עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום. השנאי של המסך LCD מת. האם ניתן להשתמש בצמת מתח מ ספק ש בתוך המחשב כדי לספק למתח ל LCD נתונים של השנאי המת : ביציאה 12V 4A או לחילופין , איפה ניתן לרכוש באיזור מרכז שנאי ש ביציא שלו 4A עד 5A 12V (בפחות מ100 ש"ח) תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by LIDOR_13,

היי אני רוצה לקנות ארדואינו כזה: http://www.ebay.com/itm/mini-USB-Nano-size-V3-ATmega328P-MCU-board-Arduino-compatible-/281037889653 איזה שנאי אני צריך בשבילו?(לא לשקע) תודה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by benyben,

האם מתאים?

• 2 תגובות
    • 971 צפיות
  4. Started by emordohwe,

שלום חברים, רכשתי את המוצר הזה מאמזון בחצי מהמחיר שלו עכשיו ואז אמרו לי שצריך לקנות בשבילו שנאי מוריד מתח כדי שיתאים למתח 220V שבארץ. https://www.amazon.com/Greenworks-Brushless-Cordless-Batteries-Charger/dp/B09J1WTS7M/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&th=1 הבעיה היא שאין לו מושג איזה הספק צריך להיות השנאי- לפי מה מחשבים. הזמנתי שנאי עד 65watt, אבל באתר שקניתי אמרו לי שאני צריך את הגדול של עד 205watt. לפי מה מחשבים את ההספק?, על פי הסוללות או על פי המטען? בבקשה עזרה. המון תודה.

5. Started by xxdinsinxx,

שלום, יש לי שנאי שמספק 7.5 וולט דיסי וזרם של 1.5 אמפר,והפין הפנימי הוא ה+ וה'פין' החיצוני הוא מינוס, השנאי הזה מתאים לארדואינו הזה? http://dx.com/p/arduino-uno-rev3-development-board-120464?rt=1&p=2&m=2&r=3&k=1&t=1&s=132738&u=120464 תודה רבה מראש

6. שלום לכולם, ראיתי דיונים שסבו סביב שאלת מתח שונה בין שנאי ורכיב אבל רציתי לשאול בנוגע לפלוס\מינוס. יש לי רכיב שעקרונית מחובר לסוללה 9V. אני רוצה לחבר אותו לחשמל ומצאתי שנאי מתאים במתח רק שהוא מסומן כ-פלוס. אני משער שאף רכיב לא ינזק כי המתח\זרם תואמים אבל מה בכל זאת מה עשוי לקרות? ??? תודה.

• 5 תגובות
    • 3k צפיות
  7. עשיתי מוד של שעון למארז. פירקתי רדיו שעון ושמתי אותו במקום של הדיסקים.יצא מגניב,אבל השאלה אם זה עלול לפגוע ברכיבים האחרים כשהשנאי שלו קרוב להרדיסקים והלוח גם...

• 0 תגובות
    • 785 צפיות
  8. Started by LitalOsi,

קניתי מכשיר מארה"ב עם החיבור שלהם ורציתי לדעת איזה שנאי/מתאם או שניהם ביחד אני צריכה. נתונים: 120v 60hz 50 watts

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  9. Started by CyberBot,

יש בתוך הספק של המחשב שנאים קטנים השאלה שלי אם אני יכול להשתמש בהם במגעל רגיל? ואיך אני יודע מכמה לכמה הם ממירים?

• 1 תגובה
    • 962 צפיות
  10. Started by keves,

שלום לכם. האם משהו יודע היכן ניתן להשיג בארץ (עדיף - בת"א) שנאי טורואידי מ220 וולט ל2 * 18V, בהספק של כ300VA? כמו כן, כמה אמור לעלות התענוג? תודה מראש, ערן.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by ScreameR,

אני רוצה לחבר למארז שלי שני מחזיקים כאלה מלמעלה לנשיאה, כאילו שאני רוצה נגיד לקחת את המארז איתי לאנשהו אז אני תופס בזה... עכשיו השאלה היא איך אני מוודא שהמחזיקים האלה יהיו חזקים מספיק לעמוד בכובד של המחשב והמארז ? יש לי צ'יפטק טאור...

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. יש לי שני מסכי CRT 17" ישנים שאין לי מושג מה לעשות איתם.. למישהו פה יש רעיון יצירתי לעשות משהו מגניב ויפה ?

• 3 תגובות
    • 850 צפיות
  13. Started by MeLeH,

דבר ראשון, בסיקור של המארז (http://hwzone.co.il/reviews/SunbeamTransformer/7/) בסיכום רשום שאחד החסרונות שלו שהמאווררים רועשים רציתי לדעת עד כמה הם רועשים... בוא נגיד ככה אפשר לישון ברעש כזה? והשאלה השנייה אם המפרט הזה: יתלבש טוב על המארז... שלא יתחמם יותר מדי ושכל החלקים יכנסו (לזה הכוונה) תודה

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by GreenHorse,

אני רוצה להכין כ5 מעגלים שיתפקדו כשעון. לשעון לא צריך להיות מסך שיציג את השעה, זה צריך להיות קומפקטי ושבשעה מסוימת ידלק לד. עכשיו צריך להיות אפשרות לחבר את זה למסך או למכשיר שיכוון את השעה. אם זה מסובך מדי אז אותו הרעיון רק שבמקום שעון זה יהיה טיימר. ואם יש למישהו מושג איפה יש את השעונים המעוררים הקטנים האלה? חיפשתי ומה שמצאתי זה רק בודדים במחירים עצומים

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by KaLBasKa,

התבקשתי לתכנן שעון שסופר מ00:00-23:59 עשיתי את הבסיס אבל נתקעתי בקטע שהשעון צריך לחזור לנקודת ההתחלה אחרי 23:59 הבנתי שאני אמור לחבר שם שער איזה ואיפה?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  16. http://blogs.howstuffworks.com/2008/11/24/diy-build-your-own-led-clock/ הבחור נתן בראש! סתם מצאתי את זה המהלך השיטוט שלי באינטרנט והחלטתי לשתף.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by borg,

אני מחפש פאנל שחור "5.25 עם תצוגה גדולה של שעה ותאריך שכולל תאורה אחורית (רצוי כחולה) וכפתורים לכוונונים של התאריך והשעה, ומתחבר למחשב בחיבור מולקס (בלי דרייברים). חיפשתי בפנדה ובכמה חנויות, אבל לא מצאתי משהו מתאים. אני לא ממש מבין באלקטרוניקה וחשמל, כך שאני לא יכול לבנות פאנל בעצמי. התקציב שלי הוא בסביבות 100 ש"ח.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by assafiles,

ב"ה שלום חברים האם ניתן לחבר שעון של דוד למפסק של מנורת חשמל בחדר יש 2 כניסות ו 2 יציאות לאחר שחיברתי השעון לא עבד לי אבל הכפתורים שלו כיבו והדליקו בסדר מה פיספסתי בחיבור שצריך לגרום לשעון להסתובב ?

• 2 תגובות
    • 873 צפיות
  19. Started by kosh3,

שלום לכולכם. אני מנסה לעושת שעון שסופר מ 0 עד 23. ב EWB חיברתי שער AND ל 1010 בספרת האחדות ואת זה חיברתי ל PRESET. לאחר מכן מה אני אמור לעשות? אנא עזרו לי

• 25 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by outlook,

שלום לחברי הפורום אני מעוניין לבנות שעון ואת הזמן להציג עם תצוגות Nixie הבעיה המחיר של כל אחת הוא סביב 10$ וצפונה השאלה שלי האם יש להשיג כאלו במחירים שפויים יותר ביצעתי חיפוש באיביי לא תוצעות מעודדות האם למישהו יש המלצות? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by f_b_i,

אם איזה חומר אפשר למלות חורים ולהחליק פלסטיק?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  22. הקטע של 50 מעלות במנוחה קצת הטריד אותי במחשב של אחי (בדיעבד כנראה שהייתי צריך לקנות לו כרטיס עם קירור אקטיבי, אבל זה לא לנושא). בקיצור מה שעשיתי, לקחתי מאוורר 80 מ"מ פשוט שהיה לי והברגתי אותו עם בורג יחיד לצלעות הקירור של הכרטיס. התוצאה: לא הכי אסתטי, אבל זה גם לא מחשב שפותחים כל יום ומשוויצים בו. ירידה של 15 מעלות. 35 במנוחה, 50 במאמץ במשחק Assasin's Creed.

• 4 תגובות
    • 947 צפיות
  23. Started by liorgadidi,

שלום.! ראיתי בהרבה מקומות שלש כזה על מתכות שונות כאילו שיופים בעיגולים... איך אני עושה את זה עם הדרמל שלי? אם מישהו לא הבין כל כך למה התכוונתי אני ינסה להסביר אחר כך... זה נראה כאלי לקחו נייר זכוכית לדוגמא ושייפו את המתכת בעיגולים או בכל צורה שרצו. אז מי שעשה את זה ויודע על מה אני מדבר שיגיד לי איך לעשות את זה נורמאלי...

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by liram21,

שלום לכולם, אני רוצה להתחיל ללמוד על איך לתכנת את הארדואינו, יש לי את ה-ATMEGA 1280 ורציתי לדעת איזו שפה אני צריך ללמוד כדי לדעת לתכנת את הארדואינו . ואם תוכלו לשלוח לי מדריכים למתחילים זה יהיה מצויין !

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. Started by yortem,

הבית שלי די ישן ולא חשבו לעתיד כ"כ כשבנו אותו ככה שיצא שיש לי שקע אחד בלבד בחדר. רציתי לדעת, איך אני יודע שאני מעמיס עליו יותר מדי? למשל מחשב גיימינג (רשום על המארז 600W אם זה עוזר) + מזגן קטן ביתי 1 כוח סוס אני חושב + מטען לטלפון + מסך מחשב DELL 23 אינץ' . + רמקולים בעזרת מפצל, זה יותר מדי? מה לעשות?

דיונים חדשים בפורומים