיקסל כפי שרציתי,וזיכרון מינימלי כפי שרציתי,והוא מתאים לתקציב . השאלה היא האם ניתן להכניס שם כרטיס זיכרון שאקנה בנפרד שישמש בעצם "מחסנית" זיכרון נוספת למקרה שזאת שבאה עם המצלמה תיגמר? זאת השאלה העיקרית...אשמח לתשובה , תודה.

• 4 תגובות
    • 622 צפיות
  11. Started by artyom,

לא יודע מה איתכם אבל אני ממש אהבתי... אולי זה לא שלי אבל חשבתי לשתף http://fishki.net/comment.php?id=16019

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by kip,

המצב האוטומטי זוועה באור נמוך... תאורה ביתי סבירה בערב.... לא כל כך מצליח לפצות במצבים האחרים, אולי זה אני שממש לא יודע איך ואולי.... ככה זה במצלמה הזו?

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  13. שלום ברשותי מצלמה דיגיטלית Canon PowerShot S3IS אני יודע שזוהי מצלמה דיגיטלית מאוד טובה, אבל מה זה אומר בדיוק? אני לא יודע איך להשתמש בכל הפונקציות שלה, אלא רק לצלם באופן רגיל אני רוצה לדעת איך להשתמש ביעילות בכל האפשרויות של המצלמה, למשל ISO, זום ידני, מאקרו, Aparture, Shutter וכו אני לא יודע מה חלק מהאפשרויות עושות ואיך להשתמש ברובן בחושך נראה שעל המסך הכל זז לאט יותר, לפעמים לוקח זמן עד שהמצלמה לוקחת את התמונה. באור יום נראה שהרבה יותר קל לצלם מאשר בחושך. מה אפשר לשנות בשביל לצלם תמונה בחושך, טוב ככל שאפשר? וכל מה שאפשר לדעת על האפשרויות הנוספות, טיפים וכו קראתי את הנעוץ אך הוא כמובן לא מסביר את כל אפשרויות המצלמה הדיגיטלית תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by shlomom,

קיבלתי סוף-סוף את ה S9100 שלי. פרטים ותמונות בקרוב. יש לי היום את ה PowerBank I של GP שמטעין סוללות ב 12-19 שעות (כתלות בקיבול) והבחנתי שאם אני הולך לצלם מסיבה בגן (כולל וידאו) - ואח"כ מראה את הסרטונים בולוויזיה וגם מנסה להעביר באותו ערב את כל החומר למחשב - יש לי בעיה רצינית גם עם שני סטים של סוללות. מה גם שאם ארצה לצלם עוד אפילו בבוקר לא יהיה לי סט טעון. לכן אני רוצה להתיעץ לגבי מטען מהיר - רצוי אולי אפילו עם אפשרות טעינה ברכב (למה לא בעצם) - ראיתי שיש ל GP מספר דגמים כאלה אבל יחסית יקרים. האם יש דגמים מומלצים מידע/נסיון אישי אפילו של חברות אחרות? ניסיתי גם לחפש (באינטרנט) את הספק שמתאים למצלמה S9100 - אבל לא ממש מצאתי - האם כדאי לקנות ספק כזה? ואיפה?

• 6 תגובות
    • 851 צפיות
  15. Started by kip,

האם זה הפורום הנכון או לא? בכל אופן, משהו סביר במחיר נמוך יחסית, יש הצעות?

• 2 תגובות
    • 603 צפיות
  16. Started by el_ha,

עוד לא מצאתי מצלמה דיגטלית שאין זמן המתנה כלל בין תמונה לתמונה ואפשרות לבטל את צפיית התמונה לאחר הצילום [יש מצלמות שיש אפשרות אבל הם לא נותנים זמן קצר לצלם עוד תמונה מיד לאחר מכן]

• 10 תגובות
    • 928 צפיות
  17. Started by ALÞHA,

• 5 תגובות
    • 838 צפיות
  18. Started by lll21,

שלום לכל חברי הפורום. בשבועות האחרונים התעסקתי במציאת מצלמה דיגיטלית שמתאימה לי. בין שאר האתרים שבהם גלשתי עברתי גם בפורום הזה ולאחר קריאת התגובות אני מעריך את דעת הכותבים בפורום מאוד. לאחר קריאת הרבה מאוד ביקורות צימצמתי את הבחירה לשתי המצלמות הכתובות למעלה. (ויתרתי על RICHO R5 כי אני לא רוצה להסתבך עם משלוח מחו"ל וביטוח, לא בשבילי.) (LX2 נראה כמו ביזבוז כסף- לא ממש שידרוג של הLX1). אני יודע שה LX1 מציעה יותר אפשרויות ידניות, מה שגורם לי להעדיף אותה, וRAW שאני לא בטוח שאני אשתמש באפשרות הזו. הFX מציעה את אותן תכונות פחות או יותר בחבילה יותר קטנה. השאלה שלי היא האם החיישן היותר קטן בFX נותן ביצועים פחות טובים משמעותית? העובדה שהFX מציע ISO יותר גבוה לא נראית לי משמעותית. …

• 4 תגובות
    • 696 צפיות
  19. יש לי מצלמת פאנסוניק FX07 ...צילמתי תמונות בתוך חדר חצי מואר מרחוק הן יצאו מצויין- כשמגדילים/מתקרבים...יש רעשים האם עדיף אופצייה של ISO אוטומטי האם עדיף לא לעבור את ה 400 ? ביכלל - מה האופציות לכל מצב = פנים וחוץ רצוי מדריך שאפשר ליקרוא = אם אתם מכירים תודה

• 2 תגובות
    • 639 צפיות
  20. אני מנסה לזהות ולא מצליח http://img303.imageshack.us/img303/3401/hqv2.png תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. עומד לירכוש כרטיס זיכרון 2 ג'יגה ופתאום נודע לי שישנם כאלו זיכרונות במהירויות שונות למשל דוקא קינגסטון ( אחריות לכל החיים) - לא עובדים על מהירות גבוהה (מוגדרים כסטנדרטי) האם החשיבות היא רק בהטענה למחשב....הוא גם בצילום עצמו ( הזמן ביין צילום לצילום) או בצילומי וידאו - במצלמת סטילס אני רוצה ליקנות את כרטיס SD 2GB מבית Transcend - במהירות 150 X מקבלים עליו אחריות רק ל 5 שנים מה דעתכם על החברה הזו - שווה? תודה מראש - לכל מי שעוזר

• 4 תגובות
    • 729 צפיות
  22. Started by shlomom,

לאחר שרכשתי את ה S9100 בעזרתכם האדיבה (ותודה מיוחדת לאורן). הנה מקצה תמונות מסיור לחוות חפציבה ליד תחנת הכח בחדרה. הערות ועצות לשיפור יתקבלו בברכה. בעיה שנתקלתי בה אתמול: רציתי לצלם את המפל בתקריב עם זמן חשיפה ארוך יחסית כדי לקבל את האפקט של המים הזורמים. הורדתי ל ISO-80 וניסיתי ב Manual לשים צמצמם מקסימלי והגעתי ל 11 אם אני לא טועה. אבל היות והצילום באור שמש, עדיין זמן החשיפה היה קצר מידי (לא זוכר בדיוק כמה). השאלה היא איך מצלמים תמונה כזאת (אני מניח שאי אפשר ב S9100 בתנאים כאלה) אבל באופן כללי - האם יש עדשות עם צמצם מאוד גבוה במיוחד למטרות כאלה. תמונה 1: הציפורים אלה הם הקורמורנים שנמצאים שם עכשיו בהמוניהם. תמונה 2: הארובה והתוצאה תמונה 3: העץ הנטוי תמונ…

• 3 תגובות
    • 751 צפיות
  23. 1. http://www2.zap.co.il/compModels.asp?sog=E-Camera&model_id=411324 2. http://www2.zap.co.il/compModels.asp?model_id=401991 בגדול לשתי המצלמות רוב הנתונים שווים או דומים, ובכל זאת, מה עדיף? *שימו לב להבדל במחיר תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 722 צפיות
  24. Started by SilverCivic,

אחותי הקטנה , אוהבת לנגן באורגן. TTL צפונה , ו1.4 לחזית. *ביקורת עצמית - הרגל שלה בין הידיים לא קשורה ומפריעה מעט. *הWB נוטה טיפה לוורוד - שלא במכוון אם כי לדעתי מוסיף מעט לתמונה.

• 6 תגובות
    • 674 צפיות
  25. Started by itaysp,

עבר קצת עריכה בפוטושופ... וזאת המקורית http://files.tmp.co.il/DSCF2682_3_42oot81oo.jpg

• 10 תגובות
    • 900 צפיות

דיונים חדשים בפורומים