עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by dor700,

יש לי מארז של ציידנית שהוא מקרר ומקרר טוב! אני רוצה לפרק אתו מהמארז שלו ולחבר אותו לשלי , הצריכה של המערכת קירור שלה היא 12V על 4A . השאלה אם אני יכל לחבר אותו למולקס? או ליציאה אחרת מהספק?

• 7 תגובות
    • 762 צפיות
  2. Started by yossik17,

ואני מתכוון לסוללות שלמשל כולם באותו זרם(נטענות 1.2V)

• 2 תגובות
    • 8.4k צפיות
  3. Started by liram21,

שלום לכולם!, אני מעוניין להכין מפצל שקעים עם ממסר פחת (RCD). הרעיון הוא שאני רוצה שמתי שיש קצר באחד השקעים הוא פשוט משבית את המפצל שקעים ולא את כל החדר .. איך אני מחבר אותם יחד ? ואיזה ממסר פחת אני צריך לקנות לשוקולדה של 6 ?

• 6 תגובות
    • 6.7k צפיות
  4. שלום קניתי מדיל-אקסרטים את המערכת הקטנה הבאה: http://dx.com/p/4-channel-wireless-remote-control-switch-set-black-ac-85-265v-152762 זה סט של 4 ממסרים, שנשלט באופן אלחוטי ע"י שלט RF קטן. המעגל מקבל מתח של 220v - מאד נוח כיוון שלא צריך לחבר לו ספק שהיה מגדיל ומסרבל את הסיפור. השאלה שלי היא כזו: המעגל הפנימי מגיע בלי חוט+תקע. הוא נראה כך: שני המגעים העליונים הם הכניסה של 220v. עכשיו אם הופכים את המעגל, כתוב ליד ההלחמות שלהם N L: ואכן חיברתי תקע שני מגעים, עם החוט של המינוס אל ה-N, והחוט של הפלוס אל ה-L: הבעיה היחידה היא שהתקע, כאמור, הוא שני מגעים.. ז"א שאפשר להכניס אותו לשקע בצורה אחת, וגם הפוך.. מה שאומר שאין שום הבטחה, שאכן בחוט החום יגיע +, ובחוט הכחו…

• 39 תגובות
    • 6.6k צפיות
  5. אהלן חברים, ברשותי מארז AOpen H700 ששינתי אותו בהתאם לתמונות שצרפתי . מצד אחד אני לא מסוגל לזרוק אותו לפח (סנטימנטים), אבל מצד שני הוא התחיל לשעמם אותי, אז החלטתי לרענן אותו קצת . ולשם כך הזמנתי מדבקות קרבון לרכב. המטרה בעצם לרענן את הלוק של המארז ולשפר כמה דברים שהיו חסרים בו . עדכונים בהודעה הבאה .

• 156 תגובות
    • 36.3k צפיות
  6. Started by hack man,

אמממ איפה אפשר לקנות כמה זה בערך עולה זה בא עם כוס של 80 ממ? אולי למישהו יש להשכיר לי או לבוא אלי כי אני צריך כולה 3 חורים. תודה מראש

• 11 תגובות
    • 5k צפיות
  7. Started by liranmo,

יש לי פרספקס וחרטתי אותו בצורה של דרקון.. חרטתי ולא עברתי לצד השני. איך אני יכול בכלל להאיר אותו? האם אולטרה שמגיבה לUV היא טובה מהאתר זיגזג? בבקשה זאת עזרה דחופה

• 5 תגובות
    • 709 צפיות
  8. *** עדכון קטן - לתמונות תצטרכו לחכות, הדוד הבן @*#^% שלי, לא רוצה להביא לי את המצלמה שלו *** אוקי אנשים הגיע הזמן הפרויקט שלי , MK1 עומד להתחיל (ברקע שהמשכורת שלי תגיע ליידים שלי וכמה חלקים יגיעו אלי לידיים) בנתיים מחר אני מתכנן קצת PRE מודינג, התקנת הקירור וטריק קטן נגד רעש (תמונות ומדריך מחר) הנה התוכניות שלי MK1: - החלפת קירור (קירור למעבד וללוח יותקנו מחר לכרטיס מסך חסר כרגע חלק) - התקנת מסך 4*40 - בניית שלט לWINAMP חיצוני - בניית פאנל קדמי חדש - ביצועי טוויקים נגד רעש - הסרת גרילים - חישני טמפ' (יעברו מודינג ממסך אחד חישן אחד למסך אחד 4 חישנים) - עוד כל מני דברים שאני לא זוכר עכשיו (מה לעשות הזכרון שלי לא עובד תמיד) MK2: (תאריך לא ידוע) - התקנת קירור מיים בייתי …

• 154 תגובות
    • 20.9k צפיות
  9. Started by sub_man,

תראו מישהו כתב פה לא מזמן שיש כזה פלג אין למקלדת עם הלדים שמהבהבים לוויננאמפ וזה... עכשיו מענין אותו אם מישהו יכול להכין פה תוכנה(זה פרוייקט ענק) אולי נגייס פה פרוייקט שלם. שכאילו אתה בוחר איזה דברים אתה רוצה שיהבהבו לפי המוזיקה נגיד מקלדת,סידי(המנורה שלו הקטנה שהוא נפתח),ריסט,הדלקה אבל שלא ייגרום להם לעשות תפעולה אלא רק להדליק תלד וזה זה יהיה ממש יפה לדעתי ונגיד אם שה ממש יהיה פרוייקט אולי מישהו ימצה דרך המחשב שיטה להדליק ולכבות באותו שיטה של המקלדת נגיד את הקטודה או אורות אחרים אז תגידו לי אם זה אפשרי ואם כן אולי נתחיל לחשוב אין מכינים דבר כזה...

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. מצאתי בבית מפסק 3 מצבים .. כרגע אני משתמש בו לשני מצבים OFF - ON חיברתי אותו למאוורר . מה השימושים של מפסק כזה ? ואפשר לקבל רעיונות מה לעשות איתו ? (ניצול שלושת המצבים ) .. יש לי בבית שלט ישן איכותי (האלה של פעם אבל מהאיכותיים .. כל הכפורים נילחצים (מהמילה לחיצה ) בצורה יותר טובה משלט של טלויזיה חדשה\מערכת סטיריאו .. מה אני אוכל לעשות ע םהשלט הזה שקשור במחשב ?? אפשר להדליק או לפתוח איתו את המחשב ? לפתוח סי-די- רום ? אני מחכה להצעותיכם ורעיונותיכם בתודה מראש . אייל .

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום לכולם. לא מזמן גיסי הביא לי קופסא עם המון נגדים ועוד כמה רכיבים אלקטרוניים שאני לא מצליח לזהות, המצלמה שלי לא בשיא אז בנוסף הכנתי גם שירטוט: http://photos.walla.co.il/ilshishos (הרכיב עצמו מוקף בעיגול אדום). יש לי כמה נגדים משומשים (שהיו מולחמים ללוח הלחמה אבל הוצאו) הם עדיין יכולים להיות בשימוש?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Xstyle,

כמה אתם אומאים שזה יעלה לי כול החלקים: 3 מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. מפסק אחד דו מצבי (on/off) עם 3 רגליים. חמש דיודות (leds) דו-צבעיות. דיודה בצבע ירוק או כחול למפסק ראשי, בעלת רגלים של 2.1V כל אחת. תופסנים לדיודות או דיודות עם תופסן מובנה. נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. חמישה מחברי מולקס זכר. מחבר מולקס נקבה. בערך 2 מטרים של חוטים. מקדחים בגודל 1 ו6.5 מ"מ.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Moty_p,

אוקי, אחרי שראיתי פה שכולם או לפחות כמעט כולם עושים מודינג למחשבים שלהם ופרויקטים שכאלו ואחרים אז גם אני רציתי לעשות מודינג יפה למחשב שלי, אבל לי לא היה כסף להשקיע ולקנות אפילו מוצרים בסיסים כמו דרמל למשל כדי שאני יהיה יכול לעבוד איתם ואני גם מעולם לא עבדתי עם הכלי הזה ככה שהכי טוב לעשות מין מיני מודינג חיצוני לחדר, לא למחשב,וגם כמה כבר אפשר לראות את אותם התמונות של מארזים ופרספקס(ים) אז אני אמרתי לעצמי שאני יעשה משהוא מקורי שעף אחד לא עשה עדיין אז כל המיני הפרויקים שלי התחילו למעשה מכמה לדים אולטרה בריט שקניתי בארהיב ומשם הכל כבר התגלגל, התחלתי לבנות מערכת אפקט תאורה על ידי הלדים כפי שבמדריך שבאתר וכך זה נראה בהתחלה: חיבורים האחורים של ה"מוח" מבט מקרוב ל…

• 12 תגובות
    • 9.7k צפיות
  14. היי חברים וגמר חתימה טובה! אני מחפש מערכת שלט כמו כאלה שיש במכוניות שלט (כמו הפשוטות האלה שעולות 30-50 ש"ח) אבל לא המקצועי כמו שמוכרים לטיסנים המערכות שלט ב200-400 ש"ח. חשבתי שבמקום לקנות מכונית שלט ב50 ש"ח ואז לפרק ממנה את המערכת שלט, פשוט לקנות את המערכת הזאת ללא המכונית ואז כמובן זה יעלה הרבה פחות. השאלה היא: 1) איך נקראת מערכת כזאת, שאוכל למצוא כזה באינטרנט 2) איפה אפשר לקנות כזה דבר? אני פשוט רוצה להרכיב את זה על צעצוע שבא בלי שלט ולמעשה להפוך אותו לאחד "על שלט". תודה רבה חברים!

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by PhoenixBoy,

במדריך הנ"ל: http://www.heatseekerz.net/index.php?page=articles&id=4&pagenum=3 יש נגד... איזה נגד זה? כי עוד כמה שעות אני הולך לקנות רכיבים אז אני צריך לדעת...

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  16. Started by erandob,

שלום, אני מעוניין לבנות קופסה עם תאורה רכשתי מנורות LED כמפורט בלנק http://cgi.ebay.com/100-pcs-5mm-Round-white-Superbright-LED-Light-20000MCD-/180697356380?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1266d85c אני עוד לא בטוח בכמה מנורות אשתמש אני מתכוון להתשמש בבטריות של 1.5V בתור מקור כוח איך מתרגמים את מקור המתח של הבטריות בשביל מחשבוני הנגדים? תודה

• 1 תגובה
    • 902 צפיות
  17. Started by super-MC,

קניתי לידים של 2.5 v אני רוצה לחברק אותם לחיבור של 12v איזה נגדים אני צריך ? :nixweiss:

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  18. חשבתי להתחדש ברב מודד חדש, ה-ANENG שברשותי מתחיל להתפרק. אלו המתמודדים הרלוונטים לדעתי: FLUKE 15B+ בעלות של 72.46$ עכשיו ב-AliExpress איכות של Fluke, יקר יותר, כבלים לא משהו. UNI-T UT15B PRO דיי דומה בהגנות שלו לפלוק. פרובים עם ציפוי זהב. עלות 54$ ב-AliExpress. UNI-T UT61E+ רב מודד עם רזולוציה 22,000. יש עליו כמה ביקורות ביוטיוב. נראה דיי High-end ... https://www.aliexpress.com/item/1005001632283855.html גם מגיע עם פרובים טובים. לפי ביקורת של EEVBLOG הגנות פחות טובות. מה אתם חושבים? איזה כדאי?

19. Started by idanblu,

אני עומד לקנות מחשב חדש עם המארז zalman z3. קישור למארז למארז הזה יש 2 מקומות למאווררים שלא מגיעים יחד איתו ואני לא מתכוון לקנות עבורם מאוורר. (אחד מקדימה, ואחד למעלה) וכן קיים מאוורר יניקה אחד פעיל (מקדימה) ללא שום פילטר. האם כדאי לשים להם פילטר פשוט כמו זה? http://www.ebay.com/itm/Dustproof-120mm-Case-Fan-Dust-Filter-Guard-Grill-Protector-Cover-PC-Computer-HP-/131155000448?pt=AU_Components&hash=item1e89727c80 אני מבין שזה פוגע בזרימת האויר, אבל זה לא שווה את החיסכון באבק? (לפחות על הפתחים הריקים ללא מאוורר)

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. כשהברגתי את הלוח בשביל להוציא אותו בטעות כנראה הבאתי מכה לצ'יפ פיצפון והוא נפל אני מחפש מישהו שיכול לחבר אותו ויש לו נסיון בדברים האלה. אני ישלם לו 200 ש"ח אם הכל יעבור בהצלחה. אני מירושלים... מישהו מעוניין? וזה דיי דחוף... רשמתי את זה כאן כי זה המקום היחיד שאני מכיר שאני חושב שאנשים יכולים לתקן דבר כזה מס הפלא שלי 0508421615

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by Googleness,

שלום לכולם, אני מעוניין לבנות למחשב החדש שלי מארז בשביל להשיג מספר מטרות: 1 - שהיה שקט 2 - זרימת אוויר טובה למען בריאות וקירור הרכיבים 3 - שלא יהיה אבק בכמות מופרזת 4 - שיהיה נוח לשימוש מבחינת המבנה יש לי כרגע את המפרט הבא: AMD 64 3000+ Venice Core Gygabyte K8NF-9 NFORCE4 Twinimos DDR400 2.5 CL 256 MB X4 - total 1024mb ATI X300SE Western Digital 80GB SATA Floppy 1.44 LG Super Multi Drive זה מה שצריך לדעת לא? בעיקרון הכל עובד כרגע בתוך מארז שקניתי מKSP שהגיע עם ספק 400 וולט והרבה מאווררים של 80 מ"מ שעושים המון רעש ומפוצץ באבק. אז אני צריך עזרה בתכנון, דרך אגב לאמא שלי יש סטודיו לאומנות אז יש לי הרבה חומרים בבית.

22. Started by nimrodim,

היכן ניתן לקנות ספק כוח 24 VDC היכן לקנות? האם ניתן לחבר RELAY לספקים כאלה כך שכאשר המחשב נדלק גם הספק הנוסף ידלק?

• 0 תגובות
    • 807 צפיות
  23. Started by The Ripper,

מחפש חומרים אקוסטיים לא דליקים: - משטחי וויניל - לדיכוי וויברציות, בעיקר לדפנות המארז. - משטחי ספוג אקוסטי - עדיף במבנה תבנית ביצים, להדבקה על משטחי הוויניל. - ספוג אקוסטי עבה - להכנת בלוקים, למילו חללים כמו "5.25 פנויים. איפה ניתן להשיג וכמה זה צריך לעלות? תודה.

• 6 תגובות
    • 843 צפיות
  24. Started by card,

שלום החלטתי להזמין כמה יחידות של Power Supply מ-220v ל-5v, שמגיע בתוך מארז סגור. יש לי את 3 אפשרויות הבאות: http://www.ebay.com/itm/5V-600mA-Isolated-Switch-Power-Module-LED-Power-AC-DC-220-to-5V-12V-/191151045805 http://www.ebay.com/itm/600mA-90-220V-to-5V-AC-DC-Volt-Stabilizer-Converts-LED-Power-Supply-White-Case-/351129890133 http://www.ebay.com/itm/AC-to-DC-Converter-AC-90-240V-to-DC-5V-600MA-3W-Isolated-Switching-Power-Supply-/301251298343 האם יש הבדל בינהם חוץ מהמחיר? יש הבדלים קטנים בצורה החיצונית של המארז, אבל האם משהו בפנים יותר טוב באחד מהם לעומת השאר? תודה רבה

• 52 תגובות
    • 7.8k צפיות
  25. Started by tulicooli,

אני בונה פרויקט חדש מ-0 ורציתי שתעזרו לי בכמה שאלות. קודם כל התקציב שלי מסתכם בכ- 150 ש"ח. פרספקס יש לי לבניית חלון. מאווררים אני יקנה מאווררים ג'נריים כלי עבודה יש לי. אני רוצה לבנות את המארז מ-0 ככה שאני צריך מתכת שיהיה קל לחתוך אותה שתיהיה זולה וחזקה , בשביל לבנות ממנה 4 קירות תקרה ותחתית ושזה יחזיק הכל. א. על איזו מתכת אתם מציעים וכמה היא עולה? ואיפה ניתן להשיג אותה? ב. האם בונדו זה שפכטל? ג. איזה ספרי כדאי לקנות לצביעת הבונדו והמארז (תמונה גם תעזור)? ד. מה עלותו? ה. כמה מיכלים אני צריך כדי לצבוע את כל המארז? ו. כמה פעמים אני צריך לשייף ולצבוע כדי שהצבע יתפס מצוין? ז. איך כדאי לחבר בין הקירות לקירות ולבין התחתית והתקרה? ח. אם יש פה מישהו שמוכר לדים והוא …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.