אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אוקיי נכון שאני חדש מאוד בכול העניין של המודים אבל צריך להתחיל במשהו והחלטתי להתחיל במסך LCD למחשב ולא בחלון או משהו דומה מצאתי באיזו מגירה מכשיר אלקטרוני ישן (הדבר שהיה לפני מחשבי כף יד) זה B.O.S.S. SF-4600 של CASIO (הלוואי שהיה לי מצלמה דיגטלית שתראו על מה אני מדבר) יש לו מסך LCDאם אני זוכר טוב של 4*16 אבל יש לו חיבור של 25 פינים ולא כמו שכתוב במדריכים של האתר הזה ואחרים 16/15 פינים מה אני עושה מפה? דרך אגב כמה עולה בכלל מסך LCD רגיל עדיף 4*16 MATRIX (אני מקווה שאני צודק במונחים)?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראיתי את הפרויקט שלו http://www.hwzone.co.il/gallery/search.php?=&searchstring=moshik ואני חושב שהרעיון שכל החלק הקדמי יהיה שקוף יפה, ואני רוצה לעשות את זה עכשיו המידות שני צריך זה 43.7x 41.5 אני יודע שאני יצתרך לשפץ קצת את המפרספקט אבל זה לא נורא הבעיה שהכי קרוב למה שאני צריך זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=864 האם הס"מ וקצת החסר יעשה בעיות? וגם איך אני יעשה אותו בתור דלת, שיהיה נוח לפרק ולהרכיב?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני כמה זמן הצטרפתי לפורום והחלטתי לעשות למחשב שלי מודינג עכשיו המודינג שאני מתכנן הוא פאן-בייס לא באס לא בעס אני מעוניין לקחת 4 מאוורים יחסית גדולים (של ספקי כוח) ולחבר אותם למחשב שלי עכשיו הנה השאלות: 1: האם עדיף לעשות את הבייס מהצד של המארז? (+סידור חוטים) 2: האם עדיף לוותר על הפאן בייס לפזר את המאווררים שיגרמו לאוויר לזרום בצורה יעילה יותר? 3: בעקרון המאוור שמצאתי עד עכשיו הוא 12וולט מאוד חזק ושקט מה שאני רוצה זה לחבר את כול המאוורים עם מפסקים וליצור מעגל סגור שלא מחובר למחשב, ואני רוצה לשאול אותכם איך אני יוכל להניע 4 מאוורים עם ספק אחד (לא של מחשב) תודה לכול העוזרים אני מקווה להשלים את המודינג בקרוב ברגע שיהיו לי את כול החומרים אני ניגש לעבדוה ומבי…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי שהקירור שאני קונה ZALMAN CNPS7000A-Cu מגיע כבר עם מעין פאנבאס קטן כזה שלו....אבל הוא לא רציני...ואני רוצה לחבר אותו לפאנבאס שיש לי nermax UC-A5FATR2 ...השאלה שלי היא האם החיבור היחיד שיכלתי לחבר איתו את המאוורר לפאנבאס הקירור נלקח ע"י הפנאבאס הגרוע שבא מובנה עם הקירור? ואם כן יש איזושהיא דרך לחבר אותו לפאנבאס? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש בספק כוח שלי (ANTEC TRUE POWER 430 WATT) מין חיבור כזה מוזר שנראה כמו מולקס אבל יש לו הרבה כבלים ואי אפשר לפרק אותו. (לא החיבור חשמל ללוח אם) מישהו יכול להגיד לי מזה ולמה זה משמש? זה דיי דחוף לי כי עכשיו הספק שלי כבר פתוח ואני לא יודע אם לחתוך אותו או לא.
-
- 1 תגובה
- 924 צפיות
-
-
אין לי ספק ישן וגם אם היה לי אני צריך גם חיבור נקבה וגם זכר...
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
סוף סוף אחרי הרבה מאוד זמן הגיעה לידיו של חברי מתן מצלמה דיגיטלית נחמדה וסוף סוף עשה מתן כמה תמונות למחשבו היפה(לא עד כדי כך) הסיבה היותר נחמדה להעלאת התמונות היא כך , המחשב פשוט מסודר להפליא , זה אחד סידורי החוטים היותר טובים שיצאו לי(כמובן שגם הוא עזר רבות.) תהנו. מודינג : קטודה UV אחת , שני מאוררי UV VANTEC צבע כחול מאורר לדים כחול בחלון סינקים לזכרונות של הR9800NP שלו סידור חוטים מאורר בגג ציור הדרקון על הדלת השניה של המארז. http://photos.walla.co.il/guymichael
-
- 26 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות בקשר לסליבים...: 1)איך סוגרים את הסליב??אזיקון מספיק??? 2)איך אני "מעביר" אותם מעל החיבורים?? 3)בוא נניח שאין לי בעיות עם החיבורים הם פשוט מחליקים עם הכבל??(או שצריך להאבק איתם??) 4)איך אני יודע מה העובי שאני צריך???אהה וגם בג'אב טק כל 1 זה למטר או פיט?? תודה רבה ושבת שלום סיזר!
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
פנבאס לתאורה אני מתכוון, אני רוצה להכין סוג של פאנבאס של 4 סוויצ'ים : 1. קטודה - UV 2. לדים 3. מאווררים של FULL LOAD 4. כבל EL מסביב למארז אני צריך להכין איזה קופסא מיוחדת או משהו? או לחבר את החוטים ישירות ? ובקשר לסליבים אז אני יכול לעטוף איתם גם את החוטים העבים שיוצאים מהספק ?!
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מאווררים-אחד מוצא מלמעלה,אחד מוציא מאחורה,אחד מכניס מהדלת,ומאוורר 92 מ'מ על הדלת הימנית.. חלון-חלון פרספקט מחולק עם חריטה של שפן פלייבוי(קשה לראות אותה בתמונות)+ גריל שהכנתי(עוד גריל בדלת הימנית).. קתודה כחולה,פנאל לדים רצים לפי הווינאמפ,פאן באס שבניתי על פרספקט, חלון קידמי ששוייף לקבלת טקסטורה של קרח\שבירה+חור שעשיתי היום לאיורור הכולל כיסוי תושבת שחורה(כאלה שיש בפינות של שולחונות).. לגלריה המאלה כדי לראות עוד מהחריטה והגרילים שהכנתי- http://photos.walla.co.il/yossin56 http://photos.walla.co.il/yossin88 (http://www.yossi.too.co.il/) נו מה אתם אומרים? 8)
-
- 34 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
עשיתי אתמול את המודינג הראשון שלי הכלל סידור חוטים ומאורר בגג המארז המעלות ירדו פלאים. בPRIME מ 55 ל 38. חבל שאין לי מצלמה דיגיטלית כך שהייתי מעלה את התמונות שתביעו את דעתכם. טוב לא משנה. השאלה שלי כזאת אני צריך אכשיו גריל למאורר החדש שלי אני לא צריך משהו מיוחד כי גם ככה לא רואים אותו המחשב יושב בכוננית. איפה אני יכול למצוא גריל בזול ונראה לי שעדיף לקנות בחנות ולא להזמין כי המשלוח יעלה יותר. בקיצור יש איזו שהיא חנות באזור הצפון שאני יכול לקנות שם? נ.ב תודה לכל האנשים שהייה להם סבלנות אליי שעזרו לי להבהיר כמה דברים לפני העבודה. אנשי הפורום אלקטרוניקה ומודינג אתם גדולים ;D
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הגיעו לידי כל מני חלקים ממחשב נייד השאלה שלי היא אם אפשר לחבר את החלקים הללו ללוח של מחשב רגיל ולהפעיל אותם. החלקים שיש לי הם: הארד דיסק 10 GB של IBM DVD של טושיבה המקלדת העכבר מגע והמסך (17 אינץ') יש לי גם את המעבד והזיכרון אבל אני מנחש שלהם אין ממש שימוש החלקים הם ממחשב נייד של קומפקט להארד דיסק אני קונה כבל מתאם בכ100 ש"ח ככה שבעיה לחבר אותו למחשב גיל אני פותר. אבל לDVD אין משהוא שנראה לי קיים יש למשהוא ניסיון בהכנה/ או בקניה של כזה דבר? כמו כן האם יש דרך 'להחיות' את המקלדת או העכבר מגע ולהשתמש בהם ? בקשר למסך הבנתי שזה די בלתי אפשרי או שיש איזה חידוש בתחום? יש לי ידע בסיסי בהלחמה ומחשבים אבל לא הרבה מעבר לזה ככה שהסברים מפורטים לרמה של מתחיל יתקבלו בברכה. אם צריך …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני יודע שהצמונות לא משהו (אם אפשר להגיד לא משהו על דבר כזה בכלל), אבל זה מה יש, המצלמה השניה מקולקלת... בכל מקרה, הנה תמונות של הפאן באס שבניתי יחד עם אחי, וגם של החלון, הדלת הצבועה עם המאוורר לדים עליה צריך עוד להמשיך, לצבוע את שאר המארז, לעגל כבלים, וכו', אבל הוא חייל ועכשיו מתחילים מועדי ב' בטכניון, אז...
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אספתי הרבה שאלות ושמתי אותם בפורום הזה למרות שלא כל השאלות קשורות לפורום הזה- פשוט לא רציתי פתוח מאה ת'ראדים, פשוט 99% קשורות למודינג... אני אשמח אם תענו לי!!! ((: 1)על איזה דרמל אתם ממליצים? 2)האם יש אפשרות ליצור גרילים למאוורים? (כשאני אומר גרילים אני מתכוון לגרילים הסטנדרטים לא ה-LASER CUT FAN GRIL) ואם כן כיצד? 3)ברצוני לקנות מקררים לזיכרונות שלי (יש לי זכרונות RDRAM) האם יש לכם רעיון מאיפה? 4)הבנתי שספוג תעשייתי מקטין עוצמת רעש, הייתי מעוניין לקנות אותו אבל אינני יודע מהיכן? 5)כמה MM אני צריך למקדחי כוס כדי לעשות חור של 120MM וגם של 80MM? 6)הרבה אנשים שמבינים הרבה בחומרה אמרו לי שלמחשב שלי אוברקלוקינג לא ישפיע כי גם כרגע המחשב שלי לא מנצל את כל הפוטנציאל ש…
-
- 30 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני שעה קלה קיבלתי את החבילה של הלדים שהזמנתי לפני שבוע וקצת. הזמנה של 65 לדים (ו65 נגדים כמובן) מכל הסוגים והצבעים. דבר ראשון שעשיתי הוא הפרוייקט שתיכננתי מזמן, מקלדת מוארת! צ'יק-צ'ק חתכתי, הלחמתי, סידרתי, והארתי! תוך שעה המקלדת מוכנה. שתי לדים 5מ"מ צבע: sea green 3500mcd 20mA 3.3V לכל לד יש נגד של 130 אום, הספק עד רבע וואט. את הלדים הדבקתי לשולחן עם איזולירבנד שחור, כשיהיה לי יותר זמן אני כבר אסדר משהו יותר אסטתי. מי שרוצה עוד מידע, שרק ישאל.... ;D 8) ועכשיו, תהנו.....(התמונות לא יצאו משהו אבל מבינים את העיקר).
-
- 26 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
-
מטרת ת'ראד זה היא להוות מדריך בסיסי לתחום האלקטרוניקה למודר המתחיל, הבינוני ועם הזמן גם לקרוץ למשוגעים... תוכלו למצוא כאן מדריך המסביר את חוקי החשמל הבסיסיים והסברים יחסית מפורטים באשר לדרך פעולתם והפעלתם של רכיבים פסיבים ואקטיבים באלקטרוניקה כולל מעגלי הדגמה המתאימים לנושא המודינג. תיקונים אשמח לקבל בהודעות פרטיות - נא לא להוסיף אותם לת'ראד ההצעות שלכם. אז בלי הארכות מיותרות ניגש לעבודה... חלק א' - הגדרות בסיסיות וחוק אוהם : חשמל - מסביבנו כל הזמן, כמעט בכל דבר בו אנו משתמשים - בואו ננסה להבין אותו קצת יותר - ממה הוא מורכב? בדומה למים גם בהקשר של חשמל אנו משתמשים במילים זורם, זרם וכד' ואכן יש לא מעט דמיון בין זרימת מים לחשמל ולבעלי ההבנה הבסיסית בפיסיקה ובכבידה מב…
-
- 3 תגובות
- 33.3k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות סידור חוטים עם שרוולים שזוהרים באור UV, איך עושים את זה ואיפה קונים את זה? (כאלה כתומים או אדומים כמו שיש בתמונות של לאן-פארטיז)
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש LCD עם תאורה כחולה שיתאים ל 3.5" במקום כונן הדיסקטים ויוכל להסתפק בספק חלש יחסית (250W) של מחשב SFF .. יש מצב לדבר כזה ? (אני רוצה שיהיה אפשר לראות נתונים על השירים שאני מנגן וכו' ...).
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי ציפטק פול טאוור צבע כחול יש לי בתחתית המארז על הרצפה שלו בצד שמאל מאורר קתודה ירוקה(מתחת לכרטס מסך) ובצד ימין מאורר קתודה אדומה קיבלתי מתנה 2 קתודות UV סגולות כאלו אולטרא ואני רוצה לקנות כבלים מעוגל שזוהר בUV אני צריך כבל אחד ארוך (לוח+צורב+כונן) ועוד כבל ארוך(לוח+הארדיסק+הארדיסק נוסף) את הפלופי אני יחליף מתי שיהיה כסף איזה כבל וצבע אתם ממליצים לי שיראו אותו באפקט הUV תזגרו שיש לי 2 מאוררי קתודה(אדום+ירוק) תודה
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי 2 שאלות על הלדים הקטנים האלה, שמצויים כמעט בכל דבר אלקטרוני, האלה שמשתמשים בהם בחוגי אלקטרוניקה וזה....... בקשר אליהם יש לי 2 שאלות! 1. כמה וולט יכולים לקבל מקסימום? כדי שלא ישרפו! 2. כמה אמפר הם לוקחים ? תודה מראש!!
-
- 25 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
ככה: 1)כמה חשמל "אפשר" להשיג מUSB ???(ואיך???) 2)אם יש לי לדים שצורכים 1.5 וולט (כל אחד)ואני מחבר אותם ל5 וולט נגד של כמה אוהם אני צריך??? סיזר
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אחרי שראיתי את המדריך שפורסם ב PCArena ( הכנת פד זוהר .. ) , חשבתי שיהיה נחמד לעשות את זה . הבעיה מתחילה בחיבור מקור מתח . ברגע שאתה צריך לחבר את הפד שלך לחיבור המולקס , הכל ניהיה מאוד מסורבל , ולא נוח להעברה . האפשרות השניה היא לחבר את הפד ( סך הכל שני לדים ) עם שנאי , ישירות לחשמל . הרעיון שלי הוא לחבר את הפד דרך החשמל שמגיע לעכבר ( USB ) העכבר שלי הוא Microsoft IntelliMouse Explorer , והוא מתחבר דרך ה USB . נתוני צריכת החשמל של העכבר הם 5V , 100mA . השאלות שלי הן ( ואני מצטער מראש על הכמות ) - 1) יש דרך להתחבר למתח שמגיע מיציאת ה USB דרך העכבר ? 2 2) אני אשתמש בלד של 3.3V , 20mA , באיזה נגד אני אצטרך להשתמש ? 3) אם אני אכניס נגד X , נגד כזה אני אצטרך להוציא מה…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי פאנבאס.....הבעיה שהחיבורים שיוצאים ממנו למאווררים הוא 3 פינים נקבות,וכל החיבורים של המאווררים שלי הם 4 פינים....אז אני צריך כבל מתאם בין 4 ל 3 זכרים. מישהו יודע איפה אני יכול לקנות כאלה? ואני מחפש אחד מכל צד...יעני 4 פינים אחד מצד אחד ומצד שני 3 פינים זכר אחד...לא מפצל כזה של הרבה. תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קודם כל שלום אני משתמש חדש..ואני שמח להיות פה לעניין, אני מעוניין לקנות פאנבאס והמליצו לי על Enermax UC-A5FATR2. עכשיו הוא נראה סבבה והכל...אבל מעצבן אותי טיפה שאשפר לראות רק את ה rpm של 2 מאווררים מתוך ה 6.....איך אפשר להוריד בצורה נכונה את המהירות של כל שאר המאוררים אם לא רואים את ה rpm ?? =\ ושנית....כל היציאות מהמאוררים שלי הם של 4 פינים...וראיתי שלפאנבאס הזה יש רק כניסות של 3...וחיפשתי בכל הרשת מתאם זכר שיתאם ב ין 4 פינים ל 3...ולא מצאתי למישהו פה אולי יש את הפאנבאס הזה ויכול לתת עליו תגובות? זה ממש חשוב לי כי אני רוצה לקנות בימים הקרובים. ואם כבר בעניין....האם יותר כדיי לקנות את Coolermaster Aerogate II ? כי הוא נראה טוב אבל הושא שולט רק על 4 מאוררים...וזה תוקע …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-