עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ראיתי את הציור הנ"ל של ZALMAN ותהיתי אם ניתן לעשות זאת עם כל בקר מאווררים וכבל מתאים ? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by zxor,

יש לי בעיה ברכב, לא שומעים ברמקולים מאחורה, לא באלו שבדלתות ולא באלו שבבגאז'.כשבדקתי האם הם מקבלים זרם, התגלה לי שלא, הם לא מקבלים בכלל זרם, הלכתי לרדיו, הוצאתי אותו קצת ובדקתי האם הוא שולח להם בכלל זרם, מסתבר שלא! ב"הגדרות" ברדיו, הרדיו אמור לתת סאונד למאחורה.האם אתם מכירים בעיות כאלה ואולי יודעים לאן ללכת להסתכל, מה לעשות?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. העניין הוא אני רוצה מסך קטן של איזה 2 שורות. ואני לא יודע היכן אני משיג דבר כזה. שאני לא פתאום יקנה מסך LCD ואז אני יגיע לכאן לנסות לחבר והבקר לא מתאים. איך אני יודע איזה לבחור? מה מי מו... חנויות אלקרוניקה באיזור לא חסר. אני רוצה משהו זול ופשוט עם תאורה פנימית. יש משהו ספציצי שאני יכול לבקש ? או שאני צריך לבקש באופן כללי מסך LCD 2xX??? אותו הדבר לגביי VFD אני רוצה יותר מסך כזה.... איך לבקש מה לבקש? מה יכולה להיות עלות של 2X16 כזה....?

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  4. Started by lior12,

היי , אני בונה מגבר בעזרת TDA2005 . לאן לחבר את הפונציומטר ? מישהו רשם לי ככה: חיבור 1: לleft או right חיבור 2: להמשך של המעגל חיבור 3: לאדמה לא הבנתי איפה זה להמשך של המעגל. תודה לכם.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by tamos,

אפשר לנעול לא משנה

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  6. Started by Shoko,

שלום לכולם אבא שלי צריך דרמל עם רגלית שלוחצים עם הרגל זה יעבוד (בזמן שהוא עובד) הוא עובד בענף התכשיטנות ויש לו כל מיני סוגים וגדלים שהם הרבה יותר יקרים מהדרמלים שראיתי פה בפורום בל הם עם מנוע חיצוני גדול שתלוי. אשמח אם תמליצו על אחד טוב. כמו כן יש לו כבר את כל הראשים בשביל העבודה שלו (מקדחים , הדבר הזה עם היהלום וכו') אז לא צריך ערכה

• 1 תגובה
    • 724 צפיות
  7. Started by Red-AnGel,

שלום, היום קיבלתי לדים שהזמנתי ואני רק רוצה להיות בטוח שהנגדים שאני הולך לקנות מתאימים אז ככה המאפיינים של הלדים הם: Product Description * Emitted Colour : ULTRA RED * Lens Colour : Water Clear * Peak Wave Length (nm) : 640 ~ 645 * Forward Voltage (V) : 1.8 ~ 2.2 * Reverse Current (uA) : <=30 * Luminous Intensity Typ Iv (mcd) : Average in 5000 * Life Rating : 100,000 Hours * Viewing Angle : 20 ~ 25 Degree Absolute Maximum Ratings (Ta=25°C) * Max Power Dissipation : 80mw * Max Continuous Forward Current : 30mA * Max Peak Forward Current : 75mA * Reverse Voltage : 5~6V * Lead Soldering Temperature : 240°C (<5Sec) * Operating Temperat…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by MasterDK,

שלום לכולם. אני רוצה לבנות מכשיר שמשנה קול בזמן שיחה בטלפון לא שאני צריך אחד כזה פשוט בא להיתנסות.. חשבתי אולי תוכלו לתת לי המלצות ואולי אפילו סירטוט של מכשיר כזה.. תודה רבה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. טוב אזז רציתי לעשות חלון במארז שלי ואין לי תקציב לפרספקס,לעומת זאת יש לי מסך דיי חדש שהלך לעולמו אחרי שנתתי לו צ'פחה טובה.. טוב שאלה שלי,החלון שיש למסך (זה שרואים דרכו)הוא זכוכית? אם לא אז אני אחקח אתהזכוכית ויעשה ממנה חלון,אני חושב שזה זכוכית אבל אני צריך לדעת לפני שאני סתם עושה עבושה,אם זה זכוכית יהיה כיף כי אז אפשר להרוס אותו עם פטישים!!!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by maormark,

שלום וברכה אני רוצה לקנות שנאי של 9V ובמקביל לחבר סוללה מרובעת של 9V כאשר השנאי יהיה מחובר לחשמל הוא ישתמש בסוללה של ה9V וכאשר השנאי לא מחובר לחשמל אז הוא ישתמש בסוללה המרובעת של ה9V איך אפשר לעשות זאת?? נ.ב אם אני קונה את זה http://www.amperel.co.il/products/75171 אז מה התפקיד של היציאה לחיבור סוללה מרובעת??..האם זה יטעין לי את הסוללה אם השנאי לא מחובר? ואם השנאי מחובר אז הוא לא ישתמש בסוללה? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by Viperium,

מצאתי אצלי בבית, כרטיס טלויזיה ישן נושן, עם חיבור ISA (עליו השלום), עם הכרטיס הגיע גם מקלט אינפרה-אדום ושלט. המקלט מתחבר לחיבור של המקלדת ומחבר אליו את המקלדת עצמה מקלדת --> מקלט --> מחשב החיבור של המקלדת הוא כזה: (העליון) ולא PS2 כמו שקיים היום השאלה שלי היא כזאת - האם אפשר להכין מהסט הזה, בעיקר מהמקלט, מקלט פעיל לקליטת השלט? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 680 צפיות
  12. Started by ElemenTal,

סימתי עכשיו לחתוך פתח בדלת של המארז ורציתי לדעת עם מה נכון לשייף ? כבר שייפתי אבל לא משנה... קיצר בהתחלה השתמשתי בזה: פעם אחת עשיתי עם זה ב 90 מעלות רגיל, פעם נוספת בזווית כלפי חוץ ופעם נוספת בזווית כלפי פנים (יענו שישיף לא את האצמע אלה את הצד) ועשיתי עוד הפעם עם זה: עם הראש 8153. גם, סיבוב אחד רגיל, ועוד כמה סיבובים בזווית כזה את החלק החיצוני. יצא טוב, אחרי שעשיתי עם השני היו חלקים שהיו ממש חלקים, החלקים שהיו פחות חלקים כראה לא ערבתי שם מספיק... אז אני רוצה לדעת אם זה בסדר, או שסתם עשיתי פעמים כי אולי הפעולות של שתי הראשים בכלל מנוגדות, או השם עושים כמעט אותו הדבר... אני רוצה שהחיתוך יצא חלק ומעוגל, כמו הקצוות של המארז... במה להשתמש ?

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  13. שלום, אני בונה מד משקל אלקטרוני, ואני זקוק נואשות לחיישן משקל\לחץ pressure sensor שיהיה אפשר להשתמש בו במד משקל שלי, ואני זקוק לעזרתכם במציאתו. המד משקל שלי הוא מד משקל רגיש, כמו מד משקל למטבח שמודד משקל של גרמים, עד 1KG מקסימום. הסטייה צריכה להיות כמה שיותר קטנה. חיפשתי בכל רשת האינטרנט וניסיוני לא צלח היטב. אשמח לקבל כל עזרה כלשהי, לראות דוגמאות, לקבל קישורים לאתרים של חיישנים פשוט הכל. לפי הבנתי יש 3 חנויות אלקטרוניקה מרכזיות בארץ, היפרטוניקס בקריית מוצקין, OP בחיפה וחנות אחת נוספת בת"א. בדקתי בכל שלושת החנויות ואין אצלהם חיישני משקל\לחץ רגישים. איפה נמצאים חיישנים כאלה? ??? אשמח לקרוא תגובות,הצעות,הסברים,קישורים, כל דבר שיכול לסייע לי במציאת החיישן הנחוץ לי, תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 3.6k צפיות
  14. לאיפה אני מאור לחבר אותו? ואיך אני אמור לשמור אותו שלא יזוז?

• 5 תגובות
    • 939 צפיות
  15. אז ככה, יש תאורה בתוך המארז. ויש את המנורה הכתומה\אדומה הזאת שמהבהבת כשהמחשב חושב... אז אני רוצה, שכשהמנורה האדומה נדלקת אז גם התאורה במארז תידלק, וככה שהתאורה במארז תהבהב יחד עם המנורה הכתומה... אז אם אני לא טועה יש טרנזיסטור, 3 רגליים, משמש כמפסק, כאשר יש מתח ברגל ראשונה, אז הוא מחבר את הרגל השנייה והשלישית... מי יכול להגיד את סוג הטרנזיסוטר ואופן החיבור? תודה!

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by r.g.comuters,

חברה מה שלומכם ערב טוב. יש לי שאלה אלייכם. אני חשבתי לחבר מנורת אולטרה סגול ביתית לאוטו השאלה עם זה אפשרי? וחוקי לחבר מנורה כזואת באוטו רציתי לשאול איך אני מחבר אותה כעיקרון המנורה צורכת 12 וולט השאלה שלי היא כזואת עם אני יחבר אותו ישירות ללא ממיר היא תעבוד לי ?

• 15 תגובות
    • 6.1k צפיות
  17. Started by shaks,

אני רוצה לחבר 3 לדים (באותו הצבע) בחיבור מקבילי למקור מתח של 5V איזה נגד אני צריך בשביל זה?

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  18. Started by aviran_n,

יש אחד באתר של אריהב.. התקשתי כדי להזמין ואמרו שאין אותו ולא יהיה... איפה אוכל למצוא סכמה + רשימת רכיבים של המגבר הזה / אחד דומה? תודה לעוזרים...

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. שלום היה לי כאן Thread שדיבר על USB Isolator מגניב, והוא אכן דרך אחת לבודד בין המחשב לבין המיקרו-בקר. הזמנתי אותו. לאחרונה, חשבתי על טריק מעניין יותר, ונוח יותר לביצוע: אם במקום להשתמש במיקרו-בקר שכולל בתוכו שבב USB to Serial TTL, נשתמש במיקרו-בקר שלא כולל את זה, אז נוכל לעשות כזה דבר: לחבר למחשב מתאם USB-to-SerialTTL, כמו זה למשל: http://imall.iteadstudio.com/im120525005.html ואז לחבר בין המתאם FTDI הזה אל המיקרו-בקר, בעזרת OptoCouplers, כמו PC817 למשל: http://www.electrodragon.com/?product=sharp-pc817-optoisolator-optocoupler-dip-4 צריך בעצם 3 OptoCouplers: אחד מהמתאם(TX) אל המיקרו-בקר(RX), שני המיקרו-בקר(TX) אל המתאם(RX), והשלישי מהמתאם(DTR) אל המי…

• 29 תגובות
    • 6k צפיות
  20. לאחרונה, ראיתי שהרבה אנשים מהפורום הזה ומפורמים אחרים, רוצים לבנות (ובנו גם) מארז שלם מפרספקס. אני מצאתי פרוויקט מודינג של מישהו בפורום אחר, שבו הוא בנה מארז שלם מפרספקס וגם הסביר איך הוא עשה את זה. לפי מה שאני קראתי, ראיתי שזה לא עד כדי כך קשה והחלטתי לבנות מארז שלם מפרספקס בעצמי. ישבתי על זה מהבוקר ותכננתי את הכל: גדלים, צורה וכו'. אני כבר די בטוח לגביי הכל, חוץ מהגודל של המארז. זה הגודל שהחלטתי עליו: גובה: 50 ב"מ אורך: 50 ס"מ רוחב (המרחק בין דלת לדלת הכוונה): 23 ס"מ אני מודע לזה שהמארז יהיה גדול יותר ממארז MIDI (רחב וארוך יותר), וכך אני רוצה אותו. אבל אני רציתי לדעת אם הגדלים האלה יצרו לי בעיה מסויימת? או שאני לא צריך לדאוג?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by yamamoto,

אם כבר התחלתי אז אני ימשיך לקבל המלצות מחברי הפורום ...לפני שבוע anatoli המליץ לי על רב מודד טוב Uni T UT61E וכבר הזמנתי מאיביי לפני כמה ימים כי בארץ זה לפחות 150 שקל יותר עכשיו אני רוצה לקנות בדיל איכותי ודק וגם פלאקס טוב נוזל או שפורפרת ( לא יודע מה עדיף ) ובכלל אני מעוניין לדעת מאיפה אפשר לשיג דברים טובים בזול בארץ אני מתכוון לדברים כמו חוטים להלחמות, מחברים עדינים למתח, ושרינקים... פערי המחיר בין קניה בארץ לקניה בחו"ל של כל הג'אנק הזה זה הבדל רציני?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. http://www.pch.co.il/docs/pd1434859080.htm ואם מישהו מכיר חנות שמוכרים כאלה קטודות בקריות אז שיגיד לי בבקשה... אה ויש לי עוד שאלה...אם אני יחתוך את המארז עם מספרי - פח זה ייצא מדויק?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אהלן שלום לכולם יש לי את העכבר הזה כבר כמה שנים ואני דיי מבסוט ממנו רק שלאחרונה הכפתור השמאלי והאמצעי שאני הכי הרבה עובד איתם התחילו לעשות קצת בעיות - לפעמים הלחיצה משתחררת או שצריך ללחוץ במקום מסויים וכ'ו - השאלה זה האם אפשר להחליף את הלחצנים על הלוח עצמו או שזה לא פרקטי וכדאי פשוט להביא עכבר חדש . אשמח לשמוע לדעתכם - תודה

• 27 תגובות
    • 5.7k צפיות
  24. Started by Check_Point,

בקרוב אני מתכוון לבצע משלוח של לדים ונגדים מ - Lsdiodes , ורציתי לדעת איזה נגדים לקנות. אני מכיר את שיטת החישוב, אך כרגע חוץ מחריטה מוארת אין לי תכנונים ספציפיים ללדים, לכן רציתי לשאול אתכם מה הנגדים "הכי נפוצים" שאני אוכל להסתדר איתם לביצוע פרוייקטים עתידיים. אין לי בעיה לקנות 10 סוגי נגדים בחבילות של 5, אך חשוב שתציינו איזה נגדים הכי נפוצים ויתאימו לעתיד. אגב- המשלוח של lsdiodes הוא אווירי ?

• 4 תגובות
    • 885 צפיות
  25. שלום לכולם. אני מחפש חנויות חשמל טובות לקניית חוטי חשמל, לדים חזקים, נגדים, קבלים, מפסקים ועוד, באזור רמת גן, גבעתיים, תל אביב והסביבה (במיוחד רמת-גן). במיוחד חנויות שמתמצאות ברכיבים שלהן כי כבר קרה לי שנכנסתי לחנות שנחשבת טובה ושאלתי על לדים זוהרים ואמרו לי "לד זה לד, אין סוגים" (וכנ"ל לגבי מפסקים - הביאו לי כל מיני מפסקים ישנים מכוערים). אשמח לקבל המלצות, תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.