עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by exXxTreAm,

הכנתי את המקלט, כמו שכתוב באתר, אבל חיברתי אותו לחיבור של 25 פינים במקום לסריאלי. הבעיה היא שאני לא מוצא תוכנה שעובדת עם חיבור כזה. מישהו מכיר אולי?

• 1 תגובה
    • 582 צפיות
  2. שלום לכולם, קיבלתי (בשעה טובה) את ה Stellaris LaunchPad אני רוצה להתחיל לשחק קצת עם קוד אבל ניסיתי להוריד את סביבת הפיתוח שהבנתי שהיא נקראת StellarisWare אבל שאני בא להוריד מבקשים ממני U.S. Government export approval: נראה לי קצת מפחיד השאלות שם, חברה (שאין לי) מטרת עבודה וכו' השאלה שלי אם אני בכיוון ואת זה צריך באמת לפיתוח על הלוח הזה? ועוד כמה שאלות: האם יש Shild לאינטרנט? ומישהו יכול לתת לי הסבר קצר על הפינים שם ?

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  3. אוקיי אז מחר אני מתכוון להתקין חלון למארז, יש לי פרספקס, מקדחה, מסור שולחן, הכל. הבעיה היחידה שלי היא שמקדח הכוס שיש לי בשביל לעשות חורים למאוורר הוא רק 64 מ"מ ולא 80 כמו הגודל של המאווררים יש משהו שאתם חושבים שאני יכול לעשות ? ואם זה נראה לכם זה יהווה שינוי משמעותי?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by eegg,

רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש בזה כמו בונדו על מתכת ופלסטיק?

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  5. Started by matan5000,

שלום, אני מאמין שחלקכם נתקלתם בכל הפרויקטים של pov עם לדים בצורות כאלו או אחרות. אני רוצה להשים שני מוטות עם לדים על גלגל אופניים, והם ידלקו בפרקי זמן קבועים. הבעיה שנתקלתי בה עכשיו היא כזו, אני רוצה לצרוב את התוכנה (הסקצ' של הארדואינו) לattiny85, הבעיה היא שאני משתמש בשבב tlc5940 על מנת לשלוט ב16 לדים עם אות pwm, אני יודע שיש ספריה לארדואינו לTLC, השאלה היא אם אני צורב את הסקצ' לattiny אז גם הספריה נצרבת עם התכנה? ואם לא, אז איך אני יכול לשלוט בtlc בעזרת פקודות "בסיסיות" של הארדואינו? למי שיש קצת ידע או הכוונה בנושא, אני אשמח. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by IlanF,

יש לי מתאם שמעביר מחיבור USB לחיבור העגול הקטן הזה של המקלדת/עכבר... רציתי לדעת אם אפשר ליצור משהו דומה למתאם הזה רק שיהיה הפוך, מהחיבור הרגיל לUSB.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. במדריך של אליאנין כתוב שאין לחבר לדים ללא נגד למקור מתח אבל לבטריה כן..... אם יש לי לדים3.3 וולט ואני רוצה לחבר אותם לבטרי 9 וולט אני צריך נגדים??? אם כן( ואני כמעט בטוח שכן.....) איזה???? איתן

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by aviz,

אני מצאתי שלט ממתחת בערך כמו מארז של מחשב ועשיתי עליו חלון ויצא לי די טוב אבל קצת עקום מה אתם אומרים כדאי לי לעשות על המארז ? ובמקום הדבק נייר שצריך לשים לפי המדריך אפשר לשים דבק מלחמה ? ואני יכול לעשות קודם את החור ואחר כך לחפש פרספקט וגומי נכון ?

• 7 תגובות
    • 891 צפיות
  9. Started by bad boy,

מי שיודע איפה אפשר להשיג גומיית U שיגיד לי בקשה כי חרשתי את כל ראשון ולא מצאתי אם מישהו יודע ויגיד לי יהיה ממש סבבה תודה מראש

• 4 תגובות
    • 627 צפיות
  10. כאמור אני רוצה להכין לעצמי קצת כבלים מעוגלים. יש לי את הכבלים ואת כל הציוד, ואני יודע איך להכין אותם השאלה היא באיזה צינור להשתמש? אני מתכוון לקוטר פנימי במ"מ/ס"מ מה העובי של הIDE133 כאשר הוא מגולגל ומהוא הקוטר של הפלופי כאשר הוא מגולגל. ועוד דבר אחד, אני גם מכניס כמה מהכבלי חשמל גם לצינורות סיליקון כמו הכבלים עצמם, איזה קוטר לבחור להם? זה יהיה הראשון מבין מודי הגטו שלי (מעביר את הזמן עד פרויקט הקיץ הענק) אחרי הכל אני חייב להוריד את הטמפ' במחשב שלי.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by yossik17,

הייי שלום אני רוצה לעשות תאורת לדים. איך לחבר את הלדים מבחינת כבלים. כלומר,איזה רגל לחבר לחוט שחור אדום,צהוב..וכנ"ל לגביי נגדים... אם אפשר אז תראו לי תרשים או משהו.... נ.ב. איזה הספק מגיע לכונן דיסקטים?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by eegg,

אני רוצה לבנות לוח למאוורים כזה אז אולי מישהו יכול להגיד לי את החלקים ואיך הם מחוברים בכזה: scythe kama panel http://www.scythe-usa.com/product/acc/015/images/conpane4-300fancon2.jpg

• 3 תגובות
    • 773 צפיות
  13. שלום יש לי מחשב ישן שברשותי שהחל לעשות רעשים ממש חזקים. פתחתי את המארז וגיליתי שזה המאוורר של המעבד שמרעיש ניקיתי את כל האבק שבמארז ומה שיכלתי מהמאוורר אך הסוקט הישן של הפנטיום 2 מציק לי. הוא גדול ומגושם והוא שוכב על הצד כזה כמו כל סוקט של פנטיום 2 בניגוד לסוקטים החדשים ואני לא יודע איך לפתוח את המאוורר משם כדי לנקות אותו כי זה המאוורר. יש לציין שהוא לא גדול אולי 60MM משהו כזה. הוא מחובר לצלעות הקירור עם ברגים קטנים שחורים כאלו נראה לי. מי שיכול לעזור לי איך לפתחור את המאוור אני אודה לו מאוד.. בכלל איך אני מנקה טוב את המאוורר? לחצתי על כל הסינק והמאוורר והרעש פחת .. איך אני מרסן את הרעש? זה ממש רעש חזק של משהו לא תין מרות שהמחשב עובד רגיל!.. אני לא יודע איך להוציא את המאו…

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  14. טוב ככה, אני בניתי את המוד הזה בשביל 8 לדים רצים לפי וינאמפ: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184 עכשיו השאלה שלי היא האם (ואיך) אני יכול לעשות שיהיה לי מפסק 3 מצבים, מצב אחד שיקבע שהלדים כולם יהיו כבויים השני יקבע שהלדים ירוצו אחד אחד (כאילו כל פעם אחד נדלק והקודם נכבה) והשלישי יקבע שהלדים יהיו לפי הוינאמפ מישהו בבקשה יכול להגיד לי אם זה אפשרי, ואם כן איך אפשר לעשות את זה? ואם אפשר להביא שרטוט ברור של המעגל שצריך לבנות בשביל זה (לא אכפת לי אם צריך לעשות את המוד של הלדים הרצים מחדש,שכן אני כנראה אעשה את זה בכל מקרה עם לדים חדשים)

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by HFDO5,

שלום, אני רוצה להוסיף לד לטלפון הביתי שלי בחדר כל פעם שהטלפון יצלצל אז המנורה תהבהב אני יודע שזה אפשרי רק לא יודע לאן צרכים לחבר את הרגליים של הלד שהטלפון מצלצל אני יודע שהוא מוציא זרם כלשהו לא יודע כמה בדיוק אני מאמין שאפשר להשתמש בזה לביצוע המוד למישהו יש מושג? תודה

• 2 תגובות
    • 627 צפיות
  16. שלום, בניתי מעגל כלשהו שמשתמש ברגלי השידור של יציאת ה LPT יש לי מערכת הפעלה WINXP SP2 דרך היציאה אני שולט על המעגל - הפעלה וכיבוי שלו בעזרת הרגליים 2 ו 18 (רגל השידור הראשונה של היציאה והאדמה שלה) בכל הפעלה מחדש של המחשב, איך שהמערכת הפעלה עולה היא מאתחלת את יציאת ה LPT וזה גורם לזוג רגליים 2 ו 18 להוציא +5V מה שגורם להפעלת המעגל שלי בלי שאני רוצה יש אפשרות להגדיר במערכת הפעלה שהיציאה תאותחל למצב שכל הרגליים של המידע יהיו ב "0" במקום ב "1" כמו שקורה אצלי עכשיו? הפעולה של ה "1" מגיעה רק עם הפעלת המערכת הפעלה.. אז זה אומר שההגדרות בביוס לא משנות למה שאני צריך מישהו מכיר איפה במערכת הפעלה אני יכול לקבוע את מצב הרגליים של המידע ל "0" בהפעלה? תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by infer73,

טוב, אני מעוניין לבנות מטען ל-ipod nano שיתחבר לחשמל ובצד השני יהיה לו יציאת USB ואז יהיה אפשר לחבר אליו ipod (או כל דבר אחר שנטען דרך USB בעצם) ולטעון אותו בכל אופן, בניתי אחד כזה ככה - לקחתי שנאי מ-220AC ל-12DC (שהוא 350mA אם אני לא טועה [הוא לא לידי]) ואז השתמשתי ברכיב 7805 בשביל להוריד את המתח ל-5V משם חיברתי לפינים של יציאת USB נקבה, והכל (עקרונית) בסדר - בדקתי עם רמקולים קטנים (ניידים כאלה, שהם בעקרון בשביל נגני mp3) והם עובדים כאשר מחברים אותם ליציאת USB המאולתרת שלי, אבל לעומת זאת, כאשר אני מחבר לשם את ה-ipod nano, שום דבר לא קורה למישהו יש מושג מה הבעיה ואיך אפשר לתקן אותה? תודה מראש לכל מי שיעזור...

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by yotam.m,

אהלן יש לי מכונה של מוזר מדגם 1871 בהחלט מכונה ראויה וטובה שנמצאת איתי כבר כמה שנים. הספקתי לפתוח אותה בעבר ולהלחים לה סוללות חדשות החלפתי את הקיימות שהיו לדעתי 1000ב 2700 של gp מה שהפך אותה לכבדה אבל איפשר לי מרווח של חודשיים בין טעינות בכל מקרה הבעיה היא כזאת שכבר לא ניתן להשתמש בה בתצורת סוללות רק הפעם אני לא בטוח שהסוללות הן הבעיה המכונה נטענת למצב מלא אך מתפרקת תוך בקושי 2 שניות למרות שמראה טעינה מלאה. השאלה היא האם יש חיישן\מעגל שמווסת או יודע להגיד לי כמה טעינה נותרה במערכת מהסוג הזה? האם יכול להיות שהוא נדפק ולכן החיווי שלו שגוי תמידית? איך נראה רכיב כזה על מנת שאוכל לאתר אותו ואולי להחליף אם יהיה צורך? המכונה נהדרת ורגע לפני החלפתה החלטתי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by eegg,

רציתי לקנות את המסך הזה וקראתי כבר כמה מדריכים אבל בכולם יש נגד משתנה אחר בין הפינים 3-1 רציתי לדעת איזה צריך בשביל המסך הזה: וגם רציתי לדעת אם הוא אמור לקבל 5 ולט בחיבור 2 על מסך http://www.rehivim.com//product_info.php?products_id=389&osCsid=42237015b09bb833ee17a4f79ab6e50c יש שם גם דף מידע עליו תודה על כל עזרה

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  20. Started by yotam.m,

שלום ח'ברה זה שוב אני יש לי תכניות להתבסס על משהו בסגנון הזה: http://www.ebay.com/itm/DC-DC-HRD-Converter-DC-12v-24v-36v-step-down-5v-3A-/170689225402? pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27bddee2ba דעות? בכל אופן הכיוון הוא הורדת מתח מסוללה (או כמה סוללות ה' יודע) של אופניים חשמליות (36V 10Ah) ל-5V כדי לחבר מטען של GPS. השאלה הגדולה היא לא האם זה יעבוד אלא כמה טעינת מכשיר GPS\סללורי סטנדרטי יפגע בכזאת סוללה גדולה? (אין לי מושג כמה זמן לוקח להטעין את המכשיר ממצב ריק למלא) השאלה נשאלת מכיוון שטווח נסיעת האופניים לפני שהסוללה מתרוקנת הוא באיזור ה-50KM +- ואין כל כך רצון לאבד את זה. האם יש דרך לדעת?

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. אני מתכנן להחליף את הסוללות של המברגה שלי לליטיום איון, אחרי שעברתי את כל המכשולים של ההתאמה ושל קניית החלקים והסוללות אני מחפש דרך נוחה וקלה למנוע מהסוללות לרדת מתחת ל 3 וולט לכל תא. אני הולך להלחים 3 תאים של 18650 של סמסונג ביחד ליצירת תא אחד של 11.1 וולט. קניתי את המוצר הנ"ל מתוך ידיעה שהוא לא מתאים לי בדיוק אבל היה קרוב מאוד למה שאני צריך http://www.ebay.com/itm/331424436393?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT אני בעצם רוצה מעגל שיינתק את הזרם כאשר אחד מהתאים יורד מתחת ל 3 וולט. המוצר שיש לי כרגע מצפצף וזה לא נותן לי יותר מידיי. תודה! עריכה: נתקלתי במוצר הבא http://www.ebay.com/itm/…

22. Started by Gohan,

בניתי את המעגל בתמונה והכל עובד מצויין אבל שאני מחליף את המינוסים במעגלים (מחליף בין 1 ל7) או את הפלוסים (מחליף בין 4 ל10) המעגלים עדיין עובדים(משהו שאני לא רוצה כמובן , אגב פיזית 1ו7 ו4ו10 יכולים פשוט להתחלף בגלל זה אני צריך פתרון) חשבתי להשתמש בדיודות אבל אני לא ממש יודע איך לסדר אותם , למישהו יש הצעות? תודה מראש. עריכה: הסתדרתי כבר תודה.

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  23. Started by DaTHE,

שלום רב, אני מחפש דטאשיט של demux של חברת Maxim. 1 ל- 8. אני מחפש כבר כל היום ואינני מוצא, חשוב שזה יהיה רק DEMUX ולא גם דיקודר. (במידה ולא נמצא רכיב מחברת Maxim , גם רכיב מחברה אחרת יעזור) תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by jacko_il,

שלום לכולם, אני עובד על איזה פרויקט (אם זה ייצא יפה אני אפרסם כאן בהמשך) ואני צריך איזשהו מחבר עם לפחות 13 פינים כדי לחבר בין לוח PCB מסויים לג'ויסטיק לשליטה. החלטתי להשתמש במחבר סטנדרטי ישן של JOYSTICK/MIDI שנקרא DA-15 pin כמו שהיו בג'וייסטיקים של פעם. http://en.wikipedia.org/wiki/Game_port אפשרות שנייה היא להשתמש בפורט VGA של 15 פינים. (הוא גם הרבה יותר נפוץ וקל יותר למצוא גם כבלים לזה) מה שאני צריך זה משהו כזה: http://www.fabiware.com/images/Bracket_port_VGA_DB15.JPG או אותו דבר עם חיבור של הג'וייסטיק. אשמח אפילו לקנות סתם את הלוחית מתכת, ללא שום חיבור, כזו: (או משהו בסגנון) http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v1/317948926/PCI_PCI_E_VGA_DB9_Serial_Com_Port_Full_Profile_Br…

25. Started by sa_ka,

שלום בניתי את המקלט IR של המודינג בשעה וחיברתי אתו למחשב התקנתי את התוכנה UICE וכשאני מגיע למצב שאני צריך ללמד את התוכנה את האות של השלט התוכנה לא קולטת או שלפעמים המחשב נתקע וזה לא מחש חלש שאמור להתקע (amd atlon 3000+64bit 768 ddr) בבקשה תעזרו לי תודה מראש sa_ka

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים