עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by MODY69,

שלום רב, אני צריך מצלמת רשת לפרוייקט כלשהו. דברים חשובים בה: 1) רזולוציה כמה שיותר גדולה (ולא בעזרת אלגוריתמים מפגרים). 2) FPS- כעיקרון מספיק 30 ואולי אפילו פחות. 3) היעוד של המצלמה הוא לזהות אור של לדים בצורה די מדוייקת (את מיקומם). שמתי לב לתופעה מעצבנת במצלמות רשת- הופעת הילה די גדולה סביב הלד כאשר מצלמים אותו- אז אם אפשר, שהמצלמה תהיה כזאת שלא תראה את ההילה הזאת. אבל גם אם היא מראה- לא נורא- נתגבר על זה בעזרת עיבוד תמונה תודה מראש, MODY69

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  2. Started by FARKASH7,

כבר פתחתי תרד בנושא אבל לאחר בדיקה של צרכי ואי מתן מענה בדיון הקודם אני צריך המלצה לנגן. הדרישות: נפח גדול לפחות 60GB זמן סוללה ארוך, לפחות 30 שעות איכות סאונד גבוהה המתחרה החזק כרגע הוא האייפוד קלסיק שמגיע בתקציב הזה בנפח של 120GB ועם זמןן סוללה של 36 שעות ע"פ נתוני יצרן כמובן. על נוחות התפעול אין מה להרחיב, השאלה אם יש מתחרים שנותנים תמורה ואיכות גבוהים יותר בתקציב הנ"ל. שוב אני מזכיר דרוש נפח גדול לכן אני פוסל את רוב נגני הטאצ' מבוססי זיכרון הפלאז ופונה לנגני הההרדיסק. פורסם בטעות בפורום הנ"ל, מנהלים בבקשה להעביר תודה.

• 0 תגובות
    • 815 צפיות
  3. Started by LIRON5721,

בוקר טוב, אני צריך המלצה לעדשה שניה למצלמה canon 600d אני כרגע עם עדשת קיט 18-55 ומה שחסר לי בה זה יותר איכות וחדות, זום פחות מעניין אותי. אני מצלם בעיקר אנשים ורכבים ואני מאוד אוהב לצלם אנשים עם פוקוס ושכל הרקע מטושטש מסביב. תקציב של עד 3000 ש"ח עם חריגה של 200 ש"ח. ראיתי את העדשה EF 17-40 של קנון שנכנסת לי בתקציב מה דעתכם עליה? יש לי ידע של חובב וחשוב לי לשמוע דעת של מישהו מיקצועי תודה [h=1][/h]

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by Danix60,

אני רוצה לקנות עוד עדשה "טלה" שיהיה לי קצת זום, למה כרגע נמאס לי ללכת הרבה ברגל כדי לתפוס ציפור >< אמ חשבתי עם Canon 55-250mm f/4-5.6 שעולה כ850 שקל. אחריות שנה ולשים אחריות של מאק עוד איזה 3 שנים שיהיה. התמונות שאני מצלם עם בעיקר http://www.flickr.com/photos/danieloprisa/ יש לי כרגע Canon 1000D+grip Canon EFS 18-55mm f/4.5-5.6 Canon EFS 50mm f/1.8 Yongnuo YN460-II Flash והתקציב לא כל כך מוגדר כי אני עובד ואין בעיה אבל כרגע אין לי טעם להישחף ולקחת ולהשתגע בעדשות

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by guy94,

יש ברשותי מצלמה מהדור הישן של Canon, את ה- A75 (שאגב אני ממש מרוצה ממנה), בכל אופן היא כנראה בדרך לשבוק חיים ואני רוצה להתקדם הלאה בצילום, אני צלם חובב, מכיר מושגים בצילום ויצא לי להשתמש באופציות ידניות של מצלמות דיגיטליות וכן לצלם במצלמות קצת יותר מתקדמות מה- A75. אני מעוניין לרכוש כעת מצלמת DSLR חדשה/משומשת (למרות הכתבה שמסבירה על החסרנות והיתרונות מה שדי גורם לי להירתע אבל בכל זאת) ואני מתלבט כרגע בין 3 מצלמות עיקריות: Canon EOS 350D / Digital Rebel XT Nikon D50 Olympus E-500 טווח המחירים הוא די דומה פחות או יותר (הפרשים של 400-500 לכאן או לכאן) וזה הסכום שאני מוכן להוציא על מצלמת DSLR כרגע. בנוסף אני מעוניין לקנות עדשה אשר תחליף את עדשת הקיט ותיהיה ע…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by amirn,

שלום, אני מעוניין להתחיל בצילומי מאקרו (יש לי קנון 500D) איזו עדשה מומלצת להתחלה (עדיין לא יודע מה אעדיף לצלם, פרחים, חרקים וכו)? ואיזה אורך מוקד עדיף להתחלה (60/90/100 - לפני הקרופ) [אם אפשר שהעדשה גם תתאים לצילומי פורטרטים] האם יש ציוד נוסף שנרדש למאקרו, כגון פלאש חיצוני, חצובה וכו'. תודה

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. Started by adamshar,

ברשותי ניקון D5000 עם עדשת 18-200 בקוטר עם מייצב של סיגמא, בקוטר 77 מ"מ. ברצוני לקנות פילטר מקטב (מעגלי) בתקציב של עד 200 ש"ח. חשבתי על הסדרה הכחולה של HOYA, קנייה מהאתר של 2filters.com דעתכם?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by ShayKing,

מחפש פלאש חיצוני מתאים לפוג'י HS10 ,אני רואה הרבה פלאשים באינטרנט רק שאני לא מבין כזה גדול,אשמח לקצת עזרה בנושא... ראיתי את הmetz 36 C-2 CAN השאלה איך אני יודע שהיא תתאים לי למצלמה תודה מראש

9. תקציב של עד 1200 ש"ח, יש אופציה טובה ?

• 8 תגובות
    • 917 צפיות
  10. Started by zion789,

אני קונה LX3 ורציתי לדעת אם יש פלש ממש קטנטן שיעשה את העבודה בצילומים בלילה ובתנאי אור ירודים,כאשר הצבעים שיופקו לא יאבדו מטבעם. אם אפשר פלאש מוקפץ בעל כל היכולות האידיאליות אני אשמח...אני לא צלם מקצועי זה רק לLX3 אני אשתמש בה לצילומים במסיבות,ים, חברים, נופים וכו' תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by tamir245,

היי חבר'ה. התחדשתי בA720-IS חדשה+אחריות קרט 3 שנים במחיר מדהים ממכרז. לאחר שחסכתי שם קצת כסף,אני מוכן להתפנות לקניית קצת ציוד הקפי למצלמה. דברים שאצטרך:1.סוללות נטענות+מטען מהיר(אם אפשר אוניברסלי בעל אפשרות ברירת מתח),המליצו לי על בטריות נטענות GP לפחות 2700 NIMH.אשמח לשמוע דעות אחרות. 2.נרתיק איכותי-מאוד התרשמתי מLOWEPRO. 3.כרטיס זכרון מהיר ואיכותי,נראה לי 2-4 GB יספק אותי,בכפוף למחיר כמובן.אין לי צורך בקורא כרטיסים\מתאם(אלא אם כן זה מגיע ביחד עם הכרטיס),יש לי בעקרון בלפטופ אחד כזה מובנה. אם יש משהו נוסף שאצטרך,תציעו. מחכה להמלצות,תודה ושבוע טוב.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by D-M-X,

אני צריך לצלם תופעה פיזיקלית כדי לקבל 5 נקודות בונוס במחצית... מה אתם מציעים?

• 30 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by ob,

שלום לכולם , אני מחפש מצלמה קומפקטית ואיכותית עד 2000 ש"ח . חשוב שיהיה זום אופטי גדול , המצלמה האחרונה שלי הייתה Ricoh Caplio R6 (zoom x7.1) חוץ מצילומים בלילה היא הייתה מעולה לנופים ותמונות מרחוק.

• 1 תגובה
    • 740 צפיות
  14. Started by havan,

שלום, אני רוצה לקנות 2 מצלמות דיגיטליות: אחת-עד תקציב של 600 ש"ח והשניה עד תקציב של 1000 ש"ח אפרט לפי הסעיפים הבאים: 1.מצלמה של עד 1000 ש"ח: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 100-1100 אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בבית, אירועים משפחתיים, בטבע, בלילה האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? לא קריטי האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?לא האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? מהירות הצילום האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מ…

• 1 תגובה
    • 648 צפיות
  15. Started by ronle,

שלום לכולם, אף פעם לא צילמתי במצלמת DSLR או דמוי SLR והידע שלי שואף לאפס, אבל עם נכונות ללמוד. כרגע אני משתמש במצלמה קומפקטית פאנסוניק TZ5 ומה שמפריע לי שבצילומים בתוך הבית ללא פלש נדרש ISO 400 ולפעמים 800 מה שמכניס הרבה רעש לתמונה. ולהלן השאלון: מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? 4000 האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? כן האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? לא בזמן הקרוב האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? כן האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט לא אילו נ…

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. שלום לכולם, מקווה שההודעה בפורום הנכון ושהחבר'ה פה מבינים גם בוידאו ולא רק בסטילס.. מבקש המלצה לקניית מסרטת/מצלמת וידאו דיגיטלית לפי הפרמטרים הבאים: (אין לי ניסיון בכלל עם מצלמות וידאו דיגיטליות וגם לא יותר מדי עם סטיילס, בקיצור הבנתם) 1. צילום וידאו באיכות טובה עם סאונד 2. יכולת לצלם סרטים עד חצי שעה לפחות 3. נוח למשתמש, אינטואיטיבי 4. קלות עריכה של הסרטים במחשב 5. זום אופטי טוב אבל לא צריך להתפרע 6. אפשרות להרכבה על חצובה 7. הקניה תתבצע בארה"ב, ועדיף חברה מוכרת ואמינה 8. עדיפות למסרטה דיגיטלית, ולא למצלמה דיגטלית רגילה עם יכולות וידאו ניסיתי להגדיר כמה שיותר טוב את הצרכים ומקווה שתענו כמה שיותר מהר. תודה רבה ניר

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  17. Started by KiDi,

שאלות הכרחיות מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 300-350 דולר בחול אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? תנאי תאורה חלשים ורגילים האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לפי המאמר אני מעדיף פלאש חיצוני מוקפץ השאלה כמה הוא עולה האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. לא יודע לגבי חצובה אולי בעתיד האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת ת…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שאלות הכרחיות * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 800 ש"ח לא כולל סוללות וכרטיס זכרון (לא חייבים להגיע ל-800) * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם ביום וגם בלילה, לא צילום ספורט, בעיקר סטילס * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא חושב, בעיקר עם פלאש בלילה * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. בלי חצובה * האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, …

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. טוב אז אני לא מבין גרוש במצלמות דיגיתליות, אבל זה אחלה דבר אפשר לצלם להעביר ישר למחשב, יש את המסך הקטן הזה שרואים מה אתה מצלם וזה. אז התקציב שלי הוא 1000-1300משהוא כזה אני רוצה את המצלמה בישביל לצלם את החברים, כול מיני דברים מצחיקים בעיר, ירושלים עיר מצחיקה, אני לא הולך לצלם נופים ודברים כאילו. אז עם תוכלו להמליץ לי על מצלמות, ואתרים איפה שאפשר ליקנות את המצלמה שהמלצתם. אני מבקש לא לירשום לי משהוא בסיגנון של Canon 123 ABD כי זה לא אומר לי כלום, תזבירו קצט בבקשה

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום לכולם, מזה זמן רב לא התעניינתי בשוק המצלמות הדיגיטליות, ואני קצת לא מעודכן. אני כרגע בעליה של קנון A520, בת 3 שנים, ועקב נסיעה לחו"ל בנובמבר - חשבתי לקנות חדשה. מה שמעניין אותי בעיקר במצלמה הם הדברים הבאים: רזולוציה - 8 MP לפחות. זום אופטי - עדיף די גבוה, בין 8 ל-10. מייצב תמונה. פעולה מהירה - עם פלאש, בקנון הנוכחית שלי, צריך לחכות באזור ה-6 שניות בין תמונה לתמונה. הייתי רוצה משהו הרבה יותר מהיר, גם לאחר צילום בפלאש. מחיר - מתחת ל-2000, אם זה אפשרי לאור כל הדרישות שלי, אבל בעבור הסעיף המתואר למטה אני מוכן להתגמש כלפי מעלה. הדבר שהכי חשוב לי - איכות תמונה מצויינת. למה הכוונה? קודם כל, בכל קנון קומפקטית מסדרה A אני חושב, ברגע שעולים מעל ל-100 ISO, הארטיפקטים וה-NOISE ח…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by gal_zaken,

מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? 5000 האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? בהתחלה רק עדשה אחת האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? סביר להניח שכן האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? לאהאם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט. לא אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? לא יודעת האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? לא יודעת- זורמת, סביר להניח שכן האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאי…

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  22. Started by tuvs,

אני מחפשת מצלמה לשימוש פרטי ועסקי, כאשר השימוש הפרטי הוא בעיקר צילומי נוף, והעיסקי הוא לתיעוד הופעות או צילומי תדמית לפרופיל עסקי שאני מנהלת באינסטגרם. טווח המחירים שאני מעוניינת להשקיע הוא בערך 1500-1000 שקלים. האם למישהו יש המלצה למצלמה טובה בטווח המחירים שציינתי?

23. Started by zion789,

כביכול הוא צלם מתחיל וגם קומפקטית הייתה מספקת אותו נראה לי אבל הוא היה רוצה יותר להתנסות במצלמות החצי מקצועיות כדי להבין את כל יכולות המצלמה * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד ה1500 +טיפה חריגה(אם צריך) * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?באור,בין היתר גם בתנאי אור ירודים אבל בשאיפה ל ISO כמה שיותר נמוך אני לא רואה אותו מצלם בגבוה,חשובה לו איכות התמונה מאוד,הוא מתכוון לצלם חברים,תמונות נוף,תמונות בעלות אור ירוד בשאיפה לבלי פלש חששוב לו מאוד שצילום הלילה יהיה איכותי כמו צילום היום * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by behagai,

שלום לכולם, אני מקווה שאני בקבוצה הנכונה, הייתי שמח לקבל המלצה לרכישת NVR POE 8 פורטים רצינית למצלמות IP. אודה לעזרתכם בנושא.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by etrog68,

שאלות הכרחיות מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? [כ - 1000 ש"ח, אך מוכן לחרוג במידת הצורך למצלמה טובה עד 1,300 - ואף עד 1,500. כרטיס זיכרון - נראה לי 16 או 32 בנוסף gb ] אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? [בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?. הרבה משפחה וילדים - גם בבית וגם בחוץ הן ביום והן בלילה. גם נופים בטיולים. וגם וידאו. ] האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל…

• 6 תגובות
    • 3.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.