עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. קניתי ב eBay נגן Blu-Ray של סמסונג, אבל רק לאחר שקיבלתי אותו שמתי לב שהוא מתאים למתח של 110v. אז פירקתי אותו והוצאתי את ספק הכח - זה ספק כח ממותג רגיל לחלוטין, הינה התמונה: הסתכלתי על הקבלים - רובם סביב ה 250-275v, והשאר במתח נמוך בהרבה (25v למשל), לכן אני חושב שאין בעיה. יש קבל אחד, שהסימון שלו הוא CM801, CM802, CM807 ולידו טבלה עם "Option List" לכמה מתחים: אם הטבלה לא מובנת הינה העתק: [table] [tr] [td]OPTION LIST[/td] [td]INPUT Voltage[/td] [/tr] [tr] [td]CM801: 200V 100uF[/td] [td]110VAC[/td] [/tr] [tr] [td]CM802: 450V 68uF[/td] [td]220VAC[/td] [/tr] [tr] [td]CM807: 500V 68F[/td] [td]220VAC[/td] [/tr] [/table] אחרי בדיקה, באמת הקבל הש…

• 5 תגובות
    • 3.8k צפיות
  2. שלום הראשון נקרא MCP41100 http://www.taydaelectronics.com/mcp41100-mcp41100-i-p-digital-potentiometer-100k-ohm-ic.html השני נקרא MCP4131 https://www.sparkfun.com/products/10613 שניהם של Microchip כפי שהתחילית של הדגם מרמזת, יש בינהם הבדל בהתנגדות: הראשון 100K והשני 10K, אבל נתעלם מזה לרגע. האם יש בינהם הבדלים אחרים מעניינים שכדאי להיות מודע אליהם לפני שבוחרים? הם מסדרות שונות, לכן אני שואל.. תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by Moty_p,

שלום לכולם, אני רוצה לעשות מודינג למקלדת שלי, מקלדת חדשה דנדשה שאבא שלי קנה לי, בצבע כסוף עם מקשים שחורים בשלושה שפות עברית אנגלית ורוסית ועוד כמה מקשים חמים למולטימדיה שאלה ראשונה: יש למקלדת 4 חוטים, אחד ירוק, כתום, לבן, וכחול אני לא יודע מה מהם זה הפלוס והמינוס והנתונים אני חייב לדעת את זה, מעל החוט הירוק כתוב G אני רק יכול לנחש שזה האדמה מעל החוט הכתום רשום O אין לי מוסג מזה מעל החוט הלבן רשום W אין לי מוסג מזה אומר ומעל החוט הכחול כתוב B אין לי מוסג מזה אני ישמח שמישהוא מנוסה יהיה יכול להגיד לי מזה מה שאלה שניה: אני רוצה להשים לדים לבנים שבין החריצים של המקשים יהיה אור לבן מואר אבל זה לא אפשרי, אז חשבתי על לעשות דבר כזה: להוציא את כל המקשים של המקלדת כדי לצבוע את המשט…

• 25 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. אני רוצה לבנות פנל שליטה על מאווררים אבל לא בעזרת מפסקים, זה נראה מכוער. אני רוצה בעזרת פוטנציומטרים. יש למישהו רעיון? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 846 צפיות
  5. Started by bluz,

קודם כל עבדתי עם PCB אומלל וקטן. עכשיו יש כמה דברים: -ההלחמות נעשו בצורה רשלנית למדי, מלחם מגושם. האם בדיל מוליך? -הדיודה שמבקשים במדריך נשברה אז השתמשתי בדיודה אחרת. זה משנה משהו? כמו כן הקבל האלקטרוליטי הורכב בהנחה שהרגל הארוכה זה ה+. גם בגלל שמעל הרגל השניה (-) היה פס אפור שמן לאורך הקבל. חוץ מזה, השתמשתי במקלט IR ושמתי אותו כמו בציור - הוא נראה לי 100% כמו שבתמונה. מה הבעיה :s05:

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by R9547655G,

מוד ראשון שלי! ובטוח שלא אחרון! חבל שאין לי מצלמה... בקיצור לקחתי פירקתי תמארז שלי צבעתי את כל החלקים ה לבנים ויצה מארז בן ז**ה! כניראה המוד הבא שלי היה חלון+ חיתוך גרילים מובנים!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום, מדובר על חלון פלסטיק-שקוף של המארז CM 690 III. ברצוני ליצור שני חורים למאווררים כגון זה: http://s95.photobucket.com/user/Gripen90/media/ci7%204930K/IMG_6796Custom.jpg.html שאלתי היא, עד כמה הדבר מורכב? אילו חומרים צריך? ועד כמה זה אפשרי ללא פגיעה בפלסטיק שהינו בוודאי רגיש וקל לפגימה? תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 5.3k צפיות
  8. Started by Shmuel Cohen,

אני משתמש במתחים של 9-12V בדרך כלל ..אז רציתי לדעת איזה טרניזסטור הכי מומלץ לי להזמין ? (אם מישהו יכול להביא לי דגם או יותר טוב קישור מאייבי להזמנה..) תודה רבה לכם !

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by DavidM,

שלום כולםםםם אני חדש כאן בפורום ובתור פרויקט ראשון שלי אני רוצה לבנות מארז שקוף כי המארז של המחשב שלי הוא ישן טילים [משהו כמו בתמונה הזאת:http://www.scpcug.com/images2003/change2.jpg] עכשיו חשבתי על מארז כזה.:. ***יש לי ידעה בסיסי באלקטרוניקה ככה שאת הלדים,קתודות וכו' אני יכול להוסיף לבד,גם לבנות אלמנט תאורה כמו של Sunbeam עכשיו לשאלות: אמרו לי שהחומר שממנו עשוי המארז השקוף הוא פרספקס. כמה יעלה לי לקנות את החומר הזה כדי שיספיק לבניית המארז הנ"ל? ואיזה עובי אני יצטרך? 2]קראתי כתבה בYNET ששמה מישהו הגיב שאם שמים חלון צד מהחומר הנ"ל אז הקרינה האלקטרומגנטית שפולט המעבד יכולה "להשתחרר" מהמארז ציטוט: השאלה שלי:האם זה נכון???? זהו לעכשיו תודה לכולם [אם פירסמ…

• 4 תגובות
    • 707 צפיות
  10. Started by nice,

אני רוצה לצבוע חלק מהמקלדת שלי (בערך 40 סנטימטר אורך על 5 גובה) ורציתי לשאול מהניסיון העשיר של כמה מהחברים באתר. אני לא רוצה לצבוע חלק שבו אני משתמש תכופות מחשש שהצבע לא יתאים לתנאי הלכלוך והזיעה,לכן כל צבע שיכול להדבק טוב לפלסטיק יתאים. וגם מאוד חשוב לי שהצבע לא ינזל רבות,מחשש שהוא יכתים חלקים אחרים במקלדת (למרות שאני אשתמש בשבלונה). ועוד דבר: האם הצביעה יכולה לפגום בפעילות המקלדת? תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Yaron Israeli,

אני מנסה לעבוד עם Visual Studio 2013 עם ארדואינו. התקנתי Visual Micro, הגדרתי את ה- Application IDE Location לתיקית היעד של ארדואינו (C:\Program Files (x86)\Arduino). אני כן מצליח ליצור פרויקט ארדואינו חדש (יוצר לי יחד עם הפרויקט קובץ ino). הבעיה היא שה-Visual לא מזהה שום פקודה של ארדואינו. למשל pinMode או Serial. לדוגמה, הפקודה Serial.begin(9600) מציגה שגיאה על המילה Serial כך שרשום: Error: identifier "Serial" is undefined ניסתי גם להוסיף #include<Arduino.h> אבל גם זה לא עזר. אשמח לעזרה איך לתקן את זה כדי שהקומפילר יעבוד כמו שצריך. תודה

• 0 תגובות
    • 2.9k צפיות
  12. עשיתי את הלוח כמעט בדיוק (עוד מעט אני יפרט למה כמעט) איך שהיה כתוב במדריך, בדקתי שאין שום בעיות בהלחמה, חיברתי את הכבל למחשב, הדלקתי את המחשב, נכנסתי לתוכנה uice, בחרתי ב "lirc basic device", נכנסתי ל hardware setup ולחצתי על initalize והוא לא מצא כלום, בחרתי ב com2 ושוב ניסיתי ועדיין כלום, ניסיתי לכבות את המחשב, להוציא ולהכניס את הכבל ועדיין כלום, הוא לא מזהה אותו. ההלחמות בסדר, החלקים מאריהב ובדיוק לפי המק"טים, כיווני הדיודה, הקבל, וכל החלקים האחרים בסדר, הדבר היחיד שלא הייתי סגור עליו הוא זה: בציור הזה: במקום לחבר את מה שנראה בציור כחוט "1" חיברתי את החוט שמשמאלו וזה מהסיבה שחשבתי שיש בציור טעות כי באותו חור שמסומן בציור "1" אין חוט, זו נקודה ריקה בחיבור של העכבר …

• 9 תגובות
    • 836 צפיות
  13. שלום לכולם, אז ככה, כל הרעיון התחיל שקראתי פה באחד המדריכים באתר על מישהו (אינני זוכר את שמו מצטער) שבנה מכונת ארקייד, מאד התלהבתי והחלטתי שאני גם רוצה כזה והתחלתי לקרוא הרבה מאמרים באינטרנט בנושא, אבל בגלל שאין לי מקום בבית למכונה כזו גדולה ובגלל שלא רציתי להתחיל לבנות מאפס ובגלל שהייתה לי בבית שידה ישנה החלטתי שאני הולך על JUKEBOX בתוך השידת עץ הישנה. אז אחרי ההקדמה נעבור לתכלס: את החומרים הזמנתי מ ultimarc.com ומ ozstick.com שני אתרים מאד מומלצים למי שגם רוצה לבנות וחשש להזמין, השירות שלהם מעולה במיוחד של ultimarc תוך שלושה ימים החבילה הייתה אצלי עם שליח עד הבית! גם ozstick בסדר גמור רק שלהם לקח טיפה יותר זמן - שבוע. ההזמנה: ultimarc 17 כפתורים שחורים 1 כפתור …

• 7 תגובות
    • 4.8k צפיות
  14. Started by FeedMe,

שלום חברי פורום יקרים... כמו ש-Pro Modder ועוד כמה שעזרו לי בת'רד הלדים יודעים, התחלתי היום בפרוייקט שש השעות. מהו הפרוייקט הזה? המטרה היא לדחוף כמה שיותר בכמה שפחות זמן. שש שעות עבודה נטו- לא כולל ייבוש צבע- והיעדים הם חיתוך חלון בצד, חיתוך חלון מקדימה ועליו חריטה שתואר ב-LED, רגליות שקופות ומוארות חדשות למארז, צביעה, חיתוך מקום למאוורר בגג, הוספת מאוורר בדלת, ולהאיר כל הכל בלדים. די הרבה בשביל שש שעות, לא? אז איך מספיקים? הדבר הראשון היה לוותר על דברים לא נחוצים באמת. למשל שיוף מאוד מדוקדק אחרי החיתוך- אני ממילא מתכוון לחפות הכל בגומי U, אז לא היה טעם בשיוף עד המוות ממילא- את זה תוכלו לראות בתמונות- החיתוך באמת לא משוייף עד תום. :-X דבר שני הוא שימוש בכלים כבדים .…

• 100 תגובות
    • 13.6k צפיות
  15. Started by משתמש כבד,

יש לי בבית מגבר+סאב לרכב שאין לי בהם שימוש וחשבתי אולי לחבר אותם למערכת בחדר. יש לי ספק של אנרמקס ליברטי 400 שמוציא 20A בכל מסילה(סה"כ 2 מסילות) ועל המגבר יש פיוז של 20A. האם ניתן לחבר את המגבר למולקס מבלי לפחד שמשהו ישרף? אופציה שניה היא אולי לאחד איכשהו את שתי המסילות כי מסילה אחת גם ככה לא בשימוש ובמסילה השנייה בקושי יש שימוש כי המחשב מלפני כמה שנים טובות והוא בקושי צורך חשמל.

• 5 תגובות
    • 5k צפיות
  16. Started by SkyCity,

למישהו יש חנות שעושה מודינג למארז? באזור המרכז... תודה.

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  17. Started by what the fuck,

מה זה ? P: (זה קשור לחשמל ואלק', לא ?)

• 22 תגובות
    • 3.7k צפיות
  18. Started by zxor,

מצאתי בeBay טרנזיסטור TIP31, כתוב עליו ככה: 3A הבנתי. אבל כתוב 100V, זאת אומרת שהמקסימום הוא 100V? אפשר להעביר בו גם 9V והוא יעבוד?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by tulicooli,

אני רוצה תמונות בשביל לשים על המארז כאילו על החלון לחרוט. מישהו יכול להביא לי??? ולמי שיש לו פומה אז בבקשה שיביא לי תודה

• 1 תגובה
    • 988 צפיות
  20. בקרוב מאוד אני מתחיל מוד למחשב ולרמקולים שלי. בקשר למחשב, אני צריך לדיסקיות חיתוך איכותיות ולא הפשוטות שמגיעות עם הדרמל עצמו. אני יודע שיש דיסקיות חיתוך מיהלום, אבל הן יקרות מידי בשבילי, היות ואני קונה כמה יחידות. בקשר לרמקולים, אני בונה תיבה אחת ל2 וופרים 8'' מבית ROTTWEILER - (חברה לא מוכרת-מיוצר בארה''ב-אבל וופרים מעולים! באס עמוק מאוד ונקי לחלוטין!) בכל אופן, אני צריך דסקיות לעץ/MDF כמה שיותר איכותיות, ושלא יישברו לי כל 4 דקות כמו הדסקיות הפשוטות. אם זה לא קשור לפורום הזה, אבקש להעביר, עמכם הסליחה :]

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. הכותרת אומרת הכל.. אני למעלה משעה מנסה למצוא דרף לפתוח את זה אבל זה פשוט תקוע חזק... המטרה שלי היא להוסיף שם לד אבל צריך לפתוח את זה קודם ואין לי את המכשיר המיוחד האם יש דרך ?

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  22. Started by FrozenLips,

היי אני מחפשת מסך OLED צבעוני קטן, בעדיפות מסך בגודל של 15X30mm~. היכן ניתן להשיג מסכים כאלה בכמויות קטנות? (בעדיפות עם controller הומני כלשהו ועדיף בכלל עם איזה אמצעי תקשורת סטנדרטי פחות או יותר ) תודה פרוזן

• 1 תגובה
    • 904 צפיות
  23. יש לי מפסק כפול (זה שיש לו שני כוונים ומתפקד בדיוק כמו שני מפסקים), ומנוע פשוט שפועל לפי כוון הזרם שמגיע אליו (הכל בDC). איך אני יכול לבנות בחלקים ההאלו מעגל שיפקד על המנוע לפעול בשני הכוונים - שמפסק אחד סגור יסתובב ימינה, שהשני סגור יסתובב שמאלה וששניהם פתוחים לא יסתובב (ולא יצרוך מתח)? תודה!!!

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  24. Started by nir_ofer,

שלום לכולם, בניתי לאחרונה גוף תאורה קטן המורכב מ-4 לדים המחוברים במקביל מתוך מטרה לחבר אותו בתוך תיבת הדואר שלי. (אמור להאיר פרספקס לבן מאחורה עם שם המשפחה) בתיבת הדואר יש 12V AC שמגיע מתוך הבית ומשמש את הקודן של האינטרקום. רציתי לדעת האם יש דרך פשוטה לחבר את הלדים למקור הAC? ניסיתי לחבר אותם לזמן קצת והם האירו בצורה סבירה (ריצדו בגלל זרם החלופין) כמה זמן לדעתכם הם יכולים להחזיק מעמד ככה? מצאתי את הרכיב הזה http://www.dealextreme.com/p/mr16-1-3w-650-700ma-constant-current-regulated-led-driver-8-40v-input-13557 האם לדעתכם אני יכול באמצעותו להמיר את הזרם ל-DC? תודה על העזרה! ניר

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. שלום, אני עובד עם מכונות CNC הנשלטות ע"י PLC ומחשב רגיל עם ווינדוז. האם אני יכול לבדוק את סוג הבקר המותקן במכונה?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.