אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אז ככה,מכיוון שאין ברשותי מקחד כוס או משהו בסגנון חשבתי לנצל את מקדחתי היקרה ולעשות את הדבר הבא - במקום לקדוח חור עגול לגמרי! אני אקחד 4 חורים לברגים ועוד מלא מלא מלא מלא חורים קטנים שיוכל להיכנס אוויר והמאורר ידחוף אותו. ! זה שווה משהו,או שלא ממש ?
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מבקש מהמנהל לתת לי להוסיף לת'ראד "כל מה שרציתם לדעת על אלקטרוניקה והעזתם לשאול!" כמה הסברים משלי על ציור סכמטי של מעגל חשמלי ועל פוטנציומטרים וכוליי...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום,יש לי מאוורר פשוט שאני רוצה לחבר אליו פונטציומטר. מה שכתוב על המאוורר זה: DC FAN D80SM-12A ----- DC 12V 0.14A 2 1 5 --- תודה לכל מי שיעזור לי! אסף.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום פורום HWzone הסתכלתי בגלרייה של המודינג וממש קינאתי אמרתי לעצמי אם הם יכולים גם אני יכול! אני מקווה להשתלב בפורום וכמובן להראות לכם את המודינג שלי (אני מתחיל את הפרוייקט היום!)
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב הכנתי איזה סקיצה, אבל אני לא ממש מבין בגרפיקה ולא יודע לצייר בתלת מימד... וגם הקנה מידה שם לא משהו... אני רוצה דעות ועזרה לשרטוטים יותר מדויקים שאני יוכל לבתחיל לעבוד על זה... מה שלא מבינים מהציור- המשטח הקרוב לנו והרחוק הם חלון יש שם קטודה מתחת לCD ולDVD והספק הוא בלי מאוורר והמאוורר מהצד עובד עליו זה ציור בחתך צד- מישהו יודע לעשות בתלת מימד??
-
- 25 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אני וחבר שלי הולכים לבנות מארז פרספקס. התוכנית היא לעגל כלפי מעלה את הצדדים של הרצפה, וכלפי מטה את הגג, ובתוך הרצפה ישבו 6-10 לדים full spectrum שהאור מהם יגיע לכל המארז. בטח חלק פה ראו ב twistedmods (האתר לא עובד כרגע, נגמר להם רוחב הפס החודשי) את השמונה לדים שמתחברים ליציאה הפרללית, ונדלקים לפי עוצמת המוזיקה. אני רוצה לעשות משהו דומה רק עם 4 צבעים, ויותר מלד אחד לכל צבע. הבעיה שכתוב שם שלא כדאי לקחת יותר מ 30 מיליאמפר ללד אחרת היציאה תישרף. הרעיון הוא שלפי אותו עיקרון זה יעבור מכחול לירוק לצהוב ובסוף אדום, לא אכפת לי ממש איך זה יעבוד, העיקר שיעבוד. מצאתי שתי דרכים אפשריות: 1)יציאה הפרללית, אני מנחש שאני אצטרך טרנזיטורים כדי שרק צבע אחד יפעל כל פעם, וטרנזיסטורים בשביל…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז הפרויקט שלי בתהליכים, ומכיוון שאני מתכוון מתישהו לתכנן לעצמי מארז חדש בגודל טוואר בנוי בפרספקס, אבל עד אפשר קצת להנות מהמארז הנוכחי. אם כך, אתמול סיימתי לעשות, אחרי לילה שלם ובוקר קצר. בעזרת דרמל, מקדחה ונירות ליטוש (ובלאגן גדול בחדר) פרקתי הכל מ-א ועד ת', והתחלתי בתיכוננים. ראשית הפכתי את החלון שלי לריבוע שלם ובקרוב אני אבקר בהום סנטר בשביל גומי. אחר כך החלטתי לעשות חור קידמי למאוורר שלי, שיראו אותו, אך יצא פשלה קטנה ויש לי שירטה שאני צריך לחסות במשהו.. אחר כך עברתי למוד שלקח לי 5 דקות ודיסקית חיתוך 420 (אם אני לא טועה) חור למאורר למטה. אם כך סיימתי הכל והחלק הנחמד הוא תמונות. מה שמחכה בהמשך זה הגומי U לחלון, חריטה ולהאיר אותה בלדים, כיסוי השריטה המעצבנת ולב…
-
- 53 תגובות
- 10.2k צפיות
-
-
קניתי משהו שנראה בדיוק כמו זה http://www.frontx.com/diy_1.gif עכשיו חיברתי ללוח אם וסבבה אבל כל הקטע זה שזה לא מגיע לקדימה של המארז (לא יודע מי המהנדס הדפוק שקרא לזה פרונט יו אס בי ועשה שזה לא יגיע) אפשר להאריך את זה איכשהו? עם סתם חוטי טלפון של 40 אגורות למטר? או שצריך איזה משהו איכותי כמו כבל IDE ישן ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שבת בפורים יש חופש אז החלטי לעשות את המוד הראשון שלי (אם אפשר לקרוא לזה מוד) ושיניתי את כל מערך האוויר במחשב. מה במחשב: אחד 80mm למעלה בקדימה של המחשב, שתי 80mm למטה בקדימה של המחשב, שתי 80mm למטה באמצע של המחשב ואחד 120mm למעלה מאחורי המחשב. אתמול התחלתי לחתוך את המתכת שמפריעה למאווררים בקדימה של המחשב,השתמשתי בקטר שנהרס כתוצאה מהחיתוך+ידיים שרוטות :-X. לקחתי את המאווררים שחיברתי בעזרת מסמר שיוצא מכל אחד וביניהם גומיות שמחברות אותם לתחתית המחשב, את המאוורר שקניתי מחבר שלי אתמול חיברתי ליד המעבד. טמפרטורת: אזור 1 -28 מעלות אזור 2- 29 מעלות הנה תמונות להנאתכם (כן אני יודע החוטים לא מסודרים)
-
- 43 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
-
אני התחלתי להתעניין ככה במודינג והכל אבל לא הבנתי איפה קיבינימיני אני מחבר את המאוורים/לדים יעני למקור החשמל... האם זה אותו מקום? מישהו יכול לצרף תמונה?
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
מה דעתכם על חור בחלון? איך לדעתכם? זה מוסיף? יפה? או שכדאי לשים אחד למעלה? פשוט היופי של חלון שהוא מראה הכל.. ואם אני תוקע איזה מאורר 120 מ"מ זה קצת הורס את האפקט, לא? מה אתם חושבים? יש לכם אולי תמונה של חלון עם מאורר 120 מ"מ? שאני יכול לראות איך זה נראה.. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה הכול התחיל מזה שראיתי פה באתר תמונות של המודינג ודי התאהבתי בזה בכל מקרה קניתי מחשב חדש ועליו התחלתי לעשות את המודינג(עדיין בבנייה כשאני יסיים אני יעלה תמונות) בקיצור תוך כדי הבנייה גיליתי שיש לי המון חלקי מחשב שאני לא ישתמש בהם לעולם חשבתי קצת והחלטתי לבנות מערכת סטריאו או יותר נכון קומפקט דיסק מסידרום ישן וספק כוח הבנייה לקחה משהו כמו 45 דקות שבהם אכלתי הרבה הרבה נסורת המשטח עץ שבתמונות יעבור בקרוב מוד נוסף ויצבע בצבע כחול כנראה שיתאים לקטודה בגלל שעל המוד עבדתי ביום שבת לא היה לי פרספקס ואתמול היה סגור אז היום קניתי פרספקס והפאנל הקדמי יכוסה עוד יש לי לכסות את הפאנל האחורי בדיקט ודבר נוסף שאני יעשה היום זה בניית מתגים על הפרספקס שישלטו בכל מערך התאורה בחדר שלי(כ…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני חותך את הצד של המארז שלי היום ורציתי לדעת מאיפה אני יכול להשיג פלסטיק שיכסה את החתוך.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם! כבר המון זמן שאני רוצה לקנות דרמל, אך כל הזמן הזה היו לי דברים חשובים אחרים לקנות, ועכשיו התממן לי קצת ממון בשביל דרמל. רציתי לדעת על פי ניסיונכם היכן הכי זול לקנות בארץ דרמל? אם זאת חנות מסויימת תרשמו לי את שמה וכתובתה. אם זה אתר אינטרנט אז את הכתובת שלו. בנוסף רציתי לדעת היכן הכי זול לקנות בארץ ראשים. ובקשר לראשי החיתוך, תוך כמה זמן/אורך חיתוך הם נהרסים? תודה.
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
דבר ראשון שלום לכולם ואני מקווה שתסלחו לי אם אני לא במקום הנכון. יש לי מספר שאלות שהם כנראה יהיו בשבילכם בדיחה וממש מצחיקות. בטור חובב אקווריומים מושבע (אם shibby יראה את זה אני מנחש שהוא מנחש מי אני) אני רוצה לבצע "מוד" לא למחשב אלא דווקא לאקווריום אני מעונין לחבר לו מספר לדים ומאווררים ואולי גם את הנורה הזו (אני חושב קטודה קוראים לזה) שמפיצה אור אולטרה סגול (זה שגורם ללבן לזרוח) מה שמכונה בלאק לייט גם. עכשיו ממה שאני יודע וראיתי בגלריות בשבילכם זה ממש בדיחה וקל אבל את הידע שיש לכם לי אין מה לעשות המחשב שלי הוא סטנדרתי ומעבר ללהוציא את המאוורר אם צריך לשמן אותו ולחבר הארד דיסק חדש אני לא ממש מתמצא. השאלות שלי הם: אני צריך ספק כוח שיש לו מתג הפעלה שאפשר לחבר לו גם לדים ג…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
נשרף לי פיוז של מערכת יש עליו צבעים למישהו יש אתר שיגיד לפי הצבעים איזה פיוז זה? זה הולך ככה: כחול אדום שחור אדום מישהו יודע מה זה אומר?
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני חדשה פה.. והרעיון של מודינג ממש מגניב.. רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם מחשב נייד? זאת אומרת.. אי אפשר לחתוך אותו.. נכון!? אבל.. בכל זאת.. רעיונות??
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הזוכים בתחרות המודינג של מעריב וHWZONE המופיעים בעיתון "און ליין" : והנה לכם אליאור ורן בפוזה מגרה : תהנו
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
http://www.hardforum.com/showthread.php?s=&threadid=737864 :-X
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר למארז שלי שני מחזיקים כאלה מלמעלה לנשיאה, כאילו שאני רוצה נגיד לקחת את המארז איתי לאנשהו אז אני תופס בזה... עכשיו השאלה היא איך אני מוודא שהמחזיקים האלה יהיו חזקים מספיק לעמוד בכובד של המחשב והמארז ? יש לי צ'יפטק טאור...
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפני כן, כנראה שהתמונות לא יעבדו (כי זה נחשב כאילו לא דרך השרת של פרש, ככה שצריך להעתיק את הלינק לשורת הכתובת) פה מופיע האשכול המקורי, שהתמונות כבר מוצגות באשכול, אני מקווה שזה לא נקרא אצלכם פירסום, אבל מה אני אעשה, אפשר לעלות אצלכם רק קובץ אחד לכל אשכול האשכול שיש בפרש: http://www.fresh.co.il/dcforum/Modding/1759.html אז הנה כמה תמונות מהפרויקט שלי, הכולל כרגע Fan+light Bus ומסך lcd קדמי המסך: http://uploaded.fresh.co.il/2004/03/06/697511.jpg# שלי זה שבצד שמאל, בצד ימין כבר לא אצלי http://uploaded.fresh.co.il/2004/03/07/623196.jpg# כפי שאתם רואים אין עברית, אבל אני יודע בוודאות שהמסך תומך, ככה שאני לא יודע אם זה התוכנה לא תומכת(קריסטל פונטס) או שפשוט התוכנה לא י…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם כל קטודה קרה מפיצה קרינת UV או שיש רק קטודות מיוחדות שמפיצות את הקרינה הזאת תןדה לכל מי שיעזור
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, טוב מה זה : "sand blasting " ולמה משתמשים בזה או מה שלא יהיה ???
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאחרונה קניתי מארז צ'יפטק Full Tower ורציתי לשפר קצת את המראה שלו. במארז האחרון שלי עשיתי חלון פשוט ויפה אך עכיו הגיע הזמן להשתולל. הכלים שיש לי : דרמל , ג'קסון , כלי שיוף מכל הסוגים מסוריות פח, צבעים ו פרספק 50X50. מצורפת תמונה של הדלת - הפרויקט הסופי יוצג כאן בסיום העבודה. בתודה מראש 8)
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-