אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לבנות קופסה עם תאורה רכשתי מנורות LED כמפורט בלנק http://cgi.ebay.com/100-pcs-5mm-Round-white-Superbright-LED-Light-20000MCD-/180697356380?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1266d85c אני עוד לא בטוח בכמה מנורות אשתמש אני מתכוון להתשמש בבטריות של 1.5V בתור מקור כוח איך מתרגמים את מקור המתח של הבטריות בשביל מחשבוני הנגדים? תודה
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מעגל וחלק מהרכיבים הם BC547B 1N4738 8.2 volt zener diode 1N7433 5.1 volt zener diode השאלה שלי האם אני יכול להשתמש בBC546B במקום BC547B שאלה שניה היא מה מיוחד בדיודות האלה ובאיזה דיודות אפשר להשמתש במקום? ועוד שאלה לא ממש קשורה... מה ההבדל נניח בין קבל 50UF 50V לבין קבל 50UF 16V? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מארז עם מחשב דיי ישן ועד המחשב החדש אני רוצה לעשות עליו ניסויים לראות איך ילך פעם ראשונה... איך זה בתור התחלה לעשות רק בצד ריבוע שיהיה שקוף..זה דיי קל נכון? אז יש לי דיסק שאני קצת מפחד להשתמש בו אז אני רוצה להתחיל עם מספרי פח...איך אני עושה חור באמצע המארז שאני יוכל להתחיל לחתוך ממנו... אני יכול להתחיל לחתוך מהצד אבל הרעיון שיהיה ריבוע באמצע תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 882 צפיות
-
-
לאילו רגליים של הנגד משתנה אני צריך לחבר את הכבלים?. תודה לכולם
-
- 0 תגובות
- 622 צפיות
-
-
לחבר שלי יש רכב שטח על שלט (T-MAXX מי שמכיר). בשביל להפעיל אותו נדרשות הרבה סוללות: 10(12V) סוללות לשלט, 6(7.2V) בכדי לתת מתח לסטרטר ועוד 1(1.2V) לבוסטר (ועוד כמה ברכב עצמו). מידי פעם הוא שוכח להטעין אחד מהפריטים שהוזכרו לעיל (בעיקר הבטריות שנותנות מתח לסטרטר), ואז כשמגיעים לשטח להסיע פתאום... הסוללות ריקות. הצעתי לו פתרון פשוט: לחבר שני תנינים למצבר של הרכב שלו, ועל ידי קופסת פיקוד קטנה להפיל את המתח ל7.2V ול1.2V, כך שזה יחסוך לו הרבה בלאגן. השאלה היא איך אני מווסת את המתח, עם נגדים? ואם כן החיבור הוא כזה פשוט: מתח ראשי-->נגד (או שניים) ל7.2V לסטרטר, ועוד נגד(או כמה) מהמתח הראשי ל1.2V לבוסטר? או שצריך להוסיף עוד כמה חלקים ל"מערכת" כמו פיוזים וכ"ו?
-
- 5 תגובות
- 996 צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים הוצאתי רמקולים מלפטופ שעובד (פשוט הוא היה פנטיום 1 או 2) כחלק מכלל פירוקו. אני יודע שהם חזקים ואם אני אמצא מגבר מתאים אוכל לעשות איזו מערכת הגברה קטנה ונחמדה שתיכס לכיס, עם איכות די טובה. אז זהו, הבעיה היא שלא כתוב על הרמקולים את ההתנגדות או את ההספק (שבלעדיהם אין מגבר ואין כלום) ואשמח אם טובים ממני יכולו לעזור לי בזיהוי הפרטים הללו. אם אצליח לבנות משהו נחמד, אשתף אתכם בתמונות.... תמונות של הרמקולים: מקרוב: (יש שניים כאלה) תודה רבה לעוזרים...
-
- 7 תגובות
- 952 צפיות
-
-
יש לי (או יותר נכון לאבא שלי) דראמל ישן, שאף אחד לא זוכר איפה הוא נקנה, מי היצרן ומה הנתונים הטכניים שלו. אם מישהו מזהה את הדראמל, תגידו לי בבקשה מי היצרן שלו (ואם אפשר אז גם מה הדגם...) תודה.
-
- 0 תגובות
- 646 צפיות
-
-
מי יודע ויכול להגיד לי מהם החלקים בתמונה ? מה תפקידם ואיך בודקים אם הם תקינים או לא? זה חשוב לי מאוד ודחוף לי מאוד אז תשובה מהירה תעזור מאוד החלק הימני הוא היותר חשוב תודה שחר
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש חומר כזה שכאשר עושים חור אז כדי לישר אותו עם הפלסטיק מורחים אותו משו כמו חימר או משו עזרה מה זה החומר הזה איפה כונים ומחיר
-
- 2 תגובות
- 885 צפיות
-
-
אני צריך לדעת מהו החומר הגמיש/קשיח הזה ואיפה ניתן להשיג אותו? תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 575 צפיות
-
-
אני צריך שתגידו לי מה זה כל חלק אני יודע שיש שם נגדים וטרנזיסטורים אבל אני לאי ודע כמה אום כל נגד אני יודע שאפשר לדעת לפי צבעים אם מישהו יכול להגיד לי איך אני יכול לדעת זה יעזור גם מספרתי את כל החלקים שיהיה לכם יותר כל להגיד לי מה כל דבר תודה לעוזריםםם.... [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מצאתי בבית מין כבל עם יציאת בננה זכר רגילה (כמו של מיקרופון) שיוצא ממנו 4 לדים כחולים קטנים מחוברים ביחד.. מה זה אמור להיות?|: אני רק שואל כי משעמם לי ואני לא אוהב לזרוק דברים שאני לא יודע מהם הנה תמונות להמחשה: היציאה והלדים (בתוך קופסאות שחורות קטנות) הלד עצמו:
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אני יודע מה מתאים למה? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. השגתי בעזרת חבר כל מיני חלקים ישנים שזרקו מהחברה שבה הוא עבד, אחד מהם היה מסך lcd קטן,ככל הנראה של טקסט והוא נראה במצב תקין. חשבתי לנסות את מזלי במודינג בעזרת המדריכים, אך בגלל שהמסך הפנל המדובר הוא לא של אחת החברות המוזכרות במדריך אני מחפש אולי מישהו יוכל לזהות לאיזה חברה הפנל שייך ואולי כך אצליח להרכיב את המוד נכון. קצת פרטים: המעגל של המסך מכיל 16 יציאות(אני מניח שזה אומר שיש לו תאורה אחורית),והמעגל הזה מחובר למעגל נוסף המכיל כמה צ'יפים שאני אישית לא מזהה ,ג'וק ויציאות של מולקס ו10 פינים.... הפנל נלקח כנראה מאיזה שרת גיבוי ישן של חברת adic ds9000? מצורפות תמונות באיכות קצת ירודה אבל כרגע אין לי מצלמה טובה יותר... http://hl2.bgu.ac.il/users/www/18850/lcd/
-
- 0 תגובות
- 688 צפיות
-
-
החלטתי לבנות מקלט אינפרא אדום למחשב על פי המדריך בפורום. מצאתי TV LINK ישן של YES. מצורפת תמונה של חיישן האינפרא האדום שבתוכו. איך אפשר לדעת מה מיצגת כל רגל ? כל תגובה תתקבל בברכה (גם לך תקנה ב 10 שקל חישן חדש....) [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך בבקשה את עזרתכם בזיהוי הקבל רשום עליו 3g 470 ELA לא מצאתי מידע מדוייק עליו
-
- 11 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חבר'ה, יש לי מלחם שהביאו לי, מאוד ישן, כניראה מברה"ב, לא כתוב עליו כלום. אני מחפש למצוא ראשים חדשים חלופים. הראש היחידי שיש לי מצורף בתמונה. זה מרגיש שיש מגנט בתוך המלחם שמושך את הראש ברגע שמחברים אותו. הוא דומה קצת לראשים של Weller מישהו יודע אם אפשר למצוא לו מחליף ?
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם צרפתי תמונה של 2 רכיבים ורציתי לדעת מה הם ואיך בודקים אותם תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום הייתי קצת לא עדין עם Raspberry Pi שלי והפלתי לו איזה רכיב מהלוח.. החלטתי לנסות להחלים אותו למרות שזאת הפעם הראשונה שלי, וחשבתי שיצא לי דווקא די טוב, אבל עדיין המכשיר לא עבד (רק נדלקה מנורה אדומה ולא ראו כלום במסך) אז חשבתי שאולי לא הלחמתי טוב, וניסיתי להלחים טוב, ונראה לי שעשיתי רק נזק ובסופו של דבר גם שבתי לרכיב הזה את הרגל.. ניסיתי להלחים לרגל איזה ג'אמפר ונראה לי שגם אם הייתי מצליח, הרכיב הזה כל כך התחמם שהוא בטח לא יעבוד כבר אני עדיין לא מבין גדול אז קשה לי לזהות מה זה, ולהזמין את זה מאיביי כדי לנסות להחלים שוב.
-
- 27 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי, צריך בבקשה את עזרתכם בזיהוי ואיתור (עדיף EBAY, או אם יש בארץ במחיר משתלם) של שני רכיבים שונים, אצרף תמונות כמובן (-: הרכיב שרשום עליו E8 זה הרכיב השני, מאמין שאת זה אפשר לזהות בקלות, אני פשוט לא מכיר (-: תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום הביאו לי את הדבר הבא http://i51.photobucket.com/albums/f384/todd2000/switch.jpg מה זה עושה הבנתי שזה משהו של אינטרנט אבל מה זה בדיוק ? ומה אני יכול לעשות איתו תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי איזהו שנאי/מייצב מתח או כל מה שזה לא יהיה, ואני פשוט לא מבין מה השימוש בו (הוא הגיע לידי לפני כמה ימים חשבתי שוכל לנצל אותו) מכיוון שהחיבור UOTPUT שלו הוא בעצם חיבור מקלדת (משו מוזר) אז עשיתי רגע חושבים לפני שחיברתי אותו למשהו והנה אני שואל אתכם של מה לעזעזל השנאי הזה תמונות: מבפנים (אולי החלקים יכולים לעזור בזיהוי( עוד מבפנים: ועכשיו עם המכסה: החיבור המוזר של ה-UOTPUT ולבסוף כל הכיתוביות שעל השנאי (שזה מה שאמור הכי לעזור) אם מישהו מבין בשנאים בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה אני יכול לעשות אם זה ואני רואה שזה שנאי רציני
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
נתחיל מההתחלה ..... יש לי שני מאווררים 24 V שמקבלים מת מהחשמל בבית (חיבור לשנאי פשוט מאוד ..... ) הבעיה מתחילה בגלל הרעש ... הם דולקים 24 שעות מאותה הסיבה שהם מחוברים ישירות לחשמל בבית ולא לספק הכח של המחשב. אני מעוניין לחבר אליהם שני מפסקים שיהיו בפאנל הקדמי ( זה לא משנה כעקרון ) השאלה שלי היא איך אני מחבר מפסק דו מצבי ? אם אפשר גם בציור וגם במילים .. מה לחבר למה ? לדוגמא יש לי את המפסק הזה של הדוד שמש .. נשמע לי נחמד .. תנו לי רעיונות ....
-
- 10 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלומות ;D יאללה ישר ולעניין, עשיתי חריטה נסיונית על פרספקס לא משהו כחלון למחשב או משהו כזה, סתם לראות איך יצא וכעת אני רוצה לחבר 4 לדים אולטרא ברייט לפרספקס, אני לוקח דרמל ועושה 4 חורים אחד בכל צלע של הפרספקס ומכניס את הלד בחור ככה: http://photos.walla.co.il/liozsosko תיקיה: חריטה שניה תמונה: סתם לד 2 רציתי לראות איך זה יראה אז שמתי לד כחול כמובן כבר חתכתי את הפרספקס כי ממש חבל על החתיכה הלא מנוצלת אז זה עכשיו בערך בגודל של 26x33.5 אז ככה אני מתכוון למקם 2 לדים אולטרא ברייט אדומים ו2 צהובים הבעיה שכבר שרפתי כמה לדים בניסיון נואש לחבר אותם לסוללה 9V :'( וכעת אין לי מושג איך כדי לחבר אותם ולאיזה סוג סוללה, אז אני פונה אליכם , תנו הצעות ו/או רעיונות איך לחבר את…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן אני ידוע שואלים הרבה אבל חיפשתי ולא מצאתי תשובה מדויקת איזה נגדים אני צריך? אני הבנתי שצריך אחד בטור 75 אוהם אבל כמה לכל לד בנפרד וזה?
-
- 1 תגובה
- 693 צפיות
-