אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכול חבריי הפורום יש לי שאלה אליכם קניתי לדים אולטרה ברייט ( 30מילי אמפר ) עכשיו אני רוצה לחבר אותם למקור מתח של 12 וולט ברכב בבקשה עם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו מאוד
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מאוורר 12V ואני רוצה לחבר אותו למתח של 5V (יש לי יציאה במולקס רק לשחור ואדום). הזרם של המאוורר הינו 0.13A. עשיתי את החישוב לפי חוק אוהם: R = 5V:0.13A ומצאתי שערך הפוטנציומטר יהיה 38.46 אוהם. אז רציתי לדעת מה הכי קרוב לערך הזה שהוא יוכל לעבוד.. וגם אם אפשר אז אני צריך סרטוט לאיזו רגל בפוטנציומטר אני צריך לחבר לאיזה חוט.. תודה מראש, אוהד כהן.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן ח'ברה, האמת היא שאת שלושת שנותיי בתיכון סיימתי במגמת אלק' והאמת שלא הייתי כל כך גרוע בזה, מאז עברו הרבה שנים ואני לא ממש זוכר הרבה. הכיוון הוא קופסא מבוססת על ה-TIP31 וכ-6 לדים +- עכשיו ראיתי שהאתר הזה: http://led.linear1.org/led.wiz מציע לחבר עד 3 לדים לנגד שערכו 100Ohm בהספק של 0.5W (בהנחה שכל ערכי הלדים מוכרים וידועים כ-3.4V וכ-20ma ) אני רק יכול לשער שהוא לא מציע לחבר יותר מ-3 לדים מכיוון שיהיה קשה למצוא נגדים בערכים נמוכים אבל עם הספקים גבוהים, או שאני טועה? האם יש אופציה לחבר מספר מסויים של לדים ללא נגד זאת אומרת שמכמות מסויימת של לדים אני לא אצטרך לחבר להם נגד ואיך אני יודע מה ההספק שנופל על הנגד (0.25W,0.5W וכו') או שבתצורה אחרת האם אני יכול לחבר את כל …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כן שלום...מישהו יכול להגיד לי איך אני חותך את המארז עם איזה מכשיר?....יש מכשיר מיוחד?...או להשתמש בדיסק?....רק תגידו במה להשתמש בבקשה..תודה לכולם..
-
- 7 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום לכולם! קיבלתי מסך נורמי וחיברתי (את כל החוטים דוד שלי חיבר..) אותו למחשב הכל עובד סבבה וכו' אבל עכשיו אני רוצה לחתוך לו חלון במארז השאלות שלי הם: 1) אייך אני יסדר את הכבלים בתוך המארז? חיברתי את המסך עם חיבור של מדפסת ובשביל הכח חיברתי לusb ועכשיו המסך מחובר עם כבל usb וכבל של מדפסת אייך אני אמור לחבר הכל במארז?? 2) אני חייב דרמל בשביל לחתוך חלון? כי דוד שלי (מיכאל ליבשיץ אם מישהו מכיר (מתקן כינורות ידוע מאוד בארץ..),לא זה שחיבר לי את החוטים והביא לי את המסך) אמר לי שעם ג'קסון (או משהו כזה) אי אפשר, אז אייך בכל זאת אפשר בלי דרמל (אני לא מוכן להתפשר על מספרי ברזל!)? תודה לעוזרים וחג פסח שמח!
-
- 9 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי צג LCD 20X4 אך אני חותך בדיוק במידות ובעזרת מה ??
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לחרוט על הדלת של המארז צורה של מטוס, חשבתי על איזה F22-Raptor או איזה F16 הבעיה שאני לא יודע איך להביא תמונה שלהם שניתנת לחריטה ראיתי את המדריך של פיסי-ספוט וראיתי שהוא השתמש בתוכנת תלת מימד כדי להשיג רק את קווי המתאר משהו יכול להסביר לי איך אני עושה את זה או (ואני מקווה שאני לא מתחצפן) לעשות בשביל תמונה כזו? חשבתי על תמונה בסגנון הזה משהו יכול לעזור? תודה
-
- 5 תגובות
- 768 צפיות
-
-
חבר שלי מתקין/רוצה להתקין מחשב ברכב (אל תשאלו למה מסובך). עכשיו הבעיה היא כמו שאתם יודעים שמצבר של רכב הוא 12V וספק של מחשב הוא בכניסה>>220V יציאה>>12V/5V/3.3V עכשיו הוא רוצה לקנות ממיר מתח מ12V ל220V וככה לחבר תספק והקטע שזה יקר בטרוף ממיר מתח של 150W עולה200 שקל+- ממיר מתח של 350W עולה 500 שקל+- ונזכרתי באתר שהיה מישהו שגם שם מחשב באוטו שלו ואני לא מוצא את התרד הזה (עשיתי חיפוש).. ושתי שאלות לכם 1>>הוא (חבר שלי) אומר שאין ספק שנכנס אילו 12V והוא מוציא 12V ואני שואל אם יש חיה כזאת?? 2>>יש לכם רעין איך להסתדר אם החשמל בלי ממירי מתח יקרים?? ;D
-
- 58 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
יש לי ארבעה לדים אדומים שעובדים על 2 וולט וכפי שאתם יודעים בחיבורי המולקס במחשב יש את הצהוב שהוא 12 וולט והאדום שהוא 5 וולט האם יש אזשהי דרך להפעיל את הלדים איתם על ידי חיבור נגד כלשהו או משהו כזה דרך חיבורי המולקס.....תודה מראש...
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
אני מנסה לחתוך את הפרספקט אבל שאני חותך אותו אז זה מה שיוצא לי (מצטער על האיכות של התמונה) אתם יכולים להסביר לי איך לחתוך עם איזה כלים צורת עבודה...
-
- 5 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום, מחר יש לי בוחן על הנושא ואני צריך עזרה איך אני מוצא זרם בסיס, קו עבודה, נקודת עבודה ושאר הירקות. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקי אני צריך לצרוב הרבה דיסקים! אז חשבתי לעשות מכונה כשאחרי שדיסק גומר להיצרב והוא יוצא המכונה מוציא את הדיסק (לא אכפת לי אם הדיסק יזרק על הריצפה) ושתסים דיסק חדש. בעקירון אני חושב שיש לי רעיון די טוב איך הדיסק יכנס, אבל איך להוציא אותו זה קצט סיפור.... בכל מקרה למי שיש רעיות/הצעות.... תעזרו בבקשה תמ"ר
-
- 8 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום רב! אני מחפש קוד לפעולה של שני סרוו 360 במקביל כאשר לאחד יש פעולה רציפה, והאחר ניתן לשינוי בכיוון הסיבוב, במהירות, ובזמן המהלך. בנוסף אני מחפש קוד שמפעיל מאוורר לטיסנים במתח של 3 וולט. אודה מאוד לכול מי שיוכל לעזור לי, או להפנות אותי למקום הרלוונטי. תודה.
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בניתי את המעגל עם החיבורים של המקלדת והLCD וכרגע במקום המנעול האלקטרוני חיברתי על המטריצה 2 דיודות(ירוקה לסיסמא נכונה ואדומה לשגויה) יש לי ידע קודם בC ובASM אבל בארדואינו אני חדש מישהו יוכל לעזור לי לפתח תכנית ראשונית שבה אני קולט מקשים מהמקלדת(4X4) ושולח אותם למסך ? מה שסיבך אותי זה רק התבנית של התכניות בארדואינו ואיך אני קולט משתנים מפורטים(המקלדת מחוברת לפינים 30-37 במגה ארדואינו), ניסיתי דרך INPIN אבל אני באמת לא יודע להשתמש בהם אשמח לעזרה בנושא תודה
-
- 7 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
הייי יש לי mp3 ורציתי לשאול אם אתם מכירים איזשהו מעגל ככה שאני אחבר אליו סוללות ורמקול של דיבורית יחבר לmp3 וישמעו חזק.... תודה מראש...
-
- 0 תגובות
- 705 צפיות
-
-
קניתי לידים של 2.5 v אני רוצה לחברק אותם לחיבור של 12v איזה נגדים אני צריך ? :nixweiss:
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום לפני שבו פתחתי תרד בפורום תוכנות ושאלתי שם כמה שאלות אחד מן השאלות היום אם מישהו יודע פונקציות בוליאניות ואיך מחשבים זרם בסרטוט אם נעלם אחד באלקטרוניקה .כי אני לא מצליח להבין את הנושא אני במגמת אלקטרוניקה כתה י ואני רוצה לדעת את הנושא כי אני רוצה לעלות ציונים יפים אבל אני לא מבין את הנושאים האלו בעניין החשמל יש סירטוטים ולמצוא R,U,I לפי כמה משוואות אבל אני לא מצליח לזכור אותם או להבין אותם מישהו יכול להבעיר לי את הנושא הזה ובפונקציות בוליאניות אני פשוט נתקע ולא מוצע שום דבר נגיד: ______ _ _ AB+CD || __ ___ _ _ ABXCD || _ _ ABXCD || וזהו אני לא יודע מה לעשות :s05: תודה לעוזרים
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי מאווררים 80 ממ רציתי לחבר עליהם פוטנציומטר כדי להקטין את הרעש שלהם ראיתי שחלק אומרים שצריך לשים פוטנציומטר של 50 אום היתי בתל אביב בחנויות אלקטרוניקה אבל הכי קטן שיש להם זה 1 קילו אום האם זה מספיק טוב ואם לא איפה אפשר לקנות? והאם מחברים את הפוטנציומטר כפוטנציומטר או כראוסטט ומה עדיף תודה
-
- 6 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה ללמוד את תחום האלקטרוניקה. אין לי ידע קודם בכלל ואני רוצה להגיע לרמה מסויימת בתחום. אני יודע שקיימים אתרים שיש להם סרטוני וידאו שניתן להוריד וכך ללמוד. אני מחפש אתרים כאלו אפילו אם הם בתשלום למדתי בצורה כזו את שפת C# דרך אתר בתשלום שניתן להוריד סרטים. אודה לכם אם אתם מכירים אתרים כאלו. דביר
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
לילה טוב לכולם..! איפה אני יכול לקנות USB 2.0 to IDE בישראל (באזור המרכז)..? וחיפשתי ולא מצאתי יש כזה פה בארץ..? תודה לעוזרים..! [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
אני כל פעם שאנו עובר בפ"ת בחנויות קטנות להספקה תכנית ניכנס לבדוק עם יש ואני לא מוצא אותו.. מישהו יודע איפה אפשר למצוא אותו? (ראיתם אולי באייביי ? כי כי חיפשתי גם שם וראיתי רק חברות אחרות) הוא פשוט ממש טוב ואני לא מוצא אותו... :'( זאת תמונה מהחבילה האחרונה שנישארה לי לפני שאני ניתקע..
-
- 21 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
תקשיבו אני קורא פה על אנשים עם 6 מאווררים 8 מאווררים לאן לעזאזל הם מחברים אותם? אני חייב לדעת אולי אני אחבר גם איזה 8 מאווררים
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות מארז שקוף מפרספקט איך שלא רושמים את זה קיצר אני רוצה שתעזרו לי לבנות את זה כי אני לא יודע את המידות אני צריך שתמליצו לי על מידות למארז תודה
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
תראו בסרטון הבא : לא הצלחתי להבין בדיוק מה הוא עושה .. יש לי סורק שאינו בשימוש ואינו עובד .. אשמח אם תעזרו לי להפוך אותו לקטודה כמו בסירטון
-
- 1 תגובה
- 809 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות מוד עם היציאת COM של המחשב שלי הרעיון הכללי הוא לזהות אם זוג מסויים של רגליים מקוצר ביציאת COM לפי מה שאני יודע ליציאה יש אופציה ל 4 "כפתורים" איך אני מחבר את הכפתורים ליציאה? איך אפשר לעשות בדיקה אם הכפתור לחוץ או לא לחוץ? איך אפשר לעשות שהמחשב יקצר לבד כפתור כזה? (בלי לחיצה פיזיתת..) תודה ;D
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-