אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אחים שלי אני אפשר להגיד חדש פה (היה לי משתמש אבל לא יודע מה קרה לו ומאז לא הגבתי) הקיצר אני מחפש מקום לקנות מסך או כמה מסכים (תלוי במחיר) של LCD אז אם תוכלו לעזור לי איפה אני יכול לרכוש במקום זול ושמספק מהר (אם זה אתר) נ.ב היה לי אתר אבל שחכתי אותו :'( תודה רבה לכם ורק משהו אחד להגיד לכם זה שלא הייתי רשום לא אומר שלא ראיתי מה הולך פה ואני רק רוצה להגיד לכם שיש לכם אחלה של קהילה ופורום ממש נהנה לקרוא פה נושאים כולם עוזרים אז.. תודה לכם!
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מישהו יכול בבקשה להגיד לי איפה אני יכול לרכוש נגדי הספק 25 אוהם 50 ווט?
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-
-
ברצוני לרכוש סיב אופטי גמיש פשוט, בדומה לאלה שמלבישים על הצעצוע הזה: אני זקוק לסיב ארוך יותר ויחיד. היכן ניתן לרכוש באיזור ת"א(אם אין, אז גם EBAY\DX יתקבלו בברכה, למרות שלא מצאתי משהו מתאים).
-
- 20 תגובות
- 6.6k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניין לרכוש סקופ של חברת Rigol מדגם DS1054Z. יש פה מישהו שכבר התנסה ברכישה של מוצר כזה בארץ? הרי האופציות הן נורא מצומצמות: או לרכוש באינטרנט מחברה שמבצעת משלוחים לחו"ל, או לפנות ל- Meltronix שהיא הסוחר הרשמי של מוצרי Rigol בישראל. יש מישהו שהתנסה ויש לו מוצר של Rigol ומוכן לשתף אותי בתהליך הרכישה ובגובה המיסים שהוא היה אמור לשלם? מהו המסלול הכי זול ומשתלם? תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
רכשתי את זה מפה. אבל בשביל לחבר את זה לחשמל אני זקוק לכבל שיתחבר מחיבור ה 4 פינים לחשמל (לא רוצה לחבר למחשב). היה לי את הכבל הזה פעם כשרכשתי כבל טכנאי - שמיועד לחיבור דיסק קשיח דרך ה USB. מישהו יודע מאיפה אפשר לרכוש בארץ את הכבל בלבד, אם אין לי ברירה אני יקנה את הערכה. ואיזה מתח אני אמור לקנות? המתאם הזה שיש לי מיועד ל 10 מאווררים. אני מתכוון כרגע לחבר 3 מאוורים שמיועדים למעבד Alpine 11 PRO rev2. אם אני קונה מאיביי אני צריך לקנות את ה 240V נכון? ראיתי את זה רשום 5V ו 12V , האם זה מספיק בשביל 3 ?
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. רכשתי את ה Raspberry Pi. אין לי מושג מה השלב הבא. ז"א - איזה מערכת הפעלה לשים עליו, כאשר הדרישה היסודית שלי היא ניגון סרטי MKV עם כתוביות (VLC???) תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כפי שכתוב בכותרת הרמקול מפסיק לעבוד בווליום גבוה,הוא עובד בווליום נמוך לזמן קצר. לרמקול ישנו סוללה שתי תאים של 4.8V סה"כ 9.6V ניקל קדיום NIMH. הסוללות הם לא מקוריות,אני החלפתי אותן בעצמי,עשיתי פק סוללות חדש עם אותו מתח אבל זרם יותר גבוה,משום שהרמקול לא פעל והנחתי שזה סוללות גמורות בל מסתבר שיש עוד בעיה. הסוגיה היא שברגע שאני מחבר את רמקול לחשמל עם השנאי שבא איתו שמוציא 12V הוא פועל בווליום גבוה. מהי הבעיה? האם זה הסוללות,אם כן אז איך אני עושה פק סוללות טוב? האם זה קבלים שמחוברים ללוח אחרי הסוללות(לא נראה לי משום שהם לא מנופחים או מפוצצים). לגבי הסוללות,קניתי 3A סוללות AA והלחמתי אותן יחד בטור בכדי לקבל את המתח המתאים. המקוריות היו 1.8A עם אותו מתח. הרמקול נקרא sup…
-
- 1 תגובה
- 3.1k צפיות
-
-
היי פירקתי ממסך מחשב ישן זוג רמקולים (בכל אחד באס וטוויטר) 2 אוהם 4 וואט 78L 333-1-HR לאיזה מכשיר (אופייני) אפשר לחבר אותם , במילים אחרות - מה עושים איתם ?
-
- 5 תגובות
- 4.5k צפיות
- 2 followers
-
-
אז כמו שהבנתם מהכותרת אני מחפש רמקולים אטומים למים. או דרך להפוך רמקולים רגילים לאטומים. זה לא אמור להיכנס ממש מתחת למים אלה יותר בריכה או מקלחת. טיפות מים\ לצוף על המים משהו כזה. נייד לא גדול במיוחד. נראה לי גאוני לשמוע מוזיקה במקלחת. לא?
-
- 10 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי זוג רמקולים ישנים של aiwa (אלה מהמערכות הישנות שלהם ) והצבתי אחד מהם ממש ליד המחשב (מרווח של 20 ס"מ) האם זה בסדר? הרמקולים לא יכולים להזיק למחשב? אני לא מבין גדול ברמקולים אבל הבנתי שיש מין מגנט בתוך הרמקול-הוא יכול להזיק למחשב? תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם האם זה אפשרי לבנות רמקולים שישמעו מה ששמעים בפלאפון נגיד דרך הבלוטוס?? תודה מראש ....!?!!??!?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם אפשר להשתמש ברמקולים של מערכת ישנה למחשב? (הדיסק במערכת התקלקל אז אבא שלי נתן לי הכל וחשבתילחבר איכשהו את הרמקולים למחשב) האם זה אפשרי אם כן איך? אם זה חשוב הרמקולים של AIWA
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
htr-5250 נכבה שניה אחת אחרי שנדלק. נכנס ל protection mode כנראה אבל אי אפשר להגיע לתפריט protection. יש בפורומים פתרון של החלפת קבל 1 שעזר לעשרות עם בעיה דומה. הזמנתי את הקבל וניסיתי להחליף אבל או שלא החלפתי את הקבל הנכון או שזה משהו אחר. יש למישהו רעיון? (אולי משהו בעייתי בחשמל בבית? כי עוד כמה דברים נהרסו לאחרונה) אם לא, אז מישהי רוצה את הרסיבר לנסות בעצמה? הפתרון שמוצע: https://www.avforums.com/threads/yamaha ... m.1533016/ service guide : https://www.hifiengine.com/hfe_download ... ice_en.pdf חזרה למעלה
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ברשותי רסיבר Sherwood RX4109 שקיבלתי. כשחיברתי אותו לחשמל הוא עובד אבל התחיל לעשות ריח שרוף. מיד הוצאתי אותו מהחשמל. כתוב מאחורה: 230v 50hz 330w זה אומר שהוא אמור לעבוד בחשמל הישראלי לא? יש למישהו מושג למה זה קורה ומה מהפיתרון? ככה זה נראה מבפנים:
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
בחיפושי אחרי תחליף לנטבוק הישן ששימש לי כמחשב גיבוי , התודעתי לנושא ה SBC - סינגל בורד קומפיוטר. יש לי חיבה לאולרים שוויצריים - קטן, יעיל, הרבה אפשרויות... והנטבוק היה כזה. אז חשבתי שאכתוב פה את הרהורי בנושא, ואחרים יוכלו להצטרף ולחשוב יחד. בהתחלה לפחות, אני צריך מחשב : גלישה, סרטים ב 1080P , כתיבה/קריאה למחיצת C: של וינדוס שבהתקן איחסון חיצוני ( סצנריו שהמחשב הראשי נפל). סקייפ. לא דברים כבדים. השורה התחתונה , השימושיות, נקבעת לדעתי בעיקר ע"י קהילת המשתמשים שעוזרת לפתור בעיות, אחרת החומרה הפנטסטית לא תבבוא לידי ביטוי . יש שתי קבוצות של לוחות - ARM ואינטל. ARM = לינוקס. לא זוכר שיש אפשרות להריץ אנדרואיד. זולים. לרספבר…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום,ברצוני לדעת עד כמה יעיל זה יהיה להפעיל את הפיי באמצעות מודול כזה, dc / dc stepdown converter על ידי כך אוכל למעשה להשתמש בכל ספק כח 12V נפוץ, מחשבות ? אגב, בנסיון תחת עומס של 2A 5V, מוזן מספק כח 12V, הרכיב שבתמונה התחמם מאד, האם זה תקין? כי למיטב הבנתי מודול שכזה לא אמור להתחמם כמו מיישר זרם רגיל...
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אולי תארגנו תחרות מודינג או מפגש מודינג כך אפשר ללמוד הרבה מהמתקדמים לרעות רעיונות כול מיני דברים וכו..... מה אומרים ??? סליחה על הכותרת אין לי מושג מה לכתוב שם חחחחחחח
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חג שמח. הרעיון מכונה THOR. (אל הרעם הסקנדינבי) לקוח מתוך החיבה הגדולה של psycotix לויקינגים. (ושמו של המארז הוא Sviking) המקור: הרעיון: אז כך: נתחיל מה Top של המארז. על ה "טופ" ישב טרפז שעשוי מעץ ועליו כיסוי אלומיניום מוברש. בחלק העליון של הטרפז יכנס לתוך חריטה שהוכנה מראש, מלבן פרספקס בצבע כחול, המלבן יואר בעזרת תאורת לדים, באלומיניום בעץ ובפרסקס תתבצע חריטה של 3 פסים אשר תעבור גם את פח המארז ואלו ישמשו פתחי איוורור לאוויר החם שמצתבר, והצצה לפנים המארז. האלומינום יוחזק בעזרת 8 בירגי נירוסטה (מברג כוכב..). Left door: הפרספקס שבדלת יוחלף לפרספקס כחול. והשם THOR ייחרט עליו, ויואר בעזרת לדים כחולים. Front: פסיי האוורור יוארו גם כן בלדים כחולים. …
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הינה התכנון שלי למארז של Gilo העונה לשם Robo Mines אתם מוזמנים להביע את דעתכם.. התוכנית הולכת כך: "טופ המארז" לחתוך את הריבוע הפנימי ב TOP של המארז ולהחליפו לפרספקס שקוף שצבוע מצד אחד בשחור. לקדוח בפרספקס חור 80 מ"מ למאוור LEDS כחול ולחרוט שני פסים מהצד הצבוע של הפרספקס, אחר כך שמים לדים כחלים אל מנת לקבל אפקט של תעלות אור כחולות. דלת שמאלית לחתוך חלון בהתאם לשרטוט, לשים גומי שחור כרומי (ניראה כמו גומי רגיל אבל יותר דק ובעל גוון שחור כרומי), ופרספקס אפור כהה שקוף. מתחת לחלון לשים פתחי אוורור מפלסטיק, ולעשות להם ציפוי כרום. עוד מתחת לחלון, לצבוע שלושה פסים בגוונים שונים של כחול. (לפי השרטוט) חלק אחרון- רגליים למארז זה לא ממש רגליים זה משטח למארז. המשטח יוכ…
-
- 14 תגובות
- 930 צפיות
-
-
לא יודע אם מישהו עשה את זה או לא אבל נראה לי רעיון די טוב לעשות כבל מאריך לחוטים של כונן הדיסק, לעשות לו מן קופסא נחמדה ויפה כזאת ולשים אותו על שולחן העבודה או מה שזה לא יהיה כי זה מאוד מאוד מאוד קשה להתכופף כל הזמן לכונן ולהחליף דיסקים האם צריכה להיות בעיה עם זה ואם לא אז איפה משיגים מאריך שכזה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה רעיון טוב לכל מי שלא רוצה לפרק את כל המחשב אם הוא רוצה לקדוח במארז. דבר ראשון אפשר לפרק חלקים מהמארז כמו גג, דפנות וכו'... ומי שלא יכול לפרק (או לא רוצה) אז שישתמש ברעיון הבא: בזמן הקדיחה לוקחים שואב אבק ומצמידים אותו למקום שרוצים לקדוח בו. כשכבר עוד מעט עוברים צד, מכניסים את השואב לצד השני וכל מה אמור להכנס למארז (הגראד או הנסורת) נכנס לשואב! נו, איך הרעיון???
-
- 7 תגובות
- 998 צפיות
-
-
של ATI יענו באדום עם חיתוך עם תאורה וממש הכל..מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב - אז אפשר לקחת כבל\סיב אופטי, "לקלף" אותו - לתקוע לד בצד אחד, וזהו הכבל לא יתפרק כאשר נקלף אותו? אפשרי?
-
- 6 תגובות
- 926 צפיות
-
-
טוב אז היום מישהו הראה לי טריק נחמד. לוקחים גיטרה, נושכים את החלק של הלמעלה שלה, סותמים אוזניים ומנגנים. הרעידות של הגיטרה מועברות לשיניים שגורמות לצליל להשמע ברור יותר וכאילו מנוגן לך במוח (אגב, ככה טיונר עובד, הוא עומד על הגיטרה ויודע אם הגיטרה מכוונת או לא לפי רעידות). עכשיו, הוא סיפר, שהוא למד את זה בהרצאה שראה שם האדם הדגים בעזרת רמקול ישן שהוא עשה שם משהו חיבר לעיפרון ואתה נושך את העיפרון, ושומע צלילים! רציתי לבנות כזה אחד בעצמי, עיפרון שנושכים ושומעים מוזיקה דרכו, דרך רעידות. איך אפשר לגרום לדבר כזה? חשבתי לחבר לו את מה שעושה רטט בטלפון, ואולי שהוא ירטוט לפי המוזיקה (כמובן הרטט יתחבר למערכת של רמקול ישן). דברו.
-
- 16 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
לא מקורי, האמת, קראתי את זה אפילו פה, בטוח, פרוייקט שמישהו חשב עליו, ואין לי מושג מה נסגר איתו ולא מוצא אותו בחיפוש. בכל מקרה מי שהרעש מהמחשב מפריע לו (ושוב, זה לא רעיון שלי) יכול לשים את המחשב בחדר אחר, שיש בינו לבין החדר עם המסך - קיר מפריד. עכשיו, דרך חור בקיר, בונים פאנל שליטה על המחשב (לדים מהלוח שמראים על ON/OFF ומצב ההרדיסקים, וכמובן כפתור הדלקה וכיבוי) את כל הדברים האלה כמובן צריך לחבר ללוח. ומעבירים כבלים או נקודות שליטה אלחוטיות (במקרה ויש לכם ציוד אלחוטי) למקלדת, עכבר, מסך, מודם. - גם, הכל עובר יפה בצד, דרך פאנל השליטה. (אפשר את הכבלים להעביר האמת בלי קשר לפאנל השליטה, מלמטה יותר, שיהיה אסתטי) הפאנל יהיה די קטן, בגודל שקע חשמלי בערך, כולה כמה לדים וכפת…
-
- 9 תגובות
- 943 צפיות
-