אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום שלום! אתמול סיימתי לעבוד על חלק נוסף בפרוייקט: חלון פרספקס עם חריטה מוארת בקדמת המארז. השתמשתי בתמונה הזו . ציירתי את הקוים של הלוגו עם FreeHand, הדפסתי, ומכאן התהליך מוכר - דרמל. בתמונות תוכלו לראות גם מוד קטן נוסף: חיבור שני לדים כחולים לחיבור של נורת ההארד-דיסק על הלוח. כדי שהעסק יעבוד השתמשתי ב-Opto-Coupler - הג'וק שניתן לראות בתמונות. הוא משמש כמעיין מתג, אשר מופעל ע"י הזרם הקטן שמספק הלוח ושולט על הזרם הגדול של הלדים. הלדים מאירים נייר לבן שהדבקתי על חריצים שכבר היו קיימים במארז, וכך נוצר אפקט יפה. מי שיסתכל טוב יוכל לראות במרכז המעגל עיינית אינפרא-אדום שאמורה לקלוט שלט, אך כרגע לא עובדת. החלק העליון של קדמת המארז נראה גרוע - עוד לא סיימתי לצבוע את הצורב, לכן ה…
-
- 16 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
http://www.thermaltake.com/accessories/a2167ycable/a2167ycable.htm אני מעוניין לקנות כבל כזה. זיגזג אמרו שלא יהיה להם בזמן הקרוב. יש לכם מושג בחנות שכן מוכרת את זה?? עדיף בארץ אבל אם לא אז גם בארה"ב.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה . היום שימנתי את המאורר 120 מ"מ בדלת (זלמן) והוא הפסיק לעבוד משום מה . לא משנה, במילא רציתי להחליף אותו.. אז יש לי כמה שאלות. יש לי עכשיו חורים בדלת (כמו בתמונה המצורפת ). 1. כדאי לי לקדוח במקום החורים (כלומר לשים עיגול ריק ועליו מאוורר ? 2. אם כן , כדאי לשים רשת ? 3. איך שמים רשת ? 4. על איזה מאוורר 120 מ"מ אתם ממליצים ? 5. איך מפרקים את המאורר על ההיטסינק על המאורר בלי לגרום נזק ? מצורפות תמונות... לא ידעתי בדיוק אם זה אובר קלוקינג וקירור או מודינג אז פרסמתי בשניהם. לינקים לתמונות למטה כי לא יכלתי להעלות את זה כמו שצריך לפה.. http://img490.imageshack.us/img490/1998/pict00385ob.jpg http://img490.imageshack.us/img490/7779/pict00370pf.jpg http://img49…
-
- 7 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום אני מחר קונה מההום סנטר את הדרמל של וולף עכשיו יש לי כמה שאלות: 1.) איך אני יודע איזה מהירות לקבוע למכשיר לחתוך דברים? לכל ראש יש את המהירות שלו? אם כן איפה אני יכול למצוא רשימה של כל ראש והמהירות המתאימה? 2.) האם לכל חומר יש מהירות משלו? (כגון: פרספקט, פח וכדומה..) 3.) אם אפשר טיפים מאנשים שעובדים עם הדרמל ביום יום ולמדו טיפים שישפרו את העבודה עם הדרמל (קראתי מדריכים כבר אבל תמיד טוב עוד ידע ) 4.) מישהו יודע במדויק את המספרים של הראשים שאני מקבל באריזה? 5.) האם מישהו יודע מה זה חבילה של פירזול? כאילו מה אני יכול לעשות עם זה? 6.) האם יש דבר כזה שאומר נגיד ככל שהמהירות גדולה יותר זה טוב יותר? או רע יותר? וככל שהמהירות קטנה יותר זה טוב יותר או רע יותר? תודה ר…
-
- 1 תגובה
- 852 צפיות
-
-
שלום יש לי מאוורר לא רגיל ארך משהו טוב וכתוב עליו : 551 mA (ד"א איך אני עובר ממילי אמפר לאמפר ???) אז איך אני מחשב את ערך הנגד המתאים ביותר לזה ? אם אפשר אני רוצה לדעת איך אני מחשב את זה בדיוק כדי שאני ידע להבא. תודה מראש, אוהד כהן.
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מארז שבפנאל שלו יש 5 לדים (שקופים, עושים אור כחול. אין לי מושג אם רגילים או UB), כשהמינוסים ופלוסים שלהם מחוברים בשתי קבוצות (כל ה+ לאחת, וכל ה- לאחת. אני כל הזמן מתבלבל בין חיבור טורי למקבילי). על הכבל ה"ראשי" החיובי (אחרי שכל הלדים מגיעים אליו) יש נגד אדום, ירוק, חום, זהב. כשחיברתי ל12V בספק (צהוב ושחור) הנגד התחמם נורא (בצורה שכבר א"א לגעת בו) ופחדתי שהוא ישרף. מצד שני, כשהוא מחובר ל5V (אדום ושחור) הוא עושה אור קצת חלש לטעמי. השאלה היא האם זה בסדר לחבר ל12V, ואם לא, איזה נגד אני צריך? ניצול קטן של התראד, שאלה קצת לא קשורה- יש במארז הזה כפתור לחיצה קטן (באחורי המארז, אם זה משנה) שכתוב על המחבר פלסטיק שלו chassis. מישהו יודע מה תפקידו ולאן הוא מתחבר? תודה רבה, בז'נ…
-
- 3 תגובות
- 901 צפיות
-
-
איפה אפשר ליקנות לדים בחנות באיזור הפתח תיקווה לדים מסוג (ultra bught) או כול סוג אחר שמפיץ אור חזק מאד?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, מכיוון שאני גר בירושלים ולא מוצא חנויות שמוכרות קתודות (אם מישהו מכיר חנות בירושלים שמוכרת קתודוות אני ממש אשמח לדעת איפה היא נמצאת) חשבתי אולי להזמין מהאתר הזה: http://www.moddersmart.com/ האתר נראה לי בסך הכל די בטוח כי הוא תומך בפייפאל וזה... אבל יש לי בכל זאת כמה שאלות אני מקווה שתעזרו לי (בעיקר מי שקנה משם בעבר ויש לו נסיון איתם) א - הדבר הכי חשוב , הם באמת אמינים? ב- בעזרה שם יש שאלה כזאת : Do you ship internationally? והתשובה: Yes. We proudly ship internationally but require extra documentation/information in order to reduce fraud. Please be prepared to submit copies of your credit card, photo ID, and signature. You may also be required to sign a shipping wai…
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
בוקר טוב , הפרוייקט הוא כזה, 1. חריטה על פרספקס 1ס"מ 2. הארה 3. מאוררים 4. הרכבה הפרוייקט עדיין בחיתולים, אתמול התחלנו אותו כאמור, Neo Anderson (הידוע כמתן) ואני (אלי) הנה כמה תמונות ... הצעות תגובות ביקורת בונה.. תודה ;D אגב מצטער על האיכות, פלאפון... בהמך יבואו תמונות באיכות יותר טובה [attachment deleted by admin]
-
- 98 תגובות
- 10.9k צפיות
-
-
אהלן אני ידוע שואלים הרבה אבל חיפשתי ולא מצאתי תשובה מדויקת איזה נגדים אני צריך? אני הבנתי שצריך אחד בטור 75 אוהם אבל כמה לכל לד בנפרד וזה?
-
- 1 תגובה
- 715 צפיות
-
-
-
חיפשתי בפורום, אך זה ניראה לי המתאים ביותר.. אם לא, תעבירו אני בקרוב אעבוד אם רכיבי מחשב. הבנתי שחשמל סטטי מסוכן מאוד לחלקים.. אין לי את הצמיד הזה שפורק ממך את המתח הסטטי.. מה היא הדרך היעילה ביותר לפרוק ממני את החמשל הסטטי? ומה הוא משטח עבודה מתאים ביותר להרכבת מחשב? (שיש, שולחן עץ\זכוכית, וכו') תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 8.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש בד אקוסטי שיוכל להשתיק כמה שאפשר את הסאונד של המאווררים במארז. בגדול אני מחפש בערך אורך של 1M, ראיתי בד אקוסטי שמוכרים בTMS, אבל אחרי בירור אין במלאי. אחרי חיפוש בגוגל ראיתי חברה שנקראת AcoustiPack שמוכרים בד אקוסטי, אבל אין משלוח לארץ. אשמח להמלצות ועזרה,
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אפשר בבקשה מדריך טוב אבל באמת לפאן באן/פאנל שליטה על מאוררים עם תמונות ואם אפשר כמה גם מאתרים באנגלית כמו:BIT-TECH דבר שני: הבנתי שצריך נגד. עכשיו איזה נגד כמה אוהם?לכל מאורר?(ל4 מאוררים)
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות מסך גרפי+נגיע, עכשיו כמה שהבנתי אני צריך Controller שמחבר בין השניים עכשיו יש Controller כזה שהוא בשביל מיקרו בקר ולא מחשב? אני רוצה לעשות נגיד שהבקר ירשום ל-LCD את מה שהחיישנים קולטים וכדומה... אז משהו מכיר מסך כזה שתומך במיקו בקר(הגודל שאני מחפש זה בין חריץ ל2 חריצים של כונן CD)? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 807 צפיות
-
-
היי. לא בטוח שזה המקום הנכון לשאול, אבל אני מעריך שלרבים בפורום יש ניסיון בעניין. מבקש המלצה לרתכת אלקטרונית, השימוש הוא ביתי, כרגע למשל אני בונה שער לגינה ונמאס לי לבקש מחברים אז החלטתי לקנות. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקי אנשים יש לי בחיתימה את מערכת הלינוקס רואים ? יופי עכשיו אני צריך בשבילה מארז חשבתי אם כבר אז נבנבה משהו שהיה כמה שיותר קטן זול עמיד יפה וכמובן שקט כי זה אמור להיות השרת של הבית שהיה פועל 24 שעות 7 ימים בשבוע 365 ימים בשנה non stop עכשיו יש לי כבר 2 מאוררים של טרמינל טייק שקטים בשביל זה עכשיו לסקיצה הלוח הוא atx רגיל אז עוד לא הבנתי איך כדאי היה לבנות את זה אמממ אני צריך גם אורר טוב בשביל העסק מה אתם חושבים אפשר לעשות ? תנו רעינות דברים שיכולים לעזור אולי פרויקטים שראיתם שפאשר לקחת מהם השראה כול דבר שיכול לעזור יתקבל בברכה ולכול המוכשרים פה שיודעים לצייר סקיצות משהו טוב אם לא אכפת לכם זה גם מאוד יעזור תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה שלום לכולם זה הפרויקט הראשון שלי שאני עושה אז נראה מה יהיה מהמשך... אז ככה בנתיים כל מה שעשיתי עד עכשיו זה לחתוך חלון בצד המחשב ומחר אני ישיג פרספקט (בחינם ;D) את החלון חתכתי עם דיסק וזה נראה טוב מאוד התיכנון שלי הוא גם לקנות קטודה ומאוורר עם לדים. אני מחפש רעיונות לעוד דברים יפים אולי אני יעשה פאנל עם לדים ומתג. לבנתיים המצלמה שלי נדפקה אולי יותר מאוחר היא תסתדר עם לא אני יצלם דרך המצלמה של המחשב שכמובן האיכות לא הכי טובה אז חברים עם יש לכם רעיונות פשוטים לעשיה ויפים אני ישמח מאוד לשמוע
-
- 61 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
התקנתי לא מזמן פרוג'קטורים שמצאתי זרוקים באתר בניה. במקור השנאים שלהם היו מתפרקים מחלודה, ושמתי חדשים אחריי כמה ימים של גשם, הם מתחילים לעשות בעיה כזאת : אין מעבר של גשם לתוך הפרוגקטור - המבנה שלו עשוי כך שהוא כמו "גג" מעל הפתחים, ובדקתי את זה אם מים מצינור ישר ובזווית כשמתחיל לרדת גשם הטמפ' יורדת, האוויר בתוך הפרוגקטור מתכווץ ונשאב פנימה אוויר קר ורטוב מבחוץ כשאחריי זה הגשם עובר, האוויר הרטוב שמקודם נכנס פנימה יוצר מבפנים אדים אל כל המשטחים - כל הזכוכית מכוסה באדים, כך גם כל יתר המשטחים הפנימיים, השנאי, חוטים וחיבורים וכו באחד מהם יש דגם של שנאי חדש יותר, הוא פשוט מחליד - האחד שבתמונה כמעט חדש, עכשו אם כתמים של חלודה (התמונה היא ממתיי שהתקנתי אותם) לדגם הישן יותר - האחד …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני כבר כמה חודשים מחפש אתרים שיתנו לי מידע על איך ליבנות מעגלים חשמליים רציניים (לא מנורה וסוללה ) , יותר רציני כמו לוחות של מגברים, אז מי שמכיר אתרים כאלה אז בבקשה חבר'ה זה ממש דחוך לי. תודה רבה מראש!
-
- 1 תגובה
- 849 צפיות
-
-
האם יש דרך לשלוט על מהירות האוורר בעזרת החוט הצהוב, כמו שהלוח אם עושה...? :DJsmile:
-
- 6 תגובות
- 950 צפיות
-
-
ברצוני לחבר אוזניות למכשיר קשר, במקום המערכת הנוכחית של מיקרופון ורמקול פנימיים. אז חיברתי חיבורי PL לחיבורים בתוך המכשיר, הכל סבבה, בדקתי את הרמקול, חיברתי PL מאוזניות לPL שהתקנתי למכשיר - הכל עובד פיקס. עברתי לאוזניות ופה קיבלתי קטע מוזר. תחילה, ראיתי שברגע שאני מחבר את האוזניות ישר המכשיר עובר למצב שידור (מה שקורה בתכלס רק בלחיצה על כפתור בצד כמו בכל מכשיר קשר, מצב הדיבור) בלי הפסקה ומשדר רעש בלבד. אמרתי "אולי יש הפרעה, נבדוק!" דפקתי את המיקרופון על השולחן ובדקתי האם שומעים בקו השני בתדר דפיקות אפילו בחלש - ולא. אז אני צריך לפתור 2 בעיות 1. זה משדר כל הזמן 2. לא שומעים כלום גם כשזה משדר. האם למישהו יש נסיון עם מכשיר כזה או יכול לנחש או לתאר לעצמו מדוע מצב כזה קורה בכלל…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
בוקר טוב אני צריך המלצה לסקופ שיתאים לסוג העבודה שלי אני מתקן לפטופים ו מסכי lcd ו נייחים תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן אנשים! יש מסך מגע 18"? אם כן, איך אינ מרכיב אותו על גבי המסך? איך אני מחבר אותו (ב-USB?) והאם זה יעבוד טוב על חלונות 7? וכמובן, תג המחיר. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש חומר לבידוד הלחמות שקל לעבוד איתו והוא זול. יש לי בבית הרבה איזולירבנד והשתמשתי בו הרבה אבל הוא פששוט מאוד מהר נופל ממהלחמה. היט שרינק זה יחסית יקר וזה הרבה עבודה על כל הלחמה. איזה חומר אתם ממליצים כדי לבודד הלחמות ?
-
- 34 תגובות
- 6.9k צפיות
-