עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by 1nstall,

היי היום היה לי משעמם והחלטתי לחרוט על הפרספקט, אבל לא רציתי להרוס את הפרספק אז התחלתי להתאמן על קופסאות דיסקים, אבל גם אין לי דרמל אז השתמשתי במלחם, לפני זמן מה מישהו חרט פה בעזרת סיכה המחוברת למלחם, ניסיתי אבל הסיכה לא התחממה, אז החלטתי לחרות עם ראש המלחם (!!!) בהתחלה לא הלך הכי טוב (חורים) אבל אחר כך הלך מצויין!!! תמונות: [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. לאחרונה, ראיתי שהרבה אנשים מהפורום הזה ומפורמים אחרים, רוצים לבנות (ובנו גם) מארז שלם מפרספקס. אני מצאתי פרוויקט מודינג של מישהו בפורום אחר, שבו הוא בנה מארז שלם מפרספקס וגם הסביר איך הוא עשה את זה. לפי מה שאני קראתי, ראיתי שזה לא עד כדי כך קשה והחלטתי לבנות מארז שלם מפרספקס בעצמי. ישבתי על זה מהבוקר ותכננתי את הכל: גדלים, צורה וכו'. אני כבר די בטוח לגביי הכל, חוץ מהגודל של המארז. זה הגודל שהחלטתי עליו: גובה: 50 ב"מ אורך: 50 ס"מ רוחב (המרחק בין דלת לדלת הכוונה): 23 ס"מ אני מודע לזה שהמארז יהיה גדול יותר ממארז MIDI (רחב וארוך יותר), וכך אני רוצה אותו. אבל אני רציתי לדעת אם הגדלים האלה יצרו לי בעיה מסויימת? או שאני לא צריך לדאוג?

• 9 תגובות
    • 987 צפיות
  3. Started by pc student,

אני רוצה ליצבוע א המסך והמקלדת איך אני צריך לעשות זאת

• 3 תגובות
    • 873 צפיות
  4. מצטער על כל השאלות, פשוט קטודות זה דבר חדש בשבילי. אני רוצה לקנות קטודה שתהיה בתוך המארז, השאלה שלי זה כמה קטודות צריך למארז של ANTEC? או למארז של SUPERTALENT? (פשוט לא החלטתי עדיין איזה מהם אני קונה). מה חשוב שיהיה בקטודה? האם מפסק זה דבר נחוץ? האם צריך שהיא תרצד לפי המוסיקה? איפה צריך למקם את הקטודה בתוך המארז? מה זה אותו DUAL INVERTER? ובשביל מה הוא נחוץ? מה ההבדל בין קטודה קרה ללא קרה? האם קטודה מתחבר בחיבור מולקס רגיל? האם היא לא מחממת את המארז והמעבד? האם ספק 400W יספיק לקטודה כלשהי? על איזה קטודה אתם ממליצים במחיר של עד 120 ש"ח לקטודה אחת... איזה חברה נחשבת לטובה ואמינה? ואיזה קטודה מפיצה את האור הכי נעים למראה. בבקשה תענו לי על כל השאלות הללו. בתודה פליקס.

• 6 תגובות
    • 920 צפיות
  5. עשיתי חיפוש אבל התבלבלתי קשות לא מצליח להבין מה אתם עושים אז ככה Voltage Rating 12V Input Current 0.15A Input Power 1.80W עכשיו הבנתי שרצוי שהפוטונציומטר יהיה 2W(עיגול למעלה-כמו שכתוב במדריך) אז מה ההתנגדות?! לא הבנתי למה אתה מחלקים ב7

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. תסתכלו ..אני רוצה לחרוט ציור.. והציור בנוי מקווים ישרים בלבד..האם אפשרי לחרוט עם סכין יפני?! אני מתכוון לבצע את זה אם זה יהיה אפשרי...עם סרגל ולעשות תקווים עם הסכין! (יענו הסכין זה כמו עיפרון)

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Kodi,

ראיתי אניזה פרוייקט פה שמישהו בנה מארז מעץ או מעיין "כיסוי" למארז ופשוט נדלקתי מזה.. התחלתי לשקול מאוד מאוד ברצינות לעשות אחד. התכנון הוא לעשות את כל המארז מעץ חוץ מהכלוב של הHD והכלוב של הדיסקים.. ראיתי בפרוייקט של עץ שפורסם פה שריפדו את הדפנות בספוג.. למ זה נחוץ? ומה ההשלכות של רכיבים אלקטרוניים בעץ? תכננתי לעשות את הדפנות בעובי של לפחות ס"מ או 2 ואת החלק האחורי דק בשביל שיהיה קל לעשות חיבורי לוח וPCI.. אני ילך כנראה לACE ויקנה עץ, כמה עולה בערך? וכמה אני בערך צריך אתם חושבים? אני יעשה את זה ביחד עם חבר שלי ויש לו מקלט עם המון המון כלים - מסור \ משייף \ מקדחות למיניהם \ דיסקים המון המון המון כלים כך שלא יהיה בעיה וגם אבא שלו יעזור לנו.. באיזה צורה אני צריך להתחי…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום. אני רוצה לחבר מסך חיצוני למחשב שיראו בו את את רשימת השירים או לפחות את השיר שה WINAMP מנגן באותו רגע. אם יש משהו מוכן במחיר סביר.......זאת גם אופציה למרות שאני מעדיף להכין בעצמי. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אל תחשבו אפילו להפעיל אותו בלי משקפי מגן. אני לא צוחק. תעשו חישוב ותראו שהדסקית מגיעה למהירות של 300 קמ"ש ויותר. אני ממליץ לעבוד גם עם כפפות ולעבודות של יותר מדקה וחצי ללבוש בגדים ארוכים. הכלי הזה מסוכן, ותחשבו מה יקרה עם יעוף לכם רסיס של דיסקית או של המתכת שאתם חותכים לעין במהירות של 300 קמ"ש. קחו בחשבון שיש גם המון אבק מתכת שעף מהדרמל, והוא גם רותח וגם לא בריא, אז כדאי שלא יגיע לעיניים. בזכות הכפפות האלה נחסכו לי כמה חתכים שהיו יכולים להיות מאוד לא נעימים. ראיתי שיש ב ACE משקפי מגן זולים במשהו כמו עשרה או עשרים ש"ח. כפפות בערך אותו דבר. אל תתקמצנו על זה, זה חשוב נורא. אני אפילו בשביל לחתוך בורג קטן משתמש בהם. פתחתי את זה כי חבר שלי קנה דרמל של יונדאי וביקש שאני אסביר ל…

• 40 תגובות
    • 3.6k צפיות
  10. אני קיבלתי היום את הפרספקס שהזמנתי מהום סנטר, ואני כבר רוצה למקם את הפרספקס כדלת שלמה במארז. עכשיו, הפרספקס הוא בגודל של מטר על מטר, אז אני אצטרך לחתוך אותו שיתאים למידות הדלת (בעזרת דרמל) ואני גם צריך לחתוך בו עיגול עם הדרמל. יש לי דרמל של WOLF, שבו יש מהירויות מ-1 עד 6. רציתי לדעת על איזה מהירות לקדוח את בפרספקס בעזרת הדרמל? (בלקדוח הכוונה היא לעשות את העיגול והדבר השני שאמרתי עליו).

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by itaysp,

זה יחסוך הרבה כסף כי קבל כזה עולה בערך 270 שקל... חשבתי על זה.. בגדול לוקחים חיבור כמו של המטען וחיבור יו אס בי מלחימים וזהו.... אבל יש את כל הדברים שאני לא יודע.. ובטח זה יותר מסובך ממה שאמרתי... אז אולי מישהו יכול להביא מדריך או להסביר פה איך עשים את זה? יש לי סמסונג 540. ככה זה יחסוף לי להוריד צילצולים בחינם וגם משחקים...

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by ratzabi,

אני רוצה לעשות חלון בדלת המארז שלי ולשים בצד שמאל למטה מאוורר עם לד. שאלתי היא אם אני יעשה חורים עם מקדחה בפרספקס זה יספיק למאוורר או שאני צריך לעשות חור אחד גדול? החורים יהיו בגודל כזה בערך (^) תורידו את ה-^ ותשלימו את העיגול וזה בערך גודל החור.

• 8 תגובות
    • 922 צפיות
  13. עכשיו חזרתי מהום סנטר עם דרמל של וולף ואין לי שום ניסיון עם כלי כזה.. מה שאני רוצה לעשות זה כמה חורים למאוררים ואולי חלון למארז אבל זה מאוחר יותר.. החלקים שבאו בקופסא לא נראים לי מתאמים בשביל לחתוך בפח קיבלתי מין שקית כזאת עם הרבה דיסיקיות אני משער שהרוב הם לשיוף ואני לא מוצא דיסיקיות בשביל לחתוך..יש שם כמה דיסקיות קישחות אבל אני לא מאמין שאפשר לחתוך איתם כי אחת מהם פשוט נשבר לי בטעות באצבע מרוב שהם שבירות.. אז עם מה אני חותך? ושאלה קצת מביכה - איך בדיוק אני מכניס את הראש לדרמל?? יש שם מין חור קטן בשביל להכניס את הראש אבל הוא קטן מדי ואני לא יודע איך לפתוח אותו..

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by iakovl,

יש לי פאלם M100 ישן זרוק עובד 100% בלי בעיות חשבתי לעצמי, יש לו הרי צג גרפי (ומגע ;D) די טוב והוא מתחבר למחשב דרך החיבור הCOM (לא זוכר את השם העיברי ליציאה הזאת) מישהוא מכיר איזה מדריך או משהוא אחר שבו הפכו פאלם לצג LCD ?

• 2 תגובות
    • 724 צפיות
  15. Started by pc student,

מאיפו אפשר להשיג גומיות h לחלון?

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  16. Started by Qtec,

הייי אני רוצה לחתוך חור לחלון בדלת המארז ותהיתי במה להשתמש ואיך. יש לי ג'יגסו, דיסק ומקדחה. אז במה אתם ממליצים לחתוך ואיך. *באיזה גודל כדאי לי לחתוך? (מימדי החלון- 40 ס"מ רוחב ו- 44.5ס"מ גובה). תודה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. מאחר שיצאנו לחופש הגודל היה לי זמן ומרץ לעשות את זה.. לא יצא מעולה אבל אני מסופק. http://www.ag-or.i8.com/moding מה אתם אומרים? * מנהלים- לקח לי בערך שעה(באמת שעה ) להדביק את הת'ראד הזה בהצלחה... נס שהצלחתי. (תגידו יש במקרה בעיה עם הסמל של האחוזים ? - כי כשהורדתי זה פתאום עבד... אין לי מושג.... )

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אני מעוניין לדעת איך אפשר לחבר למאוורר פוטנציומטר... אין לי תמונה שלו אבל למי שמבין זה B5K..(משהו כזה עם 3 רגליים שקניתי לביצפר.. ;D הוא מתחבר על המטריצה) ואם אפשר בכלל לחבר אם סוג כזה של פוטנציומטר...

• 2 תגובות
    • 884 צפיות
  19. Started by Amir c,

טוב אני מחפש כזה דבר ראיתי בפנדה משהו בסביבות 80 ש"ח זה מה שאני מחפש. (אבל בביקורות ממש על הפנים) ראיתי כמה אנשים מהגלריה (כמו VATOS LOCOS) עם ניאון כחול אז איזה זה ואיך הוא ? ד"א מאוד חשוב שיהיה לו מפסק שלא יתקצר לו אורך החיים.. אני לא מחפש משהו שפועל עם קול וכאלה רק שיפעל ויתכבה מתי שאני ארצה ד"א שמתי היום את המאוורר של גיגאבייט למעבד ממש טוב !! עבדנו (אני ובן דוד שלי) על הסידור חוטים קרוב ל 3 שעות (בבעעע) היה נחמד שמנו גם כמו חלון מקדימה ובעתיד שאני אמצא פרספקט באיפה שאני גר אז גם אחליף את הדלת בפרספקט (כי אני קצת מפחד לחתוך כושר היד שלי לא משו) תודה על העזרה..

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. היום חזרתי מאזור התעשייה כשבידי ה- Dremel MultiPro 395py בתוספת הציר הגמיש של DREMEL. אני לא ארחיב במילים, הנה התמונות : איך שכחתי, רשמים ראשוניים: הדרמל בהחלט קל. הוא נוח לאחיזה, רובו מצופה גומי. כמו כן הוא שקט (יחסית לדרמל של וולף). מגיע עם ארגונית נחמדה , חוברת שימושים, חוברת ראשים וחוברת הוראות. בקרוב אני אתחיל לעבוד איתו ואז אני אוכל לדווח אם הוא באמת שווה (אני יודע שכן, אבל בכל זאת.. ) הדרמל והציר הגמיש. תקריב על הציר הגמיש. הדרמל בהשוואה לעכבר. אוקיי ועכשיו לשאלה העיקרית - חותכים/משייפים עם כיוון הסיבוב של הדרמל, או נגד הסיבוב (שמאלה) ?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. המטרה היא לחסום קצת אבק (וזה עובד) הבעיה היא שאני חושב שזה קצת יחסום את האוויר.. מה דעתכם? http://www.vl.rehost.co.il/desk/03.jpg

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. בקרוב אני מתכוון לבצע הזמנה דרך אריהב למספר רכיבי אלקטרוניקה פשוטים. קודם כל, מישהו יודע אם הם מוכרים נגדים של 150ohm ? כי לא ראיתי באתר שלהם. דבר שני - מה המתח של לד רגיל ? אם אני לא טועה זה 2v , אני רק צריך שתאשרו. ועוד משהו אחרון - כמה לדים (ultra bright) יספיקו להאיר חריטה על חלון בגודל 30X40 ס"מ?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by VBMaster,

שלום לכולם! יש לי פרוייקט מודינג לחופש ורציתי לדעת עד כמה בערך אני יכול להאריך את כבלי ה-IDE של המחשב שלי (רק לסידירומים, לא להארדיסק) נ.ב: תציעו עוד העצות למודינג בשעה פרק 5! תודה!

• 8 תגובות
    • 900 צפיות
  24. היום עברתי בהום סנטר ובאייס לקראת קנייה של דרמל מחברת DREMEL. שמתי לב שיש MultiPro שחור , ויש MultiPro לבן בשילוב עם כחול. יש הבדל??

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אהלן אנשים עשיתי לי פה מוד נחמד שכלל קידוח ע"י מקדח כוס עיגול חוטים סידור חוטים מדבקות קתודה מאוררים לדים ונטק נקסוס ניראה יחסית לעבודה של יום ...פצצה טוב אני יחסוך במילים ויגש לתכלס הינה קישור לתמונות כנסו לקטגוריית "מודינג" וכבר תיראו שם תמונות של המוד.. http://photos.walla.co.il/asafay1 נ.ב: אשמח עם המוד שלי יצורף לשאר התמונות בגלרית האתר...בתודה מראש..יום טוב לכולנו ביי ;D

• 28 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים