צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
היי חברים אני מחפש מצלמה קומפקטית בשביל ההורים שלי - בעבר הם השתמשו ב-IXUS90 של קאנון ודי אהבו אותה (מן הסתם כי היא קטנה ונורא פשוטה לתפעול), עד שהיא הלכה לאיבוד... אז עכשיו הם מחפשים מצלמה אחרת. בין השאר הם חשבו לקנות שוב את ה-IXUS90, אבל אני מניח שבינתיים הספיקו להגיע לשוק מצלמות נוספות עם מאפיינים דומים, ואולי אף טובים יותר. אם ישנם דגמים עדיפים, תוכלו לכוון אותי אליהם?
-
- 0 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שאלות הכרחיות מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? כמה אלפי שקלים, רצוי לא לעבור את 2500 ש"ח. (אבל אם יש משהו הרבה יותר טוב תמורת תוספת סבירה אשמח לקבל המלצה גם על האופציה הזאת). האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? רק עדשת UV. האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? לא האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? לא האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט לא אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני מתכנן טיול לדרום אמריקה לתקופה אר…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן, האם יש דרך לחבר מיקרופון עם חיבור 6.35 מ"מ בעזרת מתאם כלשהו לאייפון לצורך צילום וידאו? מדובר על צילום לצורך ריאיונות.
-
- 3 תגובות
- 5.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני רוצה לקנות פלאש יד שניה ואני מתלבט בין כמה דגמים אפשר המלצה Nikon sb-600 ב 350 שקל Nikon sb-800 ב 400 שקל Yn600ex rt ב 250 שקל לא מבין בפלאשים בכלל על מה אתם ממליצים מבחינת תועלת מול מחיר ומה ההבדלים בין הדגמים תודה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
דבר ראשון לפני מילוי השאלון, אני מחפש מצלמה לטיול בחו"ל, זו המצלמה הראשונה שלי, אני לא מחפש להתמקצע בצילום, המטרה היא לצלם את הטיול ולתעד רגעים אחרים בעתיד. 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 2000 ש"ח 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. אין לי ידע או ניסיון 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? כאמור, לא התנסתי 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מע…
-
- 4 תגובות
- 987 צפיות
-
-
יש ברשותי קנון 550D ואני מעוניין בקניית פלאש (לא יצא לי להשתמש עוד בפלאש חיצוני למצלמה). הפלאש הנוכחי לא מספיק עוצמתי, לא מגיע רחוק מספיק ולא מאפשר לי הקפצה. השאלה היא איזה פלאש כדאי לי לקנות?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, החלטתי לקנות מצלמה דיגיטלית בתקציב של בערך 2000 שקל, רצוי פחות ואם זה ממש יהיה שווה את זה אפשר להעלות ב 200-300 שקל. אני צריך מצלמה + זיכרון + סוללה, זיכרון 128 או 256MB מה שנכנס בתקציב. חשוב לי האיכות תמונה, עדיף שתהיה קומפקטית אבל לא על חשבון איכות, ותהיה מחברה אמינה שלא תתקלקל תוך שנה. דרך אגב, קראתי את המדריך שנתנו פה באתר לפני כמה זמן והמליצו שם על: Olympus Stylus Verve Cannon Powershot S410 מה אתם חושבים על שתי אלה? אפשרויות טובות?
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
שלום מבקש המלצה למצלמה בתקציב של עד 6000 (כולל עדשה ופלאש פנימי) כמובן שהשאיפה היא לכמה שפחות (המלצות על מצלמות ב3000 ש"ח ומטה תתקבלנה בברכה יתרה) המצלמה אמורה להיות טובה לכל סוג צילום וידאו וסטילס, נוף, פנים, אורבני דגש על מאקרו ובכל תנאי תאורה. כמה שיותר זום וזוית צילום (סותר?) , מייצב תמונה, פוקוס אוטומטי. אני יודע שקשה לבקש הכל בתקציב מוגבל אבל אני מחפש את האופטמלי במסגרת התקציב. האם כדאי לקנות יד שניה? מחו"ל? תודה!
-
- 17 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
לפי השאלון שלכם:1. תקציב: עד 2000 עם אפשרות לחרוג ב 500, אך מעדיף לחסוך. 2. לי אישית יש קצת ידע בצילום, אבל המצלמה היא לאבא שלי וחצי ממה שהוא מצלם יוצא מטושטש ולא מובן (גם באוטומטי). 3. olympus super zoom 105, canon powershot a540. לפי הדגמים אפשר לראות שבימינו פלאפונים מצלמים טוב יותר. 4. הכל מהכל. אחל מטיולים, מסיבות, בבית וכו'. 5. כנראה לא מדפיס אבל מעדיף שתהיה רזולוציה טובה לשלוח לקרובי משפחה וכו'. 6. צא מבין בזה, אבל אבא שלי מתעקש שתהיה לו מצלמה דמוי SLR עם זום מכני נורמלי שיוכל לצלם גם רחוק (לפחות תראה איכותית בשבילו). 7. לא משנה לו הגודל, אבל הוא לא אוהב מצלמות קומפקטיות וכמו שרשום מקודם שהיה גם זום טוב. 8. כלום, אבל מעדיף עם כבר לחרוג מהמחיר אז בשביל "ציוד היקפי".…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? סה"כ בין 400 ל1000 אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר אנשיםאו פעילויות אולי ספורט וקצת נוף... בעיקר באור יום או בחדר האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא אין סיבה מיוחדת למה דווקא באור חלש... נראלי זה לא צריכה להיות תכונה עיקרית האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא... אין לי חצובה האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין …
-
- 1 תגובה
- 688 צפיות
-
-
יש ברשותי מצלמה מהדור הישן של Canon, את ה- A75 (שאגב אני ממש מרוצה ממנה), בכל אופן היא כנראה בדרך לשבוק חיים ואני רוצה להתקדם הלאה בצילום, אני צלם חובב, מכיר מושגים בצילום ויצא לי להשתמש באופציות ידניות של מצלמות דיגיטליות וכן לצלם במצלמות קצת יותר מתקדמות מה- A75. אני מעוניין לרכוש כעת מצלמת DSLR חדשה/משומשת (למרות הכתבה שמסבירה על החסרנות והיתרונות מה שדי גורם לי להירתע אבל בכל זאת) ואני מתלבט כרגע בין 3 מצלמות עיקריות: Canon EOS 350D / Digital Rebel XT Nikon D50 Olympus E-500 טווח המחירים הוא די דומה פחות או יותר (הפרשים של 400-500 לכאן או לכאן) וזה הסכום שאני מוכן להוציא על מצלמת DSLR כרגע. בנוסף אני מעוניין לקנות עדשה אשר תחליף את עדשת הקיט ותיהיה ע…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני נוסע לארה"ב השבוע... הייתי מעוניין לדעת איזה מצלמה הכי טובה לקנות? אני לא מבין הרבה, הצרכים שלי הם: מצלמת סטילס איכותית. זום אופטי הכי גבוה שאפשר (מינמום X4). 5 מגה פיקסל לפחות. שתהייה חברה מוכרת. יש אפשרות קצת יותר מ- 300 דולר... תודה.
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אני קונה LX3 ורציתי לדעת אם יש פלש ממש קטנטן שיעשה את העבודה בצילומים בלילה ובתנאי אור ירודים,כאשר הצבעים שיופקו לא יאבדו מטבעם. אם אפשר פלאש מוקפץ בעל כל היכולות האידיאליות אני אשמח...אני לא צלם מקצועי זה רק לLX3 אני אשתמש בה לצילומים במסיבות,ים, חברים, נופים וכו' תודה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז תכירו, ביחד עם הFZ30 שיוצאת בספטמבר, גם FUJI הכריזו על מצלמה חדשה שנשמעת על הנייר אפילו טובה יותר מהFZ30.. תכירו את הFinepix S9000: [glow=red,2,300]point where compact digital cameras and digital SLRs meet[/glow] 9.0 effective Megapixel SuperCCD HR sensor; there is no interpolated resolution available like on previous cameras uses the HR sensor -- 3488 x 2616 is the max F2.8-4.9, 10.7X zoom lens, equivalent to 28 - 300 mm (nice!) Real Photo Technology allows for full resolution shots at sensitivities as high as ISO 1600 with lower noise than other cameras Startup time of just 0.8 seconds 1.8" articulated LCD display flips away from the body and …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש כרגע לקנות למישהי מצלמת וידאו עכשיו אני לא מבין בתחום כלום אז רציתי שתסבירו לי מה חשוב לדעת ,מה חשוב שיהיה ותציעו לי דגמים התקציב לא ידוע עד שתאמרו לי בערך באיזה מחיר אפשר להשיג מצלמה איכותית. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
המסך בה לא פועל כמה בערך יעלה לתקן אותו אתם חושבים? והאם אפשר לצלם תמונות סטילס איתה?אם כן אז זה רק עם הממורי סטיק נכון? ובכדיי להעביר את הוידיאו למחשב גם חובה ממורי סטיק נכון? ועל איזה memory stick אתם ממליצים לי? תודה רבה מראש
-
- 0 תגובות
- 726 צפיות
-
-
האם מבחינת הפעלת המצלמה יש הבדל בין שני הסוגים שעלול להפריע למשתמש החובבן ,בקיצור האם מצלמת D-SLR מומלצת למשתמש חובבן?
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז, מישהו הצליח לצלם משהו נחמד מאתמול בערב? אני וחבר נוסף יצאנו למקום די חשוך ליד החוף [אשקלון] והצלחנו לתפוס משהו שלדעתנו הוא כוכב נופל. התמונה צולמה עם Canon S5 IS. אנלא מומחה בצילום והתמונה צולמה ככה: ISO 1600, F.A 6.3 , זמן חשיפה: 15 שניות. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
-
שלום, אני רוצה להבין איך מחושבות המהירויות של כרטיסי SD ו CF. אני מתכוון לערכים כגון X66 X133 וכדומה מה זה X1 כיצד מחשבים כמה מידע מיצרת המצלמה בשניה כדי להתאים את מהירות הזכרון. אני מקווה שתתרמו ידע וקישורים לאתרים שמסבירים את הנושא.
-
- 8 תגובות
- 865 צפיות
-
-
א-ה-ל-ן :D :yelclap: אני רוצה להחליף מצלמה...לא בזמן הקרוב...אבל אני רוצה לדעת כמה דברים לפני שאני קונה: מה ההבדלים בין מצלמה דיגיטלית רגילה למצלמת רפלקס?(דיגיטלית...) איך ה NIKON D70? D70S? איך ה MINOLTA DYNAX 7?
-
- 29 תגובות
- 3k צפיות
-
-
צריך את המצלמה הכי טובה במחיר הזה... לא חייב את כל ה1500 אפשר גם פחות אבל לא יותר...
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אין ,אין לדעתי שום תחליף ל-iso גבוהה ולחיישן ccd גדול יחסית (1/1.7) ובקטע הזה אני ממש לא רוצה להיתפשר (חלס ,נימאס לי מתמונות מטושטשות שניגרמו עקב תנועה של האובייקט המצולם או תאורה לא מספקת ) ואני רוצה לבצע צילומים באור טיבעי וללא פלש . היה נחמד גם אם היה גם מייצב תמונה וזה רצוי מאוד אבל עדיין ,זה מישני בחשיבותו ל-iso . הסיבה היחידה שלא קניתי את ה-f31 היא הזום האופטי הנמוך והמאכזב שלה -x3. השאיפה היא לזום גבוהה בהרבה כמו לקומפקטית אחרת tz1 שמיצטיינת בזום x10 (אולם אסור שהזום יבוא על חשבון ה-iso.) התקציב -3500 שח +-. מחכה להמלצות.
-
- 3 תגובות
- 613 צפיות
-
-
הנה החתולה שלי: היום ראיתי בעיר TT איזה עצבנית !!! ענן יפיוף שצילמתי: עלה מהטיול השנתי: פרח בדרך לביה"ס: לטרון ליד ירושליים: חתול דרוס: סתם משחקייה: ואחת התמונות הכי יפות שלי(צילמתי אותה אתמול!) הענן בצורת דרקון עם תביטו טוב תראו העתק מדויק של ראש דרקון בענן !
-
- 2 תגובות
- 833 צפיות
-