עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by kobian,

לפי דעתכם העיבוד הכבד מוסיף? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. היום, PSKiss הכריזה על סט מוצרים חדש לעיבוד תמונה: PSKiss Pixel Gear Suite מוצרים אלו רצים על כרטיס המסך שלכם! המהירות מסחררת, אנחנו יכולים להציג אלגוריתמים מסובכים ביותר ב- LIVE. כרטיס כמו HD5450 מבצע ב- LIVE אלגוריתמים שהיו לוקחים כמה דקות יפות על מעבד CPU ב- 500 דולר. מלבד זאת מדובר ב- State of The Art של אלגוריתמי עיבוד תמונה. הייחוד שבחרנו הוא להציע, בעתיד, המון אלטרנטיבות לפתרון של כל בעיה. ובעיקר, לשמור על פתיחות וקשב מול הצרכנים, ככה שתוכלו כל רעיון שיש לכם ובקשה להעלות ובמידת האפשר ליישם מתמטית, נעשה זאת! ככה שאם יש חלום על מוצר, ספרו לנו. אני פה לשמוע דעות, בקשות, ביקורת וגם מילים טובות.

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by 00Amir,

מהספארי ברמת גן [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by Danix60,

אני רוצה לקנות עוד עדשה "טלה" שיהיה לי קצת זום, למה כרגע נמאס לי ללכת הרבה ברגל כדי לתפוס ציפור >< אמ חשבתי עם Canon 55-250mm f/4-5.6 שעולה כ850 שקל. אחריות שנה ולשים אחריות של מאק עוד איזה 3 שנים שיהיה. התמונות שאני מצלם עם בעיקר http://www.flickr.com/photos/danieloprisa/ יש לי כרגע Canon 1000D+grip Canon EFS 18-55mm f/4.5-5.6 Canon EFS 50mm f/1.8 Yongnuo YN460-II Flash והתקציב לא כל כך מוגדר כי אני עובד ואין בעיה אבל כרגע אין לי טעם להישחף ולקחת ולהשתגע בעדשות

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by dorbe,

הסוללות הישנות שלי של GP עשו את שלהם והיום כשבאתי לקנות סוללות חדשות ראיתי שיש עשרות חברות ולכל חברה כמה סדרות... איזה חברה וסדרה הכי מומלצות? ראיתי של GP יש שני סדרות הירוקה והלבנה, מה ההבדלים בינהם ואיזה יותר מומלצת? (מבחינת עומס עבודה...)

• 7 תגובות
    • 7.9k צפיות
  6. שלום חברים, גמלה בליבי החלטה סוף סוף לקנות מצלמת Point and Shoot איכותית ודנדשה. אחרי נבירה לא קצרה ברשת הגעתי לשתי מתמודדות ראויות למדי - ה-TZ10 הקלאסית שנמכרת כיום מחיר "מצחיק" בגלל שהדגמים החדשים הגיעו, וה-HZ30/WB600 של סמסונג, שלפי מה שהבנתי (תקנו אותי בבקשה אם אני טועה) היא ה-HZ35W שכיכבה בראונדאפ של dpreview, רק ללא GPS (לא כ"כ ברור לי מה התוספת או החוסר של ה-W בשם אומר). ממה שראיתי/קראתי/הבנתי, ל-TZ10 יש ביצועים טובים all around ועדשה מעולה, ול-HZ30 יש יתרונות כמו מסך AMOLED (שוב, תקנו אותי בבקשה אם מדובר למעשה בדגם אחר), זום אופטי של X15 וצילום וידאו HD. אשמח לשמוע האם כדאי לבחור באחריות של יורוקום בתוספת מחיר (במקרה של הפנסוניק, לדוגמא), או באחריות מוגדלת של Mac…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. היי אני טס לנפאל בספטמבר אמנם יש עוד זמן אבל יש דברים כממו מצלמה שהייתי מעדיף להסגר עליהם כמה שיותר מוקדם כי אני לא מבין בזה בכלל, אז ככה צריך שהיא תצלפ נופים בצורה טובה מאוד אפילו ועמידה למכות, מה עוד אתם חושבים שעדיף? תדוה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by Danix60,

היי בהמשך לתרד, בסוף אני קונה 70-200 4L צילמתי איתה והיא ממש טובה בשבילי, לא הרגשתי צורך במייצב. את העדשה אני יזמין בעוד שבועיים ועכשיו אני רוצה לדעת אם אני צריך לשדרג את המצלמה שלי ? (CANON 1000D) בעקרון, אין לי צורך בוידאו, ואני לא מצלם בISO מעל 100/200. או שבמקום לשדרג אז פשוט להשקיע בעדשות ? תודה רבה. (אגב השדרוג משמעות ל 500D +-)

• 7 תגובות
    • 968 צפיות
  9. Started by dsane,

נסיות ראשונים עם 50 ממ 1.7 ידניים [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by pro.surfer,

שלום לכולם, אני טס בחודש הבא לטיול גלישה של שבועיים בפורטוגל וחשבתי שזאת היזדמנות למרות שאין לי ממש תקציב לרכוש מצלמת וידאו כדי לתעד את טיול הייתי רוצה המלצות למצלמת וידאו טובה נגיד עד 2000 שקל שמצלמת באיכות HD. חשוב לי זום אופטי כמה שיותר גדול ועם אפשר גם מייצב מבחינת איכסון אני לא ממש מבין איך זה עובד בוידאו אבל מדובר בצילומים ארוכים של גלישה. תודה מראש טל.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Access Denied,

קבלתי מחבר מצלמת SLR של סוני מדגם a380 (הוא השתדרג למצלמה חדשה) הציוד יחסית בסיסי וכולל עדשת קיט מקורית ועוד עדשה של טמרון לטווח קצת גדול יותר (לא יקרה מאוד) אני חושב לקנות פילטר מקטב ופילטר ND לעדשות, ויש לי מספר שאלות מאחר ואין לי ניסיון עם פילטרים לא רוצה להוציא הרבה מאוד כסף על כך, המטרה כרגע היא קצת להכנס לתחום הצילום. - האם יהיה הבדל בין פילטרים יקרים לזולים על עדשות בסיסיות יחסית? ההבדל הוא בין 50 שקל לפילטר של ויויטר ל-140 לפילטר של הויה. - האם יש חברות מומלצות עם מחירים סבירים? - במידה ואני שוקל לעשות קורס צילום בסיסי, האם יש מה לעשות עם הפילטרים בקורס? תודה לכל מי שיוכל לעזור

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by n_aviv1,

יש ברשותי קנון 550D ואני מעוניין בקניית פלאש (לא יצא לי להשתמש עוד בפלאש חיצוני למצלמה). הפלאש הנוכחי לא מספיק עוצמתי, לא מגיע רחוק מספיק ולא מאפשר לי הקפצה. השאלה היא איזה פלאש כדאי לי לקנות?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by LIRON1,

שלום יש ברשותי את המסרטה הזאת מסרטה ישנה שמסריטה על קלטת HI8 רציתי להוציא את מה שמוסרט בתוכה ע"י זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=754372 1. זה יוציא לי באיכות טובה? 2. זה מחיר טוב? תודה

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. למשל מצלמה זו: http://www.ebay.com/itm/600TVL-Sony-CCD-Color-Mini-Indoor-Security-Camera-3-6mm-/320615864064?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa631d700 אם אני רוצה להפוך אותה לאלחוטית מה אני אצטרך?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by n_aviv1,

יש ברשותי קנון 550D ובפעם האחרונה שהחלפתי את העדשה גיליתי שיש לי אבק בין נקודות הפוקוס והוא פשוט מטמטם. יש דרך לנקות את זה בעדינות? אני חושש לפגוע בתפקוד של זה כי זה נראה ממש עדין...

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. 1. עדשת זום רחבה 18-200 או 18-135 2. עדשת מאקרו 1:1 כוללות מייצב תמונה ומנוע אוטו פוקס לא משנה איזה חברה אפשרות גם מיד שניה או מחו"ל תודה!

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by sofa_surfer,

היי, צריך את עזרתכם בנושא לא מאד שכיח בפורומי האתר - איכות בהדפסת אלבום דיגיטלי. לא מזמן הדפסתי אלבום דיגיטלי והתוצאה הייתה מאכזבת למדי: חלק גדול מהתמונות יצאו באיכות לא מספקת, נראו מגורענות משהו, וחלקן גם לא בהירות מספיק. כששאלתי בחנות הצילום, נאמר לי שהתמונות שצילמתי היו במקור באיכות נמוכה (72 / 100 DPI), כך שהבעייה לא אצלם ושהם מדפיסים ב-300 DPI. (זאת על אף שבהדפסת תמונות רגילה, על נייר קודאק כזה, הם יצאו יופי). כאשר בדקתי את הקבצים ב'מאפיינים', התמונות אכן ב-72 DPI אך הן בגודל של כשני מגה ונראות מעולה על המחשב. בקיצור, טענת החנות נשמעת לי קצת מוזרה. יותר מכך, DPI אמור להיות פונקציה של גודל הדף וזה לא משהו אינהרנטי לתמונה, לא? אשמח לעזרתכם.

• 7 תגובות
    • 9.9k צפיות
  18. Started by GUY550,

שלום לכולם אני רוצה לקנות מצלמה מקצועית בתקציב של עד 12K ושמתי עין על המצלמה הזאת http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=794226 מה אתם אומרים עליה?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by elen,

שלום, בימים האחרונים ערכתי השוואות בין הרבה מצלמות באינטרנט ורציתי להתייעץ איתכם לגבי התלבטות בין שתי מצלמות: Canon PowerShot A3400 IS מול Canon PowerShot A4000 IS (שתיהן דיי דומות כי נראה לי שזה הכוון שאני מחפש) בכל מקרה אשמח להצעות נוספות... לגביי: 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? מחפש מצלמה בערך עד 1000 ש"ח כולל אביזרים 2. מה רמת הידע שלך ? בינוני + (אחרי הטיול אחפש מצלמת רפלקס אבל לטיול אני מעוניין במשהו פשוט..) 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? D50 מהעבודה 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? בעיקר תמונות נוף במזרח... 5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותיך לגדלים גדולים (>…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by levelone,

שלום לכולם. לפני שנתחיל, אני רוצה לציין שמעולם לא קניתי מצלמה/עסקתי בצילום חובבני. אז ככה. כבר הרבה זמן שאני חושב על לקנות מצלמה. צילום אומנותי הוא משהו שממש לא מעניין אותי כרגע. אני יותר בעניין של תיעוד (למשל סיורים באתרים, תצוגות רכב), וצילום יום יומי של משפחה/חברים וכדומה. בנוסף, רצוי שתהיה אפשרות לצלם סירטוני וידאו בסיסיים. למרות שזאת תהיה המצלמה הראשונה שלי, אני מעדיף להשקיע במצלמה שתוכל לספק את כל הצרכים שלי וגם לעשות את זה טוב מאשר במצלמה דיגיטלית קומפקטית שלא באמת תיתן לי את מה שאני רוצה. אני חושב לקנות את הcanon eos 600d ויש לי כמה שאלות: 1. מה דעתכם עליה כמצלמה לצלם חובב-מתחיל? 2. מה דעתכם על עדשות יד שניה/פלאשים יד שניה? 3. איזה כרטיס זיכרון כדי לי לקנות? אני …

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. למרות שזה פורום של מצלמות סטילס להתרשמותי , מקווה שאפשר לקבל התייחסות גם לגבי מצלמות וידאו- אז העניין כזה , לפני 15 שנה בערך הלכתי ברחוב בשעת לילה מאוחרת וחלפתי על פני חנות אלקטרוניקה שבחלון הראווה שלה הוצבה מצלמת וידאו שהיתה מופנית לכיוון הרחוב והציגה את המתרחש בשידור חי על גבי טלוויזיה קטנה שניצבה בסמוך לה . שום דבר יוצא דופן לכאורה פרט לעובדה קטנה אחת : למרות השעה המאוחרת , התמונה שהוצגה ע"ג המסך נראתה כאילו צולמה באמצע היום בשעה 12 בצהריים - יכולתי לראות את עצמי ואת הרחוב מאחורי באור יום מלא! אז רציתי לדעת אם הפיצ'ר הזה קיים גם במצלמות של היום , ואם כן איך הוא נקרא . הכוונה לדגם ספציפי תתקבל גם כן בברכה.. (אגב , לא מדובר במשהו כמו night vision . זה היה צילום רגיל …

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. אהלן! ברצוני לרכוש מצלמה לטיול של אחרי צבא לדרא"מ. מבחינת תקציב - סביבות ה-1000 עד 1500 (אם מדובר על מצלמה עם סוללה יעודית אז המחיר צריך לכלול סוללה ספייר). יש אפשרות לחריגה (אם זה באמת שווה את זה). הדרישות - זום אופטי טוב, איכות תמונה. ושאלה - GPS? האם באמת יש בזה צורך? אך זה מתבטא בתמונה? חשבתי בכיוון של Canon sx260HS.

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by duzapz,

היי, אני בקרוב מתחיל טיול בדרום אמריקה ומתכנן לצלול בגלפגוס בעומק של כ-60 מטר. חבר שלי שהיה שם הצליח לצלם עם האייפון בעומק כזה עם מגן נגד מים אני רוצה ללכת קצת יותר רחוק מזה ולקנות מצלמה טובה שתשמש אותי גם לטיול וגם תוכל לצלם בעומק כזה קטעי וידאו ותמונות יפות. שמעתי על המון מצלמות וקראתי הרבה ביקורות אבל הבעיה שרשום שהן טובות עד ל-12 מטר עומק. מה אמורה להיות הבעיה אחרי עומק של 12 מטר? המצלמה תפסיק לעבוד? למה אייפון מסוגל ומצלמה לא? אני אשמח לעזרתכם והמלצותיכם. תודה!

• 7 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 5000 ש"ח 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. גבוהה 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? מגוון canon powershot 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) מעט בחושך, הרבה אור יום, לצלם אנשים ממרחק רב. 5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותי…

• 7 תגובות
    • 3.4k צפיות
  25. Started by LIRON5721,

בוקר טוב, אני צריך המלצה לעדשה שניה למצלמה canon 600d אני כרגע עם עדשת קיט 18-55 ומה שחסר לי בה זה יותר איכות וחדות, זום פחות מעניין אותי. אני מצלם בעיקר אנשים ורכבים ואני מאוד אוהב לצלם אנשים עם פוקוס ושכל הרקע מטושטש מסביב. תקציב של עד 3000 ש"ח עם חריגה של 200 ש"ח. ראיתי את העדשה EF 17-40 של קנון שנכנסת לי בתקציב מה דעתכם עליה? יש לי ידע של חובב וחשוב לי לשמוע דעת של מישהו מיקצועי תודה [h=1][/h]

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים