עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Ori The Man,

יש לי שאלה איך יודעים ואיך משיגים את הלוחות הירוקים האלה שעליהם מלחימים את כל החלקים ואיך יודעים איזה ליקנות?? קראתי את זה http://www.arihav.com/Products/DataSheet/LCD%20Installation.pdf ואני לא יודע מאיפה אני יכול להשיג את הלוח ומאיפה בלכל משיגים את זה?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Jack_g,

יש לי מארז של ALIEN מ A-TOP הוא מאוד שקט כי יש לו מאווררים של 120מ"מ הגוף קירור עכשיו הוא של TT TR1 SILENT גם שקט מאוד. בקיצור הדבר היחידי שעושה רעש במחשב הוא הכרטיס מסך הרעש פשוט מחריד. הכ.מסך שלי הוא X800GTO FIREBLADE SAPHIRE האם יש דרך להשתיק את המפלצת הזאת? ניקיתי אותו מאבק כבר, ככה פשוט המאוורר הוא עושה רעש.

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Kmaker,

האם יש זמזם שעובד ב0.05A טוב?

• 7 תגובות
    • 3.5k צפיות
  4. אהלן יש לי שני רמקולי סראונד של 8ohm, שני פרונט גדולים (אני לא סגור על הערך ohm שלהם כי אין להם מדבקה אבל דיי בטוח שזה 8 אוהם לפי מה שהבנתי ממי שהביא לי אותם) וסנטר אחד של 4ohm. אני מעוניין לחבר אותם לרסיבר שקיבלתי שדורש 8ohm. האם לדעתכם זה יהווה בעיה? או האם העובדה שהסנטר בלבד הוא ב4ohm לא תעמיס יותר מדיי על הרסיבר? מצורפות תמונות של הדברים למטה (משום מה המערכת לא איפשרה לי להעלות חלק מהתמונות אז עשיתי קולאז' שיהיה ברור ). תודה רבה לעוזרים ולעונים!

5. Raspberry Pi חדש עם Model B מחובר לרשת הביתית דרך LAN ומריץ XBMC בגירסתו האחרונה, כאשר בקובץ הקונפיגורציה ה Overclock mode settings מכוון ל High. אני מנסה לנגן הסרטות שבוצעו במצלמת ווידאו ביתית HD של Canon דגם HG20 שנרכשה לפני 4 שנים, הסרטים נשמרים בסיומת m2ts ועבור כל דקת הסרטה נשמרים כ 160 מגה. הבעיה היא שהניגון מאוד מקרטע, בכל חצי דקה/דקה הסרט נתקע למשך מספר שניות (ולעיתים יותר מכך) ואז ממשיך. רעיונות?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by SUB-ZIRO,

1. מה אפשר לעשות עם חיישנים של עכבר? 2. אם תוכלו לתת לי את הקישור באתר של אריהב לגבי מקלט האינפרה אדום? 3. אם אני רוצה לד פנס האם אני חייב את ה8מילימטר? 4. הצעה של רב מודד שלא יעלה יותר ממאה שקל אבל טוב ואמין תודה רבה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 687 צפיות
  7. אני צועד לקראת המודינג הראשון שלי (חלון במארז וזה) ורציתי לדעת מאיפה קונים את הפרספקס. באיזה עובי מומלץ לקנות, מה המחירים שלו, ומה המכשירים שיכולים לעשות בו חורים לחיבור מאוררים חוץ ממקדח כוס?... תודה לעוזרים ויום נעים לכולם, אבי

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by MasterDK,

מה המתח היוצא ממחבר DSUB 9 PIN ? זה המחבר של העכברים השינים למי שלא יודע. מה המתח שמה? 5V?

• 4 תגובות
    • 841 צפיות
  9. Started by yotam.m,

אהלן צריך עזרה במציאת שנאי 24V 105VA למנוע של שער חשמלי (אלו הנתונים המקוריים). אני מניח שהמונח VA מתייחס ל-W? האם יש חברה מומלצת? נתונים נוספים שאני צריך לשים לב אליהם? כל עזרה\קישור לאחד האתרים הגדולים יהיה עזרה גדולה. תודה

10. ברשותי ספק כוח שהמאוורר שבו הפסיק להסתובב (ניסיתי לשמן אבל לא הצלחתי אפילו לפתוח את המאוורר) יש לי גם מאוורר בחיבור מולקס. הייתי רוצה לדעת איזה חוטים צריך לחשוף במולקס כדי לחבר לספק? אם אפשר הסבר עם תמונה זה יעזור מאוד. תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by rock-night,

היי קניתי את המסך וחיברתי למדפסת ואני רוצה לעשות למסך תוכנית בשפת אסמבלי ואני מבין באסמבלי אני לא יודע מה הפורט של המדפסת בhex ואם מישהו יכול לעשות לי תוכנית פשוטה שאני אוכל ללמוד ממנה תודה מראש נ.ב אני מכיר את הקודים של הlcd כמו נקה מסך וכו ???

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  12. שלום לכם... מיצטער אם הכותרת שלי לא הייתה אינפורמטיבית מספיק פשוט קשה היה לי להסביר את עצמי במרווח קטן כזה. אז ככה... אני רוצה לעשות מודינג חדשני לספק הכוח שלי, זהו ספק ישן של 350 נידמה לי... פתחתי אותו כדי לבדוק את פני השטח, ובתוכו מצאתי מין פלטות מתכת כאלו שתופסות הרבה מנפח הספק. רציתי לשאול אם אפשר להסיר אותן או לפחות לחתוך אותן קצת כדי לחסוך מקום... אני מאמין שהן מיועדות לקירור מכיוון שמחוברים לתחתיהן מספר טרנזיסטורים... בקיצור אלו הפלטות: מה דעתכם? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 9 תגובות
    • 960 צפיות
  13. קניתי רצועה של לדים אני רוצה להדליק אותה באמצעות שנאי של מודם ישן שיש לו נתונים מתאים לרצועה שלי חתחתי את החיבור של השנאי והפרדתי את החוטים כדי לחבר אחד לפלוס של הלדים ואחד למינוס שלהם שני החוטים שחורים איך אדע איזה פלוס ואיזה מינוס? (ללא ציוד אלקטרוניקה מיוחד, יש לי טסטר שמראה מתח ועל כל אחד מהחוטים הוא מראה 12 וולט) אם אין לי אפשרות לדעת, האם כדאי לנסות או שחיבור הפוך יזיק? תודה

• 21 תגובות
    • 31.8k צפיות
  14. Started by nehmia,

השאלה בכוף הכותרת...

• 6 תגובות
    • 826 צפיות
  15. Started by Drek Boy,

חשבתי לקנות לעצמי דרמל נורמלי במקום לנסות לאלתר כל מיני דברים בשביל לחתוך מתכת ופרספקס ורציתי לדעת מהו מחיר סביר לדרמל? http://shopping.walla.co.il/shopmind_portal_heb/AuctionProd.asp?pi=VR395PY זו הצעה טובה? או שזה חרא כמו כל האגף של המחשבים בוואלה?

• 5 תגובות
    • 751 צפיות
  16. Started by Aviv943,

אני צריך לקבל 24 וולט. יד לי שתי בטריות צבאיות של 12 וולט. אם אני מנסה לחבר אותן בטור נוצר קצר והבטריות נשרפות. למה זה? כלומר, אם אני לוקח חוט חשמל ומחבר אותו למינוס. לוקח עוד חוט מחבר בין הפלוס של הסוללה הראשונה למינוס של השניהב אח''כ לוקח עוד חוט ומחבר לפלוס של הסוללה השניהנוצר קצר ששורף את הבטריה. למה זה קורה?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. אוקי הקירור של המעבד שלי יש לו 6 פינים שעולים מעבר לגובה של החלק שסוגר את המארז ככה שאני לא יכול לסגור את המארז חשבתי פשוט לגזור אותם במקום לעשות חורים במארז. מה אתם חושבים שזה ישפיע בצורה קיצונית על הקירור ? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by zeropaid,

החלטתי לחזור לפרויקט ישן שלי -מחשב קוביה. אני משתמש ברכיבים של המחשב הקיים: פנטיום 4 2 דיסקים קשיחים קורא כרטיסים (את הצורב הוצאתי עם חיבור USB) אני משתמש במארז ישן שבניתי. המארז יחולק ל-2 חלקים: שליש ושני שליש. החלק התחתון (שליש) יכיל את ספק הכוח , הסידק הקשיח וקורא הכרטיסים. החלק העליון ניכיל את לוח האם ו-2 מאווררים של 120 מ"מ. עדיין לא החלטתי איך למקם את המאווררים. האופציות הן כאלו: 1. שניהם מקדימה אחד מכניס אויר אחד מוציא. 2. שניהם מאחורה אחד מכניס אחד מוציא. 3. אחד מקדימה מכניס אויר והשני מאחורה מוציא אויר. מה שלא יהיה אחד יכניס אויר ואחד יוציא. מה שהספקתי בינתיים זה לחבר את המסילות שעליהן ישב לוח הפרספקס שאליו יחובר לוח האם. בשלב הבא אני אחבר את ל…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by IG,

אני חושב לעשות פרוייקט מסויים שדורש קבלים ומגברים (ג'וקים) מסויימים. באתר של אריהב לא מצאתי את הרכיבים האלה (בכלל לא מצאתי את הקטלוג של הקבלים ושאר רכיבים אלקטרוניים ). אני צריך קישור לאיזה חנות זולה עם רכיבים איכותיים שאפשר להזמין ממנה את החלקים תודה

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  20. Started by mikid10,

יש לי מחשב ברכב שרץ אם XP אני רוצה לחבר לו מצלמת רוורס שתעלה אוטמטי בשילוב הילך אחורי לפי מה שהבנתי אני צריך לחבר ממסר לאור ברקס שיקצר 2 פינים ביציאת SERIAL 9pin( כמו פעולה של ג'ויסטיק ) לכתוב תוכנה פשוטה בvb/vc מה שנוח שמזהה את הקיצור של הפינים ושולחת hot-key פעם אחת בשביל פתיחה ופעם בשביל סגירה תודה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  21. כמו שאתם רואים זה הפאנל הסופי ל 2 מאוררים, כרגע הלדים לא עובדים - בעיה כלשהי שאין לי כח לבדוק מהי עכשיו. תעזבו את הסימונים והכל, אני הולך לצבוע את הכל פשוט אני עובד על המארז במגרש של התיקונים של האוטובוסים של החברה אז ככה שאין שם מחשב לבדוק ואני לא יביא את שלי לבדוק שם חח הלדים יסודרו, זה בעיה רק במחשב שלי כי שבדקתי את זה על ספק כח אחר שיש במגרש זה עבד מצוין, מחר אני יבדוק את העניין. אז... מה דעתכם?

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by ag43,

התלבטתי אם מקומו של ת'רד זה כאן או בספקים ומארזים, אם יש צורך תגיבו ואני אעביר אותו לשם. אחת הבעיות הגדולות של ספקי הכח החדשים הם שהם דורשים (לפחות על הנייר) אל פסק שיוציא גל מרובע. אלפסקים כאלה עולים יקר יחסית במיוחד במתחים הגבוהים של הספקים היום (לי יש 880W). חשבתי על פתרון חסכוני לבעיה זו - יש לי אל פסק ישן (650VA אאל"ט) עם בטריה מחוסלת. אם אני אשרשר אל פסק חדש לישן ואותו אחבר למחשב במקרה של הפסקת חשמל המיתוג יעשה בין החדש לישן והמחשב בכל מקרה יקבל זרם יציב מהאל פסק הישן. האם מה שתיארתי אפשרי ויעיל? ההבנה שלי באלקטרוניקה וחשמל היא בסיסית במקרה הטוב. תודה לעונים.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. קודם כל שלום אני משתמש חדש..ואני שמח להיות פה לעניין, אני מעוניין לקנות פאנבאס והמליצו לי על Enermax UC-A5FATR2. עכשיו הוא נראה סבבה והכל...אבל מעצבן אותי טיפה שאשפר לראות רק את ה rpm של 2 מאווררים מתוך ה 6.....איך אפשר להוריד בצורה נכונה את המהירות של כל שאר המאוררים אם לא רואים את ה rpm ?? =\ ושנית....כל היציאות מהמאוררים שלי הם של 4 פינים...וראיתי שלפאנבאס הזה יש רק כניסות של 3...וחיפשתי בכל הרשת מתאם זכר שיתאם ב ין 4 פינים ל 3...ולא מצאתי למישהו פה אולי יש את הפאנבאס הזה ויכול לתת עליו תגובות? זה ממש חשוב לי כי אני רוצה לקנות בימים הקרובים. ואם כבר בעניין....האם יותר כדיי לקנות את Coolermaster Aerogate II ? כי הוא נראה טוב אבל הושא שולט רק על 4 מאוררים...וזה תוקע …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. יש לי שאלה חדשה, עם אילו ראשים חותכים חלון ? ואפשר לעשות עם זה חור למאוורר ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by The Vile,

שחורר מודגשש אני רוצה מדריך הכי קל וברור (עדיף בעברית) אני רוצה שבמדריך יסבירו איך לעשות עם מפסקים עם שלוש אפשרויות 5v/off/12v שמעל ומתחת של כל מפסק יהיה לדים (נגיד ירוק ואדום) ואני רוצה גם שאחד יפעים לדים או קתודה..(: תודה

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.