עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. היי, לעיתים קרובות אני מעוניין ללמוד על רכיבים ותופעות באלקטרוניקה (למשל מהתקופה האחרונה, relay, crosstalk, analog & digital grounds), ואני לא מרוצה מהמידע שויקיפדיה מספקת מאחר והם מתארים באופן מתמצת מידי לטעמי את הנושא מבלי לרדת לעומק הבעיה ולהציע דרכים שונות לפתרון. אשמח לקבל מכם אתרים (באנגלית) שניתן למצוא בהם מאמרים מקצועיים על נושאים שונים באלקטרוניקה. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. יש לי שאלה לגבי המרת מטח וזרם מיו אס בי למתח 3.8 וולט ואמפר במקום 1-2 אמפר ל8-9 אמפר,תודה

3. Started by kozimus,

האם יש צורך במאווררים שמראש בנויים לשליטה (3 חוטים) או שניתן להשתמש גם במאוורר ג'נרי (2 חוטים) תודה.

• 1 תגובה
    • 633 צפיות
  4. היי, התעסקתי לפני כמה שנים עם ארדואינו אבל אף פעם לא התעסקתי עם raspberry pi ואני לא בטוח אם זה מה שאני צריך לשימוש שלי אז אני שואל פה... מה שאני מתכנן לעשות זה לרכוש raspberry pi 3, שעליו אני מתכנן להריץ שרת מינימלי לאפליקציית web שאני התחבר אליה רק ממכשירים ברשת הביתית (מהמחשב או מהטלוויזיה). עדיפות לצד שרת בnode js או ב-java, על מנת להריץ קוד java או node js מה-raspberry pi אני מבין שאני כנראה אצטרך להתקין עליו איזושהי גרסה מינימלית של לינוקס. כחלק מהקוד שירוץ על ה-raspberry pi יהיו כל מיני פעולות batch שמנתרות את הרשת הביתית ומבצעות כל מיני פעולות פשוטות והweb server יחשוף איזשהו API שאני אוכל לצרוך מהצד לקוח שמציג את הסטטוס של כל הפעולות האלה. …

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  5. Started by uriya,

האם זה אפשרי לעשות מרמקולים של מערכת סטריאו לרמקולים של מחשב??? ואם כן , מה צריך לעשות?? תודה לעוזרים :yelclap:

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  6. Started by Moty_p,

כדי שאני יהיה יכול לקבל רעיונות חדשים ולעשות בבית השמח לכל מידע וקישור שהוא

• 1 תגובה
    • 744 צפיות
  7. שלום קניתי צבע שחור מאט של חברת dap ומיכל ספראיי אחד לא הספיק לי נסעתי לקנות עוד אחד- ובאותה חנות אמרו שלא מייבאים יותר צבע כזה... חיפשתי גם במקומות אחרים- ולא מצאתי... מה עליי לעשות? אני יודע שאין הרבה גוונים לשחור אבל האם יהיה אפשר לעשות השלמות עם צבע אחר או שאצטרך לצבוע מחדש את כל המארז עם צבע אחר? נדב

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  8. Started by mtnm,

יש לי המון רמקולים בבית - הרמקול עצמו לא כל הקופסא והרכיבים כמו שקונים בדרך כלל. עכשיו חשבתי סתם בשביל הכיף לנסות להשתמש בהם ולחבר אותם למחשב. אני רוצה גם שיהיה ניתן לשלוט על העוצמה שלהם כמו שיש ברמקולים רגילים. חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי, מישהו יודע איך בונים מגבר פשוט כך שאני יוכל לשלוט על העוצמה. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 700 צפיות
  9. איזה רכיב אני מחבר בין מאוורר לבין פוטנציומטר על מנת שה פוטנציומטר לא יתחמם . כשחיברתי בניהם לנסיון עם שנאי של 6V 350MA גם כן הוא מתחמם, רק כשאני מוריד להכי פחות מהירות הוא מתחמם, אבל ההיפך הוא לא מתחמם.. בתודה .

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  10. ראיתי פנלים מאוד יפים עם תאורה יפה וכו'. אף ראיתי מדריכים כיציד לבנות פנל כזה. אך איך נראה המארז מבפנים? איך מגיעים החוטים של המאווררים אל הפנל? האם למישהו יש תמונה שבה רואים איך החוים מתחברים? האם צריך מאווררים עם חוטים ארוכים? האם כל החוטים האלו לא יוצרים בלאגן גדול? תודה מראש. ועוד שאלה: איזה פנל לשליטה אתם ממליצים? לבנות או לקנות. הבנתי שבשביל לבנות, צריך לקנות די הרבה דברים. אין לי בעיה עם האלקטרוניקה. השאלה גם איך זה יראה בסוף. ואם אתם ממליצים לקנות משהו יפה, איזה אתם ממליצים? אני רוצה לשלוט על 3 מאווררים לפחות(אחד מקדימה,אחד שבצד של המארז,אחד מאחורה)

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  11. Started by moshtager,

שלום יש לי מארז של ?T?thermaltake SViking VA4000BWS? ,כשה קניתי את המחשב מיקמו לי את חישן הטמפרטורה ליד הארדיסק, והארדיסק זה אחד הרכיבים החמים במחשב ,רציתי לישאול עים זה בסדר שזה שם ,בגלל שהחישן מראה את הטמפרטורה של כל המארז אים זה בסדר אז סבבה ,אים מישהו ימליץ לי על מקום אחר אני ישמח תודה לכל העוזרים

12. Started by adam levy,

איפה קונים ומה המחיר הכי זול?

• 1 תגובה
    • 774 צפיות
  13. יש לי קטודה צבעונית (RGB) שיש לה אפשרות להפעלה קולית הבעיה היא שקיבלתי אותה עם איזה מארז שקניתי יד שניה והמפסק ששולט על מצבי ה-OFF,ON,SOUND CONTROL לא היה ביחד עם הקטודה , בקונקטור של המפסק יש 5 פינים כמו ב"שרטוט"(מצורפת תמונה) ופשוט לקחתי ג'אמפר ובדקתי מה כל זוג פינים עושה, ולשאלה שלי: אני אכן צריך מפסק עם 6 פינים כדי לקבל שליטה על שלושת המצבים או שיש אפשרות אחרת? תודה מראש לכל העוזרים [attachment deleted by admin]

14. Started by matteo,

אוקיי אז ככה יש לי קצת בעיות יש לי שרטוט מה שאתם רואים זה אפקט לגיטרה לא משנה זה בואו נגיד מגבר שמשנה קצת את הצליל של מה שנכנס אליו עכשיו יש לי בעיה בזיהוי כמה רכיבים רשום JRC4558 קניתי את הרכיב אבל לא בדיוק יודע איפה למקם אותו עכשיונ מופיעים 2 משולשים עם + - שהם בעצם מגברים אבל איך בדיוק אני מחבר אותם והאם זה קשור ל 4558 מה זה איפה שמופיע VCC איפה שיש 777 מה זה מסמל בשרטוט רשום 473 ו 220 מה אלה המספרים האלה? ועוד שאלונת קטנטונת איפה בדיוק אני מחבר למעגל הזה את מקור המתח וכמה מתח בדיוק? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 942 צפיות
  15. היי 2*1.5W ככל שידוע לי. אני לא רוצה לפרק רק כדי לראות התנגדות ומידות אבל נראה לי שאין ברירה. אני מחפש לקנות , ולא מוצא היכן , רמקולים שונים , איכותיים . מצאתי ביוטיוב מישהו שהחליף, בנטבוק אחר אמנם, עם רמקולים של סוני מסלולרי-ווקמן W550i יש גם רמקולים של הרמן קרדון בלפטופים של טושיבה .. אני מעונין לבדוק גם את הווקמן החדש של סוני ( live with walkman ) הבעיה = איפה פאקינג קונים . אני פשוט לא מוצא ! ( באיביי יש רק earpiece של ה סוני לעיל) תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  16. Started by stev212,

היי, אני רוצה להתחיל עם אדרואינו ובכללי עם אלקטרוניקה, אז חשבתי על אדרואינו קודם כל רציתי לדעת איפה אפשר לקנות בפתח תקווה באיזה חנות הכי כדאי ? ודבר שני מדריך טוב שמלמד מ א' עד ת' תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 3.7k צפיות
  17. Started by Yap,

אני צריך מיני לדים, כלומר לדים קטנים (0.5-0.75 ס"מ אורך) בצבע לבן. מישו יודע איפה יש.?

18. יש לי עבודה להתקין בחדר שלי מערכת שמדליקה או מכבה את האור בחדר בעזרת מחיאת כף או מילה זה מאוד חשוב לי בבקשה תעזרו לי תודה ...

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  19. Started by shmulik_miata,

אהלן חברה, אין לי מושג בתכנות, אין לי מושג באלקטרוניקה. אני בונה עמדת נהיגה (סימולטור) והשתעשעתי במחשבה שאתקין כפתור התנעה שידליק את החשמל בעמדה ותוך כדי ההדלקה יושמע צליל של התנעת מנוע (יגואר F type למשל). אני מעוניין שתהיה יציאה רצינית לרמקולים ולא ל-BUZZER קטן. דעתכם ? אם מתקדמים מכאן?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  20. Started by JHONLEV,

אני רוצה לבנות מארז ... יש מידות והכל.. אבל מאיזה חומר לבנות אותו? חשבתי על PVC ואם אתם ממליצים עליו אז על איזה עובי? או אולי מפרספקט? מה ההבדל בינהם? אשמח לקבל תמונות של שני החומרים..

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  21. Started by Megarbetz,

אני בקרוב רוצה לבנות מחשב חדש, בלי לקנות מארז. אני אבנה מארז. אז אחרי חיפוש בגוגל שלא הניב לי תוצאות ברורות... איך אני נמנע מחשמל סטטי ויוצר נקודת אדמה במארז? תודה.

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  22. שלום לכל חברי הפורום ;D כחובב ׳עשה זאת בעצמך׳ ואלקטרוניקה עלה בראשי רעיון נחמד ושימושי. כידוע רוב הגאדג׳טים כיום ניטענים דרך usb במיוחד הסלולר, חשבתי שיהיה נחמד ליצור שקע usb בבית דרך מתאם לגוויס. קיים כבר מתאם כזה אך הוא חיבור למחשב כדי שיהיה פעיל. הרעיון הוא ׳להשתיל׳ בתוך השקע מטען קטן ,כך שנוצר מצב של טעינה ישירות דרך השקע ולא דרך מטען חיצוני.כמובן שתהיה יציאת usb בצורה אסתטית. החששות הם :אם חיבור של מטען קבוע לחשמל יכולה ליגרום נזג בטווח הארוך? (למרות שאצלי המטען כבר כמה חודשים בחשמל וכלום לא קרה) -חימום יתר. מדובר במקום סגור לחלוטין יש ממה לחשוש מחום? -שאלה שלא קשורה,מטען יכול ׳להשתגע׳ ולזרוק זרם יותר גבוה מהמוצהר?או ac?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Meir Yazdy,

שלום יש ברשותי מאוורר רצפה כשנה בערך,מאוורר באמת טוב,ואפשר לשרוד אתו בימי הקיץ החמים. ועכשיו לבעיה: אתמול ניסיתי להפעיל אותו ואז ראיתי שלוקח זמן למאוורר להידלק,זאת אומרת הוא מסתובב "לאט" "לאט" ולוקח לו כ5 דקות להידלק,לא התייחסתי לזה,ואכן לאחר כ5 דקות הוא נדלק לגמרי והחל להסתובב כמו שצריך. היום שוב באתי להשתמש בו,וכשהדלקתי אותו שוב שמתי לב שלוקח למאוורר "זמן" להסתובב,ולאחר כ5 דקות שמתי לב שפתאום המאוורר לא מסתובב בכלל. וכשבאתי לכבות אותו מהחשמל שמתי לב שהמנוע שלו היה ממש רותח ! זה הדגם של המאוורר שלי (אני כמעט בטוח ב99% שזה המאוורר שלי) http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=731300 אשמח ממש לעזרה,כי המאוורר עלה לי 300 שקל,ואין לי אחריות או משהו כזה. בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 4.6k צפיות
  24. Started by ירושלים,

שלום אני מחפש פרוצדורה מוכנה בc# המקשרת בין ארדואינו למחשב

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  25. Started by freerider,

אם אני מחבר בטור 4 סוללות של 1.5V 2300 mAh - אז אני אמור לקבל סוללה אחת של 6V 2300mAh, נכון ? אז הסוללה הזאת - 6V 2300mAh כמה אמפר שעה היא תיתן (Ah) ? תודה

• 1 תגובה
    • 947 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.