עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by rc_p,

שמעתי שאפשר להשיג מאוורר למארז שפועל במתח של 220V. יש לזה יתרון מאוד גבוה - מכיון שהוא חיצוני מהספק אתה חוסך רעש חשמלי משאר חלקי המחשב. הוא יותר אמין (תחושת בטן). אם הספק שלך חלש אתה חוסך כמה גרושים. ככל שיש פחות רעש אלקטרוני בסביבת המחשב, הזכרונות, והמעבד (AMD בעיקר) עובדים בצורה מהירה יותר, במיוחד בOC. השאלה היא איפה אפשר להשיג? כמה זה עולה? תודה לכולם.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Niv golan,

אני רוצה להאיר את המארז אם לדים ולשם כך אני צריך נגדים. היכן ניתן לקנות אותם? ומה מחירו בערך?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום. אני מצטער על שני הדיונים אבל זה דיון שונה לגמרי ואני רוצה שלא יהיה ערבוב תשובות. אז שוב מצטער, אם זה בלתי נסבל אני אערוך. תודה. טוב לדיון. קניתי היום 10 לדים כחולים ויש ברשותי מקלדת שקופה כחולה. אני כבר זמן מה רוצה לעשות את המוד הזה, בעצם להאיר את המקלדת על מנת שאוכל לשחק בלילה וכמובן זה יפה. עכשיו כמה שאלות: 1) חיבור הPS2 של מקלדות ועכברים מכיל חוט אדום המעביר 12V הלוא כן? 2) אפשר לחבר אליו את הלדים?או שעדיף להוציא כבל שנפרד שיתחבר למולקס או USB במחשב? 3) מה לפי נסיונכם עדיף- ליצור לייזר לד עם המוד שיש במדריכים שלכם או לשים את הלדים במקומות אסטרטגיים במקלדת? 4) על מנת לחבר כמה לדים ביחד מה אני צריך לעשות?שוב דברו אלי כמו אל נוב בעניין הזה. יש לי מלחם ואת כל הציוד ה…

• 32 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by Red-AnGel,

שלום אני רוצה לעשות פד מואר ועליו לשים חומר מסויים (בד, גומי או כל דבק חלק) אני מחפש רעיונות לחומר שאני אוכל לקנות ופשוט להדביק לפרספקט... יש הצעות? עדיף כמה שיותר חלק... תודה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. טוב היה לי קשה לחשוב על שם מתאים בכותרת אבל לא משנה. אני בונה מערכת קירור מים והמשאבת מים שלי היא של אקווריון ולא מקצועית, לכן החיבור שלה לחשמל הוא לשקע בקיר של 220 וולט אני רוצה לבנות מעגל כל שהוא שיתחבר למחשב כך שאני לא אצתרך לפתוח ולסגור את המשאבה כל פעם שאני מדליק או מכבה את המחשב . כל רעיון שאתם חושבים תזכרו שהמעגל השני הוא של 220 וולט ולא של 5 או 12 לכן צריך לחשוב בקפידה על הרכיבים. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. רציתי לדעת האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג בתל אביב לוחות אלומיניום עם חמישה פסים. ניסיתי לצרף תמונה למי שלא הבין למה התכוונתי [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by liorgadidi,

שלום.! ראיתי בהרבה מקומות שלש כזה על מתכות שונות כאילו שיופים בעיגולים... איך אני עושה את זה עם הדרמל שלי? אם מישהו לא הבין כל כך למה התכוונתי אני ינסה להסביר אחר כך... זה נראה כאלי לקחו נייר זכוכית לדוגמא ושייפו את המתכת בעיגולים או בכל צורה שרצו. אז מי שעשה את זה ויודע על מה אני מדבר שיגיד לי איך לעשות את זה נורמאלי...

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. http://reviews.cnet.com/4520-10163_7-5670307-1.html?tag=cnetfd.ld

• 2 תגובות
    • 838 צפיות
  9. Started by nehmia,

קניתי היום טרנזיסטור ורציתי לדעת איך אני מעלה איתו זרם איזה רגל לחבר ולאן?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by aquarius,

מישהו יכול להביא לי תרשים של איך לבנות שוקר(אני רוצה לשים בקדמת המארז) עם הסברים(אבל אני צריך שהוא יהיה עצמאי לחלוטין כולל אספקת חשמל)

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by nehmia,

יש לי את המעגם הזה אבל לאן אני מחבר כל דבר? לאן AUDIO IN PUT ולאן שני הקצוות של ה-אדמה? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  12. Started by CrashZone,

שלום, יש לי כמה נגדים קבלים לקטורנים ונגדים קרמים ממערכת אלקטורוניקה ישנה ורציתי לדעת מה כל אחד עושה והאם אני יכול להשתמש בהם. הנה התמונות: http://planet.nana.co.il/matan626/lalala.jpg http://planet.nana.co.il/matan626/lalala1.jpg אם יש בעיה תשאלו אותי אני אגיד לכם את הצבעים שלהם או את מה שרשום עליהם אני פחות או יותר יודע מזה כל דבר מבחינת מראה אבל אני לא יודע מה אני יכול לעשות איתם, האם אני יכול להשתמש בהם עם לדים? תודה!

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by SupeRnovA,

אני רוצה לצבוע את המארז של המחשב שלי, ועכשיו הבעיה שלי היא שאני לא יודע עם איזה סוג צבע להשתמש, מה יותר טוב וכל שאר הדברים האלה אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי תודה.

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  14. Started by arkadur,

מישהו יודע אפ אפשר לחבר מסך LCD לחיבור סיריאלי ? ואם כן, אני אשמח למדריך.. ד"א, מישהו יודע איפה אני יכול להשיג מסך VFD, או DOT MATRIX?

• 6 תגובות
    • 966 צפיות
  15. אני יודע שלSolidus יש את המארז הזה, אין לי מושג למי עוד.. יש לפול טאוור מעיין מגש באמצע המארז (מדובר על המגש עם החורים..). לטעמי הוא דיי מפריע, ורציתי לדעת האם יש אפשרות כלשהי להוריד אותו. ראיתי שהוא תפוס עם ניטים, מה שאומר שעקרונית אם אני משקיע קצת עבודה אולי אני אצליח להוריד אותו בצורה עדינה מבלי לנסר אות.. השאלה שלי היא האם "בריא" לנתק אותו, או שהוא גם משמש בתור חיזוק ויש לו חשיבות גבוהה לכלובים וליציבות המארז. תודה (:

• 5 תגובות
    • 763 צפיות
  16. Started by nimrodim,

ברצוני לחבר לדים לפינים של ההרד דיסק לד וPOWER שנמצאים ע"ג לוח האם. האם אני צריך נגד גם בין הפינים הללו ללד גם במקרה זה?

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  17. שמתי מאורר על החלון, עכשיו אני לא יודע איך לחבר לו חשמל, אם אני יחבר לו מקור מתח מתוך המחשב אני לא יצלח לפתוח את דלת המארז ניסיתי לשים מין חיבור מולקס 2 ראשים....אבל זה עושה לי קצר כשאני מנתק את המגע בין מקור המתח (12וולט מהמחשב)....מה לעשות????

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  18. אז הרעיון הוא לקחת את המעגל הקטנטן של השלט (מודינג פרק 6 או משהו כזה) ולפתח אותו קצת.. הידע שלי באלקטרוניקה מצומצם.. והייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי נראה לי שהדרך לעשות את זה דרך התוכנה שתשלח החוצה פקודה לכבות/להפעיל את המחשב או להפעיל מחדש.. ומהמעגל אולי לחבר לג'מפרים? אשמח לכל רעיון.. עצה.. כל דבר שיעזור

• 3 תגובות
    • 860 צפיות
  19. או קאיי בשבוע האחרון נכנסתי קצת יותר לקטע של המודינג והלאקטרוניקה... ובמיוחד על חומרה (מפרטים מחירים וכו') התחלתי להתעניין בזה קצת יותר.. אז ראיתי מדריכים, קראתי חומר, למדתי מחירים חלקים וידע אישי מהעבר.. אני רשום פה כבר הרבה זמן אבל לא ממש יצא לי לכתוב פה מלבד פעם אחת שביקשתי מפרט למחשב טוב... טוב אז הקטע הוא שקראתי את המדיריכים שהיה ל-LCD וראיתי את החלק למתקדמים עם המסכים הממש גדולים... בקיצור היה לי לפטופ (מחשב נישא) ישן בבית שלא עובד (הוא שבק חיים) פירקתי אותו היום והוצאתי ממנו את המסך; עכשיו לשאלה שלי - מה אפשר לעשות איתו? אני רוצה לחבר אותו למחשב (בצד) יש לי דרמל, מלחם הכל... אך אני לא יודע את האפשרויות שעומדות בפניי, עקב זאת שאני חדש וכו'... בקיצור מה אפשרי לעשות א…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by tal_levi1000,

http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=lcdguide3.php אחרי הטבלה של החיבורים כתוב לחבר את הפין 16 לפוטנציומטר ולהארקה השאלה שלי היא אם הפין 16 הולך בכל מקרה להארקה אז למה לחבר לו פוטנציומטר?? ובשביל מה בכלל פוטנציומטר מה הוא אמור לעשות?? על מה כבר הוא יכול לשלוט שם על כמות התאורה??

21. Started by liorgadidi,

שלום. אני מחפש מה לעשות לפאנל שלי... ואני לא מוצא. יש לי את המארז: xpider2 ואני רוצה להשלים את הפרויקט שלי במודינג שלו. תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 720 צפיות
  22. זה קשור לאלקטרוניקה. אני לא רוצה לדפוק ולעוות את כל המקלדת ואני צריך לנקות אותה זה קלדת של מחשב נישא ולכן זה בעיה למצוא חדשה. יש למישהוא הצעות? אני מדבר על הניילון הקשיח הזה המגעים ולא על כפתורים יכול להיות על מגע כזה קורוזיה?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by ofir123,

ערב טוב, אני יודע שהשאלה הזאת נשאלה הרבה אבל עשיתי חיפוש ולא מצאתי את מבוקשי. הבעיה שלי כמו הבחור בתרד פהhttp://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=62501.0 אבל אני התקנתי את התוכנה והיא לא פתחה לי שום פורטים. אני צריך להפעיל מעגל דרך הדוס שמשמה אני נגש לדיסק עם אסמבלר. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 694 צפיות
  24. Started by vaknin12,

בניתי משדר אינפרא אדום (לפי המדריך המצוין באתר) ואני רוצה לשמש אותו שיעבוד כמקלט לשלט שיש לי האם אפשר להישתמש באיזו תוכנה כידי שתיתן פקודה למקלט אינפרא אדום שיעבוד ע"פ השלט???. תודה לכולםם!!

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. שלום שלום, יש לי כרגע מארז ATX ל-P3, אני מעוניין לצמק אותו, שיהיה כמה שיותר קטן, ללא חלונות/תאורה וכו' והקירור לא ממש חשוב, מאחר והמחשב הולך לשבת ה-בחווה של 012, יש למישהו מדריך מפורט איך אני מסדר מחדש את המארז, או אפילו בניית מארז חדש? הלוח אם יחסית קטן (למחשב בן 5 שנים) כשאני אמצע מטר אני אתן את המידות שלו.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים