עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי מארז סופרטאלנט (שם מגעיל סתם שתדעו) ולפני יותר מחודש הוספתי לו מאורר 120mm לחלון ולא רואים כלום את הבפנים (ויש מה לראות שמתי סליבים לא רואים שום חוט כל המארז מרופד וכו...) וגם מה שהוא לא ממש מול הצ'יפסט ומול המעבד כי הידית פתיחה של הדלת שם ואי אפשר להזיז אותו יותר שמאלה, אז חשבתי לחתוך את הידית הזאת (זאת עם המנעול) ולהזיז את המאורר ככה גם יהיה יותר יפה וגם יהיה יותר יעיל (וגם כמובן יהיה צריך להחליף פרספקט אבל זה לא בעיה), השאלה אם כדי להרוס את הדלת ולעשות את זה? עריכה: המאורר בכלל לא מעל הצ'יפסט כמו בתמונה פשוט לא ידעתי לצייר את זה יותר טוב. צירפתי תמונה שתבינו יותר טוב למרות שהיא לא הכי טובה (אני שירטטתי.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by ElEmEnt,

אני מדבר על הכבלים של החשמל לא על הכבליי ATA תודה מראש ניר

• 22 תגובות
    • 4.9k צפיות
  3. Started by MoSQuiTo,

איך אתם ממליצים לחבר מספר לדים? בטור או במקביל? ולמה? תודה

• 12 תגובות
    • 8.5k צפיות
  4. Started by tisan4us,

שלום לכולם, אני מעוניין לדעת עם איזה כלי בדרמל אפשר לחרות עליו, ולרשום נגיד את השם שלי, כמו שאחד מהאנשים עשה צורה של כאוס ונייק

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. OK הבנתי שלא כל הקטודות הם UV נכון? יש כאלה שלא נכון? אתם יכולים להביא לי קישור לקטודה שהיא כן בארץ?

• 15 תגובות
    • 3.7k צפיות
  6. איפה אפשר לקבל שירטוטים ורכיבים לזה???

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  7. הדגש הוא על מוצרים קלים, כך שמחיר המשלוח לא יהיה גבוה. מחיר המשלוח יחולק ויהיה עוד פחות משמעותי נא לשלוח לאייסיקיו מספר 142741672 הודעה עם קישורים לכל המוצרים שברצונכם להזמין עם הכמות. נא למהר בבקשה שבוע טוב, אבנר

• 20 תגובות
    • 4.4k צפיות
  8. Started by oor,

אני בונה חלון למארז ורציתי לשאול איזה לדים מומלץ לשים כדי שיאירו את החריתה שעל הפרספקט שעשיתי ...??? והאם צריך לחבר נגדים או משהוא בשביל שהלדים יעבדו כמו שצריך ?? החשמל מגיעה כמובן מ +5 או +12 של הספק ! אם זה הכל ניראה לי ... תודה מראש ..

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by BeNzZy-BoY,

טוב אז ככה.. לקראת סיום המודינג למחשב שלי תכננתי להחליף את המתגים של ההדלקה והריסט של המחשב במתגים אחרים.. לגבי ההדלקה רציתי לשים מתג של on/off פשוט כזה ויפה ולתקוע אותו בגג או על פאנל 5.25 אינץ מקדימה זה לא עקרוני כרגע.. לגבי הכפתור של הריסט עוד לא בדיוק אני יודע מה אני רוצה אני אשמח לרעיונות .. חשבתי אולי לשים את הכפתורים האדומים האלה הפשוטים ראיתי כזה בהום סנטר.. לא חשוב לגבי הכפתור הדלקה.. הסתכלתי עליו ומאחורה אני רואה שיש לו איזה 6 רגליים קטנות כאלו כשלשניים מהם מחוברים כבלים שמתחברים ללוח אם.. אחד לבן ואחד כתום.. לאן אני מחבר כל חוט כזה במפסק ? פשוט לכל צד רגל או שיש איזה תחכום ? אם יש לכם רעיון אחר אני אשמח לתגובה ולגבי הריסט אני מעדיף לעשות את שניהם אות…

• 20 תגובות
    • 5.2k צפיות
  10. Started by shimon23,

אני מחפש מדבקות לצביעה על המארז- בסגנון אלו שיש באתר, מישהו מכיר אתרים עם תמונות להדפסה לשבלונות כאלו? האם יש סוג ספריי מיוחד בשביל סוג כזה של צביעה?

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by amisha,

ניסיתי לבנות את הפאן באס שיש באתר פי סי ספוט ושמתי לב שהרכיב FET מתחמם בצורה מטורפת ושמתי לו גוף קירור פאסיבי והוא עדיין מתחמם אבל עובד זה נורמלי?

• 15 תגובות
    • 4.1k צפיות
  12. Started by NeoMesH,

אני צריך שמישהו יגיד לי איך לחבר לדים לעכבר שלי...שמתי תמונה של העכבר במצורפים פשוט אין לי מושג איך לחבר...זה עכבר אופטי ואלחוטי של מיקרוסופט אם מישהו יעזור הוא יעשה לי ת'יום ;D

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. אפשר? המקלדת היא microsoft multimedia ואם אי אפשר אז אפשר איך שהוא להכין את האותיות בעיברית ואנגלית? יש אפשרות?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by e-d-a,

חיברתי את כל המאווררים שלי אליו (120+ג'נרי ערוץ ראשון, 120 ערוץ שני, מאורר לדים+ ג'נרי ערוץ שלישי, 2 ג'נרי ערוץ רביעי) הכל עובד יפה וטוב בערך שבוע וחצי עכשיו שיחקתי שם עם החוטים (בשביל שלא יראו אותם חלק מהפרוייקט שלי ליצור מחשב קר ושקט בטירוף! ואוברקלוקינג הרוב קנוי אבל עדיין הרבה השקעה) בכל מקרה המאורר לדים אחד מהמולקסים שלו ניתקתי ונשארו שם פין צהוב חשוף ופין אדום חסוף ושמתי עליהם איזורילבנד אבל כנראה שנגעתי האיזורילבנד ירד והם נגעו אחד בשני עכשיו המאורר ההוא בכלל לא עובד והמאוורר שהיה איתו על אותו ערוץ עובד רק שאני שם על 7 וולט אבל זה לא מה שמפריע לי לא איכפת לי מהמאווררים, הקטע הוא שאני מזיז את העיגול של הוולט למעל 7 בsunbeam אז המנורה לא מתחלפת לכחול. יכול להיות שהתק…

• 19 תגובות
    • 4.2k צפיות
  15. Started by Kriz,

אין הרבה מה להוסיף ... כל מה שהיה להגיד , לדון עליו - "דוסקס" בהרחבה במשך בניית הפרוייקט... אז ישר לתמונות עוד תמונות : http://csl.3dv.co.il/Kriz/system/

• 31 תגובות
    • 8.5k צפיות
  16. Started by Pure-Gold,

שלום, יש לי פוטנציומטר של 750 אום בערך ואני רוצה לעשות איתו פאן באס. הבעיה היא שאני מחבר אותו בטור למאוורר לאחר סיבוב קל של הפוטנציומטר המאוורר נעצר. אני רוצה להגדיל את הסיבוב, כלומר שההתנגדות שתהיה בטור על המאוורר תהיה יותר נמוכה. אודה לכם אם תוכלו לשים או להסביר מעגל עם צורת החיבורים וערכי הנגדים ( או הנגד הבודד ) הדרושים לצורך העשיה. תודה לכל העונים.

• 15 תגובות
    • 6.1k צפיות
  17. Started by vner@,

ערב טוב, לא מזמן קבלתי א הדרמל החדש - multipro 285 PB, שהזמנתי מצרפת ב 40 יורו (200שח) למי שלא זוכר, הזמנתי אותו מאחר והקודם התפחלץ... נכון שאין כמו מודינג של ערב יום שישי ? אז יאללה, מולקסים שנצבעו בצבע UV (ורוד-סגול) ושולבו בהם לדים UV שלשה מ"מ שכוסחו כדי להקטינם (ראו תמונות) הצעצוע החדש: האוסף של החלקים שהצטבר אצלי... דיסק יהלום שהזמנתי - הוא עשוי יהלומים ונועד לחתוך חומרים קשים מאד (אבנים מסוגים שונים, בטון, עוד כל מיני....) החיבורים ולד ה-UV: לפני / אחרי הכיסוח: מורכבים עם הלדים: יופי פשוט מטורף. צבע סגלגל, גוון ורוד-אדום, שאני אישית מאוד אוהב. האפקט המיוחד כמובן לא עבר בשלמותו עם התמונות, בייחוד מכיוון וזהו אור UV שכן המצלמה מתקשה ל…

• 22 תגובות
    • 5.8k צפיות
  18. Started by danieln9,

את הלדים שמתי רק לבדיקה כפי שרואים יש לי לדים אולטרא ברייט שזה יהיה מה זה מגניב.

• 13 תגובות
    • 3.9k צפיות
  19. בשעה טובה, אמא שלי חזרה מצרפת עם דרמל חדש בשבילי מסוג 395PS לא שזה אומר לי הרבה, אבל זה חזק יפה, וזה הגיע עם 40 חלקים וקופסא כזאתי גדולה.., יש גם תמונות, עכשיו מכיוון שזאת הפעם הראשונה שאני עם דרמל ביד, ואני רוצה להתחיל כבר בעבודת החיתוך של הגג, אז אני רוצה מכם האנשים שעשו חור בגג עם דרמל, או כאלה שיודעים, שיתנו לי טיפים לעבודה נקיה, חלקה, שלא יהיו לי בעיות, אני לא כל כך מתמחה בחלקים, יש לי מין ראש כזה לדרמל שקוראים לו Multi-Chuck, שנראה לי ברגע ששמים דיסקית הם אומרים שתשים את הראש הזה, ולא את הראש הרגיל.., אז שמתי אותו ושמתי דיסקית על מוט ברזל עם בורג שהגיע לי גם.., וניסיתי לחתוך פלסטיק, בהצלחה כמובן, בלי בעיות והדרמל עשה את זה כמו גדול, אבל כמובן שברזל זה הדבר …

• 46 תגובות
    • 9.9k צפיות
  20. הנה כמה תמונות של המוד: http://www.oferporat.com/pureserver/pictures/project/panel/TopSecretProject.htm לא אספר לכם מה זה עדיין. תנסו לגלות לבד ( ניתן להסיק מסקנות מהתמונות ). צפו לעדכונים.

• 25 תגובות
    • 6.4k צפיות
  21. אני רוצה לבנות מגעל להבהוב LED (בשביל FANBUS) אני יודע שהרכיבים שנחוצים לזה הם LED,נגד (אחד או שניים ניראה לי),קבל וטרנזיסטור ניסיתי כל מיני דרכים אך לא הצלחתי למישהו יש את המעגל הנכון ?

• 9 תגובות
    • 4.9k צפיות
  22. כאמור פאנל חדש עם לדים דו צבעים - כחול ואדום לשליטה על מערכות שונות במחשב (משאבה, קתודות, כבלי EL, תאורות שונות ועוד...) תהנו, אשמח לתגובות אטשמח לתגובות, אבנר

• 15 תגובות
    • 4.8k צפיות
  23. Started by Nemesis,

הי חברה, כיוון שמדי פעם נשאלת כאן שאלה על חיבור פנל LCD (כמו של מחשב נייד) למחשב PC ויש לי כמה רגעים פנויים וציוד זמין במעבדה, אני אנסה לענות כאן אחת ולתמיד על השאלות. פנלי LCD, כדוגמת זה המוצג בתמונה (פנל של LG-Philips דגם LB064V02-A1) מתחברים ל PC בעזרת חיבור דיגיטלי. יש שני סוגי חיבורים אשר מופיעים בפנלים שונים, אחד מהם הוא סיגנל TTL (לכל ביט של ערוץ צבע יש חוט נפרד המחבר את המחשב לתצוגה). הפנל שלפנינו לדוגמא, הוא פנל 640x480 אשר מקבל קלט של 18 ביט, 6 ביט עבור כל צבע (אדום, ירוק וכחול). אורך כבל מסוג זה הוא קצר יחסית בגלל ריבוי הסיגנלים וההפרעות ביניהם. מצד שני יש גם סיגנל LVDS, אשר משמעותו (Low voltage diferrential signal) אשר ממזג את הנתונים למספר קטן יותר של חוטים…

• 20 תגובות
    • 10.4k צפיות
  24. Started by iCeCuBe,

ראיתי שיש מאמרים איך להתאים שלט של XBOX למחשב, אבל מישהו יודע איפה כתוב איך להתאים למחשב שלט של Playstation אם זה בכלל אפשרי?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by ETB,

נתקלתי במדריך מעולה שיעזור מאוד לבין המודרים הכבדים ביניכם. יש גם באתר עוד כמה מדריכים ותמונות שלפרויקטים מדהימים. http://www.mnpctech.com/Dremel2.html ניראה לי שבין המודרים יש כמה נאונאצים כיוון שחלק מהחלונות בצורה של סמלים של הרייך שלישי. אבל בכול זאת אתר מעולה.

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים