עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. למטרת פרוייקט שלי אני מנסה להשיג מאוורר 60x60x10 או 70x70x10 ושיהיה כמה שיותר שקט... ממש בסביבות ה 21-23 db הבעיה עם המאווררים האלה שחברות רציניות לא כל כך מיצרות אותם ואז מה שנישאר זה ג'נריים שאם כבר מוצאים מאוור כמו שאני צריך אז הוא מאד רועש... אני לא צריך אחד חזק במיוחד... העיקר שיהיה שקט... וכדי לא לפתוח אשכול חדש אז עוד שאלה לא קשורה פה... לקחתי שני מאווררי 40MM וחיברתי אותם לחיבור אחד... אם אני רוצה לחבר להם פוטנציומטר... איך אני מבצע לגביהם את החישוב? שניהם 0.8W...

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. Started by yuvalt,

היי, לפני כמה שבועות התחלנו לעבוד על פרוייקט של בניית סימולטור נהיגה בתוך מכונית אמיתית. קנינו מכונית ובשלב ראשון חיברנו את ההגה של הרכב לפונטליומטר של הגה של Logitech ואת הספידומטר/מד טורים, חיברנו לתוכנה דרך בקר שבנינו. פרטים על הפרוייקט פורסמו ב-http://hardware.slashdot.org/hardware/05/05/11/151207.shtml?tid=222&tid=227&tid=10 לפני מספר ימים. פרטים רבים ויומן פרוייקט תוכלו למצוא באתר שלנו ב-http://www.realvirtualcar.com. אני אעדכן פה מידי פעם כאשר יהיו דברים מעניינים חדשים. צביקה נוהג נסיעת מבחן ראשונה: אני נוהג: המכונית שקנינו: החיבור של ההגה: החיבור של הבקר לספידומטר: תהנו, יובל

• 53 תגובות
    • 9.4k צפיות
  3. תודה מראש לכל העוזרים, למה זה בפורום הזה? כי זה ישמש למטרות מודינג

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by asaf_a,

תקשיבו אחים אני רוצה לקנות מארז ואני לא יודע כל כך איך מעבירים את הדברים נגיד מהמארז הישן לחדש את הכרטי מסך ואל אני יודע אב את הלוח אם זה קשה אזאולי יש למישהו מדריך? וגם אני רוצה לקנות פאנל ששולט על המאוורים ואין לי מושג איך לחבר אז בבקשה תביאו לי מדריך או משהו תודה מראש

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  5. שלום ראיתי את הסיילנט קט של טרמלטייק, ברשותי הSF2 חשבתי הקט מקבל יותר CFM מכך שיש לו פתחים בצידי גוף המאוורר אז חשבתי אולי אם אני יעשה חורים תעלה רמת ביצועי הSF2 שלי מה אתם אומרים? הסיילנט קט: http://www.thermaltake.com/dcfans/ComboCool/a2013silentCat9/SilentCat9.htm SF2: http://www.thermaltake.com/dcfans/smartfan/a1357.htm

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by RammsteiN,

אני מחפש צבע יפה שיתאים ללוח אם שלי והלוח אם רגיש לקרני UV והוא בחלקו צהוב ובחלקו לבן אז איזה צבע של קתודה תוכל להתאים לי ואיזה סוגים אולי כאן אפשר למצוא משהו? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?c=10&sc=29

• 9 תגובות
    • 933 צפיות
  7. יש לי נייד של Hp סוג Pavilion Ze4949ea ויש לי 2 שאלות שמענינות אותי הם: 1.איפה אפשר לעשות מודינג ולקנות דברי מודינג לנייד? 2.אם אפשר להחליף כרטיס מסך לנייד שלי? אם כן תתנו לי מקורות לראות איפה אפשר לקנות?

• 6 תגובות
    • 770 צפיות
  8. היי, רציתי לבנות בהתחלה פאן באס אבל לא רציתי להכנס לזה כי אני לא כל כך מבין באלקטרוניקה ולכן רציתי לקנות... מישהו יןדע איפה קונים ומה הסכום? מעדיף שלא יהיה באינטרנט.. תודה,וגם לקראת ההודעה המאה שלי אני מתכנן משהו גדול!!!!!

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by K0sTa,

תגידו לי כמה בערך הספק יש ל: מעבד , כרטיס מסך , הרדיסק ולוח אם וזכרון? אבל של כל אחד בניפרד?

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  10. [glow=red,2,300]המדריך לבניית גריל תוצרת בית!:[/glow] למה לקנות גריל למאוורר אם אפשר לבנות לבד ? אז ככה, מצרכים: 1. ספק ישן, לא משנה כמה וואט. 2. דרמל 3. קאטר 4. מברג מהלך עבודה: מפרקים את הספק ומוצאים ממנו הכול - את המאוורר, את הפלטה, את הכבלים - הכול! נבחר את החלק שרוצים לעבוד אליו ונתחיל http://i3.photobucket.com/albums/y61/Ktbnus/P1010005_resize.jpg החלק הזה מתאים בול למאוור אז פשוט ונחות ותו לפי הקווים אין תמונות במהלך העבודה סורי אחרי כמה חיתוחים, התוצאה הסופית נראית כך: את הגריל ניתן לבוע , וחתוך להתאמה אישית ומה לא...... בסך הכל מספק 1 אפשר להכין 5-6 גרילים של 80 מ"מ מותאמים אישית! הדרמל והראשים : דיסק חיתוך, אבן שיוף, דיסק ש…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. המארז שלי הוא בצבע שחור גדול יחסית ואני רוצה לעשות איתו משהו צבע יפה תנו עצות או יותר נכון תגידו מה לעשות כי אני לא יודע כלום

• 7 תגובות
    • 809 צפיות
  12. קודם כל תודה רבה על כל עזרה שתינתן אני חדש פה ואני רוצה לנסות משהו נעזרתי במדיך לLCD שיש באתר וחיברתי תצוגה למחשב והיא פועלת והכל טוב ויפה עכשיו יש לי לוח אם תומך SLI עם שני כרטיסי GEFORCE 6600GT ובדרייבר של הכרטיסים אני יכול לראות את הטמפ של כל אחת מהליבות שלי בטח כבר הבנתם שהשאלה שלי היא האם ישנה תוכנה או דרך כלשהיא להציג את המידע הזה את הטמפ של הליבות מהדרייבר על הLCD תודה שוב לכל מי שיכול לעזור

• 2 תגובות
    • 723 צפיות
  13. אז אחרי המחשב בתוך הלייזר דיסק והמחשב בתוך הדי וי די והמחשב בתוך סאב וופר יש לנו פרוייקט חדש שיהיה בנוי ממארז BABY ATX - למי שלא יודע זה כאשר הספק כח מעל הלוח אם במאונך (מעל המעבד...) אז המפרט החדש מדבר על: ABIT AN7 Barton 2500+ W28 (מכפלה פתוחה) 1GB KINGSTON DDR400 Lite On DVD X16 160GB SATA TI4600DLX VIVO 3dStereo הספק כח הולך לעבוד שידרוג רציני: בידוד הקווים של הלוח אם וההרדיסקים וכו על ידי שימוש במעגלי ייצוב (דיודות סלילים וקבלים) משני ספקים שנשרפו - כדי שאני לא ישמע את ההרדיסק מהכרטיס קול.... - או שאני ישתמש בספק כח אחר לגמרי - עדיין לא החלטתי העברת כל הטרנזיסטורים אל לוח קירור מחוץ למארז: SLK948U לצורך העניין שימוש במעגל הזנה נוסף מספק שנשרף (יישור המתח ל 200 וולט ו…

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  14. http://www.thinkgeek.com/gadgets/tools/69d3/ נראה ממש נחמד. מישהו מכיר? התנסה? ממליץ? יש אולי מקום שאפשר להשיג אותו בארץ? תודה.

• 3 תגובות
    • 3.1k צפיות
  15. מצטער על התמונות אין לי משהו יותר טוב... [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. עשיתי את הלוח כמעט בדיוק (עוד מעט אני יפרט למה כמעט) איך שהיה כתוב במדריך, בדקתי שאין שום בעיות בהלחמה, חיברתי את הכבל למחשב, הדלקתי את המחשב, נכנסתי לתוכנה uice, בחרתי ב "lirc basic device", נכנסתי ל hardware setup ולחצתי על initalize והוא לא מצא כלום, בחרתי ב com2 ושוב ניסיתי ועדיין כלום, ניסיתי לכבות את המחשב, להוציא ולהכניס את הכבל ועדיין כלום, הוא לא מזהה אותו. ההלחמות בסדר, החלקים מאריהב ובדיוק לפי המק"טים, כיווני הדיודה, הקבל, וכל החלקים האחרים בסדר, הדבר היחיד שלא הייתי סגור עליו הוא זה: בציור הזה: במקום לחבר את מה שנראה בציור כחוט "1" חיברתי את החוט שמשמאלו וזה מהסיבה שחשבתי שיש בציור טעות כי באותו חור שמסומן בציור "1" אין חוט, זו נקודה ריקה בחיבור של העכבר …

• 9 תגובות
    • 816 צפיות
  17. שלום לכולם! בעיקבות כל התותחים פה בפורום החלטתי לפתוח דיון על צביעת המארז שלי. כבר כשקניתי את המחשב לפני שנה וחצי בערך רציתי לעשות לו מודינג חמוד אבל לא היה לי זמן וכוח לעשות זאת. גם עכשיו אין לי ממש זמן אבל אני חושב שצביעת מארז זה לא עסק מסובך. לכן החלטתי שצריך לצבוע את המארז 8). בשביל זה אני צריך את עזרתכם. הנה כמה תמונות של המארז: תודה רבה מראש ל-כ-ו-ל-ם מקווה לרעיונות טובים.

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. היי לכולם . אני חותך את המארז שלי (צורת דרקון , הולך היטב) , הבעיה היא שלפני כן השתמשתי באותו החלק (דלת המארז) לניסויים . כתוצאה מכך היו בה מספר חורים , כולל 2 חורים של כ-5 ס"מ x 5 ס"מ , החורים האלו היו היכן שאמורים להיות חלקים רצופים לפי השבלונה - לכן הייתי צריך לשחזר אותם . הטיפ הזה שימושי גם לכאלו שבטעות מחליקים עם הדרמל , או לא נצמדים היטב לשבלונת חיתוך ולכן צריכים להשלים מעט את החלקים . חומרים - ניילון נצמד (של סנדוויצ'ים) , דבק אפוקסי (שרף ומקשה , עדיף זמן ייבוש ארוך ולא להתפתות לקנות את הזולים - על אף שהם עושים את העבודה) , משטח (נייר \ קרטון \ נייר שעווה - מומלץ) עליו נערבב את הדבק , כלי (שיפוד , מקל "ארטיק" וכו') איתו נערבב ונמרח את הדבק , החלק אותו רוצים לשחזר …

• 0 תגובות
    • 770 צפיות
  19. שלום חברים אני עובד כרגע על תכנון מארז חיצוני עבור 4 דיסקים קשיחים (כולם SATA) שיחוברו לבקר RAID של PROMISE המארז החדש צפוי להכיל גם מאוורר פרטי על SILENCER לכל HDD ועוד שני מאווררים גדולים מקדימה ומאחורה לצורך אוורור המארז כולו. הארז יהיה בנוי מפרספקס שקוף (מבטיח לפרסם תמונות בהמשך לכשאסיים בנייתו) לצורך הבנייה אני רוצה להשתמש בספק כוח נפרד מזה של המחשב שלי (thermaltake 680W). יש לי כמה שאלות: 1. האם יש המלצות לספק שיוכל להחזיק מכונה כפי שתיארתי? 2. הבנתי שקיימים כפלי SATA באורך 150CM. האם מישהו השתמש בהם? והאם הבקר יסתדר איתם? 3. איך דואגים שהספק במארז הדיסקים יעבוד יחד עם הספק במארז המחשב באותה הפעלה? למיטב ידיעתי במארז המחשב מה שמפעיל את הספק זה הלוח. במארז הדיסקים לא…

• 1 תגובה
    • 763 צפיות
  20. Started by ktbnus,

כחלק ממודינג למארז אני רוצה ללחבר מאוורר נוסף מקדימה, אבל יש רק מקום אחד לחבר. הפתרון היחיד שאני רואה זה להזיז את הCD השני למעלה כך שיהיה שני מקומות ריקים למטה, לחתוך לחבר את המאוורר, אבל אני לא ממש בטוח איך לחבר אותו

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by K0sTa,

חברה אני קצת צריך עזרה בלחבר נגד משתנה אני רוצה לעשות במחשב שהמאורר יפעל חזק יותר או חלש יותר אז אני צריך שרטוט איך לחבר את המאורר יש לו שלושה רגליים אם אני זוכר נכון אני צריך להישתמש רק בשניים מהם ?

• 8 תגובות
    • 5.9k צפיות
  22. אני צריך חיבור זכר של הארד דיסק... זה שהכבל נתונים מתחבר אליו... כמו החיבור שיש על הארד דיסק עצמו וכמו זה שיש על הלוח אם... ואל תגידו לי לפרק מלוח או הארד דיסק כי אין לי יתר עודפים לפרק מהם... בקיצר בלי תגובות מתחכמות תודה

• 9 תגובות
    • 952 צפיות
  23. טוב הפלאפון שלי היה מושחת ביותר אני מתכוון כאילו שייפו אותו. אז החלטתי ליצבוע אותו, בוא נגיד לא היה לי מה להפסיד. אז אחרי שתיי שכבות בסיס (פריימר) ושתי שכבות צבע שחור עלום שם של מכוניות התוצאות למטה טוב בעיות שקלטתי: ריח מוזר. אני מנחש שהוא יעלם אחרי כמה זמן. איפה שהמקשים יושבים היתמלא בצבע לכן המקשים מרגישים טיפה שונה שלוחצים עליהם ואם מנסים להוריד את זה עושים יותר נזק (סתכלו בתמונה על 7) האזור של הבטריה לא מחליק את הבטריה כמו פעם... [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 955 צפיות
  24. ה-X זה XCONTROLLER של TT מצטער מראש על האיכות בעיות בPAINT בתמונה המצולמת עדיין אין את הקונטרולר אבל אתם יכולים לדמיין אותו [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 868 צפיות
  25. מה קורה חבר'ס, אז ככה משעמם לי ואני רוצה לעשות מודינג משהו יפה ככה שלא יקח הרבה זמן ויראה טוב, מה אתם מציעים , עדיף להשקיע כמה שפחות כסף, תודה לעוזרים, אלי.

• 5 תגובות
    • 822 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.