אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, הרבה זמן שאני כבר חושב לעשות חור בגג המארז שלי ולהשים שם מאברר הבעיה היא שאני לא בטוח מזה נותן ולעשות שהרוח תיהיה כלפי חוץ או כלפי פנים והבעיה הנוספת היא האבק אם אני עושה חור במארז כדי להשים מאברר עלי לדעוג שהחור לא יהיה ענק מפלצתי כזה כדי שלא יכנב אבק עלי להשתמש עם איזה שהוא גריל ואין לי אני לא סם הרבה מאבררים במארז רק בגלל הבעיה הזאת של האבק זה לא להאמין פשוט כל איזה חצי שנה צריך לפרק את המחשב ולנקות טונה של אבק (עם הפאן (על קר כמובן)) יש לי רק מאברר אחד שהוא כלפי חוץ שנמצא בגב המארז עוד אחד על הכרטיס מסך (מודבק בסיליקון (מין מודינג שכזה)) וחוץ מזה יש את המאברר של הספק כוח וזהוא דאגתי לכך שהמאבררים האלו היו שקטים כל האפשר גם אם זה יעלה יקר מהרגיל ועכשיו אני …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מארז דומה לזה השחור .... בדיוק בדלת של המארז יש לי אותו דבר עיגול חורים למאוור של המעבד ולמטה קוביה .. יש לי 120 מאחרונה שתי מאוררים 80 מקדימה ביג טייפן מה אני יכול להוסיף ? אולי איזה מאורר למטה עם לד שמקרר תכרטיס מסך ויעשה לי אור יפה בלילה חחחחחחחח?! אני רוצה לעשות פוטנציומטר או משו כזה לשלוט על המהירות של המאוררים?! מד טמפ' .. אם אפשר קישורים או דברים אחרים לשפר תיוופי של המארז מבפנים להחליף כבלים למיוחדים כמו שיש לספק של טרמילטק חוט שחור כזה יפה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה התחלתי את הפרוייקט הזה לפני שבוע ורק היום היה לי את הכוח להעלות אותו לפה אז הנה מה שעשיתי עד עכשיו... סידרתי את הכבלים: צבעתי את המארז לצבעים של שחור וכחול: התחיל לשעמם שהוא רק צבוע אז לקחתי את זה צעד אחד קדימה ועשיתי פאנל מפסקים לתאורה: מיקמתי מאוורר אשר יזרוק אוויר על הכרטיס מסך: עשיתי חור 120 מ"מ אשר במהלך הפרוייקט יותקן בו מאוורר אשר יוציא אוויר חם מן המארז: וגם הוספתי בגג חלון קטן שאני יתקין בו פרספקט בהמשך... ככה זה נראה עד כה: אני מחכה עדיין למשלוח שהוא יגיע אני יעלה תמונות... הנה עוד כמה דברים: החלפתי את הלד במקלדת לאדום: ושמתי מנורה קטלנית בשולחן שלי: עכשיו חוץ מלמקם את המאוורר תיכננתי להשים עוד מאוורר 120 מ"מ שידחוף אוויר מהדל…
-
- 83 תגובות
- 12k צפיות
-
-
לי יש את הבקר הזה: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_158&products_id=1577 בקר זה בא עם חיישן טמפרטורה אחד והוא נקרע לי מישהו יודע איפה אפשר להשיג חיישן חדש?
-
- 5 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום. החלטתי להתחיל פרויקט מודינג חדש. בפרויק אני אכניס את מחשב הלינוקס שלי לתבנית וידיאו ישן... הספק ישאר בחוץ. בזמן שדוד שלי משיג לי וידאיו ישן וגדול מספיק,אני מתכנן איך יראה המארז. סלחו לי על הציור הגרוע,פשוט אני השתמשתי בפוטושופ ואני לא סוס בו. בינתיים בואו תראו מה חשבתי על הגג של הוידיאו: אז ככה. יש לי כמה דילמות,בואו קודם נציג תמונות ואז את השאלות: בתמונה הראשונה זה הרעיון הראשון שחשבתי עליו,שני מאוררים 80MM בצבע אדום/כחול/ירוק (אלו הצבעים שנתקלתי בהם) עליהם גריל,ומסביב להבות (לא אלה בהכרח) בצבע כתום/אדום/צהוב וכו'... השאלה שלי היא,האם יראו את האור שיוצא מהמאווררים אפילו שאין פרספקט?http://img256.imageshack.us/img256/3822/vcrtoppu5.jpg בתמונה השניה …
-
- 95 תגובות
- 11.9k צפיות
-
-
שלום לכם, הכלבים שלי נובחים יותר מידי בזמן האחרון כשאני לא בבית, ואני מעוניין לקבל התראה על כך כאשר אני מרוחק. ארצה לחבר חיישן קול למחשב אשר ישלח הודעה לאייפון שלי המחובר גם הוא תמיד לרשת. האם יש לכם רעיונות בנושא? לא בהכרח לבנות מאפס. אפשר להפנות אותי לחנות שמוכרת חיישנים וכו'. או פשוט יותר: שהמחשב יפעיל הקלטה שלי שצועקת 'שקט!' לכלבים.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! קניתי ארדואינו פרו מיני והבנתי שיש אפשרות לצרוב לו תוכנה דרך ארדואינו אונו, ולא הצלחתי... מישהו יכול לתת הסבר או פתרון אפשרי אחר? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
יש לי פאק של סוללות, 6 סוללות של 1.2 וולט. סה"כ 7.2 וולט, איך אני יכול לבנות מטען בשבילן? האם צריך מעגל מיוחד או שפשוט אני צריך מעגל שיספק 7.2 וולט? ורשום שאני צריך לטעון בזרם של 300 מילי אמפר במשך 6 שעות. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש למשפחה שלי חברת אוטובוסים ואם שמתם לב באוטובוסים הבין עירוניים והפרטיים יש מין מנורות שברגע שהאוטובוס עוצר ופותח דלתות המנורות מהבהבות מצד לצד...למי שלא הבין - פעם צד ימין נדלק ופעם צד שמאל נדלק. אני צריך שמישהו יעשה לי סרטוט של המעגל הזה. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברים! בשעה טובה השתדרגתי לסקופ אחר ולכן אני יכול למכור את הסקופ שלי! סקופ מעולה מאוד נח לעבודה! רק 500 שח! סקופ יד שניה משקף תנודות 100MHZ 2 ערוצים של HITACHI. אוסצילוסקופ, Oscilloscope. דגם V-1065 . הסקופ כולל:מדידות על המסך מונה תדר מובנה, מדידות מתח, זמן מחזור. הסקופ נמצא במעבדה ביתית כך שניתן לבוא ולבדוק ולקבל הסבר על הפונקציות של המכשיר. מחיר מציאה. כל הקודם זוכה. רמת גן 054-3328790 בבקשה רק להתקשר ולא להגיב פה מפני שאני לא זמין כאן. :yelclap:
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מצאתי מסך LCD למחשב של IBM ליד פחי הזבל בבניין... שמו אותו בצד ולא זרקו אז הנחתי שהוא לא הרוס לגמרי. המסך נראה חיצונית במצב טוב. בחיבור למחשב המסך נדלק ורואים תמונה לשניה ואז נכבה. מה שאומר שהוא עובד ויש אפשרות לתקן. מישהו יודע מה התקלה הספציפית? האם ניתן לתקן? כמה יכול לעלות תיקון כזה? היה לי לפניח שנה מסך של PROVIEW עם אותה תקלה בדיוק ששלחו ליבואן והחליפו לי עם האחריות. אז לא ידוע לי אם הוא תוקן. כמו כן, קראתי פעם כתבה על אפשרות לפרק מסך LCD ולהשתמש רק בפאנל שלו (בלי התאורה האחורית), כך ששמים אותו על מטול שקפים כך שהוא נהיה מקרן וידאו ממש זול... איך אני יכול בפירוק של המסך לוודא שישאר דולק גם אם הפנל האחורי מפורק? תודה למומחים.
-
- 29 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
כיוון שאני רוצה מאוד ללמוד אז אני צריך רשימה של כמה שיותר ריכיבים ועל מה כל רכיב אחראי. כי לדוגמא כשאני בונה מעגל ויש שם רכיבים שאני לא יודע מה הם אז קשה לי ללמוד ככה זא אותו דבר כמו לפתור בעיות באלגבה ולהפעתיק את התושבה מהספר. לדוגמא היום למדתי המייצב מתח LM7805 הוא מייצב אתה המתח ל 5V עכשיו יש כם מיני רכיבים שאין לי מושג בהם. אז הייתי רוצה רשימה אפילו באנגלית זה טוב על מה אחראי כל רכיב. תודה רבה אני מעריך את כל העזרה שתינתן פה.
-
- 4 תגובות
- 773 צפיות
-
-
תראו אנינ רוצה לעשות מודינג למארז הזה הוא די פריק אז אפר לעשות עבודה יותר טובה תציעו לי מה לעשות =] תמונות : חחח התמונה עם הגג של המארז די מקומט כי המחשב עיצבן אותי דפקתי לו ואחד פיצוץ ומהגש של הלוח אם יוצא
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
-
-
המאוור היה מחובר בחיבור מולקס רגיל ועשה קצת רעש ,עשיתי שיעבוד על 5 וולט ,אבל הוא חלש מדי .....איך אני עושה שיעבוד ב 7 וולט :s05: תודה
-
- 4 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום, יש לי מנורות פלוראסנט מיותרות מסורקים [12V~800V]. יש למישהו רעיון מה לעשות איתן? מודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
יש לי מאוורר של 220v ומזרים זרם של 0.14A אני רוצה לחבר אותו לנגד משתנה על מנת להישטלת לו על המהירות אני יודע לחבר נגד משתנה למאורר של 120 מ"מ שמיתחבר יש ל-12V זה לא בעיה הבעיה פה שהמאורר מתחבר ישר ל-220v ואני צריך עזרה בהרכבת נגד משתנה
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
-
אני רוצה לצבוע את המארז של המחשב שלי, ועכשיו הבעיה שלי היא שאני לא יודע עם איזה סוג צבע להשתמש, מה יותר טוב וכל שאר הדברים האלה אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי תודה.
-
- 2 תגובות
- 792 צפיות
-
-
נסיתי לחבר 16 לדים (8 בגל מעגל מקבילי), לחיבור מולקס אחד, עכשיו, במערך לדים אחד הכל עבד, בשני, לד אחד ה-ת-פ-ו-צ-ץ!!!!, זה היה מגניב זה ירה משו בוער כזה, וכל שאר הלדים דלקו חלש חלש חלש.!!..., זה בגלל הספק??... אני חושב שזה פשוט בגלל ששיניתי את הזרם ל6 וולט מהמולקס ושמתי נגדים שגוים והלד שהתפוצץ היה פגום או משהו.... צריך רעינות יצירתים,, אני יכול לחבר למולקס אחר??? תודה לעוזרים!, אבי
-
- 5 תגובות
- 780 צפיות
-
-
אני בונה מכונת ארקייד , איזה יופי חשבתי לא להתפשר ולשים PS2 אבל אני רוצה מקשים כמו במכונת ארקייד. אם מישהו יודע אם יש מקשים כאלה או אפשרות לפרק איזה ג'וייסטיק באיזה שיטה אני אשמח. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם יכולם לכבר למחשב רדיו דיסק...? ואם כן ולמשהו יש מדריך אז שירשום אותו פה בבקשה והאם יכולים לעשות למחשב שלט...?
-
- 4 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שלום, יש לי סינק יחסית גדול אני רוצה לחתוך חתיכות ממנו ולהדביק על זכרונות כץ המסך R9550 : איך אני מדביק? דבק טרמי, אני יודע אבל הוא לא יוצא לי עכשיו, האם יש עוד שיטות? תודה לועזרים
-
- 33 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן חברה. יש לי 2 מאווררים שהחיבור שלהם הוא ישירות ללוח אם, כפי שרואים בתמונה שצירפתי. אני רוצה להחליף את החיבור שיהיה כחיבור ללוח אם, חיבור מתח בלבד. זה אפשרי? אם כן אז איך עושים את זה?.. תודה!! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי נייד של Hp סוג Pavilion Ze4949ea ויש לי 2 שאלות שמענינות אותי הם: 1.איפה אפשר לעשות מודינג ולקנות דברי מודינג לנייד? 2.אם אפשר להחליף כרטיס מסך לנייד שלי? אם כן תתנו לי מקורות לראות איפה אפשר לקנות?
-
- 6 תגובות
- 781 צפיות
-
-
יש לי טלויזיה וכדי להחליף בין דיוידי להוט אני צריך לנתק ולחבר. אז רציתי לבנות בורר שיחליף ביניהם לפי איך שאני רוצה. אתם יכולים בבקשה לעזור לי במעגל כי די הסתבכתי עם זה בגלל שהבורר צריך לברור בין 2 מכשירים שלכל אחד יש 3 כבלים. איך עושים את זה? ודרך אגב מישהו אמר לי שחוטים רגילים לא טובים להחמה בשביל זה כי זה יוריד את האיכות. איזה חוטים אני צריך? ואיזה בורר בדיוק?
-
- 2 תגובות
- 914 צפיות
-