אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קניתי את הקיט של וונטק ועשיתי את זה...אני חושב שלקח לי זמן כולל של 5 שעות. אני חושב שבהתחלה זה היה כיף ...ואז הגעתי לאיי טי אקס וחשבתי שאני עומד למות. שואה אטומית לפרק הכל! לא מומלץ לאנשים שאין להם סבלנות והרבבבה זמן פנוי! אני לא חושב שאני אעשה את זה שוב בחיים שלי ! מעכשיו אני קונה כאלה עם סליבים כבר! (בטרפליי שאני מחפש איפה לקנות!!! כבר חודש) בכל מקרה למי שכן רוצה לעשות את זה! אז שיהיה בהצלחה והנה מספר טיפים! 1.מייבש שיער טוב! או אקדח חום לא משהו מעפן! 2.להתקמצן על השרינק! הקטן 3.אין טעם לקנות שתי ערכות נשאר המון ספייר מאחת רק שאין שרינק קטן יותר... 4.לחשוב פעמיים כמה אתם באמת בנויים לזה...לא מומלץ למתחילים חוצמזה יצא לי ממש סבבה אני מקווה סוף סוף לעלות את הגלרייה שלי לג…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי שלום לכולם יש לי מעבד E6300 (1.86ghz , לוח אם GIGABYTE - 965DQ6 , זכרון 2 סטיקים של 1 ג'יגה של קינגסטון 667 VALUE אני כרגע הבאתי את המעבד לאיזור 2.4 GHZ ( באס 342) , נראה לי שאפשר יותר , אולם הזכרונות יגבילו אותי אני כרגע ביחס של 1:1 עם הזכרונות דהיינו הם כרגע עובדים במהירות של 684MHZ . חיפשתי בביוס אפשרות להורדת היחס אבל לא ראיתי , האם אמור להיות בלוח הזה? מה ניתן לעשות בכדיי להמשיך לעלות את הבאס מבלי להתקע בגלל הזכרון? תודה
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
לאיפה אני מחבר את חוטי המאורר אין לי שום מקום פנוי אז מה לעשות?
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות למחשב משהו כמו בתמונה עם כמה דרגות (12v, 10v,8v,5v) כדי לשקט ווטוב זה יהיה על לוח מעגלים עם כמה שפחות חוטים עליו ויהיה חיבור מולקס זכר וכמה מחברי שלוש פין לכל דרגה. צריך לדעת איזה נגדים לשים בשביל 10ולט, 8ולט או מספרים דומים שיעזרו תודה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אני מחפש סוללה שתתאים לפרוייקט שתיתן הספק גבוה אבל מצד שני שהמתח ישאר יציב ככל האפשר כמו כן שתהיה קומפקטית. בהתחלה השתמשתי בסוללת 9V סטנדרטית, אבל העסק גומר אותה די מהר, וכעת כשהיא נותנת 7V נשרפו לי שני ULN2803 ואני חושש שזה קשור. בין אם זה קשור או לא, מה כדאי לקחת? יש בפרוייקט מגבר מתח מ9 ל20, שני דרייברים כאלו ומנוע קטן
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
הי לכולם יש לי טלפון שהגיע עם ספק שנותן 5v 1.5A. זה לא ספק QuickCharge, אלא ספק פשוט, אבל עם זרם הטענה יחסית גבוה. אני מעוניין להגביל את הזרם ביציאה מהספק הזה, כך שהוא ייתן 0.5A (או פחות, בהתאם לכמה הטלפון מנסה למשוך.. אבל לא יותר מ-0.5A) האם יש מעגל פשוט (או יותר טוב: רכיב אחד בלבד) שאני יכול לשים אחרי היציאה מהספק ולפני הכניסה לטלפון, שיגביל את הזרם לערך הרצוי הנ"ל? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אין לי מושג בכלום בזה אני יודע לחבר ולהלחים אבל אני לא מכיר רכיבים וכו... יש לי תפיסה טכנית +- אוקיי אז איזה רכיבים ליקנות מה שבטוח זה סוללה ושנאי כלשהוא לא? והאם למישהו יש מושג מאיפה אני יכול להביא קבל כמו של הsans פשוט לניסויים ? עידכון קניתי את החלקים עכשיו אני רוצה לדעת שאני מחבר נכון איפה ה+ ואיפה ה- במייצב אני לא יודע אשמח להסבר תמונה של החלקים האם אפשר תראו לי את החיבור בין חלק לחלק חוט לחוט תמונה
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני ממש מתרגש! אני יודע שזה מוד פיצי אבל בכל זאת זה הראשון שלי ;D אשמח לקבל תגובות או הצעות לשיפורים או כל דבר אחר http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200409211441075417&id=200409211451271579&user=or_carmi http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200409211441075417&id=200409211454026330&user=or_carmi אפילו יש לי סרטון של זה. זה ממש כמו התינוק שלי
-
- 33 תגובות
- 3k צפיות
-
-
ערב טוב לחברי הפורום . לפי חישוב זרם IB כלומר זרם הנכנס ל B המתח שנופל על הנגד RB2 הוא זהה למתח שנופל על הטרניסטור כלומר כמו על דיודה כלומר 0.6 . קצת לא הבנתי איך . בגלל שהמתח במקביל תמיד זהה , זה אומר שהמתח שיפול על המקביל שלו יהיה תמיד כמו על מתח של דיודה ? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש ברשותי ארדואינו אונו, רכיב התקן bluetooth מסוג HC-06, וסמרטפון. הורדתי אפליקציה עם כמה כפתורים כך שאני מתחבר להתקן בלוטוס וכאשר אני לוחץ על אחד הכפתורים ההתקן מקבל זאת. השאלה שלי איך אני יודע מה אני שולח, כלומר כאשר אני לוחץ על כפתור באפליקציה, איזה קוד אני בדיוק שולח כך שאני אדע לכתוב בקוד תוכנה שכאשר מתקבל קוד זה שהארדואינו יבצע משהו מסויים. תודה לכל העוזרים...
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אני מתכנן לקנות מערכת חדשה, ובפרט את המארז Chieftec Mesh Black כאשר הספק יהיה או Liberty ELT500AWT 500W או ToughPower W0103 600W PFC בכל אופן, שני הספקים מגיעים עם מאוורר וגריל עליונים, ופולטים אוויר כלפי מעלה. שאלתי היא האם יש צורך בפתיחת פתח אוורור עליון במארז לשם כך? כך או כך, אשמח לקבל חוות דעת תודה מראש למגיבים
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני מחפש קבל ענקי שיספק לי ללד 3 וולט השאלה היא כמה זמן לוקח לקבל לפרוק את כל המתחים שהוא צוור? האם אני יכול להשתמש בקבל כמו שני בטרייות אצבע?
-
- 5 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אני כבר המון זמן מחפש ספק כוח מעבדתי. אחרי שראיתי מחירים הבנתי שהכי משתלם זה לקנות מעגל הגברת/ הנחתת מתח באיביי ודומיו יש משהו מומלץ? דגשים כלשהם? בעיקרון אני מחפש מעגל בלי מארז אבל עם יש משהו במחיר סביר אז אני אשמח בנוסף אני מחפש קיטים קטנים ונחמדים באלקטרוניקה שכוללים הלחמה ברמה מסוימת. תודה רבה ואשמח לעזרה!
-
- 58 תגובות
- 11.2k צפיות
-
-
שלום, הבנתי שלפני שאני מריכב את חלקי המחשב למארז אני צרך להאריק את עצמי (מלשון הארקה אם מישהו לא הבין...) אז איך אני עושה את זה?? אם אין לי אמצעים מיוחדים כמו נעלי הארקה וכל מיני דברים שמיועדים לזה.... תודה מראש, ניר.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ערב טוב הגיע אלי לתיקון XBOX עם כונן שהפלסטיקים היו שבורים והגלגלי שיניים לא החזיקו, הזמנתי כונן חדש וקיבלתי ממש חרא- כונן משומש במאובק עם פלסטיקה שבורה מסביב אבל עובד, החלפתי בין שני הלוחות ככה שהכונן ה"חדש" יעבוד כמו הישן רק המכניקה הוחלפה . לוחץ על פתיחה והמגש לא מצליח לצאת החוצה , הורדתי את המכסה והמגש יוצא החוצה יופי, לפי דעתי המגנט מחזיק אותו ואין לו מספיק כוח לצאת החוצה , יכול להיות שהמנוע חלש ? ניסיתי כבר לעשות מיליון ואחד ניסיונות של לסדר את זה אבל ללא הצלחה , אשח לשמוע לדעתכם - תודה
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שרשמתי את השאלה בקטגוריה הנכונה... אני מעוניין לקנות מודול לבנייה עצמית של קורא RFID לטווחים ארוכים יחסית אבל לא מצליח למצוא מקום שמוכר שום דבר שדומה לזה. המודול צריך להיות מופעל ע"י בטריות ולא ע"י USB. למישהו יש מושג ? כמו כן, אם מישהו מבין יותר בנושא RFID אשמח להתייעץ בנושא של בניית האנטנה ותכנות בסיסי... תודה !
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, לאחרונה התחדשתי בטלוויזיית LED של סוני בגודל 46", רסיבר, רמקולים (סטליטים) ואיך לא - מחשב HTPC חדש. בעקבות כל ההתחדשויות החלטתי לעשות מספר שינויים בחדר. בהתחלה החדר נראה כך: במצב זה היו לי החסרונות הבאים: 1. מרחק צפייה מהטלוויזיה גדול 2. מיקום המיטה היה בעייתי למיקום נכון של הרמקולים. (הקדמיים והסנטר ליד הטלוויזיה, אבל לאחוריים לא היה מקום הגיוני. במיוחד אם מתחשבים בעובדה שכל החלונות בחדר נפתחים לתוך "כיס" בקיר, מה שמאוד מגביל את המיקומים בהם אפשר לתלות את הרמקולים על הקירות...) לאחר מחשבה, רציתי לשנות את החדר לצורה הזו: אחרי הזזת הרהיטים התברר שפשוט בלתי נסבל להיכנס לחדר שכשני צעדים לאחר הכניסה מונח "קיר" (הצד של הארון), אז עברתי לתצורה הזו: בצו…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מאיפה אני יכול להשיג כמה יחידות של ראשי שיוף לדרמל? לפי מה שהבנתי בחנויות כמו הום סנטר יש רק חבילות שלמים של ראשים שעולים 100+ אני צריך כמה יחידות רק של ראשי שיוף... ד"א אני מראשון לציון תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הפנו אותי לכאן מפורום מארזים. יש בידי מארז סופרנו של טרמלטייק. לא גירסאת הDX. עכשיו אני חושב להכניס ל8800GTX למארז ונודע לי שיש לי שם 10 סנט' מקום והGTX הוא 10.5 סנט', ושהכלוב של הHD חוסם את הכרטיס במידה ואקנה אותו אם אחתוך חצי סנט' זה יהיה בסדר? ויהיה עוד אפשרי להשתמש באותה הכניסה של הכלוב ששם אחתוך?
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
-
בעיה, שראיתי את המדריך כאן באתר http://hwzone.co.il/guides/caseled חשבתי שאני הולך ליצור את התאורה עצמה יעני את ה LED עצמו אבל לא, בסופו של דבר משתמשים בלדים מוכנים שהם סה"כ מנורות \ נורות העיניין שרציתי לשאול הוא: ישנם חלקים שצריך לקנות את המנורות \ נורות עצמם ואת החלק האלקטרוני הזה שאין לי מוסג מה שמו מאיפה לקנות? וגם ראיתי שאפשר לשלוט על הצבעים של הLED איזה יפה מה איך? איזה נורה זאת הלד הזה? כי על זה לא מוסבר כלום במדריך ועל זה אני הכי רציתי שיהיה הסבר מצפה לתגובות...
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מוד קטן לגיימפאד שלי שהוא דמוי שלט לPS2, אני רוצה לשים לדים מאחורי הכפתורים של ה X O [] \/ אז אני מחפש כפתורים כאלו שקופים, יש מקום שאפשר לקנות דבר כזה? אם אפשר יהיה נחמד גם את כל שאר הכפתורים גם שקופים...
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אני מתחיל לבנות שולחן פוקר, כנראה ל 6 אבל אולי אפילו 8 שחקנים. מה שיש לי כרגע זה 4 פלטות של עץ בעובי 1.8 ס"מ, והשולחן יראה בערך ככה (פה זה עם שימוש של 3 פלטות): בתוכנית שלכל שחקן יהיה (בין היתר) מתקן להחזיק את הצ'יפים, הבעיה היא שאת המתקן אני לא יכול לחפור בפלטה של 1.8 ס"מ, ולקנות 6-8 כאלה זה יקר לי כרגע. ממה אני יכול לאלתר כזה? אני לא מצליח למצוא רעיון... זה נראה ככה: תודה!
-
- 19 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
צריך ביטים לשיוף בצורת קונוס , כמו בתמונה . בארץ מצאתי רק מקוריים של דרמל , שהם בצורת גליל . אם מישהו מכיר חנות , אפילו בחול ,שמוכרת כאלו אשמח לשמוע. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 997 צפיות
-