אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ברשותי יש את הקרוס אובר שבתמונה (רק את אלמנט הבאס)... האם אני יכול להוסיף במעגל הזה איזשהו פוטנציומטר להגברת והנמכת הדציבלים ?! תודה לעונים, ניאו [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום יש לי רמקול קטן כמו של דיבורית ואני רוצה להרכיב לו פוטנציומטר הרמקול הוא 5w 8Ω רציתי לברר איזה פוטנציומטר אני צריך לקנות ואיך מחברים אותו (אני צריך להרכיב אותו אחרי המגבר) תודה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי הגה של מייקרוסופט די ישן שהתחלתי לשפצר אותו ( החלפתי לו את הגלגל הגה באחד יותר טוב) ומן הסתם העפתי את הכתפורים שהיו על ההגה המקורי... ועכשיו אני רוצה להמשיך לשפצר אותו... וכמובן שבא לי להחזיק את הכתפתורים שהיו שם פשוט לא בצורת המייקרוסויצ' שיש שם אלה בצורת כפתור רגיל,או סוויצ' עם מפתח. או כל דבר אחר (מפסקים שהפעילות שלהם רגעית בדומה למיקרו סוויצ'ים ולא קבועה...) השאלה אם מפסקים כאלה ואחרים יתאימו ללא בעיות? ויתפקדו נורמאלי? עוד שאלה זה בנוגע לפוטנציומטר שמחובר לציר ההגה... האם זה פוטנציומטר מיוחד או שאפשר אחד רגיל אם התנגדות דומה? (כי הישן עושה קצת בעיות ונוטה לצד כל שהוא) ועוד שאלה נגיד ואני רוצה להגדיל את זווית המקסימלית של ההגה, האם יש צורך בשימוש בפוטנצי…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה להכין פוטנציומטר/rehobus לקתודות ומאוררים אבל אני לא ממש יודע איך איזה חלקים אני צריך? קראתי קצת בנושא אבל זה התחיל לבלבל אותי על איזה pot מדובר בפונציומטרים ולמה הוא משמש/איזה אני צריך למאורר/קתודה אשמח אם מישהו יעשה לי סדר בראש
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ראיתי באתר ביקורת על פאנל ששולט בעוצמת האור במארז לפי RGB, ודיי נדלקתי על הרעיון. אני מעוניין לעשות כזה דבר (לקנות 3*3 לדים מכל צבע ולחבר בכמה מקומות במארז), עם פוטנציומטרים. שקלתי לשים קודם נגדים של 470 אום ואחריהם פוטנציומטר, השאלה איזה צריך? יש הבדלים בניהם?
-
- 5 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום יש לי את המחשבון הנ"ל וראיתי שאפשר לתכנת אותו ולהוריד לו תוכניות אני לומד אלקטרוניקה (הנדסאי) ואמרנו לנו שמותר להשתמש בו מישהו בבקשה יכול להמליץ לי על תוכניות או פונקציות ו/או מקומות להורדה תודה
-
- 0 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שחשבתי הרבה על הנושא, הלכתי על העיניין לבנות אתר למודינג, מה באתר, המון מדריכים למודינג להמון דברים שהרוב יהיה שלכם פרסום עבודות שלכם וגלריית תמונות, עכשיו, זה לא יהיה ממש בקרוב, אני מאמין שרק עוד חודש מהיום אני יסיים את העבודה רק על הפינה הזאת וכמובן שיש לי עוד המון דברים לבנות שם הפורטל החדש שאני ימתכנת ברגעים אלה ממש הוא מלון פורטל אני רוצה לבקש אישור ממנהלים לפרסם מידע לגבי מדריכים מסוימים (כמו אלה שנמצאים בהודעות הנעוצות בפורום הנוכחי) ואני מבקש גם מכל הגולשים ומכל אלה שעשו מודינג מסוים למשהוא לשלוח כתגובה לשירשור (תרד) הזה את מה שהם עשו אני רוצה לכתוב מדריכים מאוד בסיסיים באלקטרוניקה כדי לעזור למשתמשים מתחילים וכל פעם ששואלים בפורום איך לעשות וכך וא…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מעוניין להמשיך את המודינג שלי ומתוכנן לחלק עליון משהו כזה: מקדימה\מאחורה: -------- \ / __\ /__ כמובן שזה סגור מקימה ומאחורה. למעלה וקדימה ואני כבר יעשה חורים וכל מה שאני צריך לבד. השאלה האם לעשות את זה מפח או פרספק.. ומהיכן אפשר להזמין דבר כזה (אזור פ"ת)... יש לכם רעיונות אחרים? למעלה יהיה בין השאר שני מאווררים 120 אז זה צריך להיות חזק.
-
- 4 תגובות
- 849 צפיות
-
-
אני רוצה שגג המארז יוגבהה בשתי אזורים בגג המארז (מארז שוכב , אז החלק השיוצא החוצה) אני רוצה לפתוח שתי פתחים בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ ואז לסגור את הפתחים בעזרת מתכת שחורה מחוררת ככה שגובהם של שתי החורים יהיה 3 ס"מ יותר גבוהה מגג המארז. יש לי המון כלים בבית מה אני צריך לעשות ? ומאיפה אני משיג את המתכות ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני מעשן כבד ונמאס לי כל הזמן להדליק פחמים ולנקות אבק ולא יודע מה מישהו יודע איך אני יכול לשים על ראש הנרגילה מעיין גוף חימום כזה ( משהו כמו מצית הרכב ) שאני יחבר לשנאי ואיזה כפתור כמו הוליום לשליטה על דרגת החום ?
-
- 21 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
-
רציתי לדעת אם יש איזה שהוא רכיב שישרף אם הוא יקבל יותר וולט ממה שהוא אמור לקבל לדוגמה פיוז של 5 וולט ישרף אם הוא יקבל 5.1 וולט יש דבר כזה? לפי מה שאני יודע הפיוזים שיש היום לא מקבילים וולטים אלה אמפר..
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מערכת הטוענת 16 יחידות של סוללות במתח של 4.8 וולט. המערכת מורכבת מספק כוח של 12 וולט ו- 12 אמפר. כל יחידה נתענת במקסימום זרם של 600 מיליאמפר, היחידה מוגבלת למתח וזרם לטעינה על המעגל לקבל את המקסימום הנדרש. ברצוני להוסיף פיוז הגנה על היציאה של הספק (12 וולט) מפני קצר שעלול לקרות לי על הכבל. איזה פיוז עלי לשים ומה מידת האמפר הדרושה לי.
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-
-
היי, אני עדיין ממשיך להתעניין בסונארים והשאלה החדשה היא למה בחישני מרחק מבוססי הד משתמשים ברכיבי PIEZO? ולא ברמקול פשוט מבוסס על סליל?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מרים כעת דמו/פיילוט מבוסס ארדוינו אתר ברשת ותקשורת בין השניים. הלוח ישמש לאיסוף נתונים באמצעות חיישנים אך גם יקבל פקודות ומאידך תבדק האפשרות גם להפעיל אותו כ STANDALONE (בהנחה שזה אפשרי) ואז רק יאסוף נתונים. הפעילות ממוקדת התייעלות אנרגטית ולאו דווקא אוטומציה בבית אני מחפש מישהו שיש לו נסיון בארדוינו ורוצה להיות חלק מכזו פעילות, בשלב זה נמצאים בהליך ההגדרות ובדיקת יכולות, יש לנו כמה כיוונים והכוונה להגיע למוצר מסחרי. החלק של הווב מכוסה ומה שחסר לנו זה הנסיון בלוח לא מדובר בהצעת עבודה בשלב זה אלא הצטרפות לצוות של הפיילוט שעיקרו חשיבה ובדיקת יכולות. מצד שני לא מדובר בהתנדבות גרידא וכמובן שאם יצא מזה משהו...... יש כאן מישהו שרוצה לקפוץ למים?
-
- 0 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מסך מחשב שאין לי מה לעשות איתו אבל אני לא מעוניין לזרוק אותו או למכור אותו. אני מעוניין להפוך אותו למסך המשדר לי מהdvd החיצוני שלי. עכשיו, חתכתי את הכבל של המסך בכדי לחבר אותו לdvd. שמתי לב שיש שלושה כבלים האחראים על rgb הצבעים אדום,ירוק,כחול. וכמובן עוד מספר חוטי חשמל קטנים.אני ממש מיואס ניסתי כבר את כל האופציות אבל המסך לא נותן לי את התמונה אותה אני מבקש. אם יש פה משהו שמבין בזה אני ממש אשמח לעזרה ממך.תודה רבה. אוריה.
-
- 7 תגובות
- 956 צפיות
-
-
היי. אני צריך רעיונות לגבי יצירת פילטר למאוורר צד של הRAIDMAX O2 , שכרגע שואב אבק מכל החדר. מדובר במאוורר 23CM, ולכן אני לא ממש יכול לרכוש פילטר מוכן בחנות מחשבים... אז הציעו רעיונות, החל מפרטי לבוש ועד לחומרים מיוחדים שניתן לרכוש בACE או HOME CENTER. הדגש הוא על בלימת אבק ללא פגיעה גדולה מדי בזרימת האוויר. תודה מראש.
-
- 23 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
איזה טכנאי מחשבים הציע לי לעשות פילטר ממפת אל-בד כזו, המפות החד פעמיות של השולחנות. ולא מסנו רב-מגבת... האם זה טוב? האם זהו בכלל הפורום הנכון?
-
- 28 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי , שמתי לב שאם אני מחבר כל דבר את ה+ לפין 1 דיגיטלי ואת ה- לאדמה הוא דולק חזק ללא שום פקודה. וגם אותו דבר עם פין 0 דיגיטלי רק ששם הוא נדלק קצת יותר חלש, מה לעשות ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שאלה: במצב עבודה של pinMode כאשר קובעים את פינים 0 ו 1 כיציאות או כניסות, האם הם משפעים על תקשורת הטורית של ה- USB? מה עושים במידה ומגדרים במצב PORT D את פינים 0 ו 1 ואז בעצם מבטלים את ה USB. כיצד חוזרים למצב המקורי שה-USB עובד. בתודה, חג שמח ושנה טובה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
יש כאן מישהו שניסה\הצליח לחבר מקלדת של מחשב (רגילה, 101-104 קלידים) למעגל אלקטרוני, ולתקשר איתה? אני מדבר על מערכים מבוססים מיקרו-בקר (דברים מסדרת 8081 לדוגמה) אשמח לשמוע אם מישהו כאן עשה זאת בעבר, כי אני דיי צריך עזרה בזה :-) תודה.
-
- 4 תגובות
- 931 צפיות
-
-
-
אהלן הרעיון שלי הוא כזה, וזה מה שאני גם רוצה לעשות: להשתמש עם האוזניות המקוריות (שגם ככה עשיתי להם מודינג) של הפאלפון שלי (במקרה שלי גאלקסי 4) במחשב נייד, זאת אומרת להשתמש עם הדיבורית הקטנה באוזניות האלה כמיקרופון והאוזניות יעבדו כרגיל כדי לעשות את זה מבלי לפגוע באוזניות צריך להכין מפצל שעליו יתחבר האוזניות וממנו יצא 2 חוטים של פלג PL 3.5 דבר כזה בערך: השאלה בכלל האם זה יעבוד? האם זה בכלל אפשרי?
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום.! יש לי במחשב 2 קטודות המחוברות למתצאם אחד. עכשיו אני רוצה להוסיך לקטודות האלה עוד קטודה של uv שחבר בפורום מעונין למכור. עכשיו אני צריך דרך ששלושת הקטודות יהיו במחשב בלי להוציא את אחת הקטודות הרגילות. איך אני מפצל את המתאם של אחת הקטודות או איך אני פותתר בעיה זו. מי שכבר עשה זאת בעבר ויכול לעזור אני יודה לו מאוד.! מקווה שתפתרו לי בעיה פה. מחכה לתשובות. ;D
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! אני נמצא כרגע בשלבי מחקר ותכנון של מגבר אודיו. התכנון הוא לחבר שני מגברי IC במקביל ולכן אני צריך לפצל את הסיגנל הנכנס לבגברים ( line level ), אך כנראה גם להגביר אותו כדי לא לפגוע בעוצמה של הסיגנל שנכנס לכל מגבר. בנוסף אני רוצה להוסיף יציאה לא מוגברת לסאבוופר, כלומר להעביר את הסיגנל קרוסאוור מתכוונן כנראה פסיבי. פה אני צריך שהסיגנל לסאב לא יהיה תלוי בסיגנל למגברים ולהיפך. (שלא יווצר מצב שאם אני משתמש ביציאה לסאב אני מקבל ווליום נמוך יותר ברמקולים ובסאב בגלל שאני מפצל את הסיגנל ואם אני לא מחבר סאב אז הווליום גבוה יותר) השאלה כמובן היא איך אני מתמודד עם שני המקרים האלה. הכל פה הולך ליהיות אנלוגי
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-